Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

 


                                                                                 Αθήνα, 9-4-2021

Πριν ένα έτος, εν όψει των συνεπειών της πανδημίας και της επί μήνες αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, έχοντας ως μόνη απαίτηση και μέλημα την απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου, ταχθήκαμε υπέρ ενός λελογισμένου περιορισμού των «δικαστικών διακοπών», με την πεποίθηση ότι η σωστή εφαρμογή αυτού του απολύτως έκτακτου μέτρου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του Ν. 4684/2020, θα συντελούσε στην αποκατάσταση της ομαλότητας στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, τονίσαμε ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα

της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και σε συνθήκες κρίσης, υπερέβησαν εαυτούς και δημοσίευσαν χιλιάδες αποφάσεις, βουλεύματα, προτάσεις και διατάξεις.

Στη σημερινή συγκυρία βρισκόμαστε μπροστά στην εξής κατάσταση: αφ’ ενός το Υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη μονομερώς στην περιστολή των διακοπών του τρέχοντος δικαστικού έτους κατά δεκαπέντε ημέρες, χωρίς να εξηγεί με ποιόν τρόπο αυτή η περιστολή των διακοπών θα βοηθήσει στην επιστροφή στην κανονικότητα ή εάν εντός αυτού του χρονικού διαστήματος θα ληφθούν και άλλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, αφ’ ετέρου η ΕνΔΕ, υπό την διοίκηση του κου Σεβαστίδη, δεν κατορθώνει να διατυπώσει εγκαίρως θέσεις και επιχειρήματα ούτε καν να αποτυπώσει την πραγματικότητα σε σχέση με το παραχθέν από τους συναδέλφους έργο, αλλά περιορίζεται στην εκ των υστέρων έκδοση μίας ανακοίνωσης, στην οποία χρησιμοποιεί στοιχεία προηγούμενου έτους.   

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά το προεδρείο της ΕνΔΕ και ο κος Σεβαστίδης προσωπικά, απέδειξαν την ανικανότητα και την ανεπάρκειά τους ως προς την εκπροσώπηση του δικαστικού σώματος. Ασχολούμενοι αποκλειστικά με την υπεράσπισης των ιδεοληψιών τους, προσπαθούν με τεχνάσματα και εντάσεις να αυτοτροφοδοτήσουν την υποτιθέμενη αναγκαιότητα της ύπαρξής τους, η οποία επ’ ουδενί δεν είναι ανάλογη της αποτελεσματικότητάς τους, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις.  

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΥΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕνΔΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑ, ΕΦΕΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕνΔΕ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΕΡΓΩΝΗΣ, ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΤΑΚΗ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ