Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το «ισόκυρο» και η αποχή


Το «ισόκυρο» και η αποχή

Το δέντρο των περικοπών και το δάσος του κύρους των δικαστικών λειτουργών

Του Γιώργου Κτιστάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η συνέχιση της αποχής/διακοπής των συνεδριάσεων των δικαστηρίων. Το θλιβερό αποτέλεσμα με υποχρεώνει σε ορισμένες (νηφάλιες) παρατηρήσεις:
1 Προ δύο εβδομάδων στην εφημερίδα αυτή μέλος του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε ότι «πώς είναι δυνατόν ένας δικαστής να δικάσει νηφάλια, ενώ θα σκέπτεται την απλήρωτη δόση του δανείου του ή τον απλήρωτο φόρο εισοδήματος». Προφανώς τον συνάδελφο και όσους υιοθετούν την άποψη αυτή, δεν τον απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι ο πολίτης που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μπορεί να έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αλλά αφενός δεν μπορεί λόγω της, κατ' ευφημισμό αποχής αλλά στην ουσία, απεργίας των δικαστικών να δικαστεί η υπόθεσή του και αφετέρου ο δικαστής τού μετακυλίει και το προσωπικό του πρόβλημα. Οταν όμως δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, μήπως υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημοκρατία;

2 Οι εισαγγελείς που ψήφισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων απασχολούνται με την περικοπή των αποδοχών μας και καταγγέλλουν την παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας αφού δεν κατοχυρώνεται πλέον το μισθολογικό «ισόκυρο» με τις εκτελεστική και νομοθετική λειτουργίες του πολιτεύματος. Προφανώς δεν τους απασχόλησε το ενδιαφέρον λογικά ερώτημα πώς με την αντισυνταγματικότητα της αποχής/απεργίας συμψηφίζουν την αντισυνταγματικότητα της περικοπής των αποδοχών. Ετσι όμως βλέπουν το δένδρο της μείωσης των αποδοχών τους και χάνουν το δάσος του κύρους των εισαγγελέων στην κοινωνία. Φαίνεται ότι το κύρος του θεσμού τούς απασχολεί ελάχιστα σε σχέση με το «ισόκυρο» που έχει μισθολογικό αντίκρισμα.
3 Η δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας τους αφήνει αδιάφορους. Προφανώς η οικονομική κατάσταση των ίδιων έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα από την επιβίωση της χώρας. Γι' αυτό έμεινε αναπάντητη η επισήμανσή μου ότι οι μειώσεις που είχαμε υποστεί μέχρι τις πρόσφατες περικοπές δεν ήταν 38%, όπως ισχυρίζονται, αλλά περίπου 23%. Το «ισόκυρο» δεν μας νομιμοποιεί να κάνουμε λάθος υπολογισμούς, προσθέτοντας στις άμεσες μηνιαίες αποδοχές μας του 2009 ποσά τα οποία δεν τους ανήκαν ώστε μετά τις μειώσεις να βγει ο μαγικός αριθμός 38%.
4 Οπως φαίνεται οι συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει το νόημα της δικαστικής λειτουργίας την οποία εκτελούν. Ούτε ότι η δικαστική λειτουργία που επιτελούν χρειάζεται κάποια αφιέρωση. Το τελευταίο ίσως τους φανεί ρομαντικό και απολίθωμα παλαιότερων εποχών, τότε που οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών ήταν καλύτερες από τις μέσες αποδοχές του δημόσιου τομέα, αλλά όχι όπως τώρα που είναι θεαματικά καλύτερες. Εύλογα διερωτόμαστε αν οι περισσότεροι από αυτούς που διαμαρτύρονται για την περικοπή των αποδοχών μας θα είχαν διεκδικήσει την εισαγωγή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστικών, αν οι αποδοχές των δικαστικών ήταν όπως διαμορφώνονται τώρα. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να ακολουθήσουν την προτροπή ομιλητή στη ΓΣ (εισαγγελέας από την παλαιότερη ρομαντική εποχή): μπορούν να παραιτηθούν και να αναζητήσουν καλύτερη απασχόληση με καλές αποδοχές.
5 Φαίνεται επίσης ότι τελευταία πληθαίνουν τα κρούσματα εκδήλωσης μιας άλλης νοοτροπίας, ξένης προς το δικαστικό σώμα: α) στον ιστότοπο δικαστικής ένωσης αναρτήθηκε κείμενο συναδέλφου υπέρ της απεργίας/αποχής, όχι όμως το κείμενο άλλου συναδέλφου μέλους της ίδιας ένωσης κατά των κινητοποιήσεων, β) εισαγγελέας στρέφεται κατά της κυβέρνησης και της Βουλής με ιταμούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δέχεται την επιδοκιμασία άλλης συναδέλφου. Προφανώς δεν απασχολήθηκε αν έτσι εκφράζεται υπέρ του αντιμνημονιακού τόξου, γ) συνδικαλιστές με «ήξεις αφήξεις» δεν πήραν θέση στο θέμα και περιορίστηκαν να παραθέσουν το κείμενο της διάταξης που κατοχυρώνει το δικαίωμα έκφρασης γνώμης των δικαστικών λειτουργών, εκτός και αν αυτή γίνεται με σκοπό τη μείωση του κύρους της δικαιοσύνης, ή παίρνει θέση υπέρ ορισμένου κόμματος. Καλές οι ψήφοι στις εκλογές, αλλά η αξιοπρέπειά μας ποιο ρόλο έχει εν προκειμένω; Πόσο μεγάλη είναι η απόσταση από τις επίμαχες δηλώσεις έως τις απειλές για «λιντσάρισμα» και «έκτακτα δικαστήρια»; δ) το να εκδηλώνονται υπέρ της απεργίας/αποχής οι νεότεροι εισαγγελείς είναι κατανοητό: δεν κατάλαβαν το νόημα του να είσαι εισαγγελέας. Ωστόσο, το να έχουν την ίδια άποψη προβεβλημένοι συνάδελφοι με πολλαπλάσια χρόνια υπηρεσίας αυτό αποτελεί πρόβλημα, διότι έχει ψηφιστεί και ισχύει ο νόμος. Πώς το έλεγε ο όρκος που δώσαμε όταν αναλάβαμε υπηρεσία, μήπως ότι ορκιζόμαστε «υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους»;
Εχω πει και επαναλαμβάνω ότι προσφέρουμε χείριστες υπηρεσίες στη δημοκρατία και τους συμπολίτες μας, αν και εμείς ως εισαγγελείς ακολουθούμε τον συρμό και φωνάζουμε: «Θα ματώσουμε, εμείς δεν πουλάμε, νόμος είναι και το δίκιο του εισαγγελέα» κ.λπ. Ποτέ δεν είναι αργά να καταλάβουμε το λάθος μας.
Χρήσιμο υστερόγραφο. Στη ΓΣ εκπροσωπήθηκα από άλλον συνάδελφο, διότι οι (αναγκαίες) μισθολογικές περικοπές δεν μου επιτρέπουν την πολυτέλεια μετάβασης από την επαρχία στην Αθήνα.
Ο Γιώργος Κτιστάκης είναι αντεισαγγελέας Εφετών

66 σχόλια:

  1. "Στον ιστότοπο δικαστικής ένωσης αναρτήθηκε κείμενο συναδέλφου υπέρ της απεργίας/αποχής, όχι όμως το κείμενο άλλου συναδέλφου μέλους της ίδιας ένωσης κατά των κινητοποιήσεων". Αυτό δεν ισχύει. Σε κανένα ιστότοπο δικαστικής ένωσης δεν αναρτήθηκε κείμενο υπέρ της αποχής. Όσο για τους υπολογισμούς, εκτός του ότι είναι λανθασμένοι, δεν καταλαβαίνει ο κύριος Κτιστάκης, ότι δεν έχει σημασία αν το ποσοστό της μείωσης είναι 60, 38 ή 23 %, αφού το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά θεσμικό. Γιατί δε γράφει κάτι για την απόπειρα υπαλληλοποίησης των δικαστών; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O γνωστός πλέον συνάδελφος σε νέα συγγραφικά κατορθώματα

    Και για να συγκινήσει και τον αναγνώστη ότι είναι «πτωχός πλην τίμιος» , όχι σαν τους παλιοχαρακτήρες τους συναδέλφους του που απεργούν, ρίχνει στο τέλος και το πυροτέχνημα ότι ήθελε μεν να πάει στη ΓΣ αλλά τελικά εκπροσωπήθηκε από άλλο συνάδελφο, διότι οι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ μισθολογικές περικοπές δεν του επέτρεψαν την πολυτέλεια μετάβασης από την επαρχία στην Αθήνα.

    Λοιπόν συνάδελφε σου βρήκα τη λύση: θα σου πληρώσουμε εμείς τα εισιτήρια, και τη διαμονή σου. Άλλωστε οι Κλαζομενίοι κάτι τέτοια τα κάνουν ακόμα και αν βρίσκονται σε οικονομικά σφιξίματα, ένεκα ο Ξένιος Ζευς. Αν πάλι δεν καταδέχεσαι τους οβολούς μας, ζήτα από το ΔΟΛ να σου κάνει τα εισιτήρια. Έμαθα ότι στα δύο άρθρα κάνουν δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο aller retour και μία διανυκτέρευση σε μονόκλινο.
    Διαφορετικά κινδυνεύεις να κατηγορηθείς από τους συναδέλφους σου ότι ντρέπεσαι να τους αντικρίσεις, αφού τους είπες ψεύτες, παρανόμους και Κλαζομενίους.
    Τέλος έχω να σου απευθύνω μια ερώτηση, έστω και ρητορική: αφού οι περικοπές ήταν αναγκαίες για το καλό της πατρίδας, τα αναδρομικά θα τα δώσεις πίσω ή όχι; Αυτά πάλι που μας χρωστούν θα τα αρνηθείς;

    Ένας Καθόλου δικαστής από τις Κλαζομενές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Κτιστάκης, επιμένει.

    Εκτός από "ΑΘΗΝΑΙΟΣ" τώρα δηλώνει και "ΦΤΩΧΟΣ", που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα να έρθει στη συνέλευση από τη Ρόδο στην Αθήνα.

    Φροντίζει, ομως, από πριν, να ειρωνευτεί, συκοφαντήσει κλπ, τους συναδέλφους του, για την περίπτωση που ψηφίσουν υπέρ των κινητοποιήσεων.

    κ. Κτιστάκη, αφήστε τις υπεκφυγές. Η ένωση πληρώνει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στην Αθήνα, οποιουδήποτε μέλους της ΕΔΕ.

    κ. Εισαγγελέα Α.Π. η συμπεριφορά του κ. Κτιστάκη, είναι σύμφωνη με το ήθος του Εισαγγελέα, και τις αρχές της δημοκρατίας;

    Μπορεί ο κ. Κτιστάκης, σ΄ αυτό αλλά και στο προηγούμενο άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, να ειρωνεύεται ασύστολα τους αγώνες των εργαζομένων οποιουδήποτε κλάδου;
    Ενοχλείται ο κ. Κτιστάκης από τις δημοκρατικές ελευθερίες;
    Δεν προσβάλει τους αγώνες των εργαζομένων για την καλιτέρευση της εργασιακής τους θέσης τους και της αμοιβής τους; Δεν επιτρέπονται τέτοιοι αγώνες στη Δημοκρατία.

    Τα κεκτημένα των εργαζομένων, δεν αποκτήθηκαν με αγώνες; Ξέρουμε πολλούς εργοδότες που, χωρίς πίεση των εργαζομένων, προχώρησαν σε βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής κλπ, κάθε κλάδου εργασίας.

    Ο "ΦΤΩΧΟΣ" και "ΑΘΗΝΑΙΟΣ" κ. Κτιστάκης, περιγελά από τη θέση του Εισαγγελέα, τους φτωχούς αγωνιζόμενους εργαζομένους κάθε κλάδου, έτσι γενικά και αόριστα;

    Μήπως, και οι "ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΕΝΙΟΤΕ, ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ" κ. Κτιστάκη;

    Τι να πει κανείς. Δεν έχω λόγια. Μένω άφωνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με όλο τον σεβασμό, αν οι δικαστές ήθελαν να αγιάσουν θα πήγαιναν στα μοναστήρια. Αν λοιπόν ο δικαστής πρέπει να είναι αφιερωμένος, ο επόμενος διαγωνισμός της ΕΣΔι ας αντλήσει υποψηφίους από τις μονές, τις ΜΚΟ και τους γιατρούς χωρίς σύνορα. Έτσι η όσμωση θρησκείας και δικαιοσύνης θα γίνει ακόμη πιο δυνατή με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τη δικαιοσύνη, από αυτά που η χώρα βίωσε το 2005 (ο νοών νοείτω...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε Κτιστάκη, σε είχα κάποτε και σε εκτίμηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους και ένας συνάδελφος ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομά του και πηγαίνει κόντρα στους συνδικαλιστές ¨τύπου Φωτόπουλου", και το λαϊκισμό των εχόντων στεγαστικό δάνειο, παιδί σε ιδιωτικό σχολείο, άνεργη αρραβωνιαστικιά και φουκαριάρα μάνα, και λοιπών αναξιοπαθούντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν η Δ.Ε.Η έκανε αποχή τι θα γινόταν??? Οι Δικαστές άρχισαν να λαϊκίζουν και να κομματικοποιούν την κατάσταση.Έχουν εξαγριώσει τον λαό με την στάση τους...Άλλα περιμέναμε από εσάς.....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή κ. ανώνυμε της 2-12/12.12 (προφανώς δεν είσαι συνάδελφος)μόνο οι πλούσιοι θα πρέπει να είναι Δικαστές; Τι να πει κανείς; Εκτός απ'τον έξωθεν πόλεμο έχουμε και τον έσωθεν. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση ή τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέχασα τους έχοντες οικιακή βοηθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To ερωτημα πλεον ειναι αβίαστο και σαφές.
    Μεχρι πότε θα εξακολουθησει να προκαλεί αυτος ο κυριος, ο οποίος εχει και το θρασος να λεει για νεους συναδελφους οτι "δεν προλαβαν ακομη να μαθουν τι σημαινει εισαγγελεας";
    Προφανως για τον ιδιο, "εισαγγελεας" σημαινει να αρθρογραφει καθε πεντε μερες εναντιον των συναδελφων του και να προκαλει ασύστολα.
    Η συγκεκριμενη σταση, ειναι λογος πειθαρχικου ελεγχου;
    Ή να το παρουμε αποφαση οτι πειθαρχικα ελεγκτεοι ειναι μονο οσοι ασκουν κριτικη στην εξουσια, αλλά οχι οσοι εξυβριζουν συναδελφους με τον χειροτερο τρόπο;
    Επιτέλους θα μπει ενας φραγμος σε αυτον τον "εισαγγελεα";
    Θα του υποδείξει καποιος, ότι κάπου επιτελους υπαρχει και ενα οριο στην υπομονη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμε 2 Δεκεμβρίου 2012 12:12 μ.μ. εσυ προφανως εχεις λυμενα τα προβληματα σου, εμεις ομως που δεν τα εχουμε, σε παρακαλουμε να κοψεις τις ειρωνιες, γιατι νισαφι πλεον.
    Ο ζηλος μερικων "αρχοντων" να μπαινουν εδω μεσα για να χλευαζουν συναδελφους με ΑΛΗΘΙΝΑ προβληματα, εχει καταντησει αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξι σχολια διαβάζω ως τώρα και μόνο το ένα αναμασά τα γνωστα "επιτέλους και ένας συνάδελφος ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομά τους μπλα μπλα φωτόπουλοι μπλα μπλα". Παρηγοριέμαι. Προσπαθώ δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρίες-οι συνάδελφοι.
    Ο αξιότιμος εισαγγελέας και συνάδελφος μας, έχει διαφορετική άποψη περί των μέσων που χρησιμοποιούνται προς επίτευξη του σκοπού μας καθώς και του ιδίου του σκοπού. Αυτό ωστόσο είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, με την επιφύλαξη της δημοσιοποίησης του στον ημερήσιο τύπο προς γνώση διαφορετικών και ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων οι οποίες και θα ερμηνεύσουν προφανώς διαφορετικά τα σχετικά μηνύματα που περιλαμβάνονται στο σκεπτικό του κειμένου του και φυσικά τα συμπεράσματα αυτά θα είναι εις βάρος της προσπάθειας των Δικαστικών Λειτουργών. Έτσι φρονώ ότι δεν είναι σωστό να λοιδορείται από πολλούς εξ ημών, αλλά σοφότερο θα ήταν να εξηγούσαμε στον αγαπητό συνάδελφο μας, όπως και σε καθένα, ότι το θέμα που προκαλεί την αντίδραση του Σώματος δεν είναι απλά οικονομικό αλλά θεσμικό και η προσπάθεια των Δικαστών, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι να προασπίσει το κύρος του λειτουργήματος ως θεσμού αλλά και των ανθρώπων που την υπηρετούν, σκοπώντας στην αντίδραση των Δικαστικών Λειτουργών, στα μέτρα που η νέα τάξη πραγμάτων προσπαθεί να επιβάλει και φυσικά αυτό γίνεται προς όφελος των πολιτών και όχι μόνο των Δικαστών, έχοντας στην παρούσα συγκυρία μνημειώδη ιστορική προς τούτο ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μία απάντηση στην πρώτη παρατήρηση του κ. Κτιστάκη.

    Η παρατήρηση σας κάνει ένα λογικό άλμα και συνεπώς είναι εσφαλμένη. Και τούτο διότι ο πολίτης που δικάζουμε, όσα προβλήματα και να έχει, δεν είναι Δικαστής για να χρειάζεται να έχει την απαραίτητη ψυχική ηρεμία και νηφαλιότητα προκειμένου να αποφασίσει ορθά για την περιουσία και την προσωπική ελευθερία όλων των υπολοίπων Ελλήνων (μήπως είναι κι αυτός κίνδυνος για τη Δημοκρατία;).

    Αλλά σας δικαιολογώ γιατί δεν έχετε νοιώσει ποτέ το βάρος αυτό ως Εισαγγελέας, αφού χρόνια τώρα ασχολείστε, εξ επαγγέλματος, με προτάσεις, διώξεις και παραγγελίες. Ξέρετε κ. Κτιστάκη στο Σώμα υπάρχουν και πραγματικοί Δικαστές και όχι μόνο "εξομοιούμενοι" με Δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λίγες αυθόρμητες σκέψεις μετά από είκοσι εννέα έτη δικαστικής διακονίας μήπως και διαλυθούν αυταπάτες των τελευταίων ετών.
    Οι άδειες δικαστικές έδρες προκαλούν μόνο θλίψη σε εμάς και οργή για Εμάς στον κυρίαρχο Λαό. Αλήθεια, οποίοι μας υποστηρίζουν στον "αγώνα" μας ;
    Αναφέρει ο Αντιεισαγγελεύς Εφετών κ. Γεώργιος Κτιστάκης στο άρθρο του ότι εύλογα διερωτόμαστε αν οι περισσότεροι από αυτούς που διαμαρτύρονται για την περικοπή των αποδοχών μας θα είχαν διεκδικήσει την εισαγωγή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστικών, αν οι αποδοχές των δικαστικών ήταν όπως διαμορφώνονται τώρα. Προσθέτω εγώ δεν θα κατέφευγαν ξοδευόμενοι πολλοί εξ αυτών σε φροντιστήρια εκγύμνασης και προετοιμασίας για την επιτυχία παντί τρόπω προς επίλυση του βιοπορισμού στην Εθνική Σχολή Δικαστών μαζί με τους υποψήφιους υπαλλήλους του δημοσίου για το ΑΣΕΠ από τους οποίους θέλουμε να μας διαφοροποιούν (και έτσι βεβαίως κατά το Σύνταγμα είναι, βλέπετε ΙΣΟΚΥΡΟΝ). Είτε έχουν τα προσόντα για Δικαστές είτε δεν τα έχουν . . . μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η δικαστική έδρα δεν είναι μέσο και τρόπος βιοπορισμού. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού προκειμένου να καλυφθούν ανεπάρκειες και ελλείψεις. Προσθέτει επίσης ο κ. Αντιεισαγγελεύς ότι αυτό, δηλαδή η μείωση των αποδοχών (μισθό λαμβάνουν οι υπάλληλοι), δεν τους εμποδίζει να ακολουθήσουν την προτροπή ομιλητή στη ΓΣ (Εισαγγελέας από την παλαιότερη ρομαντική εποχή) ότι μπορούν να παραιτηθούν και να αναζητήσουν καλύτερη απασχόληση με καλές αποδοχές. Προσθέτω εγώ ότι ο Δικαστής δεν χρειάζεται τρυφηλή ζωή (με δάνεια, πιστώσεις, πιστωτικές κάρτες, διασκεδάσεις, πολυτέλειες, κ.ο.κ.) δότι είναι ταγμένος ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Μπορεί και πρέπει να ζήσει με τα λιγότερα και τα αναγαία που δύναται να του παράσχει το Κράτος και το Έθνος. Ο Δικαστής δεν είναι ούτε πρέπει να επιδιώκει να είναι υψηλά μισθοδοτούμενος ούτε βέβαια είναι επιχειρηματίας ώστε να απολαμβάνει με τα επιδιωκόμενα κέρδη του άνετη και πολυτελή κοινωνική ζωή. Επαναλαμβάνω έχει ταχθεί από μόνος του ασκητής ώστε να ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Καταλήγοντας υπενθυμίζω ότι οι Δικαστικές Ενώσεις που προβλέπει το Σύνταγμα είναι ενώσεις ΔΙΚΑΣΤΩΝ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ για την καλλιέργεια της επιστήμης του ΔΙΚΑΙΟΥ στην ύψιστη μάλιστα έμπρακτη έκφραση του τη ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Δεν είναι ούτε πρέπει να μετατραπούν οι Ενώσεις σε ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ μισθοδοτούμενων με οικονομικά αιτήματα που καταφεύγουν με προεξάρχοντες συνδικαλιστές στην απεργία προς διεκδίκηση τους ή σε φοιτητικούς συλλόγους που δυναμικά διεκδικούν με αποχές, καταλήψεις, κινητοποιήσεις, κλπ.
    ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΜΕΘΑ κυρίως οι νεώτεροι . . . Παραβιάζουμε το Σύνταγμα το οποίο ομόσαντες υποσχεθήκαμε πρωτίστως στο Θεό και στη συνείδηση μας ως ΔΙΚΑΣΤΕΣ να εφαρμόζουμε. Εντός πολύ λίγων ετών διαλύθηκαν οι οικονομικές - υλικές επιδιώξεις και ψευδαισθήσεις μας κ. συνάδελφοι. Η συνέχεια στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς απαιτεί ΔΙΚΑΣΤΕΣ με συνείδηση του τιτάνιου ασκητικού έργου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και μόνο η επιλογή του να μην εκθέσει τις απόψεις του στη γενική συνέλευση αλλά στον ημερήσιο τύπο καταδεικνύει τις μελλοντικές του φιλοδοξίες, οι οποίες - όπως και έτερων ομοιοβάθμων συναδέλφων του - βρίσκονται εκτός δικαστικής λειτουργίας. Αυτό είναι το ζουμί, μην μπαίνετε πολύ στην ουσία των λεγομένων του, το έργο το έχουμε ξαναδεί από πολλούς πρώην συναδέλφους και νυν κυβερνητικούς παράγοντες. Χαϊδεύουμε αυτιά και αναμένουμε τα αποτελέσματα στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σου κυρ Εισαγγελέα με τα ΝΕΑ τα ωραία.

    Αλήθεια, εσύ αυτά "τα ποσά του 2009 που δεν μας ανήκαν", τα "τσέπωσες", η τα επέστρεψες, ως αδικαιολογήτως ληφθέντα;

    Ηδού η ΡΟΔΟΣ, ηδού και το "ΠΗΔΗΜΑ".

    "ΕΞΕΣΤΙ" σε "ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ" ΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ; .
    ΔΕΝ "ΈΞΕΣΤΙ".
    ΤΟ ΧΕΡΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΟΥ. ΟΧΙ τζάμπα μάγκας και φτωχός πλην τίμιος.

    Σου απαντά ένας "καθόλου" δικαστής και "κλαζομένιος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βαρύτατα προσβλητικό το σχόλιο του Εισαγγελέως Κτιστάκι για τους νεότερους συναδέρφους, ότι δήθεν δεν έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους. Έχω την τύχη και τη χαρά αφ' ενός να είμαι μία εξ' αυτών, αφ' ετέρου να συνεργάζομαι μαζί τους και να μοιράζομαι μ' αυτούς τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα. Η δική μου άποψη είναι ότι μόνο αδαείς και αφελείς δεν είμαστε εμείς οι νεότεροι. Αυτό βέβαια, ίσως κάποιους τους ενοχλεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κ. Ασκητή 3:02,

    ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, όπου ασκούν το τιτάνιο ασκητικό τους έργο, που βρίσκεται;

    ΡΩΤΑΩ, γιατί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, εκεί στα σχετικά με τη δικαιοσύνη και τους δικαστές άρθρα, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ τίποτα για διακόνους- ασκητές.

    ΡΩΤΑΩ και κάτι άλλο;
    Ο "ΚΑΝΟΝΑΣ" των ασκητών δικαστών, περιλαμβάνει και "ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ" και τί είδους (ΕΔΑΦΙΕΕΣ ή μικρές) και πόσες, ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΩΝ της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας;
    Γιατί και αυτό δεν το γράφει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ(μάλλον θα το ξέχασαν).

    ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!!!!!

    Υ.Γ Η πολύ "κλεισούρα" κάνει κακό στο ελεύθερο πνεύμα. Και να τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ντροπή σας κύριε των 3:03. Δηλαδή τι εννοείτε, ότι μόνο τα χρήματα σκεφτόμαστε και τίποτε άλλο όταν μπήκαμε στο σώμα; Θεωρείτε ότι ο αγώνας γίνεται μόνον για το μισθολογικό; Δε βλέπετε ότι μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου; Όταν όμως σας υποβιβάσουν σε κλασικό γραφιά, τότε να δω τι θα πείτε. Και τι σημαίνει παντί τρόπω κύριε; Ότι βάλαμε μέσο για να μπούμε στο σώμα; Διαβάσαμε (όπως εσείς) διαγωνισθήκαμε (όπως εσείς) και πετύχαμε (όπως και εσείς). Μας έκριναν ανώτατοι δικαστές, αρχαιότεροι από εσάς. Μήπως ψέγετε το ήθος τους με το ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ; Και μη ξεχνάμε ότι οι αποδοχές μας αυξήθηκαν το 2008 – 2009. Ποιο πριν ο μισθός ήταν καταφανώς μικρότερος και όλοι το γνωρίζαμε. Εσείς αλήθεια γιατί εισήλθατε στο σώμα; Αν αύριο το πρωί σας πουν ότι με 50 ευρώ είστε μια χαρά, διότι κατά τα λοιπά έχετε την τιμή να είστε δικαστής, τι θα πείτε; Εκτός και αν είστε γόνος εφοπλιστών ή θα τσοντάρετε με άλλους τρόπους τη χασούρα (αν σας προσβάλω είναι δικαίωμά σας. Πρώτος εσείς με προσβάλατε κύριε με το παντί τρόπω). Τα αναδρομικούλια όμως τα πήρατε και αφού είστε 29 χρόνια στο σώμα, θα ήταν και αρκετά. Τα δωρίσατε στους απόρους, στο χωριό SOS, σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή κάτι παρόμοιο; Εσείς ένας ολιγαρκής ιδεαλιστής ασκητής, δεν θα έπρεπε να καταδεχθείτε τέτοια γήινα πράγματα.
    Ντροπή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συναδελφε 2 Δεκεμβρίου 2012 3:02 μ.μ., με απολυτο σεβασμο στα ετη υπηρεσιας σας, μην μας αδικειτε τοσο πολυ.
    Γνωριζουμε οτι οι παλαιοτεροι εργαζοσασταν σκληρα με τριμμενα σακακια και με γλισχρους μισθους.
    Αυτο ομως, θα περιμενα να σας εκανε να σταθειτε πλαι μας ωστε να μην ζησουμε το ιδιο, με την επικληση του "δικαστικου αναχωρητισμου" και του "δικαστικου ηρωισμου".
    Λυπαμαι σεβαστέ μου συναδελφε, αλλά δεν ειναι ετσι.
    Γιατι πρεπει να ειμαστε "ηρωες";
    Γιατι πρεπει να ειμαστε "αναχωρητές";
    Για την επιχειρουμενη υπαλληλοποιηση μας και τις επιθεσεις με διαφορα νομοθετηματα, που δεχονται οι δικαστες, γιατι δεν λετε τιποτα;
    Αντιλαμβανεστε οτι αυτα που λετε βγαζουν ισως και μια "μικροψυχια" (συγχωρηστε μου την εκφραση, δεν βρισκω αλλη), ως να θελετε να περασουμε κι εμεις οσα περασατε εσεις;
    Σκεφθειτε το.
    Δεν ζητησαμε τρυφηλη ζωη, ουτε πολυτελειες. Πώς μπορειτε να το λετε αυτο;
    Να ζησουμε θελουμε.
    Αξιοπρεπως. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ.
    Τοσο σπουδαια πραγματα ζηταμε δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κυρια/ε συνάδελφε της 2 Δεκεμβρίου 2012 2:14 μ.μ. που προφανώς είσαι δικαστής κι όχι εισαγγελέας, είναι λυπηρό να απαξιώνεις το έργο του εισαγγελέα, βαυκαλιζόμενη/ος ότι μόνη/ος σου απονέμεις το δίκαιο............οι εισαγγελείς είναι οι κυμματοθράυστες, αυτοί μεσολαβούν μεταξύ του νόμου και των πολιτών, καλούνται να φτάσουν το μαχαίρι ως το κόκκαλο για να έρθεις εσύ ως δικαστής στην έδρα πάντα με την συμπαράσταση και την πρόταση των εισαγγελέων να αποφανθείς επί μίας υπόθεσης που ένας ταλαίπωρος, υπερχρεωμένος από δικογραφίες, εισαγγελέας σχημάτισε, επεξεργάστηκε, έγραψε, χαρακτήρισε κ.λ.π.. ο εισαγγελέας είναι δικαστικός λειτουργός όπως κι ο δικαστής κι όλοι ανήκουμε στο δικαστικό σώμα....μετά την έναρξη λειτουργίας της σχολής δικαστικών λειτουργών, για να έχεις πιθανότητα να διεκδικήσεις τον εισαγγελικό κλάδο έπρεπε να αριστεύσεις....το θυμάμαι από τότε που φοιτούσα εγώ στη σχολή.
    ο εισαγγελέας , σε μόνιμη ολοχρονική και σταθερή βάση, βασανίζεται με τις δικογραφίες του, ζώντας στην απόλυτη μοναξιά γιατί αυτός δεν έχει τον πρόεδρο του, ούτε τη διάσκεψη να ανταλλάξει απόψεις και να διορθώσει τυχόν λάθη.....οι εισαγγελείς δέχονται καθημερινά απειλές, παρεμβάσεις, ακόμη και τις κατάρες των πολιτών κι όμως με περίσσεια τόλμη, γενναιότητα κι εντιμότητα ασκούν τα καθήκοντα τους υψώνοντας ανάστημα στους "ασχημονούντες" και τους προβοκάτορες της δικαιοσύνης...γι αυτό εμείς και οι εισαγγελείς είμαστε ένα σώμα, μία ψυχή, είμαστε η δικαιοσύνη.............
    και ναι, όπως καλά αντιλαμβάνεστε είμαι δικαστής κι όχι εισαγγελέας αλλά ζω δίπλα σε έναν εισαγγελέα τον οποίον θαυμάζω και πολλές φορές λυπαμαι βλέποντας τον σε συνεχή αναζήτηση του δικαίου, κυριευμένο από τον φόβο του λάθους, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για έναν πολίτη επί πολλά έτη....μην ξεχνάμε ότι ακόμη και στον Άρειο Πάγο, ο κατηγορούμενος αντιμάχεται ένα κατηγορητήριο και μία απόφαση που στηρίχθηκε στην κρίση και τα γραφόμενα ενός μόνου εισαγγελέα...
    πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντέξουμε και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τον ρόλο που μας ανήκει
    ευχαριστώ
    Γ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για "υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους" δεν ορκίστηκαν μόνο οι Δικαστές αλλά και άλλοι που ξεχνούν το ισόκυρο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Προσωπικά για αυτό παλεύω και συνεχίζω να κατεβαίνω απο την έδρα. Όχι για τις αποδοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι επιτίθενται με τέτοιο άσχημο τρόπο στον αρθρογράφο, παρότι δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κι εγώ αισθάνθηκα κάπως αδικημένος διαβάζοντας τις απόψεις του. Ως προς τον σχολιαστή που υπαινίχθηκε διαπλοκή Δικαιοσύνης-Εκκλησίας και παρέπεμψε στο 2005, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον κ. Κτιστάκη, τουλάχιστον για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο του για την ποινική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, όπου, εν πολλοίς αδικαιολογήτως και μεγεθυμένα, στηλιτεύεται ο κατ' αυτόν εναγκαλισμός Εκκλησίας-Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Κτιστάκι και κύριε Ανώνυμε των 3:02 συμφωνώ ότι ο Δικαστής πρέπει να διακονεί και να "λειτουργεί" και όχι να συνδικαλίζεται, να εξαρτάται και γενικά να "υπαλληλίζει". Νομίζω όμως ότι η συγκεκριμένη διακονία για να επιτελεί τον αγαθό σκοπό της προϋποθέτει πέραν του ήθους, και γνώσεις και διαρκή τοπική παρουσία και συχνή μετακίνηση ανά την επικράτεια. Επίσης επειδή σχετίζεται άμεσα με την ρύθμιση και των ανθρωπίνων-κοινωνικών σχέσεων προϋποθέτει και την κατοχή σημαντικών κοινωνικών παραστάσεων και σίγουρα δεν απαιτεί την μοναχική προσωπική πορεία...Ειδικά δε για τους νεότερους συναδέλφους απαραίτητη είναι και η ύπαρξη προτύπων-υποδειγμάτων δικαστών ανεξάρτητων που έχουν αυταπάρνηση αλλά και συναδελφοσύνη. Υπάρχουν ή μπορούν να υπάρξουν τα ανωτέρω υπό τις σημερινές ιδιαίτερα κρίσιμες και δυσμενείς ταυτόχρονα συνθήκες?? Ωραία καιεύκολη είναι η καταγγελολαγνεία και η αναπόληση του παρελθόντος, όπου πραγματικά υπήρχαν (όπως και σήμερα) δικαστές που τιμούσαν τον τίτλο τους εργαζόμενοι περισσότερες ώρες στην έδρα (τουλάχιστον) και αμείβονταν με έναν απλά αξιοπρεπή μισθό. Είχαν όμως αξιοπρέπεια, και δεν τους χτυπούσαν συμπονετικά στην πλάτη ως "φουκαράδες". Και είχαν αξιοπρέπεια (όχι μόνο αλλά) και για το λόγο ότι ο μισθός τους τους επέτρεπε να συντηρήσουν μία οικογένεια και μετά από εργασία πολλών ετών να έχουν και μία ιδιόκτητη κατοικία . Σήμερα και τα δύο έχουν καταντήσει όχι απλά μία πολυτέλεια αλλά παράγοντες κινδύνου και έκθεσης στις ορέξεις των εγχώριων και αλλοδαπών τοκογλύφων. Όταν καταλάβουν κάποιοι από εμάς ότι ο Δικαστής είναι ένας κανονικός άνθρωπος με κανονικές ανάγκες, που πράγματι πρέπει να υπηρετεί και όχι να εξυπηρετεί και που πρέπει να έχει αυξημένο το αίσθημα όχι μόνο της δικαιοδοτικής κρίσης αλλά και της αυτοκριτικής, τότε ίσως θα αντιληφθούν ότι το σημερινό ζήτημα δεν θα λυθεί με αφορισμούς αλλά με πολύ αυτοκριτική και σθεραρή άσκηση των καθηκόντων του καθενός από εμάς από το δικό του μετερίζι. Α.Σ ένας πρωτοδίκης που δεν απέχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς τον 3:02 μ.μ. : Ειλικρινά δεν έχω λόγια ....Τι παρωχημένες απόψεις είναι αυτές; Ούτε στις αρχές του αιώνα δεν ίσχυαν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μία απάντηση στη δεύτερη παρατήρηση του κ. Κτιστάκη.

    Εκτός από το μισθολογικό «ισόκυρο» που είναι νομολογιακό κατασκεύασμα υπάρχει και αυτούσια η διάταξη του άρθρου 88 παράγραφος 2 εδ. α' του Συντάγματος: "Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημα τους". Τίποτε άλλο. Θεωρείτε ότι πλέον είναι; Μπορώ να αποδείξω σε εσάς και σε οποιονδήποτε καλοθελητή ότι δεν είναι. Και μαζί με εμένα και άλλοι 3.900 (εκ των 4.000) Δικαστικοί Λειτουργοί.
    Ως προς τον "συμψηφισμό" των αντισυνταγμακοτήτων, να σας πω το εξής: "Εδώ κινδυνεύει το Πολίτευμα και εσείς μου συγκρίνετε αντισυνταγματικότητες; Οέο! Τα τελευταία χρόνια συντελείται διαρκώς μια άνευ προηγουμένου Συνταγματική εκτροπή σε όλα τα επίπεδα. Ευτυχώς, όμως, κάποια εγκλήματα δεν παραγράφονται! Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμίσω στους Έλληνες Δικαστές τη διάταξη της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 87 του Συντάγματος. "Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους, και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος." Και όχι μόνο "δεν υποχρεούνται" αλλά τούτο αποτελεί "θεμελιώδη υποχρέωση" όλων των Ελλήνων (βλ. α 120.2 Σ) πόσο μάλλον των Δικαστών. Η διάταξη αυτή πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί στις αποφάσεις τους και μάλιστα πρωτότυπα. Ερμηνεία μηδέν. Η μόνη ερμηνεία θα μπορούσε να γίνει ως προς το εάν με τον όρο διατάξεις αναφέρεται και στις αναθεωρήσιμες διατάξεις του Συντάγματος (βλ. α. 86 Σ και άρθρο 23 Σ) όταν συγκρούονται με μη αναθεωρήσιμες (βλ. α. 4.1 Σ και α. 26 Σ). Να δω πότε θα βρεθεί ένας μάγκας Εισαγγελέας να ασκήσει απευθείας δίωξη σε εν ενεργεία υπουργό - βουλευτή και κάποιοι μάγκες Δικαστές στα Συμβούλια να την επικυρώσουν. Ακόμα και για έσχατη προδοσία (βλ. α. 134 ΠΚ) αφού εν γνώση τους, "με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους" επιχειρούν να "αλλοιώσουν ή να καταστήσουν ανενεργές, διαρκώς ή προσκαίρως ... θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος αυτού" δηλαδή πρωτίστως τις μη αναθεωρήσιμες διατάξεις του Συντάγματος, όταν π.χ. ψηφίζουν εναντίον της άρσης ασυλίας συναδέλφου τους. Και να προσέξουν ιδιαίτερα οι Εισαγγελείς γιατί η διάταξη αναφέρεται και σε αυτούς και από ένα σημείο και μετά ίσως κριθούν συνυπαίτιοι που δεν το κάνουν.

    Τέλος, πιστεύω ότι αναφερθήκατε στο πρόσωπο των Ελλήνων Εισαγγελέων με έναν πολύ απαξιωτικό υπαινιγμό. Δεν είμαι Εισαγγελέας αλλά εάν ήμουν θα το θεωρούσα σίγουρα ύβρη. Και συνεπώς εσείς είστε αυτός που απαξιώνετε το κύρος μεγάλου μέρους των Ελλήνων Εισαγγελέων και της ίδιας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο και μάλιστα δημοσίως και μάλιστα στα ΝΕΑ online, αφού λέτε στο ευρύ κοινό ότι "τέτοιοι είναι πάρα πολλοί Εισαγγελείς". Εγώ την πράξη σας αυτή, εάν ήμουν Εισαγγελέας, θα τη χαρακτήριζα τουλάχιστον δυσφήμιση (προσέξτε μόνο μην έχουμε και περίπτωση εφαρμογής της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων). Ειδικότερα, γράφετε στο τέλος της δεύτερης παρατήρησης: "...φαίνεται ότι το κύρος του θεσμού τους απασχολεί ελάχιστα σε σχέση με το «ισόκυρο» που έχει μισθολογικό αντίκρισμα". Για όσους ψήφισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και για την ίδια την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Χοντρό! Δηλαδή είναι τόσο παραδόπιστοι; Ντροπή! Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Επιβάλλεται στο σημείο αυτό να πάρουν θέση οι Εισαγγελείς έστω και μεμονωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ 2-12-2012 3:02.Για ποιά ακριβώς πολυτελή ζωή μιλάτε?? Ένα διαμέρισμα των 90 τμ με στεγαστικό δάνειο για να γλυτώσω το νοίκι που κάθε χρόνο ανέβαινε? Για τις διακοπές που δεν έχω πάει εδώ και τέσσερα χρόνια? Για τις εξόδους που είναι δικαστήριο-σπίτι-δικαστήριο? Όταν οι παλαιότεροι συνάδελφοι μιλούσαν για ασκητές-δικαστές εννοούσαν ότι δεν μπορεί ο δικαστής να συναναστρέφεται οιονδήποτε άλλο πλέον των συναδέλφων του.Πότε προέκυψε ότι ο ασκητής-δικαστής είναι ο εξαθλιωμένος δικαστής αγαπητέ μου?! Οταν οι μισθοί κάποτε ήταν 300 ευρώ σημερινά, το γάλα έκανε 5 δραχμές!!! Κόψτε μου το μισθό αλλά με τις τιμές των αγαθών διαβίωσης να είναι σε εκείνα τα επίπεδα.Και όχι να πρέπει να γεμίζω το 1000 κυβικών αμάξι δεκαετίας που έχω με 60 ευρώ! Καθιερώστε τηβέννους από τον πρώτο βάθμό για να μην αναγκάζομαι να αγοράζω ρούχα για την υπηρεσία μου.Δεν λαικίζω κύριε.Απλά αυτό βιώνω όπως όλοι.Και είμαι πάντα σε ψυχική ηρεμία όταν ανεβαίνω στην έδρα.Αλλά αγαπητέ μάλλον είστε συνταξιούχος συνάδελφος. Άραγε το χαράτσι της δεη που μου ήρθε 500 ευρώ σύνολο θα το πληρώσετε εσείς?? Πάντα φιλικά ομιλώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ένα σχόλιο για τον κύριο ΑΣΚΗΤΗ 29ετούς δικαστικής διακονίας.
    Καλά κρασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο αρθρογράφος συνάδελφος, που αξιοποίησε το δημοκρατικό του δικαίωμα ελεύθερα να εκφράσει την άποψή του, δράττεται της ευκαιρίας επικρίνοντας την κινητοποίηση των δικαστών και εισαγγελέων, να μεμφθεί κάποιους εξ αυτών που εκφράστηκαν δημοσίως εναντίον του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, θεωρώντας ότι ο λόγος τους εντάσσεται στους πολιτικούς σχηματισμούς του ¨αντιμνημονιακού τόξου¨, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γεγονός κατακριτέο κατά τη γνώμη του και μη συνάδον με την δικαστική ιδιότητα. Προσπαθώντας, όμως, ο ίδιος να πλεύσει στα φαινομενικώς πολιτικά ουδέτερα πελάγη του νομικού θετικισμού, κάνει το σφάλμα να οδηγηθεί ο ίδιος σε πολιτική αξιολόγηση του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής ως προς τις περικοπές κρατικών δαπανών, κρίνοντάς τες «αναγκαίες». Η κρίση περί της αναγκαιότητας της περικοπής των εισοδημάτων των πολιτών είναι κατεξοχήν κρίση πολιτική και όχι νομική και εφόσον ο ίδιος ήταν συνεπής στη θέση ότι δεν συνάδει ο πολιτικός λόγος με την δικαστική ιδιότητα θα έπρεπε τουλάχιστον να την αποφύγει. Αποτυγχάνει όμως συνειδητά να το κάνει, αποκαλύπτοντας ότι στην πραγματικότητα δεν είναι οι ασυνείδητοι συνάδελφοί του εκείνοι που κατρακυλούν στην αντιμνημονιακή πολιτικολογία, αλλά ο ίδιος, διατηρώντας όμως για τον εαυτό του το δικαίωμα να θεωρείται ουδέτερος, έγκυρος και…ισόκυρος, έννοιες που συστηματικά φαίνεται να ταυτίζει με την ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική και τις πολιτικές αποφάσεις περί περικοπών που ακολούθησαν το Μνημόνιο. Όμως, τα εργαλεία του επιστήμονα είναι το Σύνταγμα, το πρωτογενές και παράγωγο δίκαιο της Ε.Ε. και οι υπερνομοθετικής ισχύος διεθνείς συμβάσεις. Με βάση αυτά θα γίνει και στο μέλλον ο διάχυτος και παρεμπίπτων έλεγχος της συμβατότητας των εφαρμοστικών του Μνημονίου νόμων με το οικοδόμημα του νομικού μας πολιτισμού. Αν κάποιος επιτρέπει στον εαυτό του να εκφράζεται με την αλαζονεία που στάζει κάθε λέξη από το κείμενο του αρθρογράφου συναδέλφου, δέον είναι να αξιοποιεί πρώτα όσο μπορεί τα αξιόμαχα (αν και πεπερασμένα) εργαλεία του νομικού θετικισμού, πριν εκφραστεί πολιτικά απέναντι στους φερόμενους ως πολιτικολογούντες. Ακόμα και αν ο γράφων θεωρεί ότι το εγχείρημα θα είχε μικρές πιθανότητες επιτυχίας, τουλάχιστον θα προστάτευε τον τιμητή συνάδελφο, από το κίνδυνο να θεωρηθεί ότι η δημόσια καταγγελία των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων στην οποία προέβη δεν στερείται ιδιοτέλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλό θα ήταν ο ασκητής των 29 ετών μοναστικής δικανικής ζωής να μας θυμίσει πόσες φορές έλαβε αναδρομικά, και πόσες τα απαρνήθηκε. Οχι κύριε, στο σώμα δεν μπήκαμε για τον υψηλό μισθό. Ναι αγωνιστήκαμε και στα φροντιστήρια, γιατί εσείς που μας εξετάζατε μας οδηγήσατε σε αυτά, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ που τα δανειστήκαμε. Στο σώμα εισήλθαμε έχοντες γνώση του βαρύ φορτίου που θα φέρουμε πλέον. Λυπάμαι αλλά από ένα δικαστή με τόση εμπειρία δεν περίμενα τέτοια απόρριψη των νέων του συναδέλφων. ΖΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κ. Κτιστάκη,
    αυτά τα χρήματα "που δεν μας ανήκαν" που τα πήραμε (όπως λέτε) το 2009, εσείς τα πήρατε;
    Αν ναι, ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ την ανάλογη ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ όλων των κλάδων, που εισπράττουν "παράνομα" χρήματα.

    ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ αυτά τα "παράνομα" χρήματα ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ και η ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ του Α.Π.

    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΗΔΗΜΑ".

    Περιμένουμε την άσκηση της ποινικής δίωξης.

    Υ.Γ: τι γράψατε;;;;;;;;
    Απορώ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ας μην παριστάνουν κάποιοι οτι δεν καταλαβαίνουν και ας μην κάνουν τον συνήγορο του αρθρογράφου-Εισαγγελέα. Άλλο το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και άλλο να εκφράζεσαι με τρόπο αλλαζονικό, απαξιωτικό, ειρωνικό και αντισυναδελφικό, σε έντυπο που το διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες. Πολύ ύποπτος ο ρόλος του. Μόνον οι Υπουργοί της Μνημονιακής Κυβέρνησης χαρακτηρίζουν τις μειώσεις των αποδοχών των Δικαστών ως αναγκαίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πόσο μεγαλη αντιθεση αναμεσα στα κειμενα του κ. Κτιστακη και του κ. Σεβαστιδη...
    Πόσο συμβιβασμο και φοβο αναδεικνύει το πρώτο, πόση υγεία και δυναμισμο το δεύτερο κειμενο...
    Το ποταμι δεν γυριζει πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπράβο στον αρθρογράφο κ Εισαγγελέα.
    Επιτέλους , οι δικαστές λαμβάνουν τις αποδοχές τους από το Κράτος που τώρα αυτά μπορεί να δώσει. Αν νοιώθουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ας παραιτηθούν.
    Και ας αναλάβουν άλλοι που μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κυρία συνάδελφε της "2 Δεκεμβρίου 2012 5:09 μ.μ."

    Ουδέποτε απαξίωσα το έργο του Εισαγγελέα. Κάτι δεν κατάλαβες καλά. Αν θες διάβασε και το δεύτερο σχόλιό μου στις 6:18 μ.μ., το οποίο έγραψα προτού διαβάσω το δικό σου και ίσως καταλάβεις. Εσύ όμως κουβέντα δεν βρήκες να πεις για την εξύβριση Κτιστάκη προς τους Εισαγγελείς, παρά μόνο για το τι κάνει ο άντρας σου. Και εάν παρατήρησες εγώ μπαίνω στον κόπο και γράφω τους Εισαγγελείς με έψιλον κεφαλαίο. Αλλά επειδή αυτά μπορεί να χαρακτηριστούν μικρότητες ας πάμε στην ουσία.

    Επ' ουδενί δεν αναφέρθηκα υποτιμητικά ως προς τις "προτάσεις, διώξεις και παραγγελίες", την συνηθισμένη δηλαδή ενασχόληση των Εισαγγελέων. Το έγραψα απαντώντας σε σχετικό ισχυρισμό του κ. Κτιστάκη περί "ψυχικής ηρεμίας και νηφαλιότητας" κατά την δεδομένη χρονική στιγμή λήψης της απόφασης. Αλλά γιατί εκνευρίζεσαι; Καθείς εφ' ω ετάχθη. Πως να το κάνουμε δεν έχει το ίδιο ψυχολογικό βάρος να παίρνεις μια απόφαση από το κάνεις μια πρόταση. Οι Εισαγγελείς κυρία Πρόεδρε, δεν σκέφτονται κομπλεξικά. Επιτελούν ένα σπουδαίο έργο και είναι πλήρως γνώστες της σπουδαιότητας αυτής. Ιδίως οι νεότερες και λιγότερο αλλοτριωμένες σειρές. Επίσης ξέρουν ότι η απόφαση είναι απόφαση όπως και να το κάνουμε. Και γνωρίζουν ότι αυτοί που παίρνουν την απόφαση είναι οι πραγματικοί Δικαστές και οι υπόλοιποι είναι "εξομοιούμενοι" με Δικαστές. Καμία διάθεση δεν έχω να υποτιμήσω κανέναν. Άλλη δουλειά κάνει ο Υπουργός, άλλη ο Εισαγγελέας και άλλη ο Δικαστής. Διαβάστε την νομική ιστορία του θεσμού και θα δείτε. Όπως θα δείτε ότι στα πρώτα Συντάγματα οι Εισαγγελείς δεν ήταν καν ισόβιοι, απολαμβάνοντας την μονιμότητα των σημερινών δημοσίων υπαλλήλων (βλ. Σύνταγμα 1952 άρθρο 88). Δεν λέω κάτι που δεν ισχύει. Και θεωρώ ότι κακώς η ΕΔΕ διατηρεί και Εισαγγελείς και δεν γίνεται π.χ. Ένωση Ελλήνων Δικαστών ή Ένωση Δικαστών Ελλάδος, από την στιγμή που οι Εισαγγελείς έφυγαν στην ΕΕΕ. Δεν είναι κακό. Πολύ συγγενείς εργασίες κάνουμε, στους ίδιους χώρους είμαστε, αγαπιόμαστε, βγαίνουμε για ποτά, αλλά επιτέλους πρέπει να υπάρξει μία διάκριση και ορισμένα πράγματα να μπουν στη σειρά τους. Οι Εισαγγελείς είναι ο Δημόσιος Κατήγορος. Είναι εντελώς διακριτός ρόλος. Δεν μπορεί να είναι καν στην έδρα. Δεν μπορώ να φανταστώ την ψυχολογία του κατηγορουμένου όταν δικάζεται υπόθεση του με κατήγορο το Δημόσιο, κατηγορούμενο τον πράγματι "ταλαίπωρο και υπερχρεωμένο" κακομοίρη που χρωστάει 60.000 στο Δημόσιο, ο οποίος θα κάθεται στο εδώλιο, σουφρωμένος "σαν βρεγμένη γάτα" και θα βλέπει τον Κατήγορό του Εισαγγελέα να κάθεται ενάμιση μέτρο πιο ψηλά από αυτόν, δίπλα δίπλα με τον Δικαστή του και να τα λένε κιόλας. Μου φαντάζει τραγικό και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Ίσως επειδή δεν έγινε σωστή Συντακτική δουλειά στην μετάβαση από το Βασιλικό (ουσιαστικά) Σύνταγμα προ του 1974. Προσωπικά ντρέπομαι απέναντι στον διάδικο όταν ο αντίδικός του Εισαγγελέας κάθεται από συνήθεια στην έδρα, σε πολιτικές υποθέσεις. Έχουμε φτάσει να έχουμε φαινόμενα, ειδικά στην επαρχία, αλλά υπάρχουν και στην Αθήνα, Εισαγγελείς σε Τριμελή να "τρέχουν" να ανέβουν έδρα μετά τον Πρόεδρο, παρακάμπτοντας τους Πρωτοδίκες, ενώ άλλοι αφήνουν τον δεξιό Πρωτοδίκη και παρακάμπτουν τον Ειρηνοδίκη. Επειδή λέει είμαι Εισαγγελέας και όχι Αντεισαγγελέας. Και το θεωρούν αυτονόητο ότι θα ανέβουν πριν από τους Ενόρκους στο ΜΟΔ. Και δεν τολμά κανείς να μιλήσει μη τον πουν κομπλεξικό. Αλλά αυτά τα θέματα είναι ταμπού, ίσως επειδή δεν υπάρχει η Ένωση Ελλήνων Δικαστών. Και πρέπει να λυθούν με πολιτισμένες επιστημονικές συζητήσεις και επιχειρήματα. Ούτε επίσης είναι δυνατόν να εκλέγεται σχεδόν πάντα Εισαγγελέας του Α. Π. πρώην Αεροπαγίτης επειδή οι Αεροπαγίτες είναι περισσότεροι από τους Αντεισαγγελείς Α.Π. Ο Πρόεδρος του Α.Π. πρέπει να είναι Δικαστής και ο Εισαγγελέας του ΑΠ Εισαγγελέας. Λέω το αυτονόητο αλλά και αυτό είναι ταμπού. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, είναι ζητήματα που αφορούν το Κύρος της Δικαιοσύνης και η επίλυσή τους θα μας ωφελήσει όλους.
    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. (...συνέχεια)
    Τέλος, επιγραμματικά:
    1. Γράφεις: "για να έρθεις εσύ ως δικαστής στην έδρα πάντα με την συμπαράσταση και την πρόταση των εισαγγελέων". Σαν υπαινιγμός μου ακούγεται. Δεν λέω υπάρχουν πολλοί Εισαγγελείς που με έχουν βοηθήσει πολύ. Αλλά πάντα ξέρεις ότι δεν μπορείς να εφησυχάσεις γιατί μπορεί και να "σε κάψει".
    2. Γράφεις ότι στη Σχολή Δικαστών "για να έχεις πιθανότητα να διεκδικήσεις τον εισαγγελικό κλάδο έπρεπε να αριστεύσεις". Για να ακριβολογούμε, στην δική μου σειρά ο τελευταίος (από τους 25) που έγινε Εισαγγελέας ήταν ο νούμερο 70 μίας σειράς 100 περίπου υποψήφιων Δικαστικών Λειτουργών. Έχω επίσης γνωρίσει Εισαγγελείς που στη Σχολή ήθελαν να γίνουν Δικαστές και επειδή ήρθαν τελευταίοι στην κατάταξη δεν τα κατάφεραν. Και μη ξεχνάς ότι στην ηλικία που είσαι στην Σχολή έχεις υποστεί μία πλύση εγκεφάλου διαφήμισης των Εισαγγελέων από τα ανίδεα ΜΜΕ, με πλείστες όσες ανακρίβειες, που κάνουν τον κοσμάκη να νομίζει ότι ο Εισαγγελέας είναι πιο σημαντικός από τον Δικαστή. Θυμάμαι έναν πολύ αγαπητό μας Καθηγητή στη Σχολή που μας έλεγε ότι πάει στο χωριό του και τον ρωτούν πότε θα γίνει Εισαγγελέας.
    3. Γράφεις ότι ο Εισαγγελέας "δεν έχει τον πρόεδρο του, ούτε τη διάσκεψη να ανταλλάξει απόψεις και να διορθώσει τυχόν λάθη". Και εδώ υπαινιγμός. Εγώ προσωπικά παρακαλώ να καταργηθεί αυτό το Πολυμελές. Αν δεν μπορείς να βρεις κάτι ή αν βαριέσαι, παίρνεις τηλέφωνο συνάδελφο και ρωτάς. Και απ' ότι ξέρω οι περισσότεροι Εισαγγελείς είναι συνεχώς "στο τηλέφωνο" με συναδέλφους τους και ρωτάνε.

    Κατά τα λοιπά συμφωνώ απόλυτα με όσα λες για τους Εισαγγελείς και ενωμένοι είμαστε και έχω πάρα πολλούς καλούς φίλους Εισαγγελείς, που πιστεύω ότι θα συμφωνούν με όσα γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το δέντρο των περικοπών και το δάσος του κύρους των δικαστικών λειτουργών
    Του Γιώργου Κτιστάκη

    Κ. Εισαγγελέα, αν τον τίτλο του άρθρου σας τον επιλέξατε ο ίδιος, αλλά και σε όποιον τον επέλεξε να ρωτήσω:
    άραγε στο «δάσος του κύρους των δικαστικών λειτουργών», ανθεί και το δένδρο «φαιδρά πορτοκαλέα» του ποιητή Γ. Βλάχου (Η γη της Ελλάδος);
    Ας θυμηθούμε τον παραπάνω ποιητή και μαζί με τους στοίχους του, το πολυτονικό σύστημα.
    Αφιερωμένο, εξαιρετικά, σ΄ όλους τους αναγνώστες, με νοσταλγική διάθεση εκ μέρους μου.

    Ἡ γῆ τῆς Ἑλλάδος

    Ξεύρεις τὴν γῆ ποὐ ἀνθεῖ
    φαιδρὰ πορτοκαλέα
    καὶ κοκκινίζει ἡ σταφυλὴ
    καὶ θάλλει ἡ ἐλαία;
    Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
    εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για να καταλάβω.Κομπλεξικό και στερημένο Δικαστή θέλουμε, εκτός πραγματικότητας ή Φυσιολογικό Άνθρωπο, που αντιλαμβάνεται και γνωρίζει από μέσα τα προβλήματα του κόσμου?Εμένα πάντως, συγγενικό μου πρόσωπο που μοναζει από νεαροτατη ηλικία, όταν ρώτησα πού να εξομολογουμαι, μου απάντησε:σε έγγαμο κληρικό, που γνωρίζει τα προβλήματα των εγγαμων ανθρώπων.Όχι, σε μοναχό, σε ασκητή.Δεν ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στα 29 χρόνια υπηρεσίας δόθηκαν 3 φορές αναδρομικά!!! Γιατί τα πήρατε κ. ασκητά της δικαιοσύνης; Αφού οφείλατε να ζήσετε με αυτά που μπορούσε να σας παράσχει το κράτος. Αλλά, ήταν πολλά τα λεφτά Άρη...
    Επίσης, όπως διαπιστώνουμε η Πολιτεία διαχρονικά μπορεί να δίδει μισθούς σε άλλους (π.χ. βουλευτές, υπαλλήλους της Βουλής ή στο νεοσύστατο Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής το οποίο - εντελώς τυχαία και συμπτωματικά - θα γίνει στην Μεσσηνία!!!). Τέλος, ο Μεϊμαράκης όταν τον ρώτησαν γιατί δεν μειώνει την βουλευτική αποζημίωση απάντησε ότι «δεν θα ευτελίσουμε και το λειτούργημα». Απ' ότι φαίνεται εμείς είμαστε οι πρώτοι που συνηγορούμε στο να ευτελιστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο ασκητής δικαστής,

    Μου θύμισε την ταινία «Underground» του Εμίλ Κουστουρτίτσα (βραβείο Χρυσού Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 1995).

    Όχι κ. ασκητή,
    δεν πρέπει να γίνουν οι δικαστές σαν τον πρωταγωνιστή που ζούσε στο υπόγειο, νομίζοντας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται, ενώ αυτοί που πατούσαν πάνω στη γη ζούσαν στην πραγματικότητα.
    Ένας τέτοιος δικαστής δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει στην κοινωνία.
    Μόνο η άρτια γνώση των νομικών θεμάτων, χωρίς την αίσθηση της πραγματικότητας, δεν αρκεί για την απόδοση κατ΄ ουσίαν της δικαιοσύνης.
    Έτσι που το πας, θα μας ζητήσεις και πλήρη νηστεία Μ. Παρασκευής, λόγω οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο ανωνυμος 2,12 3.02 μ.μ ναπαει να ασκητευσει στο οροςσινα κ να τρωει ακριδες κ νερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε λίγο θα αρχίσουν οι νοσταλγιες και των Ιεροεξεταστων.Θα το δείτε...Μεσαίωνας....Και η πραγματική Δικαιοσύνη, στον Καιάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  44. Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του.
    ~Κομφούκιος | (Κινέζος Φιλόσοφος ) | 551-479 π.X. |

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ντρέπομαι για τον κατά τα λοιπά αξιόλογο και αξιότιμο κ.Εισαγγελέα όχι για αυτά που εκφράζει και ακράδαντα πιστεύει, τα οποία στηρίζει και με τις πράξεις του,αλλά γιατί μπήκε στη διαδικασία να γράψει σε μια ημερήσια πολιτική εφημερίδα, που κατά τη γνώμη μου καθόλου δεν αρμόζει με αυτό που πρέπει να είναι και πρέπει να δείχνει ένας λειτουργός της δικαιοσύνης. Εγκρατής και ταπεινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κατα το κ.Κτιστάκι οι διακοπές συνεδριάσεων που λαμβάνουν χώρα από τους δικαστικούς λειτουργούς μετακυλίουν το πρόβλημα τους στους πολίτες.Αλήθεια οι αποχές των δικηγόρων μήπως έχουν το ίδιο αποτέλεσμα;αν τα ποσά που λάβαμε το 2009 δεν μας ανήκαν αυτό σημαίνει ότι ο κ.Κτιστάκις αμφισβητεί και επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στις δικαστικές αποφάσεις και δη στις συγκεκριμένες του Μισθοδικείου.οι κίνδυνοι για την δημοκρατία ενυπάρχουν μόνο όταν δεν αποδίδεται δικαιοσύνη;δεν υπάρχει κίνδυνος για την δημοκρατία όταν ισοπεδώνεται ο θεσμός της δικαιοσύνης η οποία θα αποτελείται πλέον από λούμπεν εξαθλιωμένους προλετάριους και αξιοθρήνητους υπαλλήλους κ.Κτιστάκι;μάλλον εσάς δεν σας απασχολεί το κύρος της δικαιοσύνης και όχι όλους εμάς τους υπόλοιπους.διατείνεστε ότι οι νεώτεροι δεν καταλαβαίνουν το νόημα του να είσαι εισαγγελέας.προφανώς δεν το καταλαβαίνουν γιατί οι περισσότεροι υπηρετούν σε εισαγγελίες με υπερβολικό φόρτο εργασίας και δεν έχουν την πολυτέλεια να το "παίζουν" εισαγγελείς σε απάνεμες επαρχιακές εισαγγελίες κάνοντας ότι δουλεύουν χρεώνοντας τους άλλους,ζαλίζοντας τις δικογραφίες από τα πέρα δώθε των αλλεπάλληλων παραγγελιών κ.ο.κ.Τέτοιου είδους εισαγγελείς είναι αυτοί που συνήθως επιζητούν να είναι αρεστοί δείχνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι μειώσεις των μισθών γιατί απλούστατα ούτε και τον πενιχρό μισθό που θα παίρνουμε σε λίγο καιρό δεν τον αξίζουν.Το κείμενο του συναδέλφου κ.Πενταγιώτη που δημοσιεύθηκε στον παρόντα ιστότοπο αποτελεί κρούσμα μίας άλλης νοοτροπίας ξένης προς το δικαστικό σώμα όπως ισχυρίζεσθε.τα δικά σας κείμενα σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας είναι συμβατά με το δικαστικό σώμα;και γιατί απαγορεύεται κάποιος να τάσσεται υπέρ του αντιμνημονιακού τόξου και να επιτρέπετε σε εσάς να τάσσεσθε υπέρ του μνημονιακού τόξου;ειναι βέβαιο οτι το νέο σας άρθρο αποτελεί άλλη μία εμετική δήλωση νομιμοφροσύνης για να προλάβετε τυχόν δική σας πειθαρχική δίωξη και να προκαλέσετε, που είναι όμως συγχρόνως άνανδρη και θρασύδειλη γιατί στοχοποιείτε τους δύο συναδέλφους που διώκονται ήδη πειθαρχικά.ευτυχώς που δεν θα κριθούν από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. δειτε "δημοκρατια" απ' των ανωνυμο των 6:18 : οποιος δικαστης ή εισαγγελεας βρεθει, οταν αλλαξει το πολιτικο καθεστως, να εχει εφαρμοσει μνημονιακο νομο, θα ελεγχθει πειθαρχικα..
    επισης, υποθετω οτι υπονοει, οτι εφοσον και οι διαταξεις για την παυση των δικαστων ειναι στις αναθεωρησιμες διαταξεις του Συνταγματος, θα μπορει μετα απ' την "αλλαγη" ο υπουργος δικαιοσυνης της "νεας λαικης δημοκρατιας της Ελλαδας" να παυει με διαταγμα του τους υποταγμενους δικαστες, που δεν διεκοπταν, και εφαρμοζαν μνημονιακους νομους..αλλωστε οι διαταξεις για την παυση των δικαστων μεσω συμβουλιου του ΑΠ παραβιαζουν το αρθρο 2 του Σ, που απαιτει ρητα την αμεση αποπομπη των υποταγμενων δικαστων
    μονη αρχη θα ειναι το αρθρο 2 του Σ.. οποιος βρεθει να εχει παραβιασει αυτο το αρθρο τα προηγουμενα χρονια (οπως αυτη η ερμηνεια θα δοθει εν καιρω) θα διωκεται αμεσα...

    ωραια δημοκρατια...θυμιζει κατι ωραια καθεστωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είχε δίκιο η Πρόεδρος κα Θάνου στην από 26/11/2012 ανακοίνωσή της.Η ανοχή του Εισαγγελέα του Α.Π. προς τον κο Κτιστάκη επέτρεψε στον τελευταίο να πιστεύει ότι έχει δικαίωμα να απαξιώνει και να χλευάζει δημόσια όποιον δικαστικό λειτουργό δε συμφωνεί μαζί του.Αυτό δε συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα απρεπούς συμπεριφοράς?γιατί δεν κινείται η πειθαρχική διαδικασία από τον Α.Π. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. http://www.skai.gr/news/greece/article/218686/dieurumeni-suskepsi-tin-tetarti-gia-tin-paratetameni-apohi-sto-horo-tis-dikaiosunis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιατί δεν δημοσιεύονται τα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ματζιαροκτισκάκης- Πενταγιώτης : 0-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγαπητέ μου μήπως παραλείψατε να αναφέρετε ότι ο Κομφούκιος ήταν υπουργός δημοσίων έργων και δικαιοδύνης στην αυτοκρατορική αυλή της Κίνας?? Για ρίξτε μια ματιά στη βικιπαίδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οι βουλευτές κύριε Κτιστάκη δεν μειώνουν την βουλευτική αποζημίωση, διότι θεωρούν εαυτούς τους λιγότερα αμειβόμενους στην Ευρώπη και διότι έτσι θα ευτέλιζαν την αποστολή τους. Εμείς που υφιστάμεθα τέτοια άγρια επέλαση στις αποδοχές μας πρέπει να παραμείνουμε απαθείς και κακομοίρηδες;; Όχι, κύριε Κτιστάκη, δεν είμαστε ούτε λιγότερο ιδεολόγοι από εσάς, ούτε χειρότεροι επαγγελματίες από εσάς. Το κύρος του Δικαστικού Λειτουργού είναι - μέχρι κάποιο σημείο - συνδεδεμένο και με τις αποδοχές του, που πρέπει να βρίσκονται όχι απλώς σε ανεκτό επίπεδο, αλλά αντίστοιχο της θεσμικής του θέσεως. Εκτός και αν ο Λειτουργός έχει εύπορη σύζυγο ή εύπορα πεθερικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κυρια/ε συναδελφε 2-12-2012 11:49 και 11:50 μ.μ.
    διάβασα με προσοχή όσα έγραψες..από το ύφος και το χειμαρρώδη λόγο σου αισθάνθηκα πάθος κι ένταση....ωραίο είναι αυτό....πρέπει να διαπερνά έναν Δικαστή το παθος κι η ένταση....ωστόσο, δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου στην ταμπού, ανεδαφική κι αναιτιολόγητη άποψη σου ότι ο Εισαγγελέας "μπορεί να σε κάψει"......Εσύ κι εγώ και κάθε άλλος από εμάς δεν έχουμε "κάψει" τον διάδικο σε πολιτική δίκη ή τον κατηγορούμενο ή τον πολιτικώς ενάγοντα???? Ακούσια κι όχι ηθελημένα.....στα πλαίσια του ανθρώπινου λάθους!!ο Εισαγγελέας θα σε κάψει??πολλές φορές έχω ζήσει ο Δικαστής ή οι Δικαστές(σύνθεση Τριμελούς, ΜΟΔ) να καίνε τον κατηγορούμενο κι ένας γενναίος εισαγγελέας να προτείνει λύση κι ουσιαστική δικαιοσύνη...έχω ακούσει συναδέλφους να λένε "ας πάει στο εφετείο", "θα μας κράξουν αν πούμε αθώος", επίσης έχω ζήσει προέδρους όταν γυρίζουν στο αριστερό ή το δεξιό μέλος να προκαταβάλουν την απάντηση, τύπου "ένοχος, ε???" πριν προλάβει καν να μιλήσει το μέλος.........έχω ζήσει Δικαστές να πελαγοδρομούν σε μία απλή υπόθεση γιατί δεν θέλουν να δικάσουν μία επόμενη που μπορεί να "καίει" ή είναι δύσκολή ή έχει πολλούς μάρτυρες κ.ο.κ.......Ψεύδομαι????Όχι, και φαντάζομαι τα έχεις ζήσει κι εσύ αυτά!!!!!Και ναι τα πράγματα πρέπει να μπούνε σε σειρά και στη βάση τους....δεν γίνεται ως Δικαστής να ρωτάς μάρτυρα τι έφαγε εχθές ούτε να αφήνεις "ταρζανιές" στο ακροατήριο για "να περάσει η ώρα" και να είναι ευχαριστημένοι οι δικηγόροι και το ακροατήριο, δηλαδή "ρίξε αίμα στην αρένα"..Ένας σπουδαίος Δικαστής και δάσκαλος στη ΕΣΔΙ λίγο πριν την αποφοίτηση μας είχε απευθυνθεί στους Εισαγγελείς και τους είπε το εξής: κι εσείς παιδιά εάν στην έδρα διαπιστώσετε Πρόεδρο που βαριέται, που φοβάται, που δεν ξέρει , δώστε του και μία αγκωνιά, μία κλωτσιά κάτω από την έδρα να μην γίνει και ρεζίλι......τι σημαίνει αυτό ??κανείς μας ούτε οι Δικαστές ούτε οι Εισαγγελείς είμαστε αλάνθαστοι, ουδείς διεκδικεί θέσφατα κι αυθεντίες κι ουδείς τα δικαιούται! και τέλος, οι Εισαγγελείς που περιγράφεις είναι Εισαγγελείς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.......που πασχουν από εισαγγελίτιδα.....εγώ έζησα μεγαλειώδεις στιγμές με Εισαγγελείς, που είχαν πλήρη επίγνωση της κοινωνίας, των προβλημάτων, της αδικίας και της εν γένει ταλαιπωρίας κι απέδωσαν ουσιαστικό δίκαιο όντες ευέλικτοι και έχοντες θάρρος και τόλμη...κι έζησα Δικαστές που σε κατηγορούμενο ακάλυπτης επιταγής(τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταποντίζονται κι όλοι συμμετέχουν σε ένα φαύλο κύκλο που τους οδηγεί στην καταστροφή), ειρωνεύονταν και κάποιοι εξ αυτών επέμεναν να ρωτούν το οφθαλμοφανές, γιατί δεν πλήρωσε την επιταγή???και στο τέλος κάποιος Δικαστής είπε σε κατηγορούμενο ακάλυπτης επιταγής ποσού 4.000 ευρω, "φάγαμε τα λεφτουδάκια και τώρα κλαιγόμαστε"....κι ο Εισαγγελέας αναγκάστηκε να αγορεύσει κι αναφώνησε "ήμαρτον" απευθυνόμενος στην οικτρή ακροαματική διαδικασία που ήταν εξευτελιστική για τον κατηγορούμενο!!! πάντως η πιο τολμηρή και ρηξικέλευθη πρόταση ήταν μίας συναδέλφου που είχε προτείνει να οριστούν ποινικά δικαστήρια που θα απαρτίζονται από Δικαστές κι Εισαγγελείς με τον όρο ότι ανά τακτές περιόδους ο ρόλος του Προεδρεύοντος και του Εισαγγελεά θα εναλλάσσεται δίχως να είναι υποχρεωτικό να προεδρεύει μόνο Δικαστής ή στην εισαγγελική έδρα να κάθεται μόνο Εισαγγελέας, αλλά με κλήρωση να ορίζονται οι θέσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να αντιδικήσω, ούτε να υποτιμήσω ή να απαξιώσω.......εγώ αγαπώ και θαυμάζω τους άξιους, γενναίους και τολμηρούς συναδέλφους είτε αυτοί είναι Δικαστές είτε Εισαγγελείς.....και δεν θέλω να υπεκφύγω.....διαφωνώ πλήρως με τον κ. Κτιστάκη, τόσο με τις απόψεις του όσο και με τον τρόπο που τις προβάλλει..... και ανήκω στην κατηγορία των Δικαστών που μέχρι και σήμερα απέχω από την εκδίκαση των υποθέσεων!
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κυρία Συνάδελφε,

    Αυτό που έγραψα ήταν επί λέξη το εξής:

    <<<>>>

    Το "να σε κάψει" το έγραψα σε συνάρτηση με το "δεν μπορείς να εφησυχάσεις". Ο Δικαστής πρέπει να ανεβαίνει στην έδρα χωρίς να περιμένει από κανέναν τίποτα, χωρίς να έχει κανέναν ανάγκη. Αν αρχίσει τις εκπτώσεις όλο και λιγότερο Δικαστής θα γίνεται. Και αν εφησυχάσει εντελώς όλο και θα του τύχει κανένας άσχετος Εισαγγελέας που θα τον "κάψει". Σε πληροφορώ ότι συμφωνεί μαζί μου η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστών.

    Και μάλλον Εισαγγελέας είσαι και όχι Δικαστής, προκύπτει άλλωστε αφού έχει δει στην έδρα τόσους Δικαστές και κανέναν Εισαγγελέα! Και μάλλον σε έπιασε η εισαγγελίτιδά σου αλλά δεν πειράζει. Αφού γράφεις τα στραβά των Δικαστών, που είναι αλήθειες (και ιδιαίτερα το ζήτημα που έθιξες με την απόπειρα επηρεασμού της γνώμης μέλους σύνθεσης - το οποίο θεωρώ εγκληματικό), γιατί δεν λες κάτι για τα στραβά των Εισαγγελέων κατά την Διαδικασία;

    Που εκφωνεί π.χ. την απόφαση ο Πρόεδρος και απαντάει ο Εισαγγελέας, "μα κ. Πρόεδρε δεν είναι σωστή". Ή που πετάγεται κάθε τρεις και λίγο χωρίς να του δώσεις τον λόγο και χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν διατάσσοντας την φρουρά για θέματα τάξης στην αίθουσα, ή απευθυνόμενος στο ακροατήριο για τα κινητά τηλέφωνα (κλπ...) ή ακόμα τσατίζεται όταν δεν περνάει η πρότασή του για την ημερομηνία αναβολής της υπόθεσης (άκουσον άκουσον κομπλεξισμός). Το τραγικότερο που μου έχει τύχει είναι την ώρα που γράφω στο κατηγορητήριο την απόφαση να μου το τραβάει από το χέρι για να δει λέει αν έχει γίνει κατάσχεση. Στην Αθήνα παρακαλώ.

    Και το δεύτερο τραγικότερο να αρνηθεί να κάνει πρόταση επί της ποινής γιατί λέει δεν είναι σωστή η απόφαση και έπρεπε να αθωωθεί.

    Επίσης στην επαρχία να το έχει κάνει σύστημα η "Εισαγγελική Αρχή", σε κάθε Τριμελές, όταν διακόπταμε στις 12 για μισή ώρα αναψυχή, να επιστρέφει στις 14.30 γιατί λέει έπρεπε να πάει στις φυλακές (6 στις 10 φορές). Ή ακόμα να ξέρει ότι το Λιμενικό έπιασε λαθρομετανάστες από την Τρίτη το πρωί, να μη σου έχει πει τίποτα έως την Πέμπτη που ανεβήκατε μαζί για ένα αυτόφωρο στις 15.00 (γιατί πάντα σε έστεινε στα αυτόφωρα) και στις 17.30, μόλις έχεις ξυπνήσει από μεσημεριανό ύπνο 1 ώρας να βλέπεις δέκα αναπάντητες να την παίρνεις τηλέφωνο και να σου τη λέει για το που ήσουν, ότι έχεις υποχρέωση ως Ανακριτής να είσαι απίκο και να σε απειλεί με Εισαγγελείς Εφετών. Και τέλος να πηγαίνεις στο γραφείο της Μεγαλοεισαγγελέως Πρωτοδικών και να σου λέει ότι πρέπει μπροστά της να στέκεσαι προσοχή και ότι ως Ανακριτής είσαι προανακριτικός της υπάλληλος. Απαράδεκτα Πράγματα.

    Τέλος η πρόταση της συναδέλφου είναι νομική αρλούμπα. Με κλήρωση εναλλαγή μόνο για την έδρα; Τι είναι αυτά που γράφεις; Είσαι και νομικός. Αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει και πιστεύω θα ωφελούσε πολύ το Σώμα ήταν να επιτραπεί εντελώς η μετάταξη από Δικαστής - Εισαγγελέας και αντίστροφα, για πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αγαπητοί μου ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ σας παρακαλώ.Δεν είμαστε Βόρειοι και Νότιοι σε εμφύλιο πόλεμο.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!! Και ο καθένας μας όποιο βαθμό κι αν φέρει είναι συνεργάτης και συνάδελφος.Στις κρίσιμες αυτές μέρες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ψύχραιμοι.Παράκληση απευθύνω κι όχι συμβουλή.
    Καλό βράδυ και καλή δύναμη σε όλους όσους είναι σκυμμένοι πάνω από μία δικογραφία,όπως εγώ ή σε όσους γράφουν κάποιο βούλευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανωνυμε συναδελφε 6 Δεκεμβρίου 2012 4:40 μ.μ., εγω ειμαι δικαστης και οχι εισαγγελεας, αλλά βρε παιδι μου λιγο τραγικα δεν ειναι αυτα που γραφεις;
    Αν δεν τα εχεις "φουσκωσει" λιγο, τοτε μαλλον εχεις πεσει σε μεγαλες ατυχιες, δεν εξηγειται αλλιως.
    Εγω 17 χρονια τωρα στο δικαστικο σωμα δεν εχω αντιμετωπισει ποτέ κατι τετοιο και παντα ειχα αριστη σχεση με τους εισαγγελεις.
    Μηπως...λεω ΜΗΠΩΣ...κανεις κι εσυ κατι λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ειρήνη ημίν κύριοι συνάδελφοι.....ανεπίτρεπτο να επιτίθενται εισαγγελείς και δικαστές εναντίον αλλήλων....συλλειτουργοί είμαστε κι όχι ανταγωνιστές.......είναι δυνατόν να Σας πιάνει μανία επίδειξης δύναμης, ποιος από τους δύο έχει περισσότερη εξουσία έναντι του άλλου και ποιος καθυποτάσσεται??Ας περιφρουρήσουμε τη συνεργασία μεταξύ μας και μην σπέρνετε τη διχόνοια.....αντιμετωπίζομε σοβαρά και καίρια προβλήματα θεσμικού χαρακτήρα αλλά και καθημερινής πραγματικότητας.
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός???είναι γνωστό τοις πάσι ότι υπάρχουν ανεπαρκείς Δικαστές όπως επίσης ανεπαρκείς Εισαγγελείς....το χειρότερο όλων όμως είναι η αγένεια και η εξουσιομανία......ηρεμήσετε........υπάρχουν πράγματι λάθος αποφάσεις όπως επίσης λάθος προτάσεις......σε θέματα τάξης στο ακροατήριο δεν πειράζει να συνδράμει κι ο Εισαγγελέας ο οποίος σε ολόκληρη τη ζωή του συναναστρέφεται πολύ περισσότερο με τους αστυνομικούς και ξέρει να τους "χειρίζεται" και δεν μειώνει τον προεδρεύοντα εάν ο Εισαγγελέας κατασχέσει τα κινητά........Επίσης, δεν ειναι μειωτικό του Εισαγγελέα εάν δεν γίνει δεκτή η πρόταση του.....καθόσον ο Εισαγγελέας κερδίζειμε το λόγο, τα επιχειρήματα του, τα γρήγορα αντανακλαστικά του, την ευστοχία του(εφόσον διαθέτει όλα αυτά) και με τη συνδρομή του στο Δικαστήριο......επίσης τον Προεδρεύοντα πρέπει να διακρίνει ηρεμία, νηφαλιότητα, ψυχραιμία, ευγένεια, τήρηση της δικονομίας, κι έτσι κερδίζει τον σεβασμό......από εισαγγελίτιδα πάσχουν και οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές...η εισαγγελίτιδα συναρτάται με τον χαρακτήρα την προσωπικότητα και την ανασφάλεια......κι επιτέλους η δικογραφία, η μελέτη αυτής, η γνώση των εγγράφων είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παραγόντων δηλαδή του προεδρεύοντος, των σύνεδρων, του εισαγγελέα, του κατηγορουμένου και του πολιτικώς ενάγοντος.Δηλαδή η δικογραφία δεν ανήκει αποκλειστικά σε έναν μόνο και δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τους λοιπούς παράγοντες....είναι δυνατόν να υποβόσκει τόσο μένος???? τόσα απωθημένα πλέον?? εδώ κάνουμε λόγο για απονομή δικαιοσύνης, για ανησυχίες που απασχολούν το θεσμικό μας ρόλο. Είναι δυνατόν να ανταγωνίζεστε στη δύναμη???ποια δύναμη και ποια εξουσία κύριοι συνάδελφοι????έχουμε εξοντωθεί και ισοπεδωθεί κι εσείς ονειρεύεστε τον μανάβη της γειτονιάς και την κομμώτρια σας να Σας αποκαλεί κύριε-κυρία Πρόεδρο ή αντίστοιχα κύριε-κυρία Εισαγγελέα....έλεος...αυτός είναι ο προορισμός μας???τόσο ο Δικαστής όσο και ο Εισαγγελέας επιτελούν δύσκολο έργο και διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο ο καθένας από το "μετερίζι" του. ουδείς είναι καλύτερος ή χειρότερος του άλλου με μόνο κριτήριο τη θέση του και το ρόλο του.μεγαλείο ψυχής χαρακτηρίζει και Δικαστές και Εισαγγελείς.αρκετά με τις αλληλοκατηγορίες...Επιτέλους, η κατάσχεση των κινητών ή η ημερομηνία αναβολής είναι τόσο σπουδαίο θέμα στην ποινική δίκη?μην ευτελίζουμε το ρόλο μας και τη σπουδαιότητα του έργου μας.Καλύτερα να δείξουμε εγκράτεια, ψυχραιμία και αλληλεγγύη.
    Α.Γ. Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κυρίες και κύριοι διάβασα όλα τα σχόλια ένα προς ένα και ειλικρινά θλίβομαι. Είναι φανερό πώς οι αντιπαραθέσεις που ξεκίνησαν σαν απλές διαφωνίες(που είναι φυσικό να υπάρχει διαφωνία μεταξύ ανθρώπων,διαφορετικά δεν θα υπήρχε και διάλογος)κατέληξαν σε ειρωνίες. Oι Δικαστές και οι Εισαγγελείς από στυλοβάτες του Συντάγματος έφτασαν στο σημείο να ειρωνεύονται και να απαξιούν ο ένας τον άλλο:(. Είμαι απλή πολίτης και κατάλαβα πώς το θέμα είναι κυρίως θεσμικό αλλά αν παρουσιάζετε αυτή την εικόνα προς εμάς-τον απλό κόσμο-τότε υποβαθμίζετε από μόνοι σας το κύρος σας:(. Δεν γνωρίζω αν θα συνεχιστεί ή οχι ο αγώνας σας αλλά σε εσάς έτυχε ο κλήρος να αποδείξετε α)πώς το Μνημόνιο είναι όντως αντισυνταγματικό και β)πώς ο λαός έχει και αξιοπρέπεια. Μη χαλάσετε ότι ωραίο χτίστηκε αυτούς τους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αγαπητέ Α.Γ. εγκράτεια, ψυχραιμία και αλληλεγγύη δείχνουμε τόσα χρόνια και έχουμε τα σημερινά φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χαίρομαι που λαικίζω κατά τον/την κύριο/α της 2/12 12.12 μμ.Χαίρομαι γιατί είμαι κομμάτι του Λαού καί όχι υπεράνω "αριστοκράτης".Αν εσύ έχεις λυμένο το οικονομικό σου μπράβο σου,αν δεν έχεις δάνεια εύγε,αν έχεις περιουσία συγχαρητήρια,αν δεν έχεις γονείς που εξαρτώνται από εσένα είσαι ήσυχος.Αλλά σε λυπάμαι και ξέρεις γιατί? Διότι ξέχασες να είσαι άνθρωπος!! Διότι όλοι όσοι έχουμε αυτά τα προβλήματα που εσύ χλευάζεις είμαστε για φτύσιμο κατά την άποψή σου και λαικίζουμε.ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ είμαι Ανθρωπος ακόμη.Και όχι ρομπότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Θα μας επιτρέψετε να μη δημοσιεύσουμε άλλα σχόλια για την "κόντρα" Δικαστών και Εισαγγελέων.
    Νομίζω πως ειπώθηκαν ΥΠΕΡαρκετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Προσβάλλομαι βαθύτατα από τα δύο άρθρα του κύριου Κτιστάκη. Θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του ; Εν πάσει περιπτώσει μπορεί να μας δώσει τις επαφές του στο ΔΟΛ ώστε να αρθρογραφήσει δύο φορές ; Σε μένα στα ΝΕΑ αρνήθηκαν την δημοσίευση σχολίων. Θέλω και εγώ να αρθρογραφήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΑΝΩΝΥΜΕ 2-12-2012/10.28 ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ... ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ Ή ΤΡΟΛΛ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  66. Ο κ. Κτιστάκης έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του ,αλλά δεν έχει δικαιωμα να την επιβάλει .Ξέρετε κε Κτιστάκη ότι και οι Δικαστές είναι άνθρωποι και πρέπει να κάνουν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ; Η μήπως ο κλάδος της Δικαιοσύνης είναι για ΑΓΑΜΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ; Για να κάνει κάποιος οικογένεια και παιδιά ,πρέπει να έχει ικανοποιητικές αποδοχές ,ώστε να μην σκέπτεται τι συνδυασμούς θα κάνει για να εξοικονομεί χρήματα .Πρέπει το μυαλό του να είναι στις Δικογραφίες και όχι πως θα βρεί τι φτηνότερο υπάρχει στην αγορά ,για να βγάλει το μήνα .
    Και κάτι άλλο αξιότιμε κ.Κτιστάκη .Είναι σεβαστή η γνώμη σας ,αλλά είναι και σεβαστή η γνώμη κάποιων ψυχιάτρων που θεωρούν ότι ο μοναχισμός δεν είναι τεκμήριο ψυχικής ισορροπίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ