Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (2-11-2012)


Προς


 Όλους τους Εισαγγελείς
Μέλη της Ενώσεώς μας



                                              

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



       Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συνήλθε  την 01-11-2012, κατΆ εξουσιοδότηση της απόφασης της Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης  της 16-9-2012  και  αποφάσισε ομόφωνα:


        Α.  Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ήτοι: 

        1. Τη διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 10.00 πμ έως 15.00 μμ, από 05-11-2012έως και την 18-11-2012.

        2. Τη μη υποβολή εισαγγελικών προτάσεων προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρουμένων των περιπτώσεων προσωρινά κρατουμένων, υποθέσεων υπό παραγραφή και λοιπών επειγουσών δικογραφιών), τη μη περαίωση δικογραφιών της ποινικής προδικασίας (προκαταρκτικών, προανακριτικών και ανακριτικών) καθώς και την μη έκδοση διατάξεων επί εγκλήσεων και προσφυγών και πράξεων αρχειοθέτησης, από 05-11-2012 έως και την 18-11-2012.

         Β. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενόψει του ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την υπέρμετρη μείωση των αποδοχών μας και ειδικότερα :

         1. Την διακοπή της λειτουργίας του γραφείου Εισαγγελέα Ακροάσεων από την 09.00 έως την 11.00 πρωινή έως και την 18-11-2012.

         2. Την εισήγηση προς τις Ολομέλειες των Εισαγγελιών της Χώρας για α)επιστροφή των δικογραφιών στα εισαγγελικά γραφεία με αίτημα την εξασφάλιση από την πολιτεία της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής προς χειρισμό αυτών εντός των δικαστικών καταστημάτων και β) καθορισμό   ανώτατου αριθμού  μηνιαίας χρέωσης δικογραφιών. 

         Πέρα των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο  καταγγέλλει την ανυποχώρητη στάση της Κυβέρνησης και την επιμονή της για την θεσμική μας απαξίωση και διαβεβαιώνει την  ελληνική κοινωνία ότι δεν θα καμφθεί το φρόνημα των Ελλήνων Εισαγγελέων από την στάση της αυτή, αλλά θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την πάταξη της κάθε μορφής εγκληματικότητας, που αφορά την οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.



                       Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.



             Ο Πρόεδρος   και α.α.

              Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας



           Δημήτριος Μητρουλιάς                       Ελένη Σκεπαρνιά

          Αντεισαγγελέας  Εφετών                Αντεισαγγελέας Εφετών                                              

8 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΣ!

    Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 2.11.2012, 5:56, να υποθεσω οτι το ιδιο παραπονο θα κανεις και στον δικηγορο σου, τωρα που θα ξεκινησει αποχη διαρκειας για τον ΕΟΠΠΥ και τα συμβολαια, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλο σε αυτην την χρονικη περιοδο, ειναι οτι τον χορό των κινητοποιησεων τον σερνουν οι εισαγγελεις, δινοντας ΑΚΑΜΠΤΑ το παραδειγμα. Εμεις παλι, στην "καθημενη", εχουμ αρχισει τις αμπελοφιλοσοφιες περι "φτωχων και καθολου" δικαστων, περί "δικαστων που πρεπει (σ.σ. να το βουλωνουν παντα και) να μιλουν με τις αποφασεις τους" και άλλα συναφη. Ευτυχως ομως πλεον πρωτοστατουν οι εισαγγελεις, οι διοικητικοι, οι δικαστες του ελεγκτικου συνεδριου. Παλι καλα, γιατι εμεις καταφεραμε παλι (ανοητως) να διχαστουμε και να το ριξουμε στη φιλοσοφια. Και βεβαια ΜΟΝΟ η δικη μας ηγεσια αρχισε τα "μπιλιετακια" (προφανως υπαρχει μεγαλη ευαισθησια στην ηγεσια μας και αναισθησια π.χ. στην Γενική Επιτροπεία των Διοικητικων Δικαστηριων).
    Συνεχιση και κλιμακωση των κινητοποιησεων ΤΩΡΑ, ούτε βημα πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ: "ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

    Αν δεν αντισταθούμε, φίλε μου, όλοι μαζί, όλες οι κοινωνικές τάξεις της Ελλάδας παράλληλα, η πολιτική αυτή δεν θα τελειώσει ποτέ.
    Γι' αυτό, κ. συνήγορε, κάντε λίγη υπομονή για την αμοιβή σας, γιατί υπάρχει καλός σκοπός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ "2 Νοεμβρίου 2012 5:56 μ.μ". Καλείτε τους Λειτουργούς της Δικαστικής Εξουσίας να σκεφτούν τον κόσμο, που εναγωνίως περιμένει τις αποφάσεις τους. Δεν μας είπατε, όμως, ποιος από αυτόν τον κόσμο πήρε το μέρος αυτών των Λειτουργών είτε στο παρελθόν, είτε τώρα που η Κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την αντισυνταγματική απαξίωσή τους;; Ο καθρέπτης "όπως τον βλέπεις, σε βλέπει"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί μου συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι; Έστω ότι μετά τις πιέσεις, τις διακοπές των συνεδριάσεων κλπ. κλπ. ''σταματάει αυτή η πολιτική''. Εν όψει του ότι αυτό μάλλον θα σημάνει την διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας, θα είναι δυνατή η καταβολή μισθών; Μπορεί δηλ. η χώρα να καταβάλει εξ ιδίων; Κοιτάζοντας τα δημοσιονομικά μεγέθη, πιστεύω πως όχι, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ συνάδελφε (4.11. 8:08μμ),
    Εάν η χώρα πτωχεύσει και επισήμως τότε θα πτωχεύσουμε όλοι (πλην ίσως των ευρισκομένων εις λίστας). Όμως αυτό δε σημαίνει ότι για να διατηρηθούν τα οικονομικά προνόμια ολίγων και όχι αρίστων, θα πρέπει να διαλυθεί το κράτος δικαίου και όποια μορφής κοινωνική αλληλεγγύη. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να μπούμε στην ίδια κάστα με τους βουλευτές και τους μεγαλοπαράγοντς του τόπου, αλλά για να μην ξηλωθεί το τελευταίο οχυρό. ΔΕν είναι θέμα μόνο υλικής υποδομής αλλά κυρίως πολιτειακής και προσωπικής αξιοπρέπειας. Αν διαλυθεί η χώρα οι Δικαστές θα είναι εδώ και πάλι να τη στηρίξουν με όσα μέσα διατίθενται. όμως τώρα αυτό που συντελείται είναι το ξεπούλημα της χώρας και η μεταμόρφωση ημών σε δουλοπάροικους των Νεοφράγκων. Αν δεν πληρώνεις ό,τι βγάζεις σε "φιλικά" δάνεια ίσως και να σου μείνουν δυο φράγκα να μοιράσεις στους υπηκόους σου.
    Μπορεί η χώρα να καταβάλει εξ ιδίων τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ