Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις»

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής που έχει εκδηλωθεί στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις», παρατείνεται η διάρκειά της.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00.

Νικόλαος Παρασκευόπουλος
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις».

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 14:00.

Νικόλαος Παρασκευόπουλος
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=6060

5 σχόλια:

  1. Μία διαδικαστική παρατήρηση: Η διαβούλευση θεωρώ ότι γίνεται για να ακουστούν και άλλες απόψεις και όχι απλά για να γίνει μια ανάρτηση. Δυστυχώς η διαβούλευση άρχισε στις 24 Μαρτίου 2015, 17:00 και λήγει στις 26 Μαρτίου 2015, 14:00 (με την παρεμβολή μίας αργίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μάλιστα συνυπολογισθεί ότι τα δικαστήρια, όπου μετέχουν αυτοί που θα πρέπει να συμμετάσχουν στην διαβούλευση, τελείωσαν μετά την 15.00 της 26.3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απογοητευση που με τον νεο νομο παραμενουν εντος φυλακης καποιο κρατουμενοι..
    ή κανουμε ολοκληρωμενες δουλειες ή αλλιως δεν γινεται "μεταρρυθμιση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν αποφασίσει και εφαρμόσει ο Κος Υπουργός την ρύθμιση για την κατάργηση των Καταστημάτων Κράτησης τύπου Γ΄ μήπως ερεύνησε το εάν υπάρχουν παρόμοια καταστήματα και στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες και πώς λειτουργούν αυτά; Έχει την εντύπωση ότι στις χώρες αυτές αγνοούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ΕΣΔΑ και οι λοιποί ανθρωπιστικοί νόμοι ; Τον πληροφορώ λοιπόν ότι τέτοια καταστήματα κράτησης υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στην Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία, ακόμα και σε αυτό το Λουξεμβούργο. Δυστυχώς ο βαθμός επικινδυνότητας ορισμένων εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι "αντάρτες πόλεων", οι "λαϊκοί αγωνιστές" ή όπως αλλιώς θέλουν να αυτοαποκαλούνται, αλλά και οι ληστές, απαγωγείς κλπ.) έχει αυξηθεί στο έπακρο και στην χώρα μας. Όλοι μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των κατορθωμάτων αυτών των τύπων είτε είναι εκτός φυλακής είτε εντός. Η επικοινωνία των "εντός των τειχών" κρατουμένων είτε μεταξύ τους, είτε με τον έξω κόσμο, προκειμένου να καταστρώσουν νέα εγκληματικά σχέδια ή σχέδια απόδρασης έχει γίνει πολύ εύκολη. Μήπως ο Κος Υπουργός θα πρέπει να μην αγνοεί ΚΑΙ τα θύματα αυτών των εγκληματιών, που είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά από τις σφαίρες ή τις ρουκέτες των όπλων τους, ή έπεσαν θύματα απαγωγών; Τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία τόσο κόπτεται, η δημόσια ασφάλεια και το κλίμα εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος θα πρέπει να εξακολουθήσουν να αγνοούνται; Μία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα πρέπει να υποκύπτει σε κάποιες απεργίες πείνας αυτών των κρατουμένων ώστε να ικανοποιεί αιτήματά τους, όπως αυτό της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ΄ και άλλα παρόμοια. Είναι καιρός Κε Υπουργέ να αρχίσετε να προστατεύετε ΚΑΙ τους πολίτες, όχι μόνο τους κρατουμένους και να επαναφέρετε το περί δικαίου αίσθημα στην κοινωνία που τείνει να εξαφανισθεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ