Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 23-11-2016


    ΕΝΩΣΗ
    ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
    ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
    ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
    Τ.Κ. 101. 71
    e- mail: endikeis@otenet.gr
    Αθήνα, 24/11/2016
    Αρ. Πρωτ.: 456



    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΚΑΛΥΨΗ 2ης ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΕΙ/ΤΕΙ – ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕ

     

    Συγκλήθηκε χθες έκτακτο Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε. ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης. Στο Συμβούλιο αυτό παρέστησαν 12 μέλη.

    1) Στο Συμβούλιο καθορίστηκαν τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση με το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Δεκεμβρίου

    2) Αποφασίσθηκε ομόφωνα η διοργάνωση παιδικών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και στις έδρες των Εφετειακών Περιφερειών. Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι που διαμένουν στην Αθήνα και στον Πειραιά και έχουν ανήλικα τέκνα μέχρι 14 ετών καλούνται να κάνουν σχετικές δηλώσεις στη Γραμματεία της Ε.Δ.Ε. Τις εκδηλώσεις στην Πάτρα, τη Λάρισα και το Ηράκλειο θα τις αναλάβουν οι αντίστοιχες Εφετειακές Επιτροπές και τα έξοδα θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την Ένωση.

    3) Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συναδέλφων που θα συμμετέχουν στη Γ.Σ. και το κόστος που απαιτείται για όσους διαμένουν εκτός Αθηνών, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη δυνατότητα κάλυψης και της δεύτερης διανυκτέρευσης (του Σαββάτου) στο ίδιο ξενοδοχείο.

    4) Εγκρίθηκε ομόφωνα να δοθεί ως χρηματικό βραβείο το ποσό των 300 € σε κάθε τέκνο συναδέλφου που πέτυχε την εισαγωγή του σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ. Επισημαίνουμε ότι για τη βράβευση δεν είναι αναγκαία η παρουσία του επιτυχόντος τέκνου.

    5) Τέθηκε επίσης ως θέμα συζήτησης η νέα διασπαστική κίνηση μέσα στην ΕΔΕ με την ίδρυση νέας δικαστικής ένωσης και οι τρόποι αντίδρασης. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έκρινε ότι προφανώς η νέα δικαστική ένωση έχει διασπαστικό χαρακτήρα και επιφυλάχθηκε να συνεκτιμήσει όλους τους παράγοντες ώστε να αποφασίσει τυχόν άσκηση ενδίκων μέσων κατά της απόφασης ίδρυσης της Ένωσης.

    Οι συνάδελφοι Ι.Τζανερρίκος, Χ.Μαυρίδης, Χ.Παπαδήμας, Σ.Γκαρά, κατέθεσαν έγγραφο, με το οποίο ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, ώστε να προετοιμασθούν για να διατυπώσουν τις θέσεις τους, ενώ προφορικά η Σ.Γκαρά δήλωσε ότι ενδέχεται η νέα Ένωση να είναι θετική κίνηση και να λειτουργήσει προς όφελος των λοιπών Ενώσεων, ενώ ο Χ.Παπαδήμας δήλωσε ότι η νέα Ένωση δεν πρέπει να θεωρηθεί διασπαστική.

    Ο κ. Βουλγαρίδης είπε ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ως διασπαστική τη νέα Ένωση, ενώ η Μ.Στενιώτη περιορίστηκε  να δηλώσει ότι “ θα αγωνιστεί για την ενότητα και την ενδυνάμωση της ΕΔΕ που μόνο αγώνες έχει να επιδείξει ”.

    Το Καταστατικό της Νέας Ένωσης έχει αναγνωριστεί από το Δικαστήριο. Περιέχει διατάξεις που αποδεικνύουν ότι η επωνυμία της είναι ψευδεπίγραφη, αφού τελικά μέλη της μπορούν να γίνουν όλοι οι Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας. Στην ουσία πρόκειται για παράνομη ίδρυση δεύτερης Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
    Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί ενημέρωση για συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού και τους σκοπούς που επιδιώκει η νέα Διασπαστική Ένωση.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
    1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
    2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
    3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
    4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


    5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
    6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

    7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


    Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ