Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Επιστολή προς συναδέλφους ΩΡΑΙΟΖΗΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Πρωτοδίκη Ηρακλείου, υποψηφίας για το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.






Κρήτη, 23-8-2020



Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
στις προσεχείς αρχαιρεσίες της 6ης και 13ης Σεπτεμβρίου 2020 κατέρχομαι για πρώτη φορά ως υποψήφιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αποδεχόμενη με ισχυρό αίσθημα ευθύνης την άκρως τιμητική πρόταση της Υποψήφιας Προέδρου της Ένωσής μας, Εφέτη κ. Μαργαρίτας Στενιώτη. Η απόφαση αυτή αποτελεί για μένα μια απολύτως συνειδητή και ώριμη επιλογή, στην οποία κατέληξα, αφού αξιολόγησα τη συνεισφορά της κ. Στενιώτη στην Ένωσή μας και το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στους Δικαστές που υπηρετούμε στην Περιφέρεια, δίπλα στις γυναίκες Δικαστικούς Λειτουργούς και δίπλα στις μητέρες Δικαστές. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε οι παλαιότεροι και να ενημερώνουμε τους νεώτερους ότι αποτελούν επιτυχημένες ενέργειές της ενδεικτικά:
α) η επαναφορά της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, όταν αυτή μειώθηκε σε πεντάμηνη με το ν. 4055/2012,
β) η καθιέρωση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων για τα τέκνα των Δικαστικών Λειτουργών,
γ) η καθιέρωση βράβευσης των τέκνων των συναδέλφων που επιτυγχάνουν σε ΑΕΙ,
δ) η υλοποίηση προγράμματος εξειδίκευσης στην αγγλική νομική ορολογία κλπ.



Από την πλευρά μου, με την εμπειρία που έχω αποκομίσει έχοντας υπηρετήσει σε Πρωτοδικεία της Περιφέρειας, κυρίως, όμως, μέσα από την ανταλλαγή σκέψεων, προβληματισμών και προτάσεων με τους συναδέλφους, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία αξιοπρεπών συνθηκών άσκησης του λειτουργήματός μας στα Πρωτοβάθμια Δικαστήρια, που αναντίρρητα έχουν καταστεί ιδιαιτέρως επαχθείς, κυρίως εξαιτίας της προκλητικής έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και της υποστελέχωσης των Γραμματειών των περισσοτέρων Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας. Επιπλέον, μαζί με τους λοιπούς συναδέλφους της ομάδας μας, που μας συνδέει κοινό όραμα για τη Δικαιοσύνη, θα επιμεληθούμε το ζήτημα της «επανένωσης των οικογενειών» Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και ειδικότερα θα επιμεληθούμε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της μη συνυπηρέτησης Δικαστικών Λειτουργών και συζύγων αυτών εντός της έδρας του Δικαστηρίου, όπου υπηρετεί ο/η σύζυγος Δικαστικός ή Εισαγγελικός Λειτουργός και, σε κάθε περίπτωση, εντός μικρής απόστασης απ´ αυτήν.

Ασκώντας στο ακέραιο τα καθήκοντα, που ευελπιστώ, να μου αναθέσετε με την ψήφο σας, με τρόπο ευπρεπή και εποικοδομητικό και κυρίως με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, που έχω και κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Δικαστής, θα προσπαθήσω να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων μας, χωρίς αντιπαλότητες και προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά στη βάση θέσεων και τεκμηριωμένων προτάσεων, όπως αρμόζει σε Δικαστικούς Λειτουργούς.

Σας ευχαριστώ

Ωραιοζήλη Καραγιάννη

Πρωτοδίκης Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ