Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πάνω από ένα εκατ. δίκες αναβλήθηκαν λόγω αποχής


Ολα τα δικαστήρια, εκτός Αρείου Πάγου και ΣτΕ, μετείχαν στις κινητοποιήσεις

Της Ιωαννας Mανδρου


Σε κατάσταση ασφυξίας παραμένουν τα πράγματα στον χώρο της δικαιοσύνης από την παρατεταμένη αποχή των δικαστικών λειτουργών, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, έστω και περιορισμένης κλίμακας, στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.



 Εφιαλτική είναι η εικόνα με τις χιλιάδες δίκες που έχουν αναβληθεί σε όλη την επικράτεια και στα δικαστήρια όλων των βαθμών από την έναρξη του δικαστικού έτους, όταν άρχισαν οι αποχές των δικαστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους που προβλέπονται -και ισχύουν μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο- στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που ψήφισε η κυβέρνηση.
Πάνω από ένα εκατομμύριο δίκες και δικαστικές διαδικασίες έχουν «παγώσει» σε όλη τη χώρα, ενώ τεράστιο είναι το οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, το οποίο έχει στερηθεί έσοδα εκατομμυρίων ευρώ τόσο από τη μη εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων όσο και από τη μη επιβολή ποινών -που μετατρέπονται σε χρηματικές- από τα ποινικά δικαστήρια όλης της χώρας.
Εκτός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο από την αρχή διαχώρισε τη θέση του, επιλέγοντας τη διεκδίκηση των οικονομικών αιτημάτων των δικαστικών λειτουργών μέσω της δικαστικής οδού -προσφυγή στο λεγόμενο Μισθοδικείο- αλλά και του Αρείου Πάγου που δεν ακολούθησε την τακτική των αποχών, όλα τα υπόλοιπα δικαστήρια, ακόμα και το Ελεγκτικό Συνέδριο (ανώτατο δικαστήριο επίσης), μετείχαν στις αποχές και στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και των εισαγγελέων.
Αν και με δεδομένη την παραδοχή και των παραγόντων της ηγεσίας της δικαιοσύνης, όπως του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντε, αλλά και της προέδρου του Α.Π., Ρένας Ασημακοπούλου, ότι τα αιτήματα των δικαστών είναι δίκαια και πραγματικά, οι παρατεταμένες αποχές από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων δεν υιοθετήθηκαν από τα ηγετικά κλιμάκια του δικαστικού σώματος.
Τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσο και η πρόεδρος, μιλώντας στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις δικαστών και εισαγγελέων τούς κάλεσαν να ανέβουν στις έδρες και να δικάσουν, υπενθυμίζοντας τη θεσμική υποχρέωση των δικαστικών λειτουργών να παρέχουν στους πολίτες έννομη προστασία. Ο κ. Τέντες, μάλιστα, απευθυνόμενος στους δικαστές και τους εισαγγελείς δήλωσε εμφατικά «ανεβείτε στις έδρες και ας χαμηλώσουμε το βλέμμα στην κοινωνία για να αφουγκραστούμε την απαίτηση των πολιτών να συμβάλλουν οι δικαστικοί λειτουργοί στην πάταξη της φοροδιαφυγής, τον περιορισμό της γενικευμένης ανομίας και την ανάπτυξη της χώρας».
Παρά τις εκκλήσεις όμως στα ποινικά και τα πολιτικά δικαστήρια, οι αποχές συνεχίζονται ώς τις 19 Ιανουαρίου, για τρεις ώρες καθημερινά, ενώ τα Διοικητικά Δικαστήρια αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να δώσουν άμεση προτεραιότητα στην εκδίκαση υποθέσεων από τις οποίες το Δημόσιο προσδοκά τεράστια έσοδα.
Στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία ήδη γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά που έχουν προκληθεί από τη μη εκδίκαση υποθέσεων, ενώ αντίστοιχες υπερπροσπάθειες καταβάλλουν -παρά τη συνεχιζόμενη αποχή- και τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Υπερπροσπάθεια

Μόνο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες η προϊσταμένη του Δικαστηρίου, Μαρία Τσάμη, έχουν εκδικαστεί παρά την αποχή περί τις 40.000 υποθέσεις, κυρίως αστικές, ενώ επιχειρείται τις επόμενες ημέρες και ώς τη λήξη του χρόνου τα έσοδα από τις χρηματικές ποινές να πλησιάσουν τα περυσινά.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανακριτικά τμήματα της Αθήνας, σε Πρωτοδικείο και Εφετείο, αλλά και άλλες νευραλγικές υπηρεσίες των δικαστηρίων και των Εισαγγελιών, παρά τις αποχές, συνέχιζαν να εργάζονται πυρετωδώς, με τους αρμόδιους δικαστές και εισαγγελείς να διεκπεραιώνουν καθημερινά έρευνες για μείζονος σημασίας υποθέσεις, όπως εκείνες που αφορούν, και είναι δεκάδες, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Σε κάθε περίπτωση, οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί, που έχουν υποστεί σοβαρότατες μειώσεις στις αποδοχές τους με το νέο μισθολόγιο που ισχύει, είναι αποφασισμένοι, όπως έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη, οι εκπρόσωποι των ενώσεών τους να διεκδικήσουν δικαστικά την ισότιμη οικονομική τους μεταχείριση με τους κρατικούς λειτουργούς αλλά και τους βουλευτές.
- Με άρθρα τους στην «Κ», παρεμβαίνουν στο ζήτημα η κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, πρόεδρος Ενώσεως Δικαστών-Εισαγγελέων, και ο κ. Γεώργιος Φαλτσέτος, πρόεδρος Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών.
Το νέο μισθολόγιο «αγκάθι» για μεταθέσεις, αποσπάσεις, δάνεια
Προβλήματα στη λειτουργία της δικαιοσύνης και πλήγμα στο κύρος δικαστικών λειτουργών αναμένεται να προκληθούν από το νέο μισθολόγιο στους δικαστές, που άρχισε να εφαρμόζεται αναδρομικά, όπως επισημαίνουν στην «Κ» εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων.
Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνεννοήσεις με όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να μην επισπεύδονται διαδικασίες κατασχέσεων κατά δικαστικών που οφείλουν, από δάνεια κυρίως, σε μια προσπάθεια να μην πληγεί το κύρος τους, ήδη πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται σε δικαστικές εμπλοκές από οικονομική αδυναμία.
Μόνο στην Αθήνα οι δικαστικοί που αντιμετωπίζουν προσφυγές από τράπεζες ανέρχονται σε 15, ενώ πολλοί άλλοι έχουν λάβει οχλήσεις για χρήματα που οφείλουν κυρίως στο Παρακαταθηκών και Δανείων για στεγαστικά δάνεια.
Το γεγονός ότι οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών, κυρίως στους κατώτερους βαθμούς, διαμορφώνονται πλέον κάτω από τα 2.000 ευρώ, προβληματίζει τις δικαστικές αρχές για τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν σε μεταθέσεις και αποσπάσεις, ενώ προβλήματα δημιουργούνται και με την καθημερινή λειτουργία της δικαιοσύνης, καθώς τα σχετικά κονδύλια που διατίθενται πλέον είναι ελάχιστα.
Είναι συνηθισμένο πλέον το φαινόμενο δικαστικές υπηρεσίες να αδυνατούν να φωτοτυπήσουν δικογραφίες λόγω ελλείψεων σε χαρτί ή μελάνι, ή να αντικαταστήσουν μια... κλειδαριά, όπως συνέβη στο γραφείο του εισαγγελέα προφυλακίσεων. Δεν μπορούσε να επισκευαστεί καθώς το ταμείο του Δικαστηρίου είχε μόνον 4 ευρώ!


====================
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

28 σχόλια:

  1. Πόσο πιό ξεκάθαρα να μας πει κάποιος οτι αποτύχαμε επειδή η ηγεσία δεν ήταν μαζί μας αλλά εναντίον μας, σε αντίθεση με άλλους (βλ. εφοριακούς, τελωνειακούς, υπαλλήλους βουλής) που πέτυχαν πολλά γιατί η ηγεσία τους βοηθούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς ξέρουμε ότι αυτές οι δίκες δε θα αναβάλλονταν έτσι κι αλλιώς για άλλους λόγους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν "συγκινήθηκε".
    Επιπλέον, καθυβρίζει τους δικαστές, δια στόματος κ. Στουρνάρα, ότι δεν επιδεικνύουν "πατριωτισμό".
    Γι΄ αυτό οι δικαστές πρέπει "να τιμωρηθούν" και επί πλέον δικασίμους.
    Το εάν όλες αυτές οι υποθέσεις είναι δυνατό να εκδικαστούν, και μάλιστα να εκδωθούν οι αποφάσεις εντός "ευλόγου" χρόνου, δεν ενδιαφέρει.
    Ας δουλεύουν οι δικαστές 24ώρες το εικοσιτετράωρο.
    Αν δεν "τα καταφέρουν" δεν πειράζει.
    Αντίθετα, θα υπάρχει ακόμη ένα επιχείρημα ότι "αρνησιδικούν", δεν εργάζονται αρκετά, δεν "ξέρουν γράμματα" κλπ. και επομένως "και πολλά πέρνουν".

    Δεν είναι κι΄ άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Συνάδελφε 11:06 (17-12-2012,
    κατ΄ αρχήν δεν αποτύχαμε.
    Ο αγώνας είναι δυσχερέστατος. Είμαστε αντιμέτωποι, για πρώτη φορά στα χρονικά, με ευθεία και απροκάληπτη επίθεση κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών (βλ. και πρόσφατες δηλώσεις κ. Στουρνάρα).
    Η "στάση" των δικαστών, είναι ακρότατο μέτρο, έναντι της ακρότατης επίθεσης στο θεσμό της Δικαιοσύνης.
    Ο Αγώνας δεν μπορεί να είναι σύντομος και αναίμακτος.

    Όμως, μην έχεις παράπονο από την ηγεσία του Α.Π. και ιδίως από την πρόεδρο του Α.Π, η οποία δήλωσε, πολλάκις, ότι συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των δικαστών.

    Δεν καταλαβαίνεις ότι θεσμικά η κ. Πρόεδρος του Α.Π. δεν μπορεί να επικροτήσει τις "στάσεις" των δικαστών;
    Υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει η κ. Πρόεδρος ότι οι δικαστές καλώς ενεργούν- αγωνιζόμενοι πάντοτε-, μη εκδικάζοντας έστω τις μη επείγουσες υποθέσεις;
    Ας καταλαβαίνουμε και τα αυτονόητα και να μην καθιστούμε την στάση της κ. Προέδρου, ακόμη δυσχερέστερη.
    Όποιος θέλει να αγωνιστεί με τον τρόπο που μέχρι τώρα επιλέχθηκε, ας το κάνει με επίγνωση και δική του ευθύνη,
    χωρίς να διαμαρτύρεται για τη στάση της κ. Προέδρου του Α.Π, η οποία θεσμικά δεν μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιότατα! Κάποτε μπαίνοντας στην αίθουσα Δικαστών λέγαμε καλημέρα.Τώρα θα λέμε "Καλημέρα ποιός είναι σήμερα αναπληρωματικός στα ασφαλιστικά? Δικάζω αλλά έχω κώλυμα στην υπόθεση 10 πχ γιατί η τάδε τράπεζα επισπεύδει πλειστηριασμό και καθ'ου είμαι εγώ.".Προβλέπω να πηγαίνουμε μεταβατικά στην επαρχία και το αντίστροφο για να δικάζουμε τέτοιας μορφής κωλύματα!!

    Τειρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι οι κλάδοι ετοιμάονται για αγωγές και ακόμη είμαστε στην ετοιμασία, παρά το ότι έχουν περάσει μήνες από την πρώτη εξαγγελία. Ηδη έχουν κατατεθεί μεμονωμένες αγωγές εν ενεργεία και συνταξιούχων.Τί θα γίνει εαν βγούν αποφάσεις πρώτα για τις μεμονωμένες αγωγές; Πολύ φοβάμαι ότι θα βγεί η από φαση για μεμονωμένη αγωγή και οι άλλες θα ετοιμάζονται ακόμη.Και ερωτώ. Την ίδια βαρύτητα έχει να ασκηθούν χιλιάδες αγωγές και την ίδια να ασκηθούν μερικές;Αν βγεί η πρώτη απόφαση για την πρώτη αγωγή , δεν πάνε περίπατο οι λοιπές; Και διερωτώμαι. Γιατί το ρισκάρουν οι Ενώσεις;Μήπως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα με την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση;Συμπέρασμα. Την πατήσαμε με τις κινητοποιήσεις.Αν την πατήσουμε και με τις αγωγές, μετατραπήκαμε αυτομάτως σε δημοσίους υπαλλήλους, οπότε τα κεφάλια μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απόφαση για διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από 12.00' έως 15.00' οδήγησε ουσιαστικά στη διακοπή των κινητοποιήσεων... Τώρα πια ελπίζουμε να ευοδωθούν οι αγωγές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τις αγωγές ζητάμε εξίσωση.Νε τις κινητοποιήσεις μείωση των περικοπών.Τί ισχύει τελικά;Θα ρωτήσω καφετζού και θα σας ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 17 Δεκεμβρίου 2012 12:12 μ.μ.
    Εντελώς άσχετο σχόλιο και αν το παμε έτσι και που ξέρουμε οτι δεν θα γινόταν η Δίκη..πλάκα μας κάνεις τώρα έλεος....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στρατηγικό λάθος της Ενωσης η μη λήξη της αποχής μετά την δήλωση Σαμαρά ενώπιον των Δικαστικών Αρχών για ενασωμάση στο Βασικό κάποιου επιδόματος αποζημίωσης το επόμενο έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς συνάδελφο, 17 Δεκ. 2012, 12:59 μ.μ. που καταλήγει, γράφοντας "χωρίς να διαμαρτύρεται για τη στάση της κ. Προέδρου του Α.Π, η οποία θεσμικά δεν μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά". Σαφώς και όλοι σεβόμαστε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και το θεσμικό της ρόλο. Περιμέναμε όμως όλοι οι δικαστές (και περιμένουμε ακόμη) από αυτήν να θέσει επιτακτικά προς τις άλλες δύο λειτουργίες μείζονα θεσμικά ζητήματα - προβλήματά μας, πράγμα που δεν βλέπουμε να κάνει. Μεταξύ πολλών άλλων είναι και το ζήτημα των χρόνιων κενών οργανικών θέσεων, οι οποίες δεν (συμ)πληρώνονται και κατ' αυτόν τον τρόπο οι συνθήκες εργασίας μας είναι άθλιες και εξοντωτικές και οδηγούν τους δικαστές του πρώτου βαθμού να δουλεύουν όσο δύο και τρεις δικαστές (τόσο λόγω μεγάλου αριθμού υπηρεσιών, όσο και λόγω μεγάλου αριθμού δικογραφιών). Π.χ. στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λειτουργούμε με 28 οργανικές κενές θέσεις. Όχι θέσεις δικαστών που λείπουν με άδειες, αλλά οργανικές κενές θέσεις!! Την ίδια στιγμή προκηρύχθηκε διαγωνισμός για πρόσληψη 1.600 δημοσίων υπαλλήλων (και καλώς έγινε, εφόσον κρίνονται αναγκαίοι). Δηλαδή για εκεί υπάρχουν χρήματα, αλλά για την πλήρωση οργανικών κενών των δικαστών, που θα προσφέρουν ανακούφιση στους ήδη υπηρετούντες δικαστές, αλλά και μεγάλη επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης και συνακόλουθα ανάπτυξη της οικονομίας δεν υπάρχουν χρήματα και θεωρείται πολυτέλεια. Τι να πει κανείς; Πάντως από τη φυσική μας ηγεσία θα περιμένε κανείς μαχητικότητα για τα ζητήματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ρωτήσεις την καφετζού,
    ανώνυμε 1:49 (17-12,
    να σε ενημερώσει γιατί αγωνίζονται οι δικαστές, αφού μετά από τόσους μήνες δεν μπορείς να καταλάβεις.

    Οι δικαστές "απέχοντες" και "μη απέχοντες" δεν χρειάζονται ενημέρωση. Γνωρίζουν για απέχουν η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανωνυμε 17 Δεκεμβρίου 2012 12:59 μ.μ. να με συγχωρεις παρα πολυ, αλλά δεν αντιλαμβανομαι γιατι η αξιοτιμη κα Προεδρος του Αρειου Παγου δεν μπορει να ειναι μαζι μας.
    Στην Ισπανια, στην Γαλλια, στην Αιγυπτο, ΠΑΝΤΟΥ, η ηγεσια των Δικαστηριων ηταν μπροσταρης στον αγωνα τους και μαλιστα ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ να μην περασουν τα μετρα εναντιον των Δικαστων.
    Η Γενικη Επιτροπος των ΔΔ κα Διακομανωλη, γιατι δηλαδη ηταν ΠΑΝΤΑ στο πλευρο των διοικητικων δικαστων ολο αυτό το χρονικό διαστημα; Ο Προεδρος του Ελεγκτικου Συνεδρίου γιατι δεν εκανε ΚΑΜΙΑ παρατηρηση σε βαρος των συνεδρων;
    Αντιθετως η δικη μας ηγεσια, οχι μονο δεν ηταν στο πλάι μας, αλλά ηταν ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. Με απειλές για πειθαρχικα, περικοπες μισθων λογω "απεργιας", δινοντας επιχειρηματα σε ολους τους εγκαθετους εμπαθεις εναντιον των δικαστων.
    Μονο η δικη μας ηγεσια εχει "θεσμικη" θεση; Και γιατι αυτη η "θεσμικη" θεση δεν μπορει να λειτουργησει μια φορα, για ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ας το ξαναγραψω, ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ, υπερ των πολιτικων/ποινικων δικαστων;
    Η "ΘΕΣΜΙΚΗ" θεση της κας Προεδρου, επετασσε μια εστω λιτη δηλωση για την παραίνεση Στουρναρα να ΑΓΝΟΗΘΕΙ δικαστικη αποφαση; ΤΟ ΕΠΕΤΑΣΣΕ; Ξαναρωτω. ΤΟ ΕΠΕΤΑΣΣΕ;
    Αν ναι, γιατι δεν εγινε ποτέ;
    Δεν ξερω αγαπητέ κυριε διαχειριστη αν θα δημοσιευσεις το παρον σχολιο, αλλά η πίκρα πια ειναι απίστευτη.
    Το μονο που μας εμεινε ειναι αυτο το μπλογκ να εκφραζουμε την πικρα μας.
    Αν ειναι ας κοπεί και αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε της 18-12-12, ώρα 12.55 μμ, με εκφράζεις απόλυτα.Αγανάκτηση, πικρία, πικρία, πικρία.

      Διαγραφή
  14. Σαλάτας και Στραγάλης.Τάσσομαι στο πλευρό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννης Ευαγγελάτος18 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:10 μ.μ.

    Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

    Δηλαδή, σε τρεις μήνες οι 4.000 δικαστές της Ελλάδος θα δίκαζαν πάνω από ένα εκατομμύριο (1.000.000)υποθέσεις!Αν προσθέσουμε και αυτές που έγιναν (μόνο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδικάστηκαν 40.000), τότε φτάνουμε σε δυσθεώρητα ύψη!Αυτό όμως δεν ενοχλεί κανέναν! Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το οικονομικό, τα έσοδα, οι αριθμοί...Πίσω από τους αριθμούς όμως, θαμμένος κάτω από βουνό δικογραφιών, θλιμμένος και απογοητευμένος για όσα εξωφρενικά συμβαίνουν καθημερινά στη Δικαιοσύνη, βρίσκεται Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Σας ενδιέφερε ποτέ αυτός ο άνθρωπος τι πρέπει να θυσιάσει από την προσωπική του ζωή για να βγουν αυτές οι υποθέσεις; Πόσες ώρες χρειάζεται να "δουλέψει" ; Πόσες δικογραφίες τελικά χειρίζεται το χρόνο, κυνηγώντας παράλληλα και τις προθεσμίες, που κρέμονται σαν δαμόκλειο σπάθη από πάνω του; Οι αποχές των δικαστών θα σταματήσουν (αν δεν έχουν ήδη σταματήσει...), το πρόβλημα, όμως, θα παραμένει ζωντανό, θα γιγαντώνεται και κάποια στιγμή θα μας πνίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλλαγή στην δομή της δικαστικής απόφασης αξίοτιμε συνάδελφε κ Ευαγγελάτο. Εχουμε τους περισσότεροςυ δικαστές στην Ευρώπη και ίσως την χειρότερη δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη που δικάζει στα όρια της παραγραφής δεν είναι δικαιοσύνη ο κόσμος σωστα το έχει αντιληφθεί απλα πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάνω από 1.000.000;;;; Πόσα δικαστήρια υπάρχουν στη χώρα; Πόσοι Δικαστικοί λειτουργοί και γραμματείς; Μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός για Ελλάδα. Μήπως μπερδεύτικαν με την Κίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευα κανενας δεν μπερδευτηκε, βαλε ολες τις ποινικες υποθεσεις αλλά και τις υποθεσεις των διοικητικων δικαστηριων που αναβληθηκαν, τοσες ειναι περιπου.
    Ειμαστε 4.000 δικαστες περιπου, σου φαινεται παραξενο να αναβαλλαμε 250 υποθεσεις κατα μεσο ορο ο καθενας μεσα σε 3 μηνες?
    Μονο ενα τριμελες εχει ας πουμε 30 υποθεσεις, και ο καθε Πρόεδρος κανει 2-3 το μηνα, βαλε επομενως καπου 80 απο εκεί μηνιαίως, βγαίνει το νουμερο.
    Εκτος αν θεωρουμε οτι μια υποθεση ποινικού δικαστηριου δεν ειναι υποθεση, και ως τέτοια πρεπει να υπολογισουμε μονο την αστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συναδελφε 19 Δεκεμβρίου 2012 4:13 μ.μ., σε ευχαριστω που μου λες οτι δεν ειμαι μονος μου, γιατι ωρες ωρες νομιζω οτι απλα εχω τρελαθει και οτι εγω τα βλεπω λαθος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραιο το "πονηρουλι" σχολιακι ανωνυμε 19 Δεκεμβρίου 2012 4:42 μ.μ., ωστε ειμαστε "πολλοί", δικαζουμε στα ορια της παραγραφης (α ωστε εμεις φταιμε γι αυτο ε?), ο κοσμος "το εχει αντιληφθει σωστα" και πρεπει να "το καταλαβουμε κι εμεις".
    Για πες μου αγαπητε μου δηλαδη, τι στο καλο πρεπει να κανουμε επιπλεον?
    Δικαζουμε απο το πρωι ως το βραδυ, δεν εχουμε διακοπες, ελευθερο χρονο, διαλυουμε την υγεια μας, δεν εχουμε ωραριο, γραφουμε χριστουγεννα, πασχα, αργιες, κυριακες, πληρωνομαστε λιγοτερο απο την καθαριστρια της βουλης, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ?
    ΤΙ?
    Πόσο πια να σας ανεχτούμε με τα ανοητα σχολιακια σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Ανώνυμο 20 Δεκεμβρίου 2012 11:48 μ.μ. :έχεις δίκιο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 4:42 μ.μ. αποκλείεται να είναι δικαστής. Μόνο στην Ελλάδα μειώνονται οι οργανικές θέσεις των δικαστών. Άκου έχουμε τους περισσότερους δικαστές στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς "Πονηρούλι"Αν δειχναμε την ίδια αγωνιστική διάθεση που δείχνουμε τώρα για το μισθολόγιό μας και για την θεσμική αναβάθμιση της δικαιοσύνης χρόνια τώρα ίσως η Ελληνική κοινωνία να είχε γλυτώσει απο πολλά δεινά.Γι αυτό δεν είμαστε αξιόπιστοι σήμερα γι αυτό ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πλέον την διαφορετικότητά μας απο ένα άλλο εργατικό σωματείο, γι αυτό η επόμενη Συνταγματική μεταρρύθμιση θα μας πέσει κατακέφαλα Ας τα αντιληφθούν αυτά οι αγαπητοί συνδικαλιστές που εξάντλησαν σε μια αμφίβολη ηθικά και νομικά απεργία όλες τις δυνάμεις του Δικαστικού σώματος..ακόμη χειρότερη απο την μισθολογική μας υποβάθμιση είναι η θεσμική την οποία κακώς και ανεγκέφαλα συνδέουν με την μισθολογική..Οι δύο έννοιες αυτές είναι ασύμπτωτες απαξ και ταυτισθούν τότε η νομιμοποιητική μας βάση εξαφανίζεται και υποβιβαζόμαστε όπως στις μέρες μας.Μια ισχυρή θεσμική θωράκιση των θέσεων και των αιτημάτων μας σίγουρα θα υπερίσχυε οποιδήποτε πρόσκαιρων μισθολογικών μειώσεων ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανωνυμε 21 Δεκεμβρίου 2012 11:54 π.μ., τι εννοεις να "αναβαθμίζαμε θεσμικά" τη Δικαιοσυνη;
    Εμείς; Με ποια αρμοδιότητα;
    Εμείς δουλεύουμε από το πρωι ως το βραδυ για να ανταπεξελθουμε στο καθηκον μας, για ποια "αναβαθμιση" μιλας;
    Να φτιαξουμε νόμους δικούς μας δηλαδη;
    Να πιεσουμε τις κυβερνησεις να κανουν τι; Πότε άκουσαν οι κυβερνησεις τα αιτήματά μας για το ο,τιδήποτε;
    Και τωρα μας δινουν μια στο κεφαλι να μας ισοπεδωσουν, κι εσυ λες οτι δεν πρεπει να μιλαμε, επειδη δεν...αναβαθμισαμε τα τελευταια χρονια τη Δικαιοσυνη.
    Σουρρεαλισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πιέσουμε για πολλά και πρώτα απ ολα για τα θεσμικά τα μισθολογικά έρχονται μονα τους και οχι πάντως με απεργίες έτσι δείχνει η διεθνή εμπειρία τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑντΕπεξέρχομαι και όχι ΑντΑπεξέρχομαι...(αντί + επί + εξ+ έρχομαι=) αντεπεξέρχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επί της ουσίας κυριε Μπαμπινιωτη 27 Δεκεμβρίου 2012 11:23 μ.μ., εχεις να απαντησεις κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ