Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ

 


1501f92c-e7ac-42e6-b84a-03a81a54f7a6Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικότερα του Προεδρείου της Εν.Δ.Ε., προκειμένου να επιτύχει ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους, με πρώτο και καλύτερο την αλλαγή εικόνας που εκπέμπουμε στους Έλληνες πολίτες, είναι συνάρτηση προσώπων. 

Τα πρόσωπα αυτά υπάρχουν ανάμεσα μας, μέσα στο Δικαστικό σώμα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης πρέπει να λειτουργούν συσπειρωτικά, δημιουργικά και προστατευτικά για το σύνολο των αναγκών και των προβλημάτων των συναδέλφων.

Σκοπός του Δ.Σ. πρέπει να είναι όχι μόνο η καλύτερη αλλά και η ταχύτερη επίλυση υφιστάμενων  δυσχερειών.

Τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια, όμως, είχαμε και δυστυχώς εξακολουθούμε να έχουμε, ανάδειξη προβλημάτων, αντί επίλυση αυτών, κινδυνολογία, γενικόλογες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις που δεν τιμούν, δεν συνάδουν ούτε και συμβαδίζουν με το ήθος, το ύφος και την ευπρέπεια που πρέπει να εμπεριέχεται σε κάθε αντίλογο μεταξύ συναδέλφων Δικαστικών Λειτουργών. 

Οι συμπεριφορές αυτές μας εκθέτουν στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που βλέπει Δικαστικούς Λειτουργούς να αλληλοσπαράσσονται, να αλληλοκατηγορούνται και να ανταλλάσσουν, σε δημόσιο βήμα, βαριές, άκομψες και προσβλητικές εκφράσεις με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους και να εκτιθέμεθα όχι μόνο μεταξύ ημών αλλά και έναντι των πολιτών.  

Ταυτόχρονα όλοι έχουμε γίνει θιασώτες ενός μόνιμου εκνευρισμού κάποιων μελών του Δ.Σ. που οφείλεται, όπως αποδείχθηκε, στη δυσαρμονία και στην αδυναμία τους να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν, ώστε να προαχθεί το κοινό καλό του συνόλου των μελών της Εν.Δ.Ε. 

Για την επόμενη ημέρα, των εκλογών του Σεπτεμβρίου, χρειαζόμαστε ένα Διοικητικό Συμβούλιο και ένα Προεδρείο, που δεν φέρνει τον πανικό, δεν έχει σε πρώτη γραμμή την καταγγελία, τις ύβρεις, την κατηγορία, δεν προτάσσει την κινδυνολογία, δεν έχει κρυφή ατζέντα. Αλλά, αντίθετα, προάγει τη συνεννόηση με καλή πίστη, τη συναδελφικότητα και τον διάλογο με επιχειρήματα για την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Οι εποχές επιτάσσουν λύση για κάθε πρόβλημα. Όχι ανθρώπους που βρίσκουν πρόβλημα σε κάθε λύση.

Οι ανωτέρω σκέψεις με έκαναν να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του Εφέτη κ. Χαράλαμπου Μαυρίδη, να θέσω υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, στις επικείμενες εκλογές και να συμμετέχω στην ομάδα του η οποία αποτελείται από τους αγαπητούς συναδέλφους Γεώργιο Σαπαντζή, Εισαγγελέα Εφετών, Σωτήριο Μπακαϊμη, Εφέτη, Βασίλειο Κατέρη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Ιωάννη Αρβανίτη, Πρωτοδίκη, Δημήτριο Δημητριάδη, Ειρηνοδίκη και Δέσποινα Καραγιάννη, Ειρηνοδίκη και τους επίσης αγαπητούς συναδέλφους υποψήφιους για την Εξελεγκτική Επιτροπή Δημήτριο Κουλαξίζη, Εφέτη και Χρήστο Τριανταφυλλίδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, 

Στις άμεσες προτεραιότητες της ομάδας μας, εφόσον μας τιμήσετε με την επιλογής σας, είναι: 

  • Μέριμνα του Προεδρείου της ένωσης για σχολαστική και ενδελεχή εφαρμογή όλων των κανόνων – μέτρων και μέσων πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου covid – 19 στους χώρους των δικαστικών κτιρίων της επικράτειας.
  • Άμεση αναπλήρωση κενών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών που ενδεχομένως νοσήσουν λόγω covid – 19.
  • Ρητή, δεδηλωμένη αντίθεση σε κάθε προσπάθεια μείωσης του χρόνου των δικαστικών διακοπών.
  • Οριστική κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, όλων των βαθμών με πρόβλεψη ανάλογα με το ποσοστό ανά βαθμίδα των Δικαστικών Λειτουργών που λαμβάνουν άδειες αναρρωτικές, κυήσεως, λοχείας, ανατροφής τέκνων.
  • Θέσπιση μηνιαίας αποζημίωσης για τους Δικαστικούς Λειτουργούς: α) Διακοσίων (200,00) ευρώ, για όσους υπηρετούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ από τον τόπο της δηλωθείσας μόνιμης κατοικίας τους και β)  πεντακοσίων (500,00) ευρώ, για όσους υπηρετούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από τον τόπο της δηλωθείσας μόνιμης κατοικίας τους.
  • Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές: Η σύνθεση των επιτροπών αυτών (ποινικής και πολιτικής δικονομίας) πρέπει να αποτελείται κατά το ήμισυ των μελών της, από Δικαστικούς Λειτουργούς όλων των βαθμίδων, επιμεριστικά και με βάση το αντικείμενο σύστασης της επιτροπής, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ευνοιοκρατίας και συγχύσεως στην εφαρμογή των διατάξεων. 
  • Συμφωνία με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, αεροπορικές εταιρίες καθώς και με εταιρείες πωλήσεως υγρών καυσίμων, ώστε με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας, τα μέλη της Ένωσης να τυγχάνουν ανάλογης έκπτωσης.
  • Επιστροφή σε όλους τους συναδέλφους, της αναδρομικά περικοπείσας φορολογικής απαλλαγής, ποσοστού 25%, για το χρονικό διάστημα από 01.01.2017 έως 30.06.2017.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι μέρος του σχεδιασμού που υπάρχει, προκειμένου να θωρακίσουμε στην πράξη, με συγκεκριμένες ενέργειες και όχι με αοριστολογίες και ευχολόγια, τα μέλη της Ένωσής μας.

Τα προβλήματα λύνονται με δυναμικό τρόπο,  όμως, η δυναμική θα πρέπει να εκδηλώνεται με ευπρεπή, καθαρό και κρυστάλλινο λόγο, που να στηρίζεται σε πειστικά επιχειρήματα και όχι σε παρωχημένες ιδεολογίες και εμμονές. 

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να στηρίξετε όλη την ομάδα μας προκειμένου, αφενός να επανέλθει η ηρεμία, η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια στους κόλπους της Ένωσής μας και αφετέρου να υπάρξει η εκπροσώπηση που μας αξίζει ώστε να ασχοληθεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο με την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του κλάδου.

Το αποτύπωμα της Ένωσης μας που πρέπει να κυριαρχήσει και που ασπάζονται όλα τα μέλη της ομάδας μας είναι:

« Μην υψώνεις τη φωνή σου, βελτίωσε το επιχείρημα σου.»

 

Με τιμή.

Ιωάννης Γραμματικός 

Πρωτοδίκης

 

Υ.Γ. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο site της Ένωσης έχει δημοσιευθεί το ηχητικό αρχείο, από το δεύτερο (Β) μέρος της συνέντευξης μου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με τίτλο “Ο ρόλος και η θέση του Έλληνα Δικαστή στην ελληνική κοινωνία.” 

Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3gBaQYw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ