Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η μεταφορά των δικαστηρίων στη Βουλή



Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/07/2014
Το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων εκτός Πειραιά φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος αναφέρει ότι ενώ μέχρι τώρα το ετήσιο ενοίκιο είναι 700.000€, στο νέο κτίριο θα είναι σχεδόν τετραπλάσιο, δηλαδή, 2.652.000€.
Στην ερώτηση αναφέρει:

«Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στην πόλη του Πειραιά με την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από τα κτίρια της οδού Σκουζέ στο κτίριο  πρώην ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού  Θηβών, εκτός της πόλης του Πειραιά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

http://www.pireas2day.gr/02,04,10891,00.aspx

=======
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο αξιότιμος κ. Μελάς θεωρεί ότι κτίριο που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Πειραιά είναι επαρκές και κατάλληλο να λειτουργεί ως "Δικαστικό Μέγαρο", να παρατηρείται το αδιαχώρητο στις αίθουσες και τα δικαστικά γραφεία και να κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή, σε περίπτωση πυρκαιάς, σεισμού, έκρηξης κλπ. δικαστές, διάδικοι, δικηγόροι και κοινό, μόνο και μόνο για να μην ταλαιπωρηθούν κάποιοι δικηγόροι, που τους εξυπηρετεί η υφιστάμενη κατάσταση και η παραμονή των δικαστηρίων σ' αυτό το τουλάχιστον ακατάλληλο κτίριο; Θυμίζω απλά την περίπτωση του Πρωτοδικείου Αθήνας που στεγαζόταν στο σεισμόπληκτο κτίριο της Πλατείας Ομονοίας και στο παρόμοιας αθλιότητας ξενοδοχείο Αμπασαντέρ πριν μεταφερθεί στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Δικαστήρια όλων των πόλεων πρέπει να βρίσκονται εντός πολεοδομικού ιστού προκειμένου να υπάρχει μείωση του κυκλοφοριακού στο κέντρο των πόλεων, χώροι στάθμευσης, ασφάλεια κατά τις μεταγωγές κρατουμένων κλπ. Όμως οι δικηγόροι που έχουν τα γραφεία τους στο κέντρο των πόλεων και έχουν μάθει να πηγαινοέρχονται για το παραμικρό στα Δικαστήρια και να βολτάρουν σε αυτά ατέρμονα και διηνεκώς αντιδρούν σθεναρά στην προοπτική απομάκρυνσης τους για να μην χάσουν την βολή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως. Είναι απαράδεκτη η στάση των δικηγόρων που όλη την ώρα πηγαινοέρχονται στα Δικαστήρια για το παραμικρό (μα καλά, γιατί δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους ;) και βολτάρουν ατέρμονα (sic) στους διάδρομους, λες και έχουμε όρεξη να βλέπουμε τα μούτρα τους. Ας τρέξουν λίγο και αυτοί, ας μην τα θέλουν όλα έτοιμα στο πιάτο, οι βολεμένοι... Επιτέλους, ας είμαστε ειλικρινείς ! Η συνείδηση μας, λόγω της αλαζονείας μας, έχει πολύ χώρο, ας μην την καταπιέζουμε. Ζήτω εμείς, κάτω οι άλλοι !

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ