Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ


           
Αγαπητοί συνάδελφοι,
            Οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη ως θεσμό και όλους εμάς προσωπικά, όπως είναι γνωστό, είναι κάτι παραπάνω από αρνητικές.
Είναι και δυσοίωνες. Με την έννοια ότι τα κρίσιμα θεσμικά θέματα που χρονίζουν, όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά αντίθετα, η στάση των λοιπών θεσμικών παραγόντων (εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας) προεξοφλεί την στάση τους έναντι της Δικαιοσύνης για το διάστημα που έρχεται. Η πλήρης περιφρόνηση και η διάθεση απόλυτης χειραγώγησης εκφράζεται ανοικτά πλέον, ακόμα και με την ανάκληση, νομοθετημένων από τους ίδιους, υποχρεώσεών τους προς συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις, αλλά και νομοθέτηση ενάντια σε δικαστικές αποφάσεις. Ο κλάδος συνολικά πρέπει, φρονούμε, να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τον καθορισμό της στάσης του, όχι κοντόφθαλμα και θέτοντας στόχους άμεσους, αλλά με κριτήριο την σε μακρό ορίζοντα υπεράσπιση της Δικαιοσύνης.          
            Φτάνοντας, λοιπόν, μπροστά στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσής μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους και να καλέσουμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της 6-12-2014. Αν και έχουμε επανειλημμένα προτείνει την διεξαγωγή της συνέλευσης σε δύο διαφορετικές ημέρες – συνεδριάσεις (μία με το πανηγυρικό και μία με ουσιαστική συζήτηση των μελών), ώστε η συνέλευση να γίνει αληθινό βήμα διαλόγου και δημοκρατίας και όχι στείρο πανηγύρι και παρά το γεγονός ότι η πρότασή μας αυτή επικροτήθηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων, το προεδρείο της Ένωσης το αρνείται πεισματικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να επαναληφθεί για άλλη μία χρονιά το γνωστό θλιβερό θέαμα των διαδοχικών μονολόγων που διεξάγεται μπροστά σε άδεια καθίσματα και η έκδοση ενός ψηφίσματος που δε ψηφίζεται παρά από ελάχιστους. Ο λόγος της άρνησης είναι προφανής. Η κριτική σκέψη πρέπει να απομονωθεί, ο αντίλογος να ενταφιαστεί! Για την ικανοποίηση της προσωπικής προβολής του εκάστοτε Προεδρείου στα ΜΜΕ, οι συνάδελφοι παίζουν συνήθως άθελά τους το ρόλο του κομπάρσου. 
            Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία να δείξουμε στους ομιλητές – εκπροσώπους των κομμάτων την διαμαρτυρία μας για τον διαρκή εμπαιγμό που έχουμε υποστεί όλη αυτή την περίοδο! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πείσουμε το Προεδρείο της Ένωσης ότι θέλουμε πραγματική αλλαγή στις διαδικασίες της Συνέλευσης με ουσιαστικό διάλογο και όχι με φιέστες! Η εξ αρχής συμμετοχή μας στο πανηγυρικό μέρος της Συνέλευσης θα διαιωνίζει το πρόβλημα.
Με αυτό λοιπόν το δεδομένο ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ Γ.Σ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ  13.00’, δηλαδή μετά το πέρας του πανηγυρι(κ)ού, προκειμένου να λάβουν μέρος στη ουσιαστική συζήτηση και στην πραγματική συνέλευση, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι με υποσχέσεις και «καθρεφτάκια» θα κατευνάσουν την οργή μας και θα «λύσουν» τα προβλήματα.

Οι όροι πρέπει να αντιστραφούν τώρα! Συνειδητή αποχή από το πρώτο μέρος της συνέλευσης και μαζική συμμετοχή στο δεύτερο μέρος!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ.
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

21 Νοεμβρίου 2014.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών      Κων/νος Σαργιώτης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών               Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης


Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                                           Μέλη της ΕΔΕ

27 σχόλια:

  1. Σωστό το κάλεσμα. Κανείς δεν θέλει να κάνει την "γλάστρα" στους πολιτικούς. Δεν φτάνει που μας έχουν ξεφτελίσει εντελώς, πάμε σαν ανόητοι να τους χειροκροτήσουμε κιόλας. Ας τους αφήσουμε να μιλήσουν σε άδεια αίθουσα αυτή τη φορά για να δουν ότι δεν είμαστε ιθαγενείς. Αρκεί βέβαια το μεσημέρι να υπάρχει προσέλευση συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αβάντι πόπολο παντιέρα ρόσα παντιέρα ρόσα
    Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς αλλά δεν θα μπορέσω. Ίσως μία άλλη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσένα θα σου ταίριαζε πιο πολύ ως τραγούδι το "γιατί χαίρεται ο κόσμος". δες το στο youtube. θα σου αρέσει

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι είναι καλή σκέψη και θα κάνει πολλούς να ξανασκεφτούν το κατά πόσο δεδομένοι είμαστε. Μονόλογοι μιας ώρας με θέματα άσχετα για τους δικαστές, προσφωνήσεις ατελείωτες, ανούσιες υποσχέσεις, όλα αυτά κούρασαν. Ελπίζω να υπάρχει όντως συμμετοχή στο β΄' μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή αγαπητοί συνάδελφοι, αν καταλαβαίνω καλά, αντί να σηματοδοτήσει η Συνέλευσή μας τον κοινό αγώνα όλων των Δικαστών σε βάρος της αυθαιρεσίας και αναλγησίας της εκτελεστικής (κυρίως) εξουσίας, εσείς μέμφεστε το Προεδρείο δήθεν ως έχον διάθεση προσωπικής προβολής και προτείνετε να μετατραπεί η Γενική Συνέλευσή μας σε χώρο αντιπαράθεσης των συναδέλφων με την εκτελεστική εξουσία να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Θερμά συγχαρητήρια γιά τον διχαστικό σας λόγο, ειλικρινά ξεπεράσατε τους εαυτούς σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είναι ποτέ δυνατόν να αποτρέπονται οι συνάδελφοι να πάνε από την αρχή στην συνέλευση!!! Και το πιο φοβερό όλων είναι η προτεινόμενη μεσημεριανή ώρα (13.00 μ.μ.), σαν να λέμε δηλαδή να μην έρθει κανένας. Όλοι εκεί από την αρχή. Η μόνη που θέλει άδεια έδρανα, αμέτοχους τους δικαστές και υποτονική συνέλευση είναι η εκτελεστική εξουσία. Όλοι στη συνέλευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε το Προεδρείο της Ένωσης , που αγωνίζεται για μας και να είμαστε παρόντες στη Γενική Συνέλευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μόνιμη αβανταδόρισσα!!! Μάγια σου χει κάνει το Προεδρείο;

      Διαγραφή
    2. Αλοίμονο, το σωστό είναι να σου κάνει μάγια η ομάδα Σεβαστίδη με τον δήθεν πύρινο επαναστατικό λόγο!! Και γιά να' χουμε καλό ρώτημα, έχεις ανιχνευτή φύλου στα μηνύματα;

      Διαγραφή
  7. Αντίθετα στη συνέλευση πρέπει όλοι να πάμε από το πρωϊ για να ακούσουμε πως η εκτελεστική εξουσία θα δικαιολογήσει τον εμπαιγμό των δικαστών, πως θα δικαιολογήσει το κούρεμα των αναδρομικών δεδουλευμένων αποδοχών μας, την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που θα βουλιάξει κυρίως τα Πρωτοδικεία όλης της χώρας, την έλλειψη γραμματέων, την έλλειψη υποδομών, την μη τροποποίηση του ν. 4055/2012 για τους κανονισμούς? Σκεφτείτε και να μην είχαμε Υπουργό Δικαιοσύνης πρώην Δικαστή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν μας αντέξει η σκηνή θα φανεί στο χειροκρότημα...

      Διαγραφή
    2. Κάτι τέτοια σχόλια διαβάζω και δεν πρόκειται να έρθω ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο μέρος (ούτε και στο διάλειμμα). Θα πας λες στη συνέλευση για να ακούσεις πως θα δικαιολογηθεί η κυβέρνηση;; Μήπως να καλέσετε το Σάββατο κανέναν ψυχίατρο να κοιτάξει μερικούς; Σεβαστίδηδες τζάμπα προσπαθείτε. Το γενικό επίπεδο είναι για τα πανηγύρια. Ααα.. Να δώσετε τα χαιρετίσματά μου σε όλους τους πολιτικούς.

      Διαγραφή
  8. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι η αποχή από τη συνέλευση στο πρώτο μέρος είναι πολύ ουσιαστική πρόταση και θα ταράξει τα ήσυχα νερά. Αν βέβαια κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με το πως κυλούν τα πράγματα μέχρι τώρα, ας πάνε από την αρχή να χειροκροτήσουν τον υπουργό και τους παρισταμένους βουλευτές, να πιουν τον καφέ τους και μετά το μεσημέρι στο σπίτι για ειδήσεις και φαϊ. Ο καθένας είναι πως το βλέπει: Κοινωνική εκδήλωση για φιλιά και αγκαλιάσματα ή πραγματική συζήτηση. Εχω ακόμα την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξουν αρκετοί που το βλέπουν ως συζήτηση. Θα δούμε..
    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή, θα πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο στον Υπουργό Δικαιοσύνης (γιατί περί αυτού πρόκειται), έτσι ώστε να περάσει ένα ήσυχο και ανώδυνο πρωινό; Ειλικρινά, η πρότασή σας αυτή δημιουργεί, αν μη τι άλλο, πάρα πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά τη σκοπιμότητά της. Αντιθέτως, θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες από την έναρξη της Συνέλευσης στην αίθουσα του Εφετείου, προκειμένου να ακούσουμε τον χαιρετισμό του Υπουργού Δικαιοσύνης και τις (τυχόν) εξαγγελίες του και να εκδηλώσουμε, εαν χρειαστεί, την αποδοκιμασία μας, χωρίς, φυσικά, ακραίες συμπεριφορές. Η απουσία μας στο πανηγυρικό μέρος της Συνέλευσης μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, είναι βέβαιο ότι θα εκληφθεί τόσο από τα Μ.Μ.Ε. όσο και από την κυβέρνηση ως αδιαφορία μας απέναντι στα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.Επομένως, ποιους εξυπηρετούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ζεις; δεν έχεις έρθει άλλη φορά σε συνέλευση προφανώς. Κοροϊδεύεις τον κόσμο όταν λες ότι θα εκφράσουμε διαμαρτυρία στον υπουργό. Ποτέ δεν έγινε κατι τέτοιο και ούτε πρόκειται κανείς να το κάνει. Οι δικαστές ακούν και χειροκροτανε. Αυτή είναι η πραγματικότητα

      Διαγραφή
    2. Βέβαια θα τον αποδοκιμάσετε. Κοιτάξτε μη σπάσετε κανένα νύχι από το χειροκρότημα που θα ρίξετε.
      Ας μιλούσε όμως ο Υπουργός σε κενό αμφιθέατρο και ας ήξερε ότι οι δικαστές θα μπουν μόνον όταν φύγει και θα το έπαιρνε το μήνυμα. Όσο για τα Μ.Μ.Ε. θα πρέπει να σου εξηγήσει κάποιος ότι μπορεί να εξυπηρετούν συμφέροντα αλλά χαζά δεν είναι. Και να είσαι βέβαιος ότι η είδηση θα ήταν «οι δικαστές αποδοκίμασαν τον Υπουργό με άδεια αμφιθέατρο.».
      Για όλους όσοι αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια κενά επιχειρήματα σας αφιερώνω

      https://www.youtube.com/watch?v=_uMK5PKerHg

      Διαγραφή
    3. "τυχόν εξαγγελίες" ;;;;;;; Δηλαδή αν σου πει ο υπουργός ότι θα σου αυξήσει το μισθό εσύ θα το πιστέψεις; Τελικά πόσο κορόϊδα μπορεί να είναι ορισμένοι;

      Διαγραφή
    4. Συνάδελφε, να είσαι σίγουρος ότι έχω έρθει πολύ περισσότερες φορές από εσένα σε Συνέλευση. Θυμάμαι, μάλιστα, πολύ καλά το γιουχάϊσμα σε πρώην ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό, όταν απευθύνθηκε με ανοίκειο τρόπο στους συναδέλφους. Και όσο για τα γραφόμενά σου, πολλή εκτίμηση έχεις στους συναδέλφους μας. Μάλλον κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια!!

      Διαγραφή
    5. Τρομακτικό το σχόλιο του/της 3:00. Αλήθεια εσείς θα κάνετε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να περάσει ένα "επώδυνο" πρωινό; Πείτε μου τι ώρα θα κάνετε την παρέμβασή σας για να έρθω να σας καμαρώσω! ¨Ηδη μετά το σχόλιό σας ο Υπουργός έχασε τον ύπνο του. Α, ρε λιοντάρια που έχουμε δίπλα μας και δεν τους ξέρουμε...

      Διαγραφή
  10. Δεν είμαι δικαστής αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που γράφετε. Δηλαδή εσείς στη συνέλευση πάτε μόνο να χειροκροτήσετε ή διαφορετικά δεν πάτε; Γιατί σε άλλες συνελεύσεις πάνε και για να αντιδράσουν, να διαμαρτυρηθούν ακόμη και να γιουχάρουν τους πολιτικούς. Εσείς μόνο χειροκροτητές είσαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ! (αν αμφιβάλλεις έλα να δεις. Η είσοδος ελεύθερη!)

      Διαγραφή
    2. Άγνωστε συνέλληνα, αυτά που γράφει ο άγνωστος συνάδελφος (;) της 1ης Δεκεμβρίου απηχούν τις δικές του και μόνον απόψεις. Οι Δικαστές στη Συνέλευση πηγαίνουν και γιά να εκθέσουν τις απόψεις τους και γιά να αντιπαρατεθούν με οποιονδήποτε βάλλει άδικα εναντίον τους και γιά να χειροκροτήσουν όποιον ή όποιους αρθρώνουν ορθό λόγο. Πάντως ούτε κατά διάνοια δεν είναι αποκλειστικά και μόνο χειροκροτητές. Άφες αυτόν (αυτήν) ου γαρ οίδε τι γράφει.

      Διαγραφή
    3. Πότε ακριβώς έχεις εκθέσει εσύ τις απόψεις σου; Μετά την ομιλία του προέδρου του συλλόγου υπαλλήλων Χίου (η αναφορά στο Νομό τυχαία). Και επειδή το παίζεις "η φωνή των Δικαστών" να σου πώ ότι κάτι τέτοιους σαν και σένα τους βλέπω στις συνελεύσεις στον μπουφέ μέχρι τις 12 και μετά δρόμο. Ανθρωπάκια..

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος30 Νοεμβρίου 2014 - 7:53 μ.μ:ούτε εγώ είμαι δικαστής αλλά δεν πιστεύω πώς πάνε μόνο να χειροκροτήσουν αλλά ούτε και να γιουχάρουν. Σε λίγο θα τους ζητάμε να πετάνε γιαούρτια στον Αθανασίου για να είναι "φυσιολογικοί".

      Διαγραφή
  11. Διακηρύξεις - μανιφέστα, δε θεωρώ ότι περιποιούν ιδιαίτερη τιμή στον κλάδο μας! Δε γίνεται οι δικαστές να μοιράζουμε φυλλάδια φωνασκίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είτε επιδοκιμάσετε τον κ. Υπουργό είτε τον αποδοκιμάσετε (που δεν θα το κάνετε, επιτέλους ο κόσμος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε), λυπάμαι πολύ, τίποτα δεν θα καταφέρετε. Ρωτήστε και τους δικηγόρους που θα σας εκπροσωπήσουν στις αγωγές που θα κάνετε, έχουν πείρα από μάταιους αγώνες και άσκοπες κινητοποιήσεις, οι επίσημες διαμαρτυρίες και τα ψηφίσματα ανήκουν σε άλλες εποχές, τότε που στο δημόσιο διάλογο ο επιστημονικός λόγος, η προσωπική αξία του ομιλούντος, η κοινωνική θέση, η σοβαρότητα είχαν κάποια βαρύτητα και τουλάχιστον υποχρέωναν τον συνομιλητή να σε ακούσει. Τώρα όλοι (και δεν εξαιρώ και το δικηγορικό σώμα, στο οποίο ανήκω) κάνουν ότι ακούν και αυτό στη καλύτερη περίπτωση, διότι είναι αστείο να αρχίζει ο διάλογος, αφού έχουν ληφθεί οι αποφάσεις και η κουβέντα να γίνεται όχι για το βέλτιστο για όλους αλλά για το βέλτιστο δυνατό υπό προϋποθέσεις, δηλαδή για τον συμβιβασμό και αυτός αν γίνει. Με εμβαλωματικές λύσεις και πίστη σε μελλούμενα θαύματα, κανείς ποτέ δεν έκανε κάτι καλό ή έστω αξιόλογο. Το έγραψα και σε άλλο σχόλιο, απεργία δεν μπορείτε να κάνετε, λευκή απεργία δεν μπορείτε να κάνετε (και αν κάνετε οι συνέπειες είναι διαχειρίσιμες), είστε ευάριθμοι, άλλες κοινωνικές ομάδες δεν είναι αλληλέγγυες μαζί σας, καλώς ή κακώς έχετε συνδεθεί στο μυαλό πολλών πολιτών με την ελίτ άρα η στήριξη της κοινωνίας θα είναι, αν όχι μηδενική, πολύ μικρή, άρα ελάχιστη κοινωνική πίεση, όσες αποφάσεις και αν βγάλετε οι συνέπειες τους ανατρέπονται με μια λέξη του νομοθέτη, και η δομή της εξουσίας σας δεν αφήνει περιθώρια για σύννομη αντίδραση.
    Το μέγιστο που μπορεί να επιτύχει η 'Ένωση σας είναι να μην γίνει ο επόμενος στόχος του λαϊκισμού για να καλυφθούν αλλότριες αμαρτίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας δοκιμασουμε κατι διαφορετικο απο τα τοσα χρονια...καθε χρονια παμε στην αρχη, χωρίς δυνατοτητα παρεμβασης στα λεγομενα των πανηγυρικων...απλα χειροκροτημα...και κουρασμενοι αντικειμενικα να παρακολουθησουμε την ουσια...αλλωστε για αυτο δεν ηθελαν 2 μερες γιατι ηξεραν οτι κανεις δε θα πηγαινε την πρωτη...ας δοκιμασουμε κατι διαφορετικο...ας παμε από τη 13:00 αυτη τη φορα... να δουμε αν ποναει η απαξιωση, όπως μας απαξιωνουν και εμάς...πολυ αμφιβαλω, διοτι στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα...αλλα ας δοκιμασουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ