Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΩΝ: Απάντηση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σχετικά με το άρθρο του κ. Γεωργίου Κτιστάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



          Το Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Ένωσης  Εισαγγελέων  Ελλάδος απέστειλε  στην  εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ»  την  εξής  επιστολή:



          Περιήλθε σε γνώση του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος η δημοσίευση στο φύλλο της 30-11-2012 της εφημερίδας σας, άρθρου του Γιώργου Κτιστάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών με τίτλο «Το ισόκυρο και η αποχή», το οποίο –κατά δήλωση του συντάκτη του- αποτελεί συνέχεια προηγούμενου άρθρου του, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 17-9-2012 της εφημερίδας σας, με τον τίτλο «Κλαζομένιοι της Δικαιοσύνης. Μια φωνή νηφαλιότητας για τις περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών». 

          Στα άρθρα του ο συντάκτης εκφράζει αμφιβολίες για το πραγματικό ποσοστό των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, υποστηρίζοντας ότι εκείνοι υπερβάλλουν όσον αφορά στην εκτίμησή του, θεωρεί εσφαλμένες τις σχετικές κινητοποιήσεις του Δικαστικού Σώματος και, ιδίως, τη διακοπή των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων, βάλλει τέλος δε κατά των αιρετών εκπροσώπων των Δικαστικών Ενώσεων, καταλογίζοντάς τους ευθύνες, διότι -κατΆ αυτόν- ενεργούν με γνώμονα το συνδικαλιστικό συμφέρον  και όχι το συμφέρον της Δικαιοσύνης. Με αφορμή  τα  πιο  πάνω,  το  Διοικητικό  Συμβούλιο της Ένωσης  Εισαγγελέων  Ελλάδος  θέτει  υπόψη  των αναγνωστών σας  τα εξής : 

         Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και το σύνολο των λοιπών Ενώσεων δικαστικών λειτουργών με συντριπτική πλειοψηφία των μελών τους αποφάσισαν, μέσα από τις ειδικότερες καταστατικές διαδικασίες τους, κινητοποιήσεις για την αποτροπή των περικοπών των απολαβών των δικαστικών λειτουργών, οι οποίες, πριν μεν την πρόσφατη ψήφιση του Ν 4093/2012 (έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου) έφθαναν το ποσοστό του 38 % των αποδοχών τους και ήδη υπερέβησαν εκείνο του 50 % αυτών, σε σχέση με τις αποδοχές τους του έτους 2010. Κοινή αντίληψη όλων των Δικαστικών Ενώσεων αποτελεί ότι οι μη δικαιολογούμενες υψηλές περικοπές αυτής της κλίμακας, που –σημειωτέον- σε ουδένα άλλο κλάδο δημοσίων λειτουργών, ούτε  στους εκπροσώπους των λοιπών ισόκυρων λειτουργιών της Πολιτείας εφαρμόστηκαν, αντίκεινται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών και τους στερεί τη δυνατότητα να επιτελέσουν το λειτούργημά τους, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Πολύ πρόσφατα, η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ομόφωνα επικύρωσε αυτές τις διαπιστώσεις, με την υπΆ αριθμ. 56/7-11-2012 απόφασή της. Τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκριναν έτσι, επομένως, σύμφωνα με τα όσα εκθέτει στο άρθρο του ο κ. Κτιστάκης, «ελάχιστα τους απασχολεί το κύρος του θεσμού σε σχέση με το ισόκυρο που έχει μισθολογικό αντίκρυσμα»,  «ούτε έχουν κατανοήσει το νόημα της δικαστικής λειτουργίας που εκτελούν και ότι αυτή χρειάζεται κάποια αφιέρωση». Επειδή, όπως δηλώνει στο άρθρο του, ο συντάκτης αρέσκεται σε «νηφάλιες» σκέψεις, ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον η πιο πάνω επισήμανσή μας θα του δώσει το έναυσμα για νέες τέτοιες, που θα λαμβάνουν υπόψη τους και τις παραμέτρους, που προεκτέθηκαν.  

         Ο κ. Κτιστάκης θα έπρεπε, τέλος, να εξετάσει το ενδεχόμενο, να  μεταβεί από την επαρχία στην Αθήνα και να λάβει μέρος στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που έχει συγκληθεί για την 9-12-2012, κατά την οποία αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τις εν ισχύει κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών. Εκεί, στο φυσικό χώρο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συναδέλφων του, θα ήταν ευχής έργο να θέσει στην κρίση τους και σε δημόσιο διάλογο τις σχετικές με τις κινητοποιήσεις τους «ρομαντικές» απόψεις του, που -προς το παρόν- έχει επιλέξει να τους γνωστοποιεί αποκλειστικά μέσω της εφημερίδας σας.



                         Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.



              

            Ο Πρόεδρος   και α.α.

             Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                     Ο  Γεν. Γραμματέας





          Δημήτριος Μητρουλιάς                 Δημήτριος Ζημιανίτης

         Αντεισαγγελέας  Εφετών             Εισαγγελέας Πρωτοδικών                                                

17 σχόλια:

  1. Λέτε να είναι σχέδιο οι περικοπές προκειμένου να παραιτηθούν πολλοί άξιοι Δικαστές και Εισαγγελείς, να γίνουν Δικηγόροι και έτσι να αναβαθμιστεί σε ΑΑΑ+ η νομική αξιολόγηση της Χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σεβαστη Ενωση Εισαγγελεων
    δεν απορει κανεις γιατι δεν διωκεται πειθαρχικα?
    τι εχει απο πισω?
    γιατι ολοι οι αλλοι, που εχουμε δει πειθαρχικα ακομα και για ασημαντες αιτιες, απορουμε παντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαιρομαι που καποιος του απανταει επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουδαμού δε αδικείν. Ουδ’ αδικούμενον ανταδικείν.
    Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Εισαγγελείς,
    ξεχνάτε ότι ο κ. Κτιστάκης δήλωσε "φτωχός" και ότι δεν έχει χρήματα για να έρθει στην Αθήνα και παραστεί στη Γ.Σ.
    Και αυτό παρότι το έτος 2009 εισπράξαμε ποσά "που δεν μας ανήκαν".

    Αδυνατεί να παραστεί πολύ περισσότερο, τώρα, που με το νέο μισθολόγιο μας πήραν και αυτά "που μας ανήκαν" και αυτά "που δεν μας ανήκαν".

    Γι΄ αυτό, αγωνιστείτε εσείς, όσο γίνεται, για να έχει στο μέλλον ο κ. Κτιστάκης και οι λοιποί "φτωχοί" δικαστές και εισαγγελείς τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Γ.Σ.
    Λέτε να υπάρχει περίπτωση, να μη δεχτούν οι παραπάνω, την οποιαδήποτε βελτίωση της οικονομικής μας κατάστασης; Λέτε να μη δεχτεί ο κ. Κτιστάκης να εισπράξει ποσά που "δεν μας ανήκουν";

    Τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. Κτιστάκης τουλάχιστον είναι απομονωμένος στο νησί του και γράφει περί "αναγκαίων περικοπών" στις αποδοχές των δικαστών, ο πρώην Πρόεδρος της ένωσης και νυν Υφυπουργός που κάνει τις ίδιες δηλώσεις, ξεχνώντας ότι έξι μήνες πριν υπερασπιζόταν...την μη περικοπή των αποδοχών των δικαστών είναι ικανός να έρθει αύριο και στην συνέλευση και να μας μιλήσει εκ νέου για την αναγκαιότητα των περικοπών, να ταχθεί εκ νέου κατά του κοινοβουλευτισμού και υπέρ της κομματικής πειθαρχίας και το χειρότερο μπορεί να βρεθεί και δικαστής να τον χειροκροτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To protagon.gr και παλι στο πλευρό μας
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=20425

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Εκείνοι που είναι αρμόδιοι και, υποτίθεται, ικανοί να κρίνουν και να δικάζουν τις πράξεις των άλλων, δεν είναι σε θέση να διαπιστώσουν την ανηθικότητα της συμπεριφοράς τους;"

    Αυτο που λεει το protagon ας το σκεφτουν 1000 φορες οσοι αυριο ψηφισουν ναι.. Ας σκεφτουν και ποσο σε ανυποληψια θα ειναι οταν, τελειωνοντας οι αποχες, ανεβαινουν με υφος Ιουλιου Καοισαρα στην εδρα και καταδικαζουν κοσμο για μια αγορανομικη παραβαση και ενα ΚΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To protagon.gr αγαπητέ προηγούμενε Ανώνυμε, είναι από αυτούς που "μαζί τα φάγανε και τα τρώνε" ... οπότε ουδεμία έκπληξη!
    Γι' αυτό και ήταν κατακριτέα η συμπεριφορά της συναδέλφου εκ Θεσσαλονίκης που πήγε εκεί να αρθρογραφήσει για φτωχούς και για καθόλου δικαστές.
    Όπως και τα ΝΕΑ όπου αρθρογραφεί ο κ. Κτιστάκης, ανήκουν στους εκδότες που στήριξαν και στηρίζουν εδώ και χρόνια τη διαπλοκή των αριστεροσοσιαλιστών της δεξιάς τους τσέπης!
    Μην εκπλήσσεστε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To Protagon.gr έχει αρχίσει να γίνεται συγκινητικό. Ο ρόλος ορισμένων είναι σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμε 7 Δεκεμβρίου 2012 2:45 μ.μ., γιατι θα ειμαστε σε ανυποληψια;
    Επειδη δεν προσκυνησαμε τις αυθαιρεσιες και δωσαμε τη μαχη μας;
    Το αρθρο που αναρτηθηκε στον παροντα ιστοτοπο για τους γερμανους δικαστες, δινει τις απαντησεις σε ολα και ολους.
    Και πρωτιστως σε θλιβερους πολιτικους και δημοσιογραφους, που διακατεχονται αιωνιως απο αβυσσαλέα εμπαθεια για εμας και το εργο μας (ας μην ξεχναμε την ΕΠΙΚΗ ΡΗΣΗ υποδικου πολιτικου, οτι "το προβλημα ειναι οι δικαστες που δεν ελεγχονται").
    Και επισης σε συναδελφους, οι οποιοι αυτην την κρισιμη στιγμη, ταυτισαν την δικαστικη "αρχοντια" με την πληρη συμπαραταξη με οσους μας χλευαζουν.
    Πρεπει δηλαδη να κλονιστουμε, επειδη ο...Φουρλης μας ειπε ανηθικους, ο Στουρναρας προδότες που δεν επιτελούν το πατριωτικο καθηκον, ο Κτιστακης ασχημονουντες Κλαζομενιους, η Χασιρτζογλου "καθολου δικαστες", κι εσυ "Ιουλιους Καισαρες"?
    Εγω λεω να μαζεψετε ολοι το κομπλεξ σας κατα των δικαστων, γιατι οταν θα χρειαστειτε ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωη σας να προσφυγετε στη δικαιοσυνη, θα ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να βρειτε εναν δικαστη καταρτισμενο, αφοσιωμενο και γενναιο.
    Εκτος αν μεχρι τοτε με τις βλακειες σας μερικοι, εχετε καταφερει να παραιτηθουν ολοι αυτοι (οπως συνεχως λετε, να παραιτηθουμε και να βρουμε αλλου δουλεια με περισσοτερα λεφτα) και θα βρειτε να σας δικαζουν προσκυνημενοι, μιζεροι, δειλοι δικαστες.
    Αυτους θα εχετε επιλεξει.
    Ανοητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μας ορίσουν πρώτα τα διάφορα protagon κ.λπ. τί θα πει ηθικό, ανήθικο, ήθος, ηθική, ηθικό κ.λπ., επειδή εγώ τουλάχιστον ειλικρινά δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο διάλογος δείχνει να έχει εκτροχιαστεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος είναι αυτός ρε παιδιά;

    Οι απόψεις του δημοσιεύονται γιατί είναι κάποιος ή γιατί είναι με κάποιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγάλη αξία του δώσαμε του κ.κτιστακι,αλλωστε αυτο ήθελε, να ασχοληθουμε μαζί του και το πέτυχε.φτανει συναδελφοι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο κτιστασης εφαγε ενα μεγαλο χ στην συνελευση.δεν νομιζω να τολμισει να ξαναρθει.ΕΦΑΓΕ ΠΑΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ