Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



 – ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ Δ.Σ. ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Μαργαρίτας Στενιώτη, Εφέτη, μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ
Κωνσταντίνου Βουλγαρίδη, Προέδρου Πρωτοδικών, μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ
                                                                                                
                                                                                               Αθήνα, 10-3-2017

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
            Με αγανάκτηση, διαπιστώνουμε, για άλλη μία φορά, τη διόγκωση του αριθμού των αναφορών σε βάρος των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που χειρίζονται υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος, αλλά και γενικότερα, στις οποίες εμπλέκονται οικονομικά, πολιτικά και λοιπά συμφέροντα, με στόχο την κάμψη του ελεύθερου φρονήματος  των συναδέλφων. Η τακτική αυτή, που αντίκειται σε κάθε έννοια Δημοκρατίας, έχει πλέον «αναχθεί σε επιστήμη» και στοχεύει αφενός μεν στη δημιουργία κλίματος φόβου στη Δικαιοσύνη, αφετέρου, δε, στην «εκπαραθύρωση» μη αρεστών Δικαστών, κατά τη γνώμη των αναφερόντων,   από το χειρισμό των σχετικών υποθέσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας κατοχυρώνεται συνταγματικά για όλους τους πολίτες και επομένως και για τους Δικαστικούς Λειτουργούς. Καλούμε, δε, τους συναδέλφους, που τίθενται στο επίκεντρο τέτοιων τακτικών, να ζητούν άμεσα έννομη προστασία, ενώ και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως νομικό πρόσωπο, νομιμοποιείται ενεργητικά να αντιδρά σε κάθε ενέργεια και κάθε δημοσιεύμα αμφισβήτησης της εντιμότητας των Δικαστικών Λειτουργών.
Άπαντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι σ’ ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος, όπως είναι η χώρα μας, ο ρόλος του Δικαστή είναι η, κατ’ αδέσμευτη συνείδηση, απονομή Δικαιοσύνης, με βάση τα αναγνωριζόμενα από το Σύνταγμα και το Κράτος Δικαίου αποδεικτικά μέσα. Η Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε πεδίο λαϊκισμού, ούτε αρένα, αλλά θεσμός, ο οποίος διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες, που διασφαλίζουν σήμερα πλήρως το δικαίωμα του κάθε πολίτη για δίκαιη δίκη σε κάθε βαθμό δικαιοδοσίας. 
Όσοι δεν συμφωνούν με την άποψη αυτή και αναζητούν στην Ελλάδα Δικαστές αρεστούς δεν αντιλαμβάνονται σωστά τη λειτουργία των θεσμών και της Δημοκρατίας.
Ζητούμε την άμεση σύγκληση Δ.Σ. προς λήψη αποφάσεων απέναντι στο θλιβερό αυτό φαινόμενο, που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τη χώρα μας.

Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ