Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Διαγωνισμός ΕΣΔι 27η Σειρά

      27η ΣΕΙΡΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
 ...............

37 σχόλια:

 1. Αφού ευχηθώ καλη επιτυχία σε όσες και όσους δώσουν φέτος - ανεξαρτήτως κατεύθυνσης- θα ήθελα να απευθυνθώ σε ήδη επιτυχοντα Πολιτικής Κατεύθυνσης που επιθυμεί να παραχωρήσει επ'αμοιβης εννοείται, φροντιστηριακο υλικό που διαθέτει. Ευχαριστω προκαταβολικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. .. Κατά προτίμηση απο Θεσσαλονικη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, δεν ξέρω αν είναι χαζή η ερώτηση μου αλλά εχουμε κάποια ενημέρωση σχετικά με τον 27ο διαγωνισμό ενόψει του ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορούσε την περίοδο μέχρι το 2020?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή επιτυχία για φέτος σε όλους όσοι δώσουν εξετάσεις!!! Να ενημερώσω κι γω από εδώ, για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται, ότι έχω σημειώσεις και πολύ πλούσιο υλικό (σε ηλεκτρονική μορφή) για τη διοικητική κατεύθυνση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ ενδιαφέρομαι παρακαλώ!!!!

   Διαγραφή
  2. πως θα επικοινωνησουμε δεν ξερω!!

   Διαγραφή
 5. Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο. Ενδέχεται άραγε να πάρουν άτομα από τους πίνακες της 26ης σειράς? Γιατί το διάβασα ως αίτημα της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων προς τον Υπουργό δικαιοσύνης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όχι. είναι αίτημα το οποίο επαναλαμβάνεται από τότε που θυμάμαι το διαγωνισμό αλλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω του νόμου, ο οποίος διαφέρει αρκετά από το διαγωνισμό των ειρηνοδικών.

   Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ διάβασα συνάδελφε το αίτημα της ΕΝΔΕ για αύξηση οργανικών θέσεων και ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών από την τρέχουσα σειρά. Βέβαια αυτό είναι μόνο ένα αίτημα , τώρα οι προθέσεις του υπουργείου ποιες είναι θα δείξει. Αν καποιος συνάδελφος γνωρίζει ή έχει ακούσει κάτι παραπάνω ας μας πει.

   Διαγραφή
  3. Συγνώμη αλλά πώς θα πάρουν απ' τον πίνακα, αφού στην προκήρυξη που είναι ο νόμος του διαγωνισμού λέει ότι στη σχολή εγγράφονται μόνο οι οριζόμενοι και δε λέει ότι μπορεί να παραταθεί η ισχύς του πίνακα, όπως στους ειρηνοδίκες. Επίσης, στη διοικητική κατεύθυνση στον πίνακα απ τους 51 που πήγαν προφορικά απομένουν μόνο 8 άτομα. Δηλαδή θα πάρουν μόνο 8 άτομα? Αυτή η εκδοχή δεν ευσταθεί λογικά.

   Διαγραφή
  4. Πού το διαβάσατε αν επιτρέπετε, γιατί το μόνο που έχω διαβάσει εγώ είναι αίτημα της ένωσης εισαγγελέων για συμπληρωματική προκήρυξη για το διαγωνισμό που μας πέρασε λόγω αυξημένων αναγκών σε εισαγγελείς. Και πώς θα γίνει αυτό, αφού, σύμφωνα με την προκήρυξη, εγγράφονται μόνο οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό και η ισχύς του πίνακα δεν παρατείνεται, όπως ορίζεται ρητά στις προκηρύξεις του ΝΣΚ και των Ειρηνοδικών.

   Διαγραφή
  5. Νομίζω δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο

   Διαγραφή
  6. Το γράφει και στο site της ΕνΔΕ αλλά και εδώ σαν ανακοίνωση. Μα εννοείται ότι συνοδεύτηκε και από αίτημα αλλαγής του νόμου. ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Αν θέλει η κυβέρνηση θα το κάνει, το θέμα είναι αν το κάνει να πάρουν αρκετά άτομα και όχι πάλι λίγα. Δεν βλέπω όμως κάποια αλλαγή... Και μάλλον, δυστυχώς, δεν θα δούμε... Είχε πει όμως ότι θα γίνει αύξηση άμεσα, αλλά όταν λέμε εδώ άμεσα άσ' το...

   Διαγραφή
  7. Έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, αύξηση των οργανικών θέσεων που ζητάει η ΕνΔΕ συνεπάγεται αυξημένη ετήσια ζήτηση και άμα γίνει αύξηση οργανικών θέσεων φέτος η ΕνΔΕ επιθυμεί για τις παραπάνω να εισαχθούν στη σχολή Δικαστών από τον πίνακα των επιτυχόντων και όχι να μη γίνει του χρόνου διαγωνισμός. Στη διοικητική κατεύθυνση, ως προείπα, αυτό είναι αδύνατον, μένουν μόνο 9 επιτυχόντες.

   Διαγραφή
  8. Το πρόβλημα κατά βάση είναι για τους εισαγγελείς, επομένως μπορούν -αν θέλουν- να αυξήσουν μόνο αυτούς έτσι και αλλιώς. Τώρα αν αυξήσουν και τους δικαστές, νομίζεις ότι οι 9 θα τους πείραζαν??

   Διαγραφή
  9. Άλλο λέω. Ότι στη διοικητική κατεύθυνση μένουν μόνο 9 από τον πίνακα επιτυχόντων. Δε μπορούν να βολευτούν μόνο με αυτούς ετησίως και να μην κάνουν διαγωνισμό. Εδώ μονίμως συζητάμε για τα προβλήματα επιτάχυνσης της διοικητικής δίκης. Με 9 άτομα πώς θα καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες. Εδώ ζητάνε αύξηση των θέσεων. Και θα δεχτούν μόνο 9 χωρίς διαγωνισμό μέχρι το 2021?

   Διαγραφή
  10. Αυτό που λέτε δεν μπορεί να συμβεί. Εκτός του νόμου που είναι δεσμευτικός και του γεγονότος ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ θα ισχύει από το μέλλον, ακόμη και αν ήθελαν να το κάνουν δεν θα έπαιρναν ποτέ χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η σχολή και η επιμόρφωση αντλούν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για συγκεκριμένες θέσεις. Η ένωση πάντα κάνει τέτοια αιτήματα, πλην όμως ποτέ δεν υλοποιούνται.

   Διαγραφή
  11. Δεν το λέμε εμείς, οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς το ζήτησαν. Αν θέλει κυβέρνηση, ξαναλέω, όλα μπορούν να γίνουν.

   Διαγραφή
 6. Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος έχοντα όμως διετή δικηγορική εμπειρία.. Μπορώ μα δώσω εξετάσεις; Και αν ναι, τα χρόνια που είμαι δημόσιος υπάλληλος παίζουν κάποιο ρόλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τι ρολο να παιζουν τα 2 χρονια? στο μισθο σαν προϋπηρεσια? οχι γιατι ειμαστε ειδικο μισθολογιο

   Διαγραφή
  2. νομίζω αρκεί να ήσουν για 2 χρόνια εγγεγραμμενος σε καποιον δικηγορικο συλλογο, δεν παιζει ρολο δηλαδη η τρεχουσα ιδιοτητα σου, αρκει δηλαδη να προσκομισεις ως δικαιολογητικο το πιστοποιητικο που βεβαιωνει την διετη εγγραφη σου σε δικηγορικο συλλογο οπως αναφερεται σε καθε προκηρυξη που βγαινει, με επιφυλαξη παντα

   Διαγραφή
  3. αν εννοεις ομως να μετρανε τα χρονια σου ως δημοσιος υπαλληλος σαν πριμοδοτητηση ως εργασιακη εμπειρια, αυτο αποκλειεται

   Διαγραφή
  4. Επειδή διάβασα στον κανονισμό ότι για το χρονοεπίδομα μετράει η υπηρεσία στο δημόσιο και αναρωτιέμαι αν αξίζει να προσπαθήσω επειδή μετράω ήδη επτά χρόνια στο δημόσιο φέτος.

   Διαγραφή
  5. Αν έχεις απορίες γιατί δεν ρωτάς τη σχολή δικαστών??? Δεν είναι ΑΣΕΠ η ΕΣΔι.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμε 22.03.2020 11:57 π.μ., από το περιεχόμενο της ερώτησής σου, διαβλέπω ότι πιο πολύ σε ενδιαφέρει η αύξηση του μισθού σου και τίποτε άλλο. Μη δόσεις εξετάσεις. Θα δυστυχήσεις. Ο δικαστής έχει τον πρώτο καιρό του διορισμού του μετάθεση στις εσχατιές της Ελλάδας, ΠΟΛΥ δουλειά, ΠΟΛΥ κλεισούρα στο σπίτι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ωράριο (8ωρο/5νθήμερο) κτλ κτλ. Έχει καλές απολαβές, όμως τις πληρώνεις με κόπο και άγχος. ΔΕΝ μετανιώνω που έδωσα για το δικαστικό, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟΝ για το μισθό.

   Διαγραφή
  7. Επειδή γνωρίζω τις συνθήκες εργασίας, τον φόρτο τις μεταθέσεις κτλ,για αυτό ρωτάω εάν υπολογίζεται στο μισθό η προϋπηρεσία.. και δεν το λέω μόνο από άποψη οικονομικών απολαβών αλλά και επειδή σαν αντικείμενο προτιμώ σίγουρα το δικαστικό κλάδο. Αν όμως δεν υπολογίζονται τα χρόνια και πρέπει στην ουσία να αρχίζω από το μηδέν, δεδομένου ότι με τις μετακινήσεις κτλ μειώνεται κατά πολύ και ο μίσος για αυτό έχω αφρό το δίλημμα αν αξίζει ή όχι τελικά ο κόκα το διάβασμα τα χρήματα για τα φροντιστήρια

   Διαγραφή
  8. Επί της ουσίας, θα αρχίσεις από το μηδέν.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμε που είπες ότι έχεις υλικό για τη διοικητικη κατεύθυνση, εγώ ενδιαφέρομαι. Πώς γινεται να επικοινωνήσουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. καλησπέρα σε όλους. διατίθεται υλικό είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή για κατεύθυνση διοικητικής δικαιοσύνης για όποιον ενδιαφέρεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με λυπεί να συζητάμε για χρονοεπιδοματα και απολαβές. Δυστυχώς οι περισσότεροι σήμερα βλέπουν το δικαστικό σώμα ως επαγγελματική αποκατάσταση και μόνο . Ελπίζω, αν επιτύχουν, να αγαπήσουν τη δουλειά τους, γιατί οι δικαστές αυτής της νοοτροπίας κάνουν «μπαμ» από μακριά όταν ανέβουν στην έδρα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι και αλλιώς είναι μια επαγγελματική αποκατάσταση. Ναι φυσικά και όσοι δίνουν τους αρέσει, δεν μπορείς να κάνεις μια δουλειά με το ζόρι είναι αδύνατον, αλλά νομίζεις θα πήγαινε κανείς αν δεν ήταν μόνιμη δουλειά Δημοσίου? Θα έμπαινε κανείς σε τόοοσο κόπο για να μπει σε ένα αβέβαιο επάγγελμα, όπως του δικηγόρου, από το οποίο π.χ. θα τον έδιωχναν? Δεν νομίζω. Για αυτό ας αφήσουμε το θέμα με τις απολαβές, γιατί αν δεν έπαιρνες επίσης ένα καλό μισθό, δεν θα πήγαινε κανείς. Ξέρεις, πρέπει και να ζήσεις κάπως.

   Διαγραφή
 10. Άραγε με όλη αυτή την κατάσταση, θα γίνουν οι εξετάσεις στην ώρα τους ; Είναι νωρις για τέτοιες σκέψεις , αλλά δεν μπορεί να μην περάσει από το μυαλό μας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κ εγώ το ίδιο σκέφτομαι!
   Κ ως προς το οικονομικό κομμάτι, αν θα υπάρχουν πόροι να διατεθούν για να γίνουν οι εξετάσεις.Κ αν θα μπορούμε να μαζευτούμε 150+ άτομα, σε 1 αίθουσα (σύνολο 3 αίθουσες) για να δώσουμε εξετάσεις, με ασφάλεια..
   Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε κ να διαβάζουμε.

   Διαγραφή
  2. Κ γω το σκέφτομαι αυτό συνάδελφε...Λογικά θα γίνουν αν σκεφτείς ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται αρχές Νοεμβρη...θα πρέπει να δούμε όμως μέχρι τότε...γι αυτό που είμαι σίγουρη όμως είναι ότι αν δεν επανέλθουμε εντελώς στην κανονικότητα εως τοτε οι εξετάσεις θα αναβληθούν για αργότερα...

   Διαγραφή
  3. Δεν το κόβω... Επειδή όμως έχει ανάγκες τεράστιες η δικαιοσύνη, και μετά από όλα αυτά θα έχει ακόμα περισσότερες, το καλύτερο θα ήταν να πάρουν από τον τελευταίο πίνακα αρκετά άτομα. Μακάρι να το έκαναν. Δεν θα αντέξει τα (επιπλέον) έξοδα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων το κράτος. Αρκετά έχει ήδη και θα δημιουργηθούν και άλλα πολλά. Εδώ αποφασίζουν άλλα και άλλα από αυτά που βλέπουμε, αυτό θα τους πείραζε.

   Διαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν υπάρχει διάθεση και για διάβασμα με όλα αυτά !

   Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"