Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση Παναγιώτη Λυμπερόπουλου , Εφέτη , μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ γιατο Ασφαλιστικό



Α) Για την αποκατάσταση της μοναδικής αλήθειαςέχω να υπενθυμίσω στα υπογράφοντα την από 29-1-2006 ανακοίνωση μέλη του προεδρείου της ΕΔΕ τα ακόλουθα:
1. Η πρόταση των κ.κ. Χριστόφορου και Χαράλαμπου Σεβαστίδη  ΔΕΝ αφορούσε
διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο , “κατά το μέρος και μόνο που αφορά τους δικαστικούς λειτουργούς”. Είναι αυταπόδεικτο από την τελευταία παράγραφο του  κειμένου που κατέθεσαν στο ΔΣ και το οποίο , ευτυχώς , έχει δημοσιοποιηθεί .
2. Η πρόταση των κ.κ. Χριστόφορου και Χαράλαμπου Σεβαστίδη περιελάμβανε την δράση της διακοπής συνεδριάσεων και την δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των δικηγόρων . Κατά την συζήτηση που έγινε : α)  η κ. Βαρβάρα Πάπαρη πρότεινε η συμπαράσταση να αφορά όλους τους επιστημονικούς κλάδους που θίγονται από το ασφαλιστικό, β) εγώ ζήτησα την έκδοση ανακοίνωσης συμπαράστασης προς όλους τους επιστημονικούς κλάδους .
3. Όταν ετέθη σε ψηφοφορία το πλαίσιο δράσης της ΕΔΕ για το ζήτημα του ασφαλιστικού οι προτάσεις ήταν : α)  διακοπή συνεδριάσεων η οποία απερρίφθη με θετικές ψήφους αυτές του προτείνοντος παριστάμενου κ. Χριστόφορου Σεβαστίδη και της κ. Βαρβάρας Πάπαρη  β)  έκδοση ανακοίνωσης συμπαράστασης , η οποία απερρίφθη με θετικές ψήφους αυτές των κ.κ. Χριστόφορου Σεβαστίδη, Βαρβάρας Πάπαρη , Γεωργίου Ευστρατιάδη και εμού
4. Τα μέλη του προεδρείου της ΕΔΕ κατεψήφισαν τις προτάσεις και δεν υπέβαλαν οποιαδήποτε άλλη πρόταση προς ψήφιση για το θέμα . Δεν τέθηκε ποτέ ειδικά ζήτημα αναβολής της  συζήτησης για το ασφαλιστικό για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ στη Θεσσαλονίκη . Αν συνέβαινε διαφορετικά αυτό θα ήταν αντικείμενο ψηφοφορίας και μάλιστα στην αρχή της διαδικασίας. 
5. Τα μέλη του προεδρείου δεν μας ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία των λοιπών δικαστικών ενώσεων για την οργάνωση ανοικτής συνέλευσης για το ασφαλιστικό.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει να λάβει θέση στη δημόσια συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Αυτό πρέπει να το πράξει όχι υπό τη λογική συνδικαλιστικών συμμαχιών, αλλά με δύο μόνον κριτήρια: την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων στο βαθμό που αυτά βρίσκονται σε διακινδύνευση και την συνδρομή στην σοβαρή ανταλλαγή επιστημονικών επιχειρημάτων σε ένα δημοκρατικό διάλογο. Και τώρα είναι ανάγκη να συμβεί αυτό για τους Δικηγόρους και τους επιστημονικούς κλάδους εν γένει. 
Καλώ τους συναδέλφους μου Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς να καλύψουν το έλλειμμα που προκαλείται αυτή τη στιγμή στη δράση της Ενώσεως μας με τη συμμετοχή τους στην Ανοικτή Συνέλευση της 2ας Φεβρουαρίου στα Διοικητικά Δικαστήρια .  


2 σχόλια:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ