Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Επιστολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Αθήνα, 9-7-2015
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Λόγω της κρίσιμης κατάστασης της Χώρας μας και λόγω της μεγάλης διάστασης των απόψεων, τις οποίες οι πολιτικοί των άλλων Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης προσπαθούν να περάσουν στους δικούς τους λαούς, θεώρησα ότι υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος, οφείλω να ενημερώσω τους ομολόγους μου των λοιπών Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης, κατά τρόπο αντικειμενικό, αμερόληπτο και ειλικρινή, όπως επιβάλει η δικαστική μου ιδιότητα αναφορικά με τις θέσεις του ελληνικού λαού και με την κατάσταση της Ελλάδος.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, αλλά αντίθετα επιθυμεί την παραμονή της εντός αυτής. Το ερώτημα στο Ελληνικό δημοψήφισμα δεν ήταν η έΕοδος από το ευοώ, όπως κατά τρόπο ανακριβή επέμεναν να υποστηρίζουν ορισμένοι εκ των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και ορισμένοι από τους ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά ήταν σαφώς η έγκριση ή όχι της πρότασης των θεσμών για νέα μέτρα λιτότητας, χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους και ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 61,3% εψήφισε ΟΧΙ. Οι Έλληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος του ελληνικού Κράτους, για τη δημιουργία του οποίου βεβαίως οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού αυτό (το χρέος) οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Τρόικα και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Ο Έλληνες δεν επιθυμούν μία λύση που θα είναι σε βάρος των λαών των άλλων λαών-μελών της Ευρωζώνης, όπως, επίσης ανακριβώς, θέλουν να εμφανίζουν ορισμένοι από τους ευρωπαίους πολιτικούς για να είναι αρεστοί στους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά αναμένουν από τους ευρωπαίους εταίρους να επιτευχθεί με την ελληνική κυβέρνηση μία συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ρύθμιση του ελληνικού χρέους κατά τρόπο που να επιφέρει ανάπτυξη της οικονομίας και μείωση της ανεργίας. Αναμένουν από τους ευρωπαίους εταίρους να σκεφθούν όχι μόνο τους αριθμούς και τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και της ηθικές αξίες που επιβάλλει η Ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.
Η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την κόρη του βασιλιά των Φοινίκων, την οποία ερωτεύθηκε ο Ζευς, και αφού μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο την πήρε στην πλάτη του και την μετέφερε στη νήσο Κρήτη, όπου έζησαν και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων ήταν και ο βασιλιάς της Κνωσού Μίνωας. Η Ευρώπη λατρεύτηκε στην Κρήτη και σε πολλά άλλα υέοη Tnc Ελλάδος cjc Θεά και κατά τον 3°, 2° και 1° π.Χ. αιώνα, το νόυισυα που κυκλοα>οοούσε στα υέοη αυτά έα»ερε στη uia όαιη τον Θεό Δία και στην άλλη όαιη την Ευρώπη πάνω στον ταύοσ. Την ίδια αποτύπωση ένει και το σημερινό Ευρώ (το δίευρω νόυισιια), το οποίο στη uia από tic δύο όαιεκ του απεικονίζει την Ευρώπη πάνω στον ταύρο. Πρέπει λοιπόν όλοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι να κατανοήσουν ότι η Χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός, η Χώρα η οποία έχει κυρίαρχη γεωπολιτική θέση για την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου, δεν είναι δυνατόν να εξαναγκασθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη. Τη θέση του ελληνικού λαού για παραμονή στην Ευρωζώνη διαβεβαίωσε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη θέση αυτή συμφώνησαν και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων Κομμάτων, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι Έλληνες αναμένουν να επιτευχθεί μία συμφωνία δίκαιη για τον ελληνικό λαό, χωρίς βεβαίως να αδικούνται και οι λαοί των άλλων Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη μεγάλη ιστορική ευθύνη να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν την ίδια μεγάλη ιστορική ευθύνη να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρωζώνης.
Είμαι πεπεισμένη κ. Πρόεδρε ότι, λόγω της ιδιότητάς σας, έχετε αυξημένο το αίσθημα δικαίου και ότι συμμερίζεσθε την άποψη ότι οι γενικές αρχές του δικαίου αναγνωρίζουν ότι οι δανειστές δικαιούνται μεν να αξιώνουν την ικανοποίηση της απαίτησής τους, υποχρεούνται, όμως, να σέβονται την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του οφειλέτη και να τον διευκολύνουν στην αποπληρωμή του χρέους και δεν επιτρέπεται να επιδιώκουν την εξόντωσή του, για λόγους οικονομικούς και πολιτικούς.
Σας ζητώ λοιπόν και σας παρακαλώ να ενημερώσετε και όλους τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και με την επιρροή που έχετε, λόγω του αξιώματος το οποίο κατέχετε, να συμβάλλετε, κατά
τον τρόπο που εσείς θεωρείτε καλύτερο, για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο ελληνικό ζήτημα το οποίο είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό ζήτημα.
Με εκτίμηση
Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου Πρόεδρος Αρείου Πάγου


10 σχόλια:

  1. Κυρια Πρόεδρε, με ολο το σεβασμό που σας οφείλουμε, θα προτιμούσαμε να μην είχατε δράσει ετσι. Ορισμένοι δικαστες δεν συμφωνούν μαζι σας, ουτε πιστεύω οτι η παραπανω ενεργεια αρμόζει στο θεσμικό σας ρολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σόιμπλε

    δεν ξέρω αν πράγματι "Οι Έλληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος του ελληνικού Κράτους, για τη δημιουργία του οποίου βεβαίως οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν". (Εεεχμ.. αυτό ακριβώς ζητούν). Γιατί ως γνωστόν, αγαπητέ κύριε, πάντα φταίνε οι άλλοι, κυρίως οι κακοί ξένοι. Εγώ θυμάμαι κάτι ταβερνιάρηδες σε μαγαζί που δεν χωρούσες να περάσεις να μην έχουν δώσει ποτέ απόδειξη. (Και αν κάνει κανένας κακόμοιρος έλεγχο, και φάει το ξύλο της αρκούδας, οι δράστες να αθωώνονται από φιλέσπλαυχνες συνθέσεις). Θυμάμαι κάτι 40-45ρισσες να είναι σε πρόωρη σύνταξη γιατί "είχαν ανήλικο τέκνο" και να τις πληρώνουμε να βλέπουν το πρωί Μενεγάκη. Κάτι "άγαμες θυγατέρες" να επιδοτούνται γιατί είναι άγαμες (Τελικά σε αυτή την χώρα επιδοτείται και η αγαμία και το αντίθετο της). Θυμάμαι κάτι επιδοτήσεις αγροτών να γίνονται λουλούδια στα τοπικά σκυλάδικα-έχουμε και πριβέ αίθουσα στο βάθος. Ή στην καλύτερη περίπτωση να χάνονται στην πρέφα-τρομερή εμπειρία να βλέπεις καφενεία ανοιχτά 5 το πρωί αφού κατέβαλλε τα φράγκα η Αγροτική. Θυμάμαι κάτι απόφοιτους Γυμνασίου εργαζόμενους σε τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να παίρνουν μεγαλύτερο μισθό από εμένα, αλλά εγώ δεν πιάνομαι γιατί εγώ "αποφασίζω μόνος μου για το μισθό μου"-αυτή η καραμέλα είχε υποστηριχθεί και σε άρθρο των Νέων. Θυμάμαι καθαρίστρια σε περιφερειακή ΕΡΑ να παίρνει μεγαλύτερο μισθό από γιατρό σε νοσοκομείο.Θυμάμαι να δικάζω σωρηδον συμβάσεις δήμων σε κάτι κολλητούς ντόπιων βλαχοδημάρχων που παίρνανε τους μισθούς μιας χρονιάς για να βάψουν το Α Δημοτικό Κολοκοτρωνιτσίου και να καλύψουν την τρύπα στο δρόμο για την Κάτω Παναγιά (πάντα με απευθείας ανάθεση-όπως Eurovision-πάντα χωρίς έγγραφο τύπο, πάντα επικουρικά αδικαιολόγητος).Θυμάμαι να διορίζονται οι ξαδέρφες του Δημάρχου, η συνυφάδα της γυναίκας του, και όλη η τοπική οργάνωση σε δημοτικές επιχειρήσεις-φαντάσματα που σκάνε πανηγυρικά λίγα χρόνια μετά και φρακάρουν την Εισαγγελία.
    Ναι, κύριε Σόιμπλε, "το χρέος οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια". Δηλαδή : λαός : καλός, καλός. Προηγούμενες Κυβερνήσεις : κακές, κακές. Παρούσα Κυβέρνηση : καλή, καλή. Και επειδή πρέπει να υπάρχει για την ισότητα των όπλων , και μια αντίθετη άποψη, θα υπηρετώ στο τμήμα διακοπών. Μπορείτε να με βρείτε για να υπογράψω μετά χαράς την διαταγή πληρωμής. Φέρτε την επιτέλους, να τελειώνουμε με τις αστειότητες. Επειδή έχουμε τραπεζική αργία, δεν θα πληρώσετε καν δικαστικό ένσημο.

    Proud to be Germanotsolias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιλιάδες συμπολίτες μας, χρησιμοποιώντας τις τοπικές ή πολιτικές γνωριμίες τους, υπέγραφαν συμβάσεις έργου ή εργασίας ορισμένου χρόνου σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 2190/1994. Όταν οι συμβάσεις τους διακόπτονταν ή έληγαν αυτοί προσέφευγαν στα δικαστήρια και ζητούσαν να αναγνωριστεί ότι οι συμβάσεις τους υπέκρυπταν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Τα δικαστήρια αντί να είναι αυστηρά στην ερμηνεία του νόμου και να αναγνωρίζουν ως άκυρες τις συμβάσεις αυτές για τις οποίες είχαν παρανομήσει τόσο οι προσλαμβανόμενοι όσο και εκείνου που τους προσλάμβαναν και να αναζητούνται ακόμα και αυτεπάγγελτα και ποινικές ευθύνης, αφειδώς έκριναν ότι οι συμβάσεις ήταν έγκυρες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Με την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης οι θεωρούμενοι ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, ελάμβαναν αποδοχές υπερημερίας για πολλά χρόνια, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να εργάζονταν και αλλού, ενώ εκείνοι που τους είχαν προσλάβει απαλλάσσονταν από κάθε ευθύνη. Ο νόμος 2190/1994 κονιορτοποιήθηκε από τα Δικαστήρια και χρειάστηκε να ψηφιστεί νέα διάταξη κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001. Ακόμα και μετά την εφαρμογή των ΠΔ 163 και 180 κλπ του 2003/2004, ακόμα και εκείνοι που δεν πληρούσαν τα κριτήρια αυτών και δεν "μονιμοποιήθηκαν " από το ΑΣΕΠ, προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και δικαιώνονται. Η δικαιοσύνη δεν έχει ευθύνη για τη διόγκωση των δαπανών του δημόσιου τομέα, που έφτασαν την εθνική οικονομία σε διάλυση; Ας μη ρίχνει κάθε θεσμός τις ευθύνες σε άλλους. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Όταν η Διοίκηση παρανομεί και η δικαιοσύνη επικυρώνει αντί να ακυρώνει την παρανομία, κανένας δεν είναι αμέτοχος του "εγκλήματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε,
      Όλη η ουσία ειναι η τελευταία φράση σας. "Οταν η Διοίκηση παρανομεί και η Δικαιοσύνη επικυρώνει. Είναι εξόφθαλμο το λογικό σφάλμα της. Η Διοίκηση φυσικά και παρανομεί, όταν βαφτίζει συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου, εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επομένως ουδόλως η Δικαιοσύνη "επικυρώνει" την παρανομία, ότι αναγνωρίζει το νόμιμο, ΕΝΑΝΤΙΑ στην παρανομη συμπεριφορά της Διοίκησης. Μάλλον έχετε μπερδευτεί. Και φυσικά δεν πρέπει ο ενας θεσμός να τα ρίχνει στον άλλον. Η Δικαιοσύνη δεν τα "ρίχνει" σε κανέναν. Αναγνωρίζει τις παρανομίες του Κράτους και δικαιώνει τον πολίτη. Εαν θέλετε να "ψεξετε" κάποιον, να ψέξετε την Διοίκηση, η οποία πάντα προσπαθούσε να ανακαλύψει τρόπους εξυπηρέτησης κομματικής πελατείας, κρατώντας σε ομηρία εργαζομένους επί χρόνια.
      Αυτην την συμπεριφορά του Κράτους επιθυμείτε να επικυρώσει η Δικαιοσύνη;
      Την ομηρία εργαζομένων επί χρόνια;
      Αναζητήστε αλλού υπευθύνους για το κακό ριζικό της Ελληνικής Διοίκησης.
      Η Δικαιοσύνη ούτε νομοθετεί, ούτε διορίζει, ούτε καθορίζει οικονομική πολιτική.
      Αλλά δεν πρόκειται επίσης ποτέ να κάνει τα στραβά μάτια στο Δίκαιο, για λόγους σκοπιμότητας.
      Το αίτημά σας να κριθούν "άκυρες" οι συμβάσεις αυτές καταδεικνύει παντελή έλλειψη νομικής γνώσης.
      Μια σύμβαση τέτοιου είδους δεν μπορεί να είναι "ακυρη".
      Ή θα ισχύει ως έργου ή ορισμένου χρόνου, όπως βαφτίζεται, είτε κατά μετατροπή ως αορίστου χρόνου. Εκεί μπορούμε να το συζητήσουμε,
      Αλλά "άκυρη" από πού κι ως πού;
      Εξάλλου έχει καταντήσει λίγο κουραστικό η Δικαιοσύνη να ειναι "καλή" όταν λαβαίνει καποιες αποφάσεις και "κακή" όταν λαβαίνει κάποιες άλλες.
      Ούτε είναι δυνατόν ο καθένας επειδή έχει κάποιες πολιτικές απόψεις για το πώς ασκείται η πολιτική σε διάφορα επιπεδα στη χώρα, να αναζητεί ευθύνες στον χώρο της Δικαιοσύνης και όχι εκει που ανήκουν.

      Διαγραφή
  4. Είναι αληθές ότι τις εργατικές υποθέσεις χειρίζονταν οι ίδιοι δικηγόροι, ότι ζητούσαν (και δίνονταν) συνεχείς αναβολές μέχρι να πετύχουν στην έδρα δικαστή που ήταν φιλεργατικός, ότι βαφτίζονταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι υπηρεσίες των εθελοντών πυροσβεστών ; Διότι αυτά ακούγονται. Και αν αληθεύουν κάποιοι έχουν σοβαρές ευθύνες. Συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν ήλεγξαν τέτοιες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ήρθαν οι φωτιές στη Νεάπολη Λακωνίας και στον Υμηττό να σας απαντήσουν για το αν οι πυροσβέστες αρκούν όταν υπάρχουν ταυτόχρονα 72 μέτωπα σε όλη τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τότε να γίνουμε όλοι πυροσβέστες. Για αυτό υπάρχουν οι εποχιακοί

      Διαγραφή
    2. Το οτι τις φωτιές τις βάζουν οι εποχιακοί για να επαναπροσληφθούν, δεν το έχεις ακούσει;

      Διαγραφή
    3. Εύχομαι να μην είσαι δικαστής και δεν πρέπει να είσαι γιατί δίνεις βάση στο τι ακούγεται. Δηλαδή θέλεις να πιστέψω ότι τη καταστροφή στην Ηλεία το 2007 με τόσους ανθρώπους νεκρούς την προκάλεσαν οι εποχικοί για να επαναπροσληφθούν??? Έλεος!!

      Διαγραφή
    4. μαλιστα...
      εφοσον κατα τη γνωμη σου δεν αρκουν, οφειλει λοιπον ο δικαστης, κατα το δοκουν, να μονιμοποιησει ολους οσοι το ζητησουν..
      αυτο στο Ελαντα δεν ειναι δουλεια του κρατους (να σταθμισει τις αναγκες, να κρινει αν τωρα ετσι χρεωκοπημενο που ειναι, τους ελαχιστους διορισμους θα τους διοχετευσει πρωτα στην υγεια ας πουμε, ή στην παιδεια), ειναι δουλεια του δικαστη οποιος ζητησει μονιμοποιηση στο δημοσιο να την παρεχει..
      αν ειναι δυνατον οι δικαστες να μονιμοποιησουν 5 εκ ελληνες, θα ηταν το ιδανικο για καθε ελληνα...

      ΥΓ τελικα, οντως, η κριση ειναι πρωτα ηθικη, μετα πολιτικη, στη συνεχεια δικαστικη, και τελευταια οικονομικη

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ