Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ 2014: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ Α) 


Προκήρυξη Αρχαιρεσιών της Ένωσης Δικαστών 


και ΕισαγγελέωνΒ)


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Γ)


Ανακοίνωση για εγγραφή Εισαγγελέων


Δ)


==============================

(H αρίθμηση - σειρά των ανακοινώσεων γίνεται σύμφωνα με το χρόνο αποστολής τους στο blog)


1. Ισχυρή Φωνή σε μια δυνατή ΕΔΕ 


(Κωνσταντίνος Σταργιώτης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών)

(Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών)

(Χαράλαμπος Σεβαστίδης,  Πρωτοδίκης  Αθηνών)

(Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης Λαυρίου)

========================================

2. Η φωνή της επαρχίας ακόμη πιο δυνατή στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων 


(Δημήτριος Ζιγκόλης Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης)


=========================================

3.  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 

(Ευστάθιος Βεργώνης Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών)


==========================================4. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ


 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ, ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ (Υποψήφια Πρόεδρος)
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ 
ΓΚΑΡΑ - ΔΗΜΟΥΛΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ,
ΚΑΣΑΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ 
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ 
ΜΠΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ 
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ 
ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ 


5. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ


ΒΕΡΓΩΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 
ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 
ΠΑΠΑΡΗ ΒΑΡΒΑΡΑ Εφέτης Λάρισας 
ΠΕΓΙΑΖΟΓΛΟΥ ΘΩΜΑΣ Εφέτης Θεσσαλονίκης 
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Ειρηνοδίκης Αθηνών 
ΡΕΠΟΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Πρωτοδίκης Λιβαδειάς 
ΣΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Εφέτης Αθηνών (Υποψήφιος Πρόεδρος)


6. ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΝΩΣΗΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εφέτης Θεσσαλονίκης 
ΚΑΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Ειρηνοδίκης Αθηνών 
ΚΩΝΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Τρικάλων
 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εφέτης Αθηνών (Υποψήφιος Πρόεδρος)
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 
ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας
 ΣΙΜΙΤΣΗ - ΒΕΤΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ Εφέτης Αθηνών 
ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρωτοδίκης Αθηνών 7. Eπιστολή προς τους Συναδέλφους του Γεωργίου Μανωλίδη, Προέδρου Εφετών,8. Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η Του ΜΑΥΡΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (ΜΠΑΜΠΗ), Προέδρου Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υποψηφίου για το Δ.Σ.


13. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΝ. ΣΑΡΓΙΩΤΗ, ΧΡΙΣΤ. ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ, ΧΑΡ. ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ, ΜΑΡ. ΚΟΥΒΑΡΑ

14. Επιστολή προς τους συναδέλφους Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτη Υποψηφίας Προέδρου της Ένωσης

15. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


16. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΝΑ


17. Επιστολή Δημήτρη Προκοπίου


18. Επιστολή προς τους συναδέλφους Κωνσταντίνου Βουλγαρίδη


19. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Του Διονυσίου Ρεπούση


20.  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


21. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Του Θωμά Πεγιαζόγλου


22. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Της Βαρβάρας Πάπαρη


23. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ


24. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


25. ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ελευθερίας Κώνστα

37 σχόλια:

 1. Θα περιμένουμε τον απολογισμό της διετίας και της συνδικαλιστικής παράταξης του κ. Λυμπερόπουλου.Ιδίως για τις περικοπές των μισθών μας και για τις διατάξεις του ν. 4055/2012 που αφορούν την έγκριση των κανονισμών των δικαστηρίων απο την ολομέλεια του ΑΠ. Επίσης, τις θέσεις του για το αυτοδιοίκητο των Δικαστηρίων, αφού ψυθίρισε τσάι η κατάργησή του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποτε λέγαμε για μη συμμετοχή σε οποιουδήποτε είδους επιτροπές, σήμερα γιατί δεν μιλάει κανείς γι' αυτό; Θεωρώ οτι τον πρώτο βαθμό τουλάχιστον τον απασχολεί το ζήτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Mόνο οι Σεβαστιδηδες, ο Σαριώτης και η Κουβαρά μας μιλούν σαν κάποιοι από εμάς και όχι σαν μεσίες που θα σώσουν τη δικαιοσύνη


  Βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου μας μίλησαν οι 4 συνάδελφοι (Χρ.Σεβαστίδης, Χαρ.Σεβαστίδης, Κ. Σαριώτης και Μ. Κουβαρά. Ευτυχώς που υπάρχουν και συνδικαλιστές που ενδιαφέρονται για τη δικαιοσύνη πραγματικά, που δεν θέλουν την ιδιωτικοποίησή της (με την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση), που λένε τα πράγματα με τ' όνομά τους και κυρίως που μας θυμίζουν ότι πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε γύρω από την Ενωση Δικαστών, για να δυναμώσει η φωνή μας, και που δεν αρκούνται να χειροκροτούν εκ των προτέρων για υποσχέσεις ικανοποίησης αιτημάτων μας, προκειμένου να ικανοποιήσουν παράγοντες της πολιτείας που κατ' επανάληψη τους διέψευσαν.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γνωρίζουμε ότι δεν δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί ΄συγκεκριμένη πρόταση από το Υπουργείο Οικονομικών για τα μισθολογικά μας , κατόπιν των δικαστικών αποφάσεων.Επομένως που βασίζονται οι συνδικαλιστές που μιλούν στις διάφορες συγκεντρώσεις για χρηματικές καταβολές αρχές Μαίου;Μας διαφεύγει κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μην βοηθάτε με τη συμμετοχή σας σε τέτοιες διαδικασίες στη δημιουργία παραγοντισμών, επαγγελματιών συνδικαλιστών δικαστών, στον κομματισμό εντός της Δικαιοσύνης. Μη συμμετέχετε στις "παρεούλες", όποιες και αν είναι οι πολιτικές σας πεποιθήσεις. Η Δικαιοσύνη χρειάζεται ανεξάρτητες προσωπικότητες, με σθένος, χωρίς πολιτικά ή άλλα πάθη. Όχι "ενταγμένους" σε ομάδες και παρέες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ότι κάποιοι είναι "ενταγμένοι" σε ομάδες, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν "στεγανά" μεταξύ αυτών των ομάδων. Σημαίνει ότι όσοι αποφάσισαν να κατεβούν σε ομάδες, θεωρούν ότι μεταξύ τους υπάρχει περισσότερη επικοινωνία και σύμπτωση απόψεων, και κατά συνέπεια μπορούν να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά μεταξύ τους. Αυτό δεν είναι κακό. Άλλωστε, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει ολόκληρη συγκεκριμένη ομάδα και μόνο αυτή.
   Μπορεί, και μάλλον είναι προτιμότερο για να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ όλες οι απόψεις και θέσεις, να ψηφίσει όσους θεωρεί άξιους από όλες τις ομάδες και τους μεμονομένους υποψηφίους.
   Άλλωστε δεν νομίζω ότι οι μεμονομένοι υποψήφιοι αρκούν για να σχηματίζουν "οκτάδα.
   Τέλος, το ότι οι μενομομένοι υποψήφιοι, επειδή δεν εντάχθηκαν σε "ομάδες" δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο ικανοί από τους λοιπούς που αποτελούν ομάδες.

   Διαγραφή
  2. Δηλαδή να μην πάμε να ψηφίσουμε κανέναν και να το διαλύσουμε το μαγαζί; Ή μήπως θέλεις να μας πεις ποιά είναι η ανεξάρτητη προσωπικότητα με σθένος κλπ. που πρέπει να ψηφίσουμε; όλες αυτές οι "πονηρές" συμβουλές που τάχα είναι υπεράνω όλων των άλλων που είναι ψεύτες, με πάθη, χωρίς σθένος και τα άλλα συναφή, κρύβουν από πίσω σκοπιμότητες για προβολή του "ανεξάρτητου". Η "προσωπικότητα" αναδεικνύεται με τις πράξεις και τις ενέργειές της. Όχι με φωνές, συνθήματα και ταμπέλες αυτοπροσδιορισμού. Γνωστό και παλιό το κόλπο. Δεν τσιμπάμε

   Διαγραφή
  3. ΟΧΙ κ. 14-4-14- 11:52 π.μ.
   ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Όποιον θεωρεί καθένας άξιο να τον εκπροσωπήσει, είτε είναι "ενταγμένος" σε επιμέρους ομάδα, είτε όχι. Σημασία έχει η προσωπικότητα του ως Δικαστή και ως Πολίτη.

   Διαγραφή
  4. Μάλλον θα έπρεπε να μας απασχολεί, κυρίως , η προσφορά μας ως δικαστικών λειτουργών προς τον πληττομενο πολίτη και όχι η υπερφίαλη και άκαιρη διεκδίκηση οικονομικών προνομίων!!!Η ομαδοποίηση μέσω του συνδικαλισμού δεν εισφέρει στον ως άνω στόχο.

   Διαγραφή
  5. και γιατί δεν διαγράφεσαι από την ένωση να ησυχάσεις εσύ από μας, να ησυχάσουμε και μεις από εσένα?

   Διαγραφή
  6. Βύας έβηξε.... ησυχία εζήτησε.

   Διαγραφή
  7. Ξέρεις πόσοι θέλουν να το κάνουν αυτό, ξέρεις ότι οι περισσότεροι μένουν για την έκπτωση στη Nomos, ξέρεις πόσοι θα μείνετε αν φύγουμε όλοι εμείς; θα μείνετε εσείς που πηγαίνετε στις εκδρομές και στις συνελεύσεις του Δεκεμβρίου, δηλαδή εσείς οι τρεις άντε και ο κούκος!

   Διαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ που μένετε στην Ένωση για την έκπτωση στη Νόμος, να διαγραφείτε από Δικαστές. Αμεση παραίτηση. Δεν χρειάζονται "φθηνιάριδες" δικαστές. Διότι θα είναι μίζεροι και στις αποφάσεις τους.
   Ωραίος είσαι. έχεις την έκπτωση της Νόμος και απειλείς να φύγεις από την ένωση, γιατί δεν σ΄ αρέσουν οι εκδρομές και δεν έρχεσαι στις συνελεύσεις.
   Γελοιότητες. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο

   Διαγραφή
  9. ομολογείς δηλαδή με θράσος ότι μένεις σε μια ένωση δικαστών μόνο και μόνο για να έχεις έκπτωση στη ΝΟΜΟΣ. Κατάντια !!!! Σε λυπάμαι..

   Διαγραφή
 6. Με την ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης, πρέπει ρητώς να απαγορευθεί η λειτουργία στο εξής ενώσεων δικαστών και εισαγγελέων, αν οι τελευταίοι συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται ως δικαστικοί λειτουργοί μολονότι δεν είναι. Το κακό έχει παραγίνει, ομάδες και ομαδούλες, παρέες και παρεούλες, ανεξάρτητοι μεμονωμένοι και δεν συμμαζεύεται. Οι συνδικαλιστές έχουν καταντήσει να είναι η υπερηγεσία της Δικαιοσύνης, που μάλιστα γίνονται προσφάτως και υπουργοί. Πολλοί δικαστές το έχουν δίπορτο με το υπουργείο, αποστολές στο εξωτερικό με πληρωμένα τα έξοδα, αλλά και το υπουργείο αισθάνεται ότι έχει στο χέρι του τους δικαστές. Η κατάργηση αυτής της κατάστασης είναι μείζονα μεταρρύθμιση, αλλά μόνο ένας από μηχανής θεός μπορεί να την επιβάλλει, ένας εκτός του συστήματος, χωρίς υποχρεώσεις, γνωριμίες και δεσμεύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το "έσκασες το παραμύθι" τελικά. Να καταργηθούν οι δικαστικές ενώσεις. "αν οι τελευταίοι συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται ως δικαστικοί λειτουργοί μολονότι δεν είναι". Τι εννοείς; Στις δικαστικές ενώσεις μετέχουν και μη Δικαστές;
   Ποιός θα χαρακτηρίσει εάν κάποιος είναι "Δικαστής" ή όχι;
   Πολύ προφανής ο στόχος σου. Να μην υπάρχουν δικαστικές ενώσεις, εάν δεν εξυπηρετούν "κάποιους σκοπούς" που εσύ γνωρίζεις (μήπως να ήσουν πιο σαφής;).
   Να μην υπάρχει και να μην ακούγεται η φωνή των Δικαστών, λοιπόν.
   Ποιός εξυπηρετείται από αυτό;
   Πάντως όχι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως ως προς την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του ρόλου των εν λόγω ενώσεων στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης...

   Διαγραφή
 7. Γιατί τόση αποδοκιμασία της ύπαρξης των Δικαστικών Ενώσεων; Επειδή υπάρχουν και ομαδοποιήσεις; Δική τους η επιλογή. Εάν τις αποδοκιμάζεις μην ψηφίσεις ομάδα, αλλά όποιον ή όποιους υποψήφιους θεωρείς καταλληλότερους. Εάν θεωρείς ότι οι δικαστές δεν πρέπει να έχουν συνδικαλιστικό όργανο που να τους εκπροσωπεί, ξανασκέψου το. Εγώ θεωρώ ότι η ανυπαρξία δικαστικών ενώσεων είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου του δικαστή, της θέσης του, των αποδοχών του, και του ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΟΥ, που είναι το όνειρο κάθε αυταρχικής πολιτείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για να κάνουμε λίγο μαύρο χιούμορ...(ελπίζω να μου το επιτρέψει ο ιδιοκτήτης του blog και να έχουν κάποια δόση αυτοσαρκασμού οι υποψήφιοι). Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ: μιας ομάδας που δεν παρουσίασε κανένα έργο, μιας ομάδας αποστατών, μιας ομάδας - συνεργάτη της κυβέρνησης, μιας ομάδας επαναστατών- ακτιβιστών και ενός ανεξάρτητου παλαίμαχου που του χρόνου συνταξιοδοτείται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ετσι οπως το θέτεις, η επιλογη υπο το πρίσμα υπερασπισης των συμφεροντων μας ειναι μάλλον αυτονόητη.

   Διαγραφή
  2. Σοβαρευτείτε.Χαρακτηρισμοί όπως πχ αποστάτες,ακτιβιστές κλπ.,δεν έχουν θέση στο δικαστικό συνδικαλισμό.Δηλαδή η κα Θάνου που άλλαξε τρείς ομάδες θα πρέπει να ονομάζεται αρχιέρεια της αποστασίας?).Ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε όποια ομάδα θέλει,αρκεί να τηρεί την ευπρέπεια. Ο χαρακτηρισμός επαναστάτες και ακτιβιστές δεν ταιριάζει σε δικαστές,γιατί εκ των πραγμάτων οι δικαστές είναι φορείς μίας εκ των τριών εξουσιών του αστικού κράτους.

   Διαγραφή
 9. Δεν γνωρίζω τι έγινε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.
  Αν όμως ισχύουν έστω και τα μισά και όλα αυτά έγιναν ενώπιον και των δικηγόρων που είχαν κληθεί στην Ολομέλεια του Πρωτοδικείου, τότε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα έπρεπε να δηλώσετε σήμερα ότι παραιτήστε από την υποψηφιότητά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΚΥΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/5;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο συνδικαλισμός βλάπτει σοβαρά τη δικαιοσύνη διότι έχει εξελιχθεί σε παραγοντισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ΄ αυτή την περίπτωση, μην ψηφίζεις υποψηφίους που θεωρείς ότι έχουν εξελιχθεί ή αποσκοπούν να γίνουν "παράγοντες". Ψήφισε όσους πιστεύεις ότι είναι περισσότερο άξιοι και αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης, χωρίς να θέλουν να γίνουν "παράγοντες".
   Αυτή είναι η λύση, και όχι οι γενικοί και πονηροί χαρακτηρισμοί σου ότι ο συνδικαλισμός βλάπτει σοβαρά τη δικαιοσύνη.
   Δηλαδή πρέπει οι Δικαστές να είναι άφωνοι; Απαράδεκτη η θέση σου και "εκ του πονηρού".

   Διαγραφή
  2. Κύριε ανώνυμε 6 Μαΐου, για να κάνω το συνήγορο του ανωνύμου της 5 Μαΐου, έχεις δει εσύ τους βουλευτές να έχουν συνδικαλιστική οργάνωση. ή τους υπουργούς; Έχεις αντιληφθεί ότι οι δικαστές είμαστε όπως οι βουλευτές και οι υπουργοί, δηλαδή τα μόνα μαζί με αυτούς Όργανα του Κράτους. Πως συμβιβάζεται κατά τη γνώμη σου ένα Όργανο του Κράτους να ζητάει από ένα άλλο Όργανο του Κράτους μισθούς και επιδόματα; αδιανόητα πράγματα ζούμε και σε ρωτώ γιατί δεν θέλεις να υπαχθούμε στην ΑΔΕΔΥ; να κάνουμε και πολιτικές απεργίες κατά της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε; να βγάζουμε και μεις το άχτι μας!!! Συνδικαλιστές της συμφοράς!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 6 Μαϊου 7:42
   ΕΧΕΙΣ αντιληφθεί ότι οι βουλευτές και οι Υπουργοί έχουν μειώσει τις αποδοχές όλων, εκτός από τις δικές τους;
   Έχεις αντιληφθεί ότι δεν είναι ισόβιοι ή μόνιμοι στις βουλευτικές τους θέσεις, αλλά για όση θητεία εκλέγονται;
   Τι τους χρειάζεται η συνδικαλιστική οργάνωση, ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ και ΕΚΤΕΛΟΥΝ τις αποφάσεις τους;
   Θέλεις συζήτηση ή επεξήγηση για τα αυτονόητα;
   '' ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ''
   Αντιστρέφω το ερώτημα: Συμβιβάζεται κατά τη γνώμη σου ένα Όργανο του Κράτους ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΆΛΛΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
   Αδιανόητες είναι οι δικές σου θέσεις. Δείχνεις ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ουδόλως περί τίνος πρόκειται.
   Σχολιαστή της Συμφοράς.

   Διαγραφή
  4. Τους μισθούς μας κύριε συνήγορε των συνδικαλιστών δεν τους μείωσε αυθαίρετα ένα όργανο του Κράτους, τους μείωσε ο ελληνικός λαός διά των βουλευτών επειδή έτσι αποφάσισε, αυτός είναι κυρίαρχος. Δεν αποφάσισε η Κυβέρνηση, αλλά η Βουλή, δηλαδή ο ελληνικός λαός. Μπορείς να το αντιληφθείς; Η απόφασή του μπορεί να ελεγχθεί υπό το πρίσμα των διατάξεων του Συντάγματος μόνο, όχι ως προς τη σκοπιμότητά της. Και το κατάλληλο πεδίο ελέγχου είναι μόνο τα δικαστήρια και εν προκειμένω το "μισθοδικείο", όχι οι αποχές ή οι συνδικαλιστικές πρακτικές. Κατάλαβες καθόλου τα βασικά πράγματα που σου εξηγώ ή να αρχίσουμε από το 1 + 1 = 2;

   Διαγραφή
  5. Πρόκειται προφανως για τον γνωστο σχολιαστη που σε καθε σχόλιο αναφέρει οτι "εχουμε γινει ΑΔΕΔΥ"...

   Διαγραφή
  6. Oι βουλευτές και οι Υπουργοί είναι οι αληθινοί προνομιούχοι. Άλλωστε μην ξεχνάτε κάποιος είχε πει και για τον άνθρωπο του μόχθου που ήθελε να δώσει και τον μισθό του για την πατρίδα! Ο άνθρωπος του μόχθου είσαστε εσείς,είμαστε εμείς. Οχι οι βουλευτές.

   Διαγραφή
  7. Οι βουλευτές είναι επί θητεία. Αφήνουν τις δουλειές τους, τα επαγγέλματά τους κι ασχολούνται με το νομοθετικό έργο για λίγα χρόνια. Οι δικαστές?

   Διαγραφή
 12. Ποιος έδωσε τα τηλέφωνα μας και τα email μας στους υποψήφιους και μας γέμισαν με μηνύματα;
  Ποιος έδωσε το δικαίωμα και την άδεια στη γραμματεία της ένωσης να μοιράζει τα στοιχεία μας δεξιά και αριστερά;
  Μήπως αύριο θα τα "παραχωρήσουν" και αλλού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δεν ειδα καποια ανακοινωση των υποψηφιων για το τι θα γινει με την αποφαση της Ολομελειας του Σ.τ.Ε για τη μειωση του φορου στους δικαστες..Η Κυβερνηση την αγνοει και θα πρεπει να κανουμε νεες προσφυγες.Αντε παλι απο την αρχη σε δουλεια να βρισκομαστε.Η Ενωση τι εκανε επ` αυτου? Ουδεις γνωριζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Σας παρακαλούμε ιδιαίτερα, σύμφωνα με το ΧΡΥΣΟ κανόνα :"ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ", είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην αναφέρουν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι τις μεταθέσεις τους και ΠΟΣΟ χρόνο παρέμειναν στις πόλεις που μετατέθηκαν ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. Τα (άλλα) πολλά λόγια κουράζουν. Χορτάσαμε από ΣΩΤΗΡΕΣ.
  ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
  ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ
  ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πιστευω αυτα που ακουω απο συναδελφο εστω και αλλου βαθμου δηλαδη ο αξιος κρινεται απο τον αριθμο των μεταθεσεων... γνωριζεις πολυ καλα οτι κ ο αριθμος κ ο χρονος παραμονης αλλαζει αναλογα με το ποσο γρηγορα παει η επετηριδα που ειναι κ θεμα τυχης κ συγκυριων.επισης με το δικο σου σκεπτικο συναδελφοι σε μικροτερα επαρχιακα πρωτοδικεια με μικροτερης δυσκολιας υποθεσεις κ λιγοτερες σε αριθμο ειναι ικανοτεροι απο καποιον που ειναι πολλα χρονια σε ενα μεγαλο δικαστηριο με δυσκολοτερες κ περισσοτερες υποθεσεις.ντροπη σε λιγο για το δικαιωμα να θετει κανεις υποψηφιοτητα θα ζηταμε κ κατασταση χρεωσης υποθεσεων κ διεκπεραιωσης.ανοιχτη διαδικασια ειναι αν νομιζεις οτι δεν σε εκφραζει ο τροπος η μην ψηφιζεις η θεσε υποψηφιοτητα αναφερε οτι θες για εσενα προς τους συναδελφους σου κ ασε τον εαυτο σου στην κριση τους

   Διαγραφή
 15. Ως δικαστές αφιερωμένοι και αφοσιωμένοι στο δύσκολο έργο σας, δεν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο σκέψεως και δράσεως της εξουσίας - προς θεού, αυτό δεν σας το καταλογίζω αρνητικά. Μου φαίνεται ότι οι ενώσεις σας πείθονται πλέον του δέοντος στις υποσχέσεις της εξουσίας. Η στάση της εξουσίας διαμορφώθηκε και με βάση τις επικείμενες εκλογές. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα: 1) Το αφορολόγητο των βουλευτών ξεχάστε το, τουλάχιστον για το μέλλον. Θα καταργηθεί και για εκείνους. 2) Επαναφορά του μισθολογίου που ίσχυε στις 31-7-2012 δεν πρόκειται να γίνει. Θα γίνει νέο μισθολόγιο με κάτι μικρές αυξήσεις σε σχέση με το μισθολόγιο της 1-8-2012 και άντε μετά νέες αγωγές. 3) Δεν είναι τυχαίο ότι στις αποφάσεις του μισθοδικείου γίνεται λόγος ότι οι συγκεκριμένες περικοπές ήταν υπερβολικές. Έτσι, οι περικοπές του νέου μισθολογίου μπορεί να μην κριθούν υπερβολικές. 4) Προσθέστε και ότι η μια σύνθεση του μισθοδικείου ήταν υπέρ της απορρίψεως των αγωγών. 5) Προσθέστε και την τροικα και όσους από τα μέλη του μισθοδικείου επωφθαλμιούν προαγωγές και θέσεις μετά τη συνταξιοδότηση και άλλα πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mε δεδομένο ότι καποιοι εν όψει εκλογων της Ένωσης περιόδευαν την Ελλαδα και ελεγαν οτι "στο μισθο Ιουνιου θα παρετε τις διαφορες 2012 και 2014" και "αμεσως μετα τον Ιουλιο θα ψηφισθει η επαναφορά του μισθου στον Ιουλιο του 2012", χωρις καμια επιφυλαξη, εαν τελικα δεν γινει αυτο, θα πρεπει να παραιτηθούν. Ή μηπως δεν μας εχουν σταλει αυτα και εγγράφως;
   Τοσο απλα.
   Εγω πιστευω οτι θα γινει οπως μας το ειπαν, γιατι δεν μπορω να δεχθω οτι καποιοι μπορουν να μας κοροιδευουν τοσο ανερυθριαστα. Ειτε ειναι η πολιτεια, είτε οι υποσχόμενοι συναδελφοι. Περιμενουμε λοιπον και βλεπουμε.
   Οσον αφορα το σχολιο σας, α) οταν καταργηθει και για τους βουλευτες το αφορολογητο, το συζηταμε, β) πώς ειστε τόσο βεβαιος; ποιος ειστε και τα γνωριζετε αυτα; Και γιατι δεν τα αναρτησατε πριν τις εκλογες της Ενωσης; γ) δ) ε) η αποφαση του μισθοδικειου ειναι δεδομενη και δεν καταλαβαινω τι θελετε να πειτε. Ποιος μιλησε για νεο μισθολογιο; Μισθολογιο εχουμε. Το ισχυον μεχρι Ιουλιο 2012. Στην ηλικια μου πλεον εχω μαθει να μην δινω σημασια σε κουβεντες του στυλ "ξερω πραγματα αλλά μην με ρωτατε απο πού τα ξερω, αυτο που σου ειπανε δεν ισχυει".

   Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"