Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με ηγεσία Δικαιοσύνης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6-12-2012

6-12-2012


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - δικαστικών

Αντώνης Ρουπακιώτης: Συνεχίζεται η διαβούλευση με τους δικαστικούς

Συνάντηση με δικαστικούς λειτουργούς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη, με βασικό θέμα τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις μειώσεις στους μισθούς των δικαστικών το τελευταίο διάστημα.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση με τον πρωθυπουργό και συνεχίζεται η διαβούλευση», δήλωσε ο κ. Ρουπακιώτης μετά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι μισθολογικές περικοπές που προκάλεσαν τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Το ραντεβού κανονίστηκε ύστερα από πολύωρη συνάντηση των δικαστικών με τον αρμόδιο υπουργό.

Στο μεταξύ, μέχρι την  Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η πλειονότητα των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου τάχθηκε υπέρ της παράτασης των κινητοποιήσεών τους κατά τη Γενική Συνέλευση της Ένωσής τους.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα συνέλθει και πάλι η Γενική Συνέλευση για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις την πορεία των κινητοποιήσεων.


5-12-2012

ΤΟ ΒΗΜΑ

Με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντιέται την Πέμπτη η ηγεσία των δικαστηρίων της χώρας παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για να συζητήσουν τις μισθολογικές περικοπές οι οποίες πυροδότησαν τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου. 

Στο ραντεβού κατέληξε η πολύωρη συνάντησή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Ρουπακιώτη. Παρόντες ήταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστας Μενουδάκος, η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών Ελένη Διακομανώλη, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννης Καραβοκύρης και ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσης Λασκαράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εξέθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα του κλάδου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την μισθολογική τους υποβάθμιση την τελευταία διετία, κατά 60%, όπως έχουν επανειλημμένα δείξει, με βάση ανάλογους μισθολογικούς πίνακες.

Το ραντεβού κλείστηκε αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το θέμα ξεφεύγει από την αρμοδιότητά του, αφού εμπίπτει στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα τα οποία πλήττουν όλες τις κοινωνικές τάξεις.



Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου | Ημ/νία Δημοσίευσης : 3/12/2012


O Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης  προγραμματίζει για την  Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και τους Γενικούς Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της Δικαιοσύνης από τις παρατεταμένες κινητοποιήσεις  των δικαστικών λειτουργών.

73 σχόλια:

  1. Θεωρώ πως ο Υπουργός θα πρέπει να συναντηθεί με τους Προϊστάμενους των Πρωτοδικείων και των Εφετείων της χώρας προκειμένου να ανευρεθεί η λύση που αναζητείται κατά το δελτίο τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηδη εκκρεμει στην αρμοδια επιτροπη η διαταξη για αναστολη των δικαστικων διακοπων εντος του 2013...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο στόχος της συνάντησης θα είναι "η αναζήτηση λύσης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της Δικαιοσύνης από τις παρατεταμένες κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών". Μήπως ο κ. Υπουργός να ενδιαφερόταν και για τα προβλήματα των ίδιων των δικαστικών λειτουργών που οδήγησαν στις παρατεταμένες κινητοποιήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επλπίζω,
    ο κ. Υπουργός να μη θέλει "το αίμα των Δικαστών", όπως ανέφερε για τους δανειστές της Ελλάδας.

    Ελπίζω, επίσης, ότι ο κ. Υπουργός δεν θα μας "πατήσει στο λαιμό", όπως έκαναν οι δανειστές στον ίδιο.

    Και, τέλος, επλπίζω, ότι ο κ. Υπουργός, δεν θα βάλει "κατσαρή" υπογραφή (εν είδει καρδιογραφήματος), σε νόμους και νομοσχέδια για τη Δικαιοσύνη, με τα οποία δεν συμφωνεί, αλλά το κάνει με το "μαχαίρι στο λαιμό".

    Αλλιώς, τζάμπα, η συγκίνηση και τα καλά λόγια για τους Δικαστές.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους ! Μακάρι να υπάρξει ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος. Μακάρι η εκτελεστική εξουσία να αναθεωρήσει την άποψή της και να μην υλοποιήσει τα μέτρα σε βάρος των δικαστών. Η Δικαιοσύνη είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας. Τότε θα επανέλθουμε όλοι και η όποια εκκρεμότητα δημιουργήθηκε από τις κινητοποιήσεις μας σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ύποπτη η επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου για την πραγματοποίηση της συνάντησης, λίγες μόλις ημέρες πριν τη σύγκληση των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των Δικαστικών Ενώσεων ή μήπως είναι απλώς ιδέα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή την συνάντηση ο κύριος υπουργός γιατί δεν την έκανε πρίν ψηφιστούν μέτρα για την υποβάθμιση μας? Τώρα τί ακριβώς θέλει? Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο? Ή θα πεί στις ηγεσίες να λάβουν μέτρα κατά των συναδέλφων τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πρότασή μου για το καλό της Δικαιοσύνης είναι η εξής:

    Η απορρόφηση των δύο Ανώτατων Δικαστηρίων από τον Άρειο Πάγο με δημιουργία νέων τμημάτων. Επιτάχυνση μόνο και μόνο από την συγκέντρωση της Δικαιοσύνης, με μια απλή κίνηση. Κατά το πρότυπο του House of Lords.

    Και άμεσο δημοσιονομικό όφελος.

    Και η ισχύς εν τη ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μη διαφύγει από τη μνήμη του κ. Υπουργού,
    ότι η σώρευση των υποθέσεων στα πινάκια, οφείλεται κυρίως, και σε βάθος πολλών ετών, όταν και ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της ΔΣΑ,
    ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.
    Μερικές αναβολές οφείλονται σε ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ,
    και ότι ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ λόγω της "ΣΤΑΣΗΣ" των δικαστών,
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.

    Δεν φαντάζομαι να χρεωθούμε οι Δικαστές και Εισαγγελείς τις συνέπειες των αποχών των Δικηγόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί συνάδελφε δεν φαντάζεσαι;μήπως εμείς δεν χρεωνόμαστε κάθε φορά τις αποχές των δικηγόρων;εμείς δεν χρεωνόμαστε όλες μαζί τις υποθέσεις μέσα σε λίγες μόνο δικασίμους και μας ζητούν και να εκδίδουμε τις αποφάσεις μέσα σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, σε τέσσερις μήνες και εσχάτως, για την τακτική, σε έξι μήνες, χωρίς να απασχολεί κανέναν το γεγονός ότι όλο τον όγκο των δικογραφιών τον "χρεωθήκαμε" μέσα σε λίγους μήνες, συγκεντρωμένο; σε καλές εποχές και πληρώναμε τη "νύφη".Τώρα θα μας "χαϊδέψουν";ας μην έχουμε αυταπάτες...Οι δικαστές δεν έχουν ανάγκη!Είναι ντοπαρισμένοι εκ γενετής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το σύνολο σχεδόν των Δικηγορικών Συλλόγων απέχουν στις μετά διακοπή συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων. Μήπως πρέπει να βρεθεί κάποια λύση και για αυτό κύριε Υπουργέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το θέμα δεν είναι τι θα πεί ο Υπουργός, αλλά τι θα απαντήσουν οι ηγεσίες.Θα σταθούν στο ύψος τους και θα του τα ψάλλουν με απώτερο αποδέκτη την Κυβέρνηση;Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θέλει και μεγάλη φιλοσοφία.Θα τους ζητήσει να πάρουν μέτρα.Εαν συμφωνήσουν, τότε θα γίνει πραγματική εξέγερση.Θα κλειδώσουν τα δικαστήρια επ`αόριστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στην τελευται Ποινικη δικαιοσυνη δημοσιευεται επισης προταση νομου, οτι οι αποζημιωσεις του ΕΣΔΑ πρεπει να μετακυλιονται απ' το Ελληνικο δημοσιο στους δικαστες που δικασαν καθε υποθεση και ειναι υπαιτιοι για την παραβαση (π.χ. αν η καταδικη ειναι λογω καθυστερησης το ποσο των 10.000 ευρω θα επιμερισθει μεταξυ ολων των δικαστων που προσδιορισαν αργα την υποθεση, εδωσαν αναβολη ή χειριστηκαν στην προδικασια την υποθεση)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επίσης, το θεωρώ αυτονόητο, ότι η Πολιτεία πρέπει να καλύπτει το σύνολο της συνδρομής στην ΤΝΠ Νόμος για κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα. Που ζούμε στην Ζιμπάμπουε; (παλαιά Ροδεσία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αντιγραφή από capital.gr

    Συνάντηση Α. Σαμαρά με την ηγεσία της δικαιοσύνης την Πέμπτη

    Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθούν αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας σε μια προσπάθεια να βρεθεί φόρμουλα ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των δικαστών που έχουν «φρακάρει τη δικαιοσύνη». Πληροφορίες αναφέρουν πώς αναζητείται τρόπος να βρεθεί η χρυσή τομή για το μισθολογικό τους.

    Η συνάντηση αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια επαφής των προέδρων των Δικαστηρίων με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

    Σημειώνεται πως δικαστές και εισαγγελείς της χώρας διαμαρτύρονται λόγω των μειώσεων στα εισοδήματά τους, ενώ έχουν ανακοινώσει συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τις 10 Δεκεμβρίου.


    αντιγραφή από parapolitika.gr

    Με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντιέται την Πέμπτη η ηγεσία των δικαστηρίων της χώρας παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για να συζητήσουν τις πμισθολογικές περικοπές οι οποίες πυροδότησαν τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου.
    Με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντιέται την Πέμπτη η ηγεσία των δικαστηρίων της χώρας παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για να συζητήσουν τις πμισθολογικές περικοπές οι οποίες πυροδότησαν τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου.

    Στο ραντεβού κατέληξε η πολύωρη συνάντησή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Ρουπακιώτη. Παρόντες ήταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστας Μανουδάκος, η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών Ελένη Διακομανώλη, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννης Καραβοκύρης και ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσης Λασκαράτος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εξέθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα του κλάδου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την μισθολογική τους υποβάθμιση την τελευταία διετία, κατά 60%, όπως έχουν επανειλημμένα δείξει, με βάση ανάλογους μισθολογικούς πίνακες.

    Το ραντεβού κλείστηκε αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το θέμα ξεφεύγει από την αρμοδιότητά του, αφού εμπίπτει στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα τα οποία πλήττουν όλες τις κοινωνικές τάξεις.


    για την αντιγραφη ΙΑΒΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Σ' ΑΥΤΟ Η ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ?


    Θρασύτατη επίθεση Στουρνάρα κατά της Δικαιοσύνης!

    Από τηλεοράσεως, ο τσάρος της Οικονομίας αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των δικαστικών, επειδή… τόλμησαν να κρίνουν παράνομο το χαράτσι που εισπράττει η ΔΕΗ!

    Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον.

    Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για την απόφαση του Πρωτοδικείου να μην εισπράττεται από τη ΔΕΗ το χαράτσι, ο Στουρνάρας με θράσος απάντησε ότι «αποφάσεις Πρωτοδικείου υπάρχουν και άλλες», υπονοώντας ότι θα την προσπεράσουμε όπως και τις άλλες.

    «Θεωρούν ότι αδικούνται από τις μισθολογικές μειώσεις και δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον», δήλωσε ο Στουρνάρας εξαπολύοντας επίθεση στους δικαστές τους οποίους κατηγορεί για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΥΡΙΟ Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

    Συνάντηση κάθε άλλο παρά συνηθισμένη, θα πραγματοποιηθεί αύριο (Πέμπτη, από τις 9:30 το πρωί) στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας σε μια σύσκεψη αποφασιστικής σημασίας για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
    Της αυριανής συνάντησης, προηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του κ. Ρουπακιώτη με τους προέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστα Μενουδάκο, του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου, του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη, τον εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε και τους Γενικούς Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστηρίων Διονύσιο Λασκαράτο και Ελένη Διακομανώλη.
    Ο κ. Ρουπακιώτης αναρμόδιος για τα θέματα των αποδοχών, «μεσολάβησε», τελικώς, στον πρωθυπουργό για μια «συνάντηση κορυφής», υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του ίδιου και των επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ε θα τα πούνε με τον Σαμαρά για τα καλά και σίγουρα θα βρεθεί λύση είμαι σίγουρος..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σίγουρα θα μας δώσουν κάτι. Στα 2.200€ ο Πρωτοδίκης, ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι αποζημιωσεις του Ευρωπαικου Δικαστηριου να μετακυλιονται στους Δικαστες; Οριστε;
    Συμφωνησαμε δηλαδη ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΩΣ, ΚΑΠΟΤΕ, οτι για τις καθυστερησεις ευθυνονται οι....δικαστες?????????????
    Δεν ηταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ σε ολους οτι οι δικαστες εχουν το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ κομματι ευθυνης; Συνεχιζεται η επιθεση σε βαρος μας δηλαδη;
    Τι θελουν καποιοι πια; Μηπως καταντησαμε αηδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δε βλέπει κανείς ύποπτο το γεγονός ότι συναντάται ο πρωθυπουργός με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και όχι με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, που έχουν ζητήσει τη συνάντηση από την προηγούμενη βδομάδα. Τί αρμοδιότητα έχουν οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων να διαπραγματευτούν μισθολογικά θέματα; Ποιούς εκπροσωπούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  24. Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον.

    Την ώρα που η κραυγή αγωνίας χιλιάδων Ελλήνων για τα δυσβάσταχτα μέτρα έχει γίνει «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ο κ. Στουρνάρας χωρίς ίχνος σεβασμού στρέφει τα βέλη του κατά των δικαστικών που «τόλμησαν» να υψώσουν φωνή αντίστασης στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

    Φαίνεται πως ο κ. Στουρνάρας δεν έχει συνηθίσει σε αντιδράσεις που να του αναιρούν τα μέτρα. Εξάλλου όποιος τολμούσε να διαφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, αυτομάτως βρισκόταν εκτός Κοινοβουλευτικών ομάδων και μάλιστα την ίδια ώρα, με συνοπτικές διαδικασίες.

    Το τελευταίο ανάχωμα λοιπόν για να αποφευχθεί η λαίλαπα των μέτρων που καταδικάζουν σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, είναι οι δικαστές. Η μόνη εξουσία που έχει μείνει για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δίκαια των πολιτών, η μόνη φωνή αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα.

    Στη Δικαιοσύνη στρέφει τώρα τα πυρά του ο κ. Στουρνάρας που με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατηγορεί τους δικαστικούς ότι ακυρώνουν την κυβερνητική πολιτική για δικό τους όφελος, επειδή, όπως υποστηρίζει, έγιναν μειώσεις στους μισθούς τους.

    Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για την απόφαση του Πρωτοδικείου να μην εισπράττεται από τη ΔΕΗ το χαράτσι, ο κ. Στουρνάρας με θράσος απάντησε ότι «αποφάσεις Πρωτοδικείου υπάρχουν και άλλες», υπονοώντας ότι θα την προσπεράσουμε όπως και τις άλλες.

    «Θεωρούν ότι αδικούνται από τις μισθολογικές μειώσεις και δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξαπολύοντας επίθεση στους δικαστές τους οποίους κατηγορεί για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου.

    Με τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, και με στάση «αποφασίσουμε και διατάσσουμε», ο «δημοκράτης» κ. Στουρνάρας νομοθετεί και στη συνέχεια κατακεραυνώνει όποιον διανοηθεί να αντιδράσει.

    Βλέπει εχθρούς παντού, ακόμα και μέσα στην συγκυβέρνηση, ακόμα και στο ίδιο του το υπουργείο. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί του δηλαδή, υπονομεύει την κυβέρνηση και εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα.

    Αλήθεια κ. Στουρνάρα, στα Πανεπιστήμια που σπουδάσατε δεν σας έμαθαν τι είναι δημοκρατία; Δεν σας έμαθαν ότι είναι αντιδημοκρατικό να επιβάλεις με το έτσι θέλω την πολιτική σου; Δεν σας έμαθαν ότι στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων οι αποφάσεις παίρνονταν δημοκρατικά;

    Μάλλον κ. Στουρνάρα σας τα έμαθαν λάθος. Δικαιοσύνη α λα καρτ δεν υπάρχει. Ειδικά στην Ελλάδα.

    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/259298/thrasytati-epithesi-stoyrnara-kata-tis-dikaiosynis#ixzz2EDJEkfQW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι μάσκες έπεσαν...Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη στον Παπαχελά, με τις "προκάτ" ερωτήσεις και τα απροκάλυπτα ψεύδη του Υπουργού Οικ., με το γνωστό τρόπο:Λέω τη μισή αλήθεια."οι δικαστές πήραν (παρελθόν) τις μεγαλύτερες αυξήσεις από όλους τους άλλους Λειτουργούς", είπε.Φυσικά, ούτε ποιες ήταν οι αποδοχές των δικαστών πριν αναγκαστούν να προσφύγουν στο Μισθοδικειο και για μια δεκαετία, είπε, ούτε ποιες μετά, ούτε επί πόσους μήνες ανά έτος ο πολλαπλασιασμός (ετήσιο εισόδημα), ούτε ποιες οι αποδοχές, και κυρίως αυτό, των άλλων Λειτουργών (βουλευτών κλπ),όπως ανέφερε και ποιά η τερατώδης απόσταση αυτών από τις αποδοχές των Δικαστών, ούτε, επίσης ότι εισπράττονταν επί 18 κατ'έτος (ετήσιο εισόδημα), χώρια οι φοροαπαλλαγές...Ψιλά γράμματα για τον Υπουργό Οικονομικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ας πιει ξιδακι ο κ. Στουρναρας, ολοι οι αντισυνταγματικοι νομοι θα παρακαμπτονται.
    Και ας μεινει με την ψευδαισθηση οτι το κανουμε "πικαρισμενοι" επειδη μας μειωθηκαν οι μισθοι.
    Γι αυτο τους μειωσε τοσο;
    Ωστε να μπορει να μας συκοφαντει μετα, οτι δεν εφαρμοζουμε την παρανομια, επειδη ωθουμαστε απο ταπεινα αιτια;
    Στο κατω κατω, αν εχει τετοια γνωμη για μας, οτι δηλαδη θα του "καναμε τη χαρη" (ας γελασουμε) αν δεν μειωνε τους μισθους, τοτε...γιατι τους μειωσε;
    Ειχε αυτοκτονικες τασεις;
    Κοιταξτε κ. Στουρναρα να νομοθετειτε σωστα και αφηστε τις επιθεσεις κατα των δικαστων...
    Και μην χανετε την ψυχραιμια σας.
    Να ειστε σιγουρος οτι κανενας αντισυνταγματικος νομος δεν προκειται να εφαρμοσθει, ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ...
    Υπαρχουν ΔΙΚΑΣΤΕΣ σε αυτην την χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάτε καλά; Τι θα συζητήσει με τη "φυσική ηγεσία"; Ποια είναι τα καταλληλότερα μέτρα για να μας διαλύσουν περισσότερο; Οι κινητοποιήσεις έχουν ως βάση αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων ή απόφαση της Ένωσης; Με την ηγεσία της Ένωσης δεν θα έπρεπε να συναντηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειναι πασιγνωστο, οτι το συγκεκριμενο επιτελειο (συνολικα) του Υπουργειου Οικονομικων της σημερινης κυβερνησης ειναι εντελως (και τολμω να πω εμπαθως) εναντιον των δικαστων.
    Εχουν γινει γνωστες και κωμικοτραγικες καταστασεις, οπου μανδαρινος του υπουργειου τολμησε να πει σε δικαστη κατα τις συναντησεις εν οψει των μισθολογικων μειωσεων "ποιος εισαι εσυ που θα παιρνεις πιο πολλα απο μενα" και πολυ δικαιως ο δικαστης πηγε να τον πιασει απο το γιακα αλλά τον συγκρατησαν.
    Αυτα τα περι "πατριωτικου καθηκοντος" να τα αφησουν γιατι προκαλουν γελια.
    Ολομετωπη συγκρουση επελεξαν (νεο μισθολογιο εντος...πεντε ημερων χωρις να ρωτησουν κανεναν δεν πρεπει να εχει ξαναυπαρξει στον πλανητη σε κανεναν κλαδο), θα την εχουν. Και να αφησουν την κλαψα.
    Δοκιμασαν τις απειλες, περασαν στην κλαψα. Τι αλλο μενει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μας τα παν μια, μας τα παν δυο, εμεις κραταμε τα προσχήματα και παριστάνουμε τους υπεράνω. Τα τελευταία χρόνια βουλευτές, υπουργοί, ακόμη και πρωθυπουργός της χώρας μιλάνε για τους δικαστικούς λειτουργούς και το έργο τους με ανακρίβειες, αλλά και με υποτιμήτικά και παρεμβατικά στην κρίση μας σχόλια (δείτε τις συνεδριάσεις της Βουλής σχετικά με το Ν. 4055/2012 για να μάθετε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι κάνουμε διακοπές όπως οι δάσκαλοι!). Να σας θυμίσω τί έγινε στη Γαλλία τον Φλεβάρη του 2011 όταν ο Σαρκοζί τόλμησε να πει για συγκεκριμένη ποινική υπόθεση ότι η κρίση των δικαστών ήταν λάθος? Δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και αστυνομικοί, όλοι μαζί διαδήλωναν μέχρι να ανακαλέσει. Οι δε δικαστικοί δίκαζαν μόνο επείγουσες υποθέσεις. (βλ . http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=598663). Δεν χρειάζεται, δηλάδή, να συγκριθούμε με την Αίγυπτο, αφού ορισμένοι θεωρούν ότι οι δικαστές της υπολείπονται ημών σε ήθος και πολιτισμό, μπορούμε όμως να κοιτάξουμε δυτικότερα, πώς αντιδρά το δικαστικό σώμα και μάλιστα με τη συμπαράσταση υπαλλήλων, αστυνομικών και δικηγόρων, όταν αυτό θίγεται έστω από μια δήλωση. Καληνύχτα κύριοι συνάδελφοι και καλή τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το να βάζεις σε έξοδα το κράτος δηλ όλους μας και να ανατρέπεις τον οικονομικό του σχεδιασμό σχετικά με την είσπραξη των φόρων, που θα φέρει οικονομική επιβάρυνση και νέες περικοπες πρωτίστως σε μας....ουκ ανδρός σοφο εστιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στον αγαθό άνθρωπο για κανένα λόγο δεν γεννιέται φθόνος ούτε φόβος ούτε οργή ούτε μίσος. ''
    Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν βγήκε καπνός από τη συνάντηση Σαμαρά με δικαστικούς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ε! Αφού ήταν και ο Σταϊκούρα παρών, το ζήτημα λύθηκε.
    Προβλέπω νέες μειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ενταξει "αγαθε" Φαιδωνα, καθισε στη νιρβάνα σου εσυ και ασε μας εμας να βουρλιζομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς "Φαιδωνα":
    Ο σιωπών δοκεί συναινείν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ποιους εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Απάντηση: όλους τους Δικαστές, εκτός από τους "συνδικαλι(η)στες! Αν είναι δυνατόν, πολλοί βρίσκεστε σε σύγχυση, έχετε μπερδέψει βασικές έννοιες. Άλλο ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν θα έπρεπε να δεχτεί να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό για να συζητήσει για μισθολογικά θέματα και ελπίζω ότι δεν συζήτησε για τέτοια θέματα. Μετά τη συνάντηση, στην οποία κακώς παραβρέθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υπουργός Οικονομικών, έπρεπε να κάνουν κοινές δηλώσεις στον τύπο, εκεί μπροστά από το τζάκι, ο Πρωθυπουργός και οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων ή έστω εκπροσωπούμενοι από τον αρχαιότερο από αυτούς. Ο Πρωθυπουργός δεν δέχτηκε τους "φορείς" μιας επαγγελματικής τάξης. Δέχτηκε επίσκεψη από την ηγεσία της Δικαιοσύνης, δηλαδή από άμεσα όργανα του Κράτους ίσης με τον ίδιο βαθμίδας. Η υποδοχή έπρεπε να είναι πανηγυρική, οι δε Πρόεδροι δεν έπρεπε να του ζητήσουν τίποτε απολύτως, όπως ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε από αυτούς τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επειδή ο Ιω. Στουρνάρας δεν έχει συνηθίσει σε αντιδράσεις, που να του αναιρούν τα μέτρα, ακόμη κι αν αυτά είναι απάνθρωπα και κόντρα στο Σύνταγμα της Χώρας της οποίας και ο ίδιος είναι πολίτης, προέβη σε λίαν κακόγουστη εμφάνιση στην εκπομπή του Παπαχελά προβαίνοντας, επίσης, σε απρεπέστατες δηλώσεις για τους Δικαστικούς!! Εκείνος, φυσικά, γνώσεις Λογιστικής έχει, κάποιος άλλος όμως συνάδελφός του στην Κυβέρνηση δεν φρόντισε να του κάνει φροντιστήριο περί του τί σημαίνει Δικαστική Εξουσία και ότι οφείλει - έστω τύποις - να σέβεται το Θεσμό και τους Λειτουργούς του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανωνυμε 6 Δεκεμβρίου 2012 12:30 μ.μ., πραγματι καποιοι βρισκονται σε συγχυση, με πρωτον εσενα.
    Εδω ο κοσμος καιγεται, η ηγεσια της δικαιοσυνης κλεινει ραντεβου με τον πρωθυπουργο για να βρεθει μια λυση για το θεμα που εχει προκυψει (αν εχεις ακουστά δηλαδη) κι εσυ αναφερεις ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ (!!) οτι η συναντηση αυτή μονο...πανηγυρικο χαρακτηρα πρεπει να εχει.
    Κοινως, τα πανηγυρια μας λειπανε.
    Προσπαθησα να διακρινω αν εχει ειρωνικο-σαρκαστικο τονο το σχολιο σου, αλλά δεν διεκρινα τελικα κατι τετοιο.
    Ελπίζεις (!!!) κιολας να μην συζητησαν για μισθολογικα θεματα.
    Τι να πω, μενω αφωνος με μερικους και τον τροπο που σκεφτονται.
    Λυπαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ότι δηλαδή συζήτησαν για το μισθολογικό. Τόσο καιρό δε συζητούσαν και ξεκίνησαν τώρα.
    Τα μέτρα συζήτησαν (λέγε με αναστολή - κατάργηση διακοπών κτλ) για την άρση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις διακοπές και πως αυτές θα σταματήσουν.
    Υπομονή μέχρι το Σαββάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νομίζω ότι το σημαντικότερο απ' όλα είναι να εξηγήσουμε και να καταστήσουμε γνωστές και σαφείς στον κόσμο που δεν γνωρίζει, και δεν οφείλει να γνωρίζει, τους όρους και τις προυποθέσεις για την άσκηση της εργασίας μας, τις συνθήκες με τις οποίες εργαζόμαστε και την επίδρασή τους στην καθημερινή μας ζωή σε όλες της τις μορφές, το πόσο εντατικά πρέπει εργαζόμαστε και κάτω από ποιές συνθήκες για να ανταποκρινόμαστε σωστά στα καθήκοντά μας και όλα τα συναφή, τα οποία κανείς από τους συνδικαλιστές των τελευταίων ετών, δεν ενδιαφέρθηκε να γνωστοποιήσει ή να διορθώσει. Παλαιότερα, μόνο ο αείμνηστος πλέον πρώην Πρόεδρος της ΕΔΕ Παναγιώτης Κωστάκος είχε με σχολαστικότητα θέσει ως προυπόθεση επιτυχίας του κάθε αγώνα των δικαστών, τον παραπάνω στόχο και ήταν ο μόνος που πέτυχε πολλά για όλους μας αλλά και για εκείνους που σήμερα βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. Αξίζει για εμάς τους νεώτερους, να αναζητήσουμε κάποιο συνταξιούχο πλέον συνάδελφό μας, κατάλληλο όμως, δηλαδή που να μην διακατέχεται από εγωισμούς, συμπλέγματα, ζήλιες κ.λ.π., για να μάθουμε μερικά από εκείνα που ο αποβιώσας πλεον συνάδελφός μας είχε πετύχει για τους συγχρόνους του και εμείς τα βρήκαμε έτοιμα και τα θεωρούμε πλέον δεδομένα. Ίσως αν οι σημερινοί συνδικαλιστές ήταν λίγο πιό έξυπνοι, ντόμπροι (= ειλικρινείς {ωραία ελληνική λέξη}) και ικανοί (ο καθένας καταλαβαίνει την έννοια της λέξης αυτής), να ανέτρεχαν για κάποια βοήθεια σε πρωτοστάτες επιτυχιών στους αγώνες παρελθόντων ετών του εργασιακού χώρου μας. Σημειώνω ότι ο συντάκτης του παρόντος είναι πρόεδρος πρωτοδικών στο πολιτικό πρωτοδικείο στην Αθήνα{στην "ξακουστή" Ευελπίδων-λες και είμαστε στρατιώτες ή στρατιωτικοί} σέβεται τους θεσμούς, το ρόλο του δικαστή στην κοινωνία και πάνω απ' ολα τους πολίτες που προσφεύγουν μπροστά του για να βρούνε το δίκιο τους αλλά βαρέθηκε πιά τις κοροιδίες και τα ψέμματα όλων, δεν έχει καμμιά σχέση ή συγγένεια με τον αείμνηστο Π. Κωστάκο και με την οικογένειά του αλλά βαρέθηκε να βλέπει σαράντα και πλέον χρόνια (που είναι η ηλικία του) την Ελλάδα να είναι μια τριτοκοσμική χώρα με αντιλήψεις και συμπεριφορές μουσουλμανικού σε συνδυασμό με αφρικανικό κράτος. Με σεβασμό στους αναγνώστες του παρόντος, ένας ηλιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς ... Κομφούκιο:
    ΤΑ ΟΥΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ προς ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ:
    23 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί αποδεκατίζετε το δυόσμο και τον άνηθο και το κύμινο και αφήσατε τα σπουδαιότερα του νόμου: τη δίκαιη κρίση και το έλεος και την πίστη. Αυτά λοιπόν έπρεπε να κάνετε, κι εκείνα να μην αφήνετε. 24 Οδηγοί τυφλοί, που διυλίζετε το κουνούπι, αλλά καταπίνετε την καμήλα. 25 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, ενώ από μέσα είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια. 26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισε πρώτα το εντός του ποτηριού, για να γίνει και το έξω του καθαρό. 27 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία. 28 Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία.
    ...........
    45 Αποκρίθηκε τότε κάποιος από τους νομικούς και του λέει: «Δάσκαλε, λέγοντας αυτά, βρίζεις κι εμάς». 46 Εκείνος είπε: «Και σ’ εσάς τους νομικούς αλίμονο, γιατί φορτώνετε τους ανθρώπους με φορτία δυσβάστακτα, και οι ίδιοι ούτε με ένα από τα δάχτυλά σας δεν αγγίζετε τα φορτία.
    ..... 52 Αλίμονο σ’ εσάς τους νομικούς, γιατί αφαιρέσατε το κλειδί της γνώσης. Οι ίδιοι δεν εισήλθατε και εκείνους που θέλουν να εισέλθουν τους εμποδίσατε».
    Ιησούς Χριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τα επιδόματα από άλλο "κορβανά" βγαίνουν;μήπως προέρχονται από ΕΣΠΑ;!;!;;;επιστροφή λοιπόν στην παλιά κοροϊοδία...φαντάζομαι ότι καταλαβαίνουμε το γιατί και δεν ξεγιελιόμαστε. Πάρε κουταβάκι κόκκαλο, για να ηρεμήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. για να δουμε λιγο τη χρησιμοτητα της αποφασης του Πολυμελους Πρωτοδικειου Αθηνων για το "χαραστσι" της ΔΕΗ..
    ουσιαστικα σημαινει οτι πλεον θα εισπραττεται μεσω της εφοριας ως φορος..
    στην πραξη παλι θα την πληρωσουν οι γνωστοι δημοσιοι υπαλληλοι.. αυτοι που θα τους κραταται το χαρατσι απ' το μισθο τους..
    οι λοιποι, αρκετοι απ' τους οποιους ειναι πλεον καθημερινοι "πελατες" των δικαστηριων λογω χρεων στο δημοσιο ή μη αποδοσης ΦΠΑ, θα δουνε απλα μια λογιστικη εγγραφη ανοδου του χρεους τους..
    οι περισσοτεροι δεν εχουν περιουσια ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, η προσωπικη κρατηση εχει κριθει αντισυνταγματικη, οποτε... περα βρεχει..
    και οι ελαχιστοι που εχουν περιουσια δωρον αδωρο..σε χθεσινη δικη για χρεη προς το δημοσιο, οπου ο οφειλετης ειχε περιουσια, μας ειπε η υπαλληλος της ΔΟΥ οτι ολοι σχεδον οι πλειστηριασμοι τον τελευταιο χρονο ματαιωνονται, γιατι δεν εμφανιζεται κανενας πλειοδοτης..

    Επομενως, πληρωνε καημενε δημοσιε υπαλληλε παλι..
    εσυ ελευθερε επαγγελματια, "ανεπαγγελτε" με χρεη στο δημοσιο ανω του 1 δις, τεως επιχειρηματια που εχεις να αποδωσεις ΦΠΑ καμμια δεκαετια, φοροφυγα με το σπιτι στην Εκαλη, μια χαρα σου εκατσε η αποφαση.. κατσε και απολαυσε τη ζωη σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τίποτε δεν θα γίνει. Σχεδόν τίποτε... Δείτε εδώ:
    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/259504/oi-dyo-eisaggeleis-poy-leitoyrgoyn-os-aspida-tis-dimokratias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δίκιο έχει γενικά ο ανώνυμος της 6 Δεκ. 2012 1:39'. Τα είπαμε όμως πολλές φορές στον κόσμο, χωρίς αποτέλεσμα. Πρέπει να πείσουμε όμως και με αντιπροτάσεις που δυστυχώς δεν κάνουμε, ίσως επειδή δεν έχουμε. Πρέπει επίσης να τονίζουμε διαρκώς ότι για να ανταποκριθούμε στις υπηρεσιακές μας υποχρεώσεις χρειάζονται και αυξημένα έξοδα για βιβλία, συνδρομές,μεταπτυχιακές σπουδές, μετακινήσεις, ντύσιμο (...δυστυχώς) κ.λπ.Χρειάζονται επίσης μέτρα για πραγματική επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης (όχι μέτρα που είναι καταδικασμένα από την αρχή σε αποτυχία). Για παράδειγμα : Να αναβαθμισθεί ο ρόλος του Δικηγόρου και να λειτουργεί υποχρεωτική διαιτησία από Δικηγόρους πριν φθάσει η υπόθεση στα δικαστήρια. Ποινική συνδιαλλαγή για όλα σχεδόν τα αδικήματα και σε βάρος του δημοσίου κ.λπ..Μέτρα για πραγματική επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Και κάτι τελευταίο συνάδελφε. Μερικοί θεσμοί του μουσουλμανικού και αφρικανικού δικαίου είναι πολύ ενδιαφέροντες. Μην απαξιώνεις γενικά ολόκληρα δικαιικά συστήματα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σας δουλεύουν κανονικά,όπως ΟΛΟ τον κόσμο.Είναι υποχείρια των τραπεζιτών.Ποιον τελικά σώζουν;Τον λαό πεινά,τον δικαστή που εξεφτελίζουν,τον υπάλληλο που διαλύουν,τον αγρότη που επαιτεί,τον εκπαιδευτικό που εξαθλιώνουν,τον συνταξιούχο που κατακρεουργούν,το πολύτεκνο που ΄΄σκοτώνουν ΄΄τα παιδιά του,τον μικρομεσαίο που αφανίζουν,τον νέο επιστήμονα που εξορίζουν....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
    ΔΥΟ-2- χρόνια παίρνουν μέτρα-μέτρα...κατά τα άλλα κάνουν ευχές ανάπτυξης από τα τηλεοπτικά παράθυρα.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΩΖΟΥΝ: Τ Ι Σ Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ε Σ !!! Μπορούμε και χωρίς αυτές που έχουν πιει το αίμα του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απορία: Αν (που δεν το πιστεύω) δοθεί κάτι (στα επιδόματα όπως ακούγεται), θα το πάρουν και αυτοί που συμφωνούν με τις περικοπές και υβρίζουν καθημερινά αυτούς που αγωνίζονται;
    Επίσης, να τους θυμίσω πως υπάρχει "ο λογαριασμός για αποπληρωμή του χρέους" ή ακόμα και το "παρακαταθηκών και δανείων" ώστε να μπορέσουν να κάνουν πράξη το πατριωτικό τους καθήκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. http://newpost.gr/post/174000/akarpi-i-synantisi-samara-me-toys-dikastikous/

    Άκαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τις ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας και των δικαστικών επιτρόπων για το ζήτημα των κινητοποιήσεών τους και τη μείωση των αποδοχών του κλάδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Συνέχιση των κινητοποιήσεων συνάδελφοι, δεν υπάρχει άλλη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. να παραλυσουν τρεις μερες τα παντα.ακροατηρια,τακτικα καί αυτοφωρα.ανακρισεις.υπηρεσιες.τρεις μερες αρκουν για να συνελθουν καποιοι καί να μας υπολογιζουν.καί να τεθουν οι παραιτησεις μας στη διαθεση των δ.σ. των ενωσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αφού επιμένουν να μην καταλαβαινουν, τοτε τα πραγματα ειναι μονοδρομος.
    Συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Άκαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τις ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας και των δικαστικών επιτρόπων για το ζήτημα των κινητοποιήσεών τους και τη μείωση των αποδοχών του κλάδου.
    Παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο υπουργός Επικρατείας, Δημ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος.
    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση της κυβέρνησης απέναντι στο σώμα των δικαστικών λειτουργών.
    Από την πλευρά τους οι δικαστές εξέθεσαν στον πρωθυπουργό την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, από τις αναβολές εκδικάσεως υποθέσεων, λόγω των κινητοποιήσεών τους. Επιπλέον, έγινε λόγος για μεγάλο ύψος εσόδων που δεν εισρέουν στα δημόσια ταμεία, από τη μη εξαγορά των ποινών, που επιβάλλουν τα δικαστήρια, μη αγορά παραβόλων και ενσήμων, κ.λπ.
    Προκειμένου να αρθούν οι κινητοποιήσεις, οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρότειναν να ενσωματωθεί ένα από τα επιδόματα που λαμβάνουν στον βασικό τους μισθό, έτσι ώστε να υπάρξει μια έμμεση αύξηση των αποδοχών των δικαστών περίπου 200 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα μελετήσει την πρόταση.

    Και τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Θα μελετήσουν την πρόταση της ηγεσίας μας για 200 ευρώ μηνιαίως!!!! Μη χειρότερα! για τόσο ευτελείς μας έχουν;
    Αλήθεια αυτή η ηγεσία που πήγε εκεί τόλμησε να πει στο Σαμαρά ότι αν θέλει να είναι δίκαιος πρέπει να κόψει ανάλογα και τις αποδοχές των βουλευτών;!! το αυτονόητο δηλαδή το είπε κανείς;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γεγονός είναι πώς μετά τη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας η πολιτική εξουσία προχωράει με ταχείς ρυθμούς και στη διάλυση της Δικαιοσύνης:(. Συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ας κρατάμε μικρό καλάθι. Η εμπρηστική ρητορική και οι ακραίες μορφές κινητοποιήσεων με σκοπό όχι τα δίκαια του δικαστικού σώματος αλλά την προβολή ορισμένων ως "σωτήρων" και την ψηφοθηρία τους δεν δίνουν πολλά περιθώρια ελιγμών στην Κυβέρνηση. Γιατί αν υποχωρήσει σε εμάς θα βρει κλειστά στρατόπεδα, αστυνομικά τμήματα και Νοσοκομεία, αφού οι άλλοι αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια θα εκτραπούν και αυτοί σε ακραίες κινητοποιήσεις, που μέχρι τώρα συνετά τις απέφυγαν. Οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί πέτυχαν αυτό που ήθελαν (αναστολή των περικοπών) αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι οι συνδικαλιστές τους, δεν τους είδε στην τηλεόραση και στις εφημερίδες να βρίζουν νυχθημερόν την Κυβέρνηση και να αναπαράγουν την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης εφ' όλης της ύλης ούτε κάθε συνδικαλιστική ομάδα να βγάζει τη δική της ανακοίνωση (παρόλο που ο κομματισμός και εκεί δίνει και παίρνει). Απλώς οι συνδικαλιστές τους εργάστηκαν αθόρυβα και μεθοδικά και όχι κάνοντας πάταγο. Σε εμάς έκαναν και κάνουν ζημιά οι "θερμοκέφαλοι". Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή την ώρα η όποια διαπραγμάτευση γίνεται με την ηγεσία των Ανώτατων Δικαστηρίων (και ορθώς) και όχι με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ελα εσύ αύριο με το ψυχρό αίμα να τα πεις στη Γ.Σ. στη πλειοψηφία των θερμοκέφαλων (που μας ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι η ενδοτικότητα ελαχίστων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Συνεχίστε γιατί σας κοροϊδεύουν.'εχω φίλους δικαστές που μου λένε ναι μεν δεν αντέχουμε οικονομικά αλλά κάτι πρέπει να γίνει.
    Με την συνέχιση των κινητοποιήσεών σας γίνεστε και πιο συμπαθείς τον πολύ λαό.
    Η ανώτατη ηγεσία σας δεν είναι διορισμένη από την κυβέρνηση;
    Τι περιμένετε λοιπόν...συμπαράσταση...μάλλον εάν συνεχίσετε και βλέπουμε...θα έχετε τον λαό μαζί σας που είναι ίσως και από σας πιο εξαθλιωμένος.
    Μην ενδώσετε στις σειρήνες γιατί μάλλον βλέπουν να σας ΄΄πετάξουν ΄΄ κανένα επίδομα για να σταματήσετε.
    Τις εκκρεμείς υποθέσεις έτσι και αλλιώς εσείς θα τις βγάλετε.
    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΦΙΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ,ζούμε ΌΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ,ίσως να είναι ΄΄γραπτό΄΄να πέσει με τους συμπαθείς αγώνες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. «Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στο ζήτημα του τέλους ακινήτων. Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».
    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=193599&catID=2&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=real_gr

    Φανταστείτε τι νομικούς συμβούλους έχει ο κ. Υπουργός – Καθηγητής.

    κ Υπουργέ ορίστε ο νόμος (συμβουλή αμισθί και όχι καλοπληρωμένη όπως οι σύμβουλοί Σας)

    Άρθρο 10 του Ν. 2251/1994

    20. Συλλογικές αγωγές των περιπτώσεων α` και β` της παραγράφου 16 δικάζονται
    κατά τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, στη συντομότερη δυνατή δικάσιμο. Το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την προσωρινή εκτέλεση της απόφασης.

    Οι έννομες συνέπειες που προκύπτουν από την απόφαση αυτή ισχύουν
    έναντι πάντων, και αν δεν ήταν διάδικοι.

    Το δεδικασμένο απόφασης που δέχεται
    εν όλω ή εν μέρει αγωγή της περίπτωσης δ` της παραγράφου 16 ισχύει και υπέρ
    των ζημιωθέντων καταναλωτών, έστω και αν αυτοί δεν είχαν συμμετάσχει στη
    σχετική δίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μάλλον υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν οι 3 μήνες αποχής νομίζω οτι βόλεψαν την κυβέρνηση για γνωστούς λόγους...Όλα είναι ένα παιχνίδι....Και σίγουρα οι αποχές δεν γίνονται για τις μειώσεις μισθών.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανωνυμε 7 Δεκεμβρίου 2012 12:20 μ.μ., φαντασου με τι κριτηρια προσλαμβανονται οι νομικοι συμβουλοι στα υπουργεια, που του ειπανε οτι σε συλλογικη αγωγη, το δεδικασμενο ισχυει μονο μεταξυ των...διαδικων (!!!!!!)
    Και βγαινει και το λεει και παραεξω, εμπιστευομενος τους ασχετους που τον περιτριγυριζουν, και εκτιθεται.
    Εμεις βεβαια γελαμε με την ασχετοσυνη, αλλά ειναι πικρη η διαπιστωση οτι αυτοι οι συμβουλοι πιθανον συμβαλουν στην διακυβερνηση της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. "Συνεχίστε να εισπράττετε το χαράτσι".Σε ποιόν ανήκει το λεχθέν? Στον υπουργό οικονομικών!!! Μιλάμε για την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ μιας δικαστικής απόφασης.Κατά τα άλλα δεν απαξιώνουν τη Δικαιοσύνη.Εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών, ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΎΝ και ΑΓΝΟΟΎΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΆ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ.Δείτε στο newsbomb.gr.Περιφρονούν πια απροκάλυπτα τη Δημοκρατία με το να ζητούν από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι, παρά τη δικαστική απόφαση.Ποια διάκριση εξουσιών και ποια ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ?
    Αξιοσέβαστη ηγεσία μας, βλέπετε τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αν ήταν ανάγκη να αδικώ ή να αδικούμαι , θα προτιμούσα να αδικούμαι παρά να αδικώ

    Πλάτων (Γοργίας, 469 C)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανωνυμε 7 Δεκεμβρίου 2012 4:42 μ.μ., μην οργιζεσαι για την απαξιωση των δικαστικων αποφασεων απο την εκτελεστικη εξουσια, γιατι θα αρχισουν παλι οι "Φαιδωνες" τα αρχαια ρητα για να μας πει οτι πρεπει ό,τι μας λενε να το καταπινουμε, γιατι η οργη δεν ειναι δειγμα "αγαθου ανδρος".
    Για την αλαζονεια της ex cathedra υποτιμησης των συναδελφων ως αδαών που δεν διακατεχονται απο υψηλα ιδανικα, και που αξιζει να τους απανταμε με...γνωμικα, υπαρχει κανενα γνωμικο συναδελφε (;) Φαιδωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανωνυμε 7 Δεκεμβρίου 2012 7:27 μ.μ., κανενα προβλημα, οποιος παει να εισπραξει το χαρατσι, θα οδηγειται στο αυτοφωρο για παραβιαση δικαστικης αποφασης, και επιπλεον οποιος υποχρεωθει να το πληρωσει, θα παρει τα λεφτα πισω και επιπλεον τα χρηματα της χρηματικης ποινης.
    Αντε πια, να αντιληφθει ο καθενας το ρολο του σε αυτη τη Χωρα γιατι καταντησαμε αηδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Φαίδωνα, σε λάθος "αυτιά" απευθύνεσαι.Τα αποφθέγματα σου, πήγαινε να τα πεις στο Στουρναρα το αυτί, που...δεν ιδρώνει, όπως δήλωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΔΕΗ πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα της εταιρίας του. Ειδάλλως, σε περίπτωση που η ΔΕΗ πληρώνει 300άρια καθημερινώς διαπράττει απιστία. Και την διαπράττει αυτός όχι ο Στουρνάρας και οι νομικοί (;) του σύμβουλοι. Δεν παίζουμε με λεφτά άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Το Συμβούλιο Επικρατείας έκαψε τους πολίτες όλους ,μαζί με τους Δικαστές .Ας είναι καλά η Ειρηνοδίκης κα Κουτρουβίδα που εξέδωσε ιστορική απόφαση ενάντια στην αποφαση της Ολομέλειας του Στε ,ότι η περικοπή των αποδοχών με το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σε στιγμές κρίσιμες για μια χώρα απαιτείται εκτελεστική εξουσία ισχυρή και με κότσια. Αυτό είναι παγκόσμιος νόμος της Ιστορίας. Αλίμονο, αν, όταν επαπειλείται εθνική καταστροφή, κάθεται ο Υπουργός Οικονομικών να ασχολείται με γνωμοδοτήσεις "νομομαθών" και με συλλογικές αγωγές, όταν μάλιστα το ΣτΕ έχει κρίνει για τη νομιμότητα του φόρου. "Των οικιών ημών εμπιπραμένων ήμεις άδομεν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ίσως πολλοί συνάδελφοι να διαφωνήσουν αλλά η ιστορία είναι περισσότερο ξεροκέφαλη. Οπότε Φαίδωνα θυμίσου και τα λόγια (με ουσιαστικό νομικό περιεχόμενο - άλλωστε σε τέτοια πραγματεία περιλαμβάνονται) του Ρήγα:

    "Οταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρή τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλεόν απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σφάλλουμε ζητώντας τα αυτονόητα. Κανονικά, κάνοντας σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά μας, θα έπρεπε να έχουμε ήδη επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις στους φορείς της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας που (συνεχίζουν να) παρανομούν, εφαρμόζοντας ευθέως τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα σε όσους κρύβονται πίσω από τον προδήλως αντίθετο στην θεμελιώδη αρχή της ισότητας νόμο περί ευθύνης Υπουργών και το εντελώς απαράδεκτο ακαταδίωκτο των βουλευτών. Εναντίον μας αυτοί ψηφίζουν νόμους και εκδίδουν διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις. Ήρθε η ώρα να εκδώσουμε κι εμείς τις δικές μας. Ήρθε η ώρα των Δικαστών.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. η τρολλιά της ημέρας : o ανώνυμος της 8/12/2012 8.57 μόλις μας παρέθεσε ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα της μυστικής εγκυκλίου Στουρνάρα προς διοίκηση ΔΕΗ "περί αρνήσεως εκτελέσεως δικαστικών αποφάσεων απάτριδων δικαστών κ.λ.π."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Κύριε Ρουπακιωτη, τόσα χρόνια που γίνονται αποχές δικηγόρων και είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε αναβολές, δεν ταλαιπωρείται ο κόσμος;Δε λέω ότι πρέπει να μπούμε σ´ αυτή τη λογική αλλα μη βγαινετε και βαθιά λυπημένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ