Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Πέθανε ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας
Είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο με σπάνια ίωσηΣυγκλονισμένος ο κόσμος των δικαστών αλλά και όλος ο νομικός κόσμος πληροφορήθηκε τον θάνατο του εισαγγελέα εφετών Σωτήρη Μπάγια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 58χρονος εισαγγελέας, με λαμπρή και αξιοσημείωτη πορεία στο δικαστικό σώμα, κατέληξε στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου είχε εισαχθεί με  σπάνια ίωση. 

Είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Αθηνών και είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία . Επί αυτής της θητείας του, το 2002, είχε συλληφθεί η 17 Νοέμβρη και είχε διακριθεί για τις άψογες διαδικασίες σε μιά κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχει μεγάλη υπόθεση που να μην είχε απασχολήσει τον έμπειρο εισαγγελέα.

Ως Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων  Ελλάδας είχε διακριθεί για τον θαρραλέο λόγο του και με αφορμή άρθρο του στα ΝΕΑ είχε διωχθεί και πειθαρχικά. Είχε όμως απαλλαγεί και οι συνάδελφοί του, του είχαν συμπαρασταθεί. 
Ήταν αγαπητός, μειλίχιος, θαρραλέος και είχε πολλά να δώσει και στο μέλλον. 

Οι περισσότεροι θεωρούσαν, αργότερα, ως πιθανή την προαγωγή του ακόμα και για το αξίωμα για τη θέση του Ειαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Ήταν  πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του είναι επίσης  εισαγγελικός λειτουργός.


3 σχόλια:

 1. Αξιότιμε κ.Εισαγγελέα,
  Με τον άδικο και αδόκητο χαμό Σας,
  Δεν ορφάνεψαν μόνο τα τέκνα Σας αλλά και όλοι εμείς που είχαμε τη μεγίστη τιμή να συνυπηρετούμε στον ίδιο κλάδο. Ορφάνεψε ο εισαγγελικός κλάδος. Υπήρξατε και θα είστε αιώνια ο στοργικός μας πατέρας, το αποκούμπι μας, ο φύλακας άγγελός μας, ο εμπνευστής μας προκειμένου να ασχοληθούμε με ταπεινότητα με τα «κοινά» του κλάδου και να διαφυλάξουμε το ανυπέρβλητο έργο Σας..
  Υπήρξατε και θα είστε αιώνια το άπιαστο υπηρεσιακό και κοινωνικό μας πρότυπο. Ευγενικός, προσηνής, αγέρωχος, θαρραλέος, με ξεκάθαρο και ανεπιτήδευτο λόγο, επιεικής με τους αδυνάμους, άτεγκτος με τους ισχυρούς, πιστός υπηρέτης του καθήκοντος, απαράμιλλα κοινωνικά ευαίσθητος, μεγαλόψυχος και συγχωρητικός σε όσους σας αντιμετώπισαν με ζήλιες, κακεντρέχειες και κακές προθέσεις, εξυψώσατε με την καταλυτική παρουσία Σας το κύρος του Εισαγγελέα και αυξήσατε όσο ελάχιστοι το διαμέτρημα του εισαγγελικού φρονήματος.
  Αν η υστεροφημία είναι όντως το κριτήριο για να ξεχωρίσεις τους αρίστους, να μπορείς να κρίνεις κατά πόσο κάποιος έζησε μια καλή ζωή και προσέφερε με το έργο του - τότε επάξια συγκαταλέγεστε στις συνειδήσεις όλων μας στην κορφή των αρίστων….
  Καλό ταξίδι κ.Εισαγγελέα και εις στο επανιδείν….
  Με την ευχή, να γειτνιάζουμε και στην κοινωνία των αγγέλων…..
  ΜΕ ΤΙΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό Παράδεισο , κ. εισαγγελέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"