Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΤΗ Μαριάνθης Παγουτέλη, ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΦΕΤΗ κας Μαρίας Χασιρτζόγλου, ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.



Παρότι είμαι από εκείνους τους δικαστές, που κράτησα μεγάλες επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητα ή μη των διακοπών των συνεδριάσεών μας (τις οποίες φυσικά, διακοπές και αν ήθελα ακόμη να ακολουθήσω τουλάχιστον στις ποινικές διαδικασίες δεν μου το επιτρέπει η φύση των υποθέσεων που με αναγκάζουν και εμένα ως προεδρεύουσα και ολόκληρη τη σύνθεση όχι μόνον να μην απέχουμε αλλά να δικάζουμε σε δύο και τρεις ή και περισσότερες συνεδριάσεις προκειμένου να περαιώσουμε, από τις πάνω από 45 ή και 50 (!!!) δικογραφίες του εκάστοτε πινακίου, τις άμεσα παραγραφόμενες, τις πολύ παλιές που είναι σε πρώτο βαθμό και συνεπώς οδεύουν προς την παραγραφή μαζί με αυτές που έχουν κρατούμενους κλπ), εν τούτοις  δεν συμφωνώ με την άποψη της συναδέλφου κας Χασιρτζόγλου  .

Θεωρώ ότι ακόμη κι αν αυτή είναι η άποψή της, θα έπρεπε στη δεδομένη στιγμή να σιωπήσει, και απλά να πράξει αυτό που κατά συνείδηση πιστεύει, γιατί έτσι εκφράζοντας ευρύτατα δημόσια (και όχι μόνον σε ένα δικαστικό blog) την άποψή της αυτή, το μόνο που θα αποκομίσει θα είναι το "εύγε" της ηγεσίας μας και των συμβουλίων επιθεώρησής μας πιθανόν, καθώς και την έκθεση της πλειοψηφίας των συναδέλφων της που αποφάσισαν τις «διακοπές» των συνεδριάσεων, σε δημόσια χλεύη και σε αποδυνάμωση του όποιου αγώνα αποφάσισαν να δώσουν, πράγμα που έστω κι αν δεν ήταν αυτός ο στόχος της, καθιστά την άποψή της αρκετά ευάλωτη και  λιγότερο πειστική.
Ίσως η δημοσίευση της γνώμης της, υπό ψευδώνυμο, χωρίς την υπογραφή της, αλλά μόνο με την ιδιότητά της, θα είχε μεγαλύτερο βάρος και θα ήταν πιο αξιόπιστη.
Η αλήθεια τελικά στη σημερινή πραγματικότητα σε Ελληνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι ούτε άσπρη ούτε ξεκάθαρα μαύρη. Είναι πολύχρωμη και πολύπλοκη και η κάθε άποψη της νομιμότητας ή μη νομιμότητας των «διακοπών» των συνεδριάσεών μας, έχει και το δικό της "δίκαιο".
Όσο για το ότι "ο φτωχός δικαστής" είναι καλύτερος από το "καθόλου δικαστής"  νομίζω ότι είναι εντελώς άστοχο. Γιατί οι δικαστές που έχουν μοναδικό τους έσοδο μόνο το μισθό τους, ποτέ δεν ήταν πλούσιοι, ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ... 
Και σήμερα είναι αυτονόητο ότι αυτό που επιδιώκεται με τις δικές μας περικοπές, χωρίς μάλιστα να έχουν γίνει μέχρι τώρα, ανάλογες περικοπές και στους ισότιμους με εμάς, κατά το Σύνταγμα, λειτουργούς των άλλων δύο, κρατικών εξουσιών, δεν είναι να μας καταστήσουν φτωχούς δικαστές, αλλά υποτιμημένους και αναξιοπρεπείς δικαστές,  πράγμα που μαζί με όλους τους άλλους παράγοντες της κακοδαιμονίας και δυσλειτουργίας της Δικαιοσύνης, (που δεν είναι του παρόντος να τους αναλύσω εδώ), μας καθιστά "καθόλου δικαστές", γεγονός που οδηγεί στην ουσιαστική κατάλυση της τρίτης κρατικής λειτουργίας, που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για ευνόητους λόγους, που φυσικά δεν αφορούν μόνον εμάς και τους μισθούς μας, αλλά τη δημοκρατία και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό! 
Δεν θα δηλώσω δημοσίως, αν εγώ απέχω ή δεν απέχω, για τον απλούστατο λόγο γιατί δεν θέλω να παραστήσω την καλή ή την κακή δικαστή, ανάλογα σε όσους με διαβάσουν.
Πάντα με καλοπιστία και δεχόμενη ότι μπορεί να κάνω και λάθος..

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ
ΕΦΕΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

46 σχόλια:

  1. Με όλο το σεβασμό προς τους συναδέλφους, τι συγγραφικά απωθημένα έχουν ; Τι ορυμαγδός αρθογραφίας είναι αυτός ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Παγουτέλη,
    δεν κάνετε λάθος. Ετσι τίθενται τα ζητήματα, όπως τα λέτε και κατά τη δική μου γνώμη. Υπάρχουν απόψεις υπερ και κατά των κινητοποιήσεων των δικαστών. Δεκτές όλες.

    Το να ανεβαίνουν, όμως, κάποιοι δικαστές "στα κεραμίδια" (στο διαδίκτυο) και να "φωνάζουν" επωνύμως, ότι αυτοί προτιμούν να είναι "φτωχοί" δικαστές, και ότι οι υπόλοιποι που τηρούν τις αποφάσεις των δικαστικών ενώσεων είναι "καθόλου" δικαστές, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΑΛΕΛΦΙΚΟ, για να μην πω ότι δείχνει ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ.

    Είναι σαφές, ότι με την δημοσίευση του προβληματισμού της η κ. Χασιρτζόγλου, είχε σκοπό να ΕΚΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, τους αγωνιζόμενους για τα συνταγματικά τους δικαιώματα δικαστές (με τα μέσα, που εν πάσει περιπτώσει αποφάσισε νόμιμα η πλειοψηφία αυτών)και μάλιστα χαρακτιρίζοντας τους "ΚΑΘΟΛΟΥ" δικαστές. ΣΚΗΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

    ΟΣΟ για την ηγεσία του ΑΠ και τους επιθεωρητές, παρότι μπορεί να συμφωνούν το συμπέρασμα της κ. Εφέτη, δηλαδή με την διακοπή των κινητοποιήσεων των δικαστών,
    δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αποδέχονται και τη "νομική θεμελίωση" αυτού.
    Μου είναι αδιανόητο, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτός ο "νομικός ακροβατισμός" του "εργαζόμενου δικαστή" με εργοδότη (ποιόν;), κλπ, από οποιονδήποτε Δικαστή, και πολύ περισσότερο από άριστους και έμπειρους δικαστές; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ (νομίζω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΑ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ!Ένα μεγάλο ευχαριστω από μιΑ ταπεινή και "ασήμαντη" Πρωτοδικη...Μου δίνετΕ δύναμη και ελπίδα...Δεν σας γνωρίζΩ, όμως, το θάρρος σας να πείτε ανοιχτά τη γνώμη σας, που πιστεύω ότι εκφράζει την πλειοψηφία των δικαστών, και μάλιστα τη γνώμη που δεν θα αρέσει σΕ ανώτερους, ίσως, η σε όσους στο μέλλον θα κρίνουν ποιός είναι άξιοΣ να φέρει το βαθμό αντιπροέδρου η και Προεδρου Αρείου Πάγου, είναι αυτό που με κάνει να νιώσω την ανάγκη να σας πΩ "ΕΥΓΕ".Δεν προέρχεται από χείλη ανωτερου, αλλά από μια νέα Πρωτοδικη που αποτελεί, ωστόσο, μαζι με άλλους, το μέλλον της Δικαιοσύνης, που, Δικαστες σαν εσάς, ξέρουν να την υπηρετούν!Αυτή και μόνο.Τη Δικαιοσύνη την ίδια.Κανέναν και τίποτε άλλο!Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    Σημ.:γράφω από το κινητό μου, γι' αυτο κάποια προβλήματα με τα σημεία στίξης και τα κεφαλαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Παγουτέλη,
    όλοι επώνυμα τηρούμε ή όχι τη "στάση" των δικαστών. Μας γνωρίζουν οι άπαντες (ηγεσία του ΑΠ, επιθεωρητές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, διάδικοι)ονομαστικά. Κανένας διαστής δεν το κρύβει και δεν μπορεί να το κρύψει.
    Συζητήσεις, απόψεις, επιχειρήματα νομικά και κοινωνικά έχουν διατυπωθεί από όλους τους συναδέλφους. Όλοι, όμως, παρά τις αντίθετες απόψεις μας, αποδεχόμενοι την ελευθερία έκφρασης και της προσωπικότητας του άλλου, εξακολουθούμε να διατηρούμε τις φιλίες μας με όσους αποφάσισαν αντίθετα από εμάς,και να συνεργαζόμεστε αρμονικότατα στο κοινό έργο της απονομής της δικαιοσύνης.

    Οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν την κ. Χασιρτζόγλου να "ανεβεί στα κάγκελα" και να διακηρύττει δημόσια σε ιστοσελίδα που επισκέπτονται πάρα πολλοί πολίτες,
    ότι η ίδια προτιμά να είναι "φτωχή" δικαστής, παρά "καθόλου", (από τη "γραμματική πρωτίστως" ερμηνεία του άρθρου της), είναι προφανείς.
    Να διαχωρίσει τη θέση της από τους "απέχοντες" δικαστές, που είναι "καθόλου".
    Δεν σκέφτηκε, όμως, ότι με αυτούς τους "καθόλου" δικαστές, συναναστρέφεται καθημερινά, μερικοί από τους οποίους, ίσως, να ήταν και φίλοι της;
    Δηλαδή, όσοι "απέχουν" για την κ. Χασιρτζόγλου είναι "καθόλου"; Έτσι αισθάνεται γι΄αυτούς; Με τόση απαξίωση τους βλέπει;
    και πως θα τους αντικρίζει από δω και στο εξής;
    Τίποτα από αυτά, μάλλον, δεν την απασχόλησε, παρά μόνο να διαδηλώνει δημοσίως ότι "εγώ δεν είμαι σαν κι΄ αυτούς".
    Κρίμα, δυστυχώς, τη συμπαθούσα. Τώρα με τη στάση της, αφού με θεωρεί "καθόλου", με αναγκάζει να αλλάξω γνώμη. Όχι, βέβαια, ότι τη νοιάζει και θα στεναχωρηθεί, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε από την παραπάνω ενέργεια της. Ο "καθόλου" είναι και "κανένας". Άρα ουδεμία απώλεια.
    Φθάνει να μάθει το πανελλήνιο δια μέσου του internet, ότι η ίδια δεν είναι σαν και μένα.
    Λυπάμαι, κ. Χασιρτζόγλου. Με απογοητεύσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Οποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις των συνδικαλιστών και των συνελεύσεων πρέπει να σιωπά ή να γράφει με ψευδώνυμο. Οι δικαστές το κατά άρθρο 14 του Σ δικαίωμα της γνώμης τους πρέπει να το ασκούν μόνο σε δικαστικά site και όχι άλλου. Δημοκρατικότατες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.zougla.gr/greece/article/en-anamoni-tis-apofasis-tou-ariou-pagou-gia-tous-dikastikous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...βρωμάει απο χιλιόμετρα η συγκεκριμένη ανάρτηση οτι είναι ΜΟΥΦΑ... δικαστής εφέτης που γράφει σε blog με φράσεις του τύπου :"Γιατί οι δικαστές που έχουν μοναδικό τους έσοδο μόνο το μισθό τους, ποτέ δεν ήταν πλούσιοι, ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ...?
    θα πηδηχτουμε απο το παράθυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το θάρρος της γνώμης Σας και την καθαρότητα της σκέψης Σας...

    Γ.Α. Δικηγόρος Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΟΣΥΝΗ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΘΑΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΚΑ.ΜΕΤ ΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΟΧΩΝ ΜΑΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ,ΚΩΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.kentri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3357:2012-11-04-06-25-56&catid=40:2009-05-01-09-43-16&Itemid=72


    Για του λόγου το αληθές και για την υποτίμησή μας νομίζω ότι αυτό αρκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. @ Ο/Η Άνεργοι Δημοσιογράφοι είπε...
    ...βρωμάει απο χιλιόμετρα η συγκεκριμένη ανάρτηση οτι είναι ΜΟΥΦΑ...
    4 Νοεμβρίου 2012 7:47 μ.μ.
    ==========
    Αξιότιμε Κύριε (-α)
    Καθώς το κείμενο δημοσιεύεται το πρώτον από το παρόν blog, πριν το αναρτήσουμε είχαμε φροντίσει να διασταυρώσουμε τα στοιχεία της συντάκτριας, με την οποία μάλιστα είχαμε επικοινωνία σήμερα το πρωί. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία της είναι γνωστά, ο τόπος εργασίας της ομοίως, η φωτογραφία της επίσης. Μια επίσκεψη στο Εφετείο Αθηνών (υπό την ιδιότητά σας μάλιστα ως δημοσιογράφος) θα σας λύσει τις όποιες αμφιβολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν καταλαβαίνω γιατί κύριε διαχειριστή του blog θα πρέπει να δημοσιεύετε το σχόλιο καθενός που θέλει πει την εξυπνάδα του.
    Σεβαστείτε τουλάχιστον όλους εμάς τους υπόλοιπους αναγνώστες του blog.
    Αν πράγματι είναι δημοσιογράφος ο "Άνεργοι Δημοσιογράφοι" ας ψάξει πρώτα πριν μιλήσει για μούφες. Και αν του βρωμάει κάτι ας κοιτάξει πρώτα την όσφρησή του και μετά να κάνει θεωρίες συνωμοσίας.
    Αμάν πια. Όλα τα άλλα δεν του βρωμάνε, εδώ βρήκε να το παίξει λαγωνικό.
    ΥΓ: Ας τα βλέπουν αυτά οι υπόλοιποι σχολιαστές συνάδελφοι, ότι το blog "παρακολουθείτε" και ας προσέχουν τι γράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ, μαζί σας, κ. Παγουτέλη.
    Να επισημάνω, όμως, και τα ακόλουθα:
    Το "protagon.gr" δεν είναι μια ιστοσελίδα ενός ιδιώτη, την οποία επισκέπτονται, συνήθως,οι γνωστοί του.
    Είναι μια ενημερωτική ιστοσελίδα, ποικίλης ύλης, όπου αρθρογραφούν γνωστοί δημοσιογράφοι (Καμπουράκης, Γιαννακίδης, Θεοδωράκης, Τέλλογλου, Χούκλη και άλλοι), πολλοί από τους οποίους εργάζονται και σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλιας.

    Η κ. Χασιρτζόγλου, πήρε, λοιπόν, ένα κομμάτι ανωνύμου σχολιαστή από το "dikastis.gr" και το σχολίασε επώνυμα στο "protagon", ενώ μπορούσε να το σχολιάσει και επώνυμα στην παραπάνω ιστοσελίδα, όπου ήταν δημοσιευμένο (το σχόλιο του ανωνύμου).
    Γιατί δημοσίευσε το άρθρο της στο "protagon";
    Μήπως, για να το διαβάσουν η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Α.Π., ο προϊστάμενος της επιθεώρησης, οι επιθεωρητές, οι συνάδελφοί της; Απαντώ ΟΧΙ. διότι, οι παραπάνω θα το διάβαζαν, επίσης, και στο "dikastis".

    Απλά, με την ως άνω δημοσίευση της επεδίωκε, όπως το λέτε, να εκθέσει την πλειοψηφία των συναδέλφων της, σε "δημόσια χλεύη" και να αποδυναμώσει τον όποιο αγώνα τους.

    Και συμπληρώνω, για να μάθουν και οι δημοσιογράφοι, και δια μέσου αυτών, το πανελλήνιο ότι η πλειοψηφία που ακολουθεί την σχετική απόφαση της Γ.Σ. της ΕΔΕ, παρανομεί και είναι "καθόλου" δικαστές, ενώ η ίδια προτιμά να είναι "φτωχή" δικαστής (για τα νομικά επιχειρήματα, άστα, τα είπαν άλλοι).

    "Χτύπημα" εκ των έσωθεν, άριστα σχεδιασμένο και εκτελεσμένο.
    Αν από το κείμενο της κ. Χασιρτζόγλου, έλειπε το "καθόλου" δικαστές, σε αντιδιαστολή με τη δική της στάση για τις κινητοποιήσεις,
    ή αν είχε απαντήσει στο ανώνυμο σχόλιο στο ίδιο ιστολόγιο, όπου το διάβασε, απευθυνόμενη σε συναδέλφους της (κυρίως) στα πλαίσια των συζητήσεων που γίνονται εδώ, τότε, ίσως, να διατηρούσα κάποιες επιφυλάξεις για τον επιδιωκόμενο από αυτή σκοπό.
    Τώρα, όμως, δεν διατηρώ καμία επιφύλαξη, ότι πράγματι ήθελε να εκθέσει τους συναδέλφους της, εκμηδενίζοντας την ίδια την υπόσταση τους ως "δικαστών", χαρακτηρίζοντας τους "καθόλου".
    ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ, και ότι, Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Α.Π., Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ του Α.Π., ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ του Α.Π., απευθύνθηκαν στους δικαστές, με ευπρέπεια και σεβασμό προς το λειτούργημα τους, χωρίς να τους ταπεινώνουν και να τους απαξιώνουν.
    Η κ. Χασιρτζόγλου επέλεξε αλλιώς.
    Θλιβερό, κατά την άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Δεν καταλαβαίνω γιατί κύριε ...

    4 Νοεμβρίου 2012 10:53 μ.μ.
    ================
    Εντάξει πλέον καταντά γελοίο. Μέχρι τώρα η σύνταξη κατηγορείτο για λογοκρισία, τώρα μας κατηγορούν ότι δεν "κόβουμε".
    Ο φούρνος του Χότζα καταντήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι μήπως είστε σε καμία ΜΚΟ; Γιατί στο προφίλ σας δεν βρήκαμε καμία ιστοσελίδα παρά μόνο ένα email που δέχεστε λέτε τις απόψεις μας.
    Μήπως είστε ΜΟΥΦΑ εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις
    κ. 4-11-2012, 5:33

    Όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις των συνδικαλιστών και των συνελεύσεων,
    ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, και ΕΠΩΝΥΜΑ,
    ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΖΕΙ, ΟΜΩΣ, ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    Εκτός, αν θεωρείς δημοκρατικό δικαίωμα, κάποιου, επειδή η Γ.Σ. δεν ψήφισε σύμφωνα με τις απόψεις του, να τους "ξεφωνίζει" στο διαδίκτυο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κυρία Παγουτέλη, το θάρρος της γνώμης είναι σταθερά η αξιοπρέπεια, γιατί σίγουρα 'αξιοπρέπεια' δεν είναι το 'πάω με τους πολλούς και τελειώσαμε'. σας συγχαίρω λοιπόν για το άρθρο σας και αυτό που γράφετε προς το τέλος, ότι η αλήθεια για τον κάθε κλάδο -συγγνώμη αν τυχόν παραφθείρω τα λόγια σας- δεν είναι άσπρο ή μαύρο, γιατί η αλήθεια αναλόγως με την ομάδα που έχει να κάνει, φέρει πολλές συνιστώσες.
    είναι επίσης αλήθεια πως η βαθύτατη κρίση στην ουσία μας έχει βγάλει από τις 'ομάδες': δικαστικός είστε μόνο, κι εσείς και οι συνάδελφοί σας, ή είστε κι εσείς και όλοι σαν κι εμένα, δλδ ανήκουσα σε μια επαγγελματική κατηγορία που θέλει αυτά κι εκείνα, συγχρόνως είμαι και μητέρα φοιτητών σε άλλη πόλη, συγχρόνως έχω μέλη της οικογένειάς μου που έχασαν εντελώς τη δουλειά τους, συγχρόνως βλέπω δίπλα μου την αδικία να μεταμορφώνεται σε δράκο και να τρώει ο ένας τον άλλον...
    άρα, σωστά μιλάτε για αξιοπρέπεια, που είναι η αξία που θα μας κρατήσει σε συνοχή ως κοινωνία, τουλάχιστον μερικούς από μας.
    κι ένα άλλο που με πονάει ιδιαίτερα, κι ας το πω, σας συγχαίρω ιδιαίτερα γι' αυτό: δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε τους μη καλά πληρωμένους δικαστές ως 'καθόλου δικαστές' που διάβασα. συμφωνώ μαζί σας καίρια, σπαρακτικά, συθέμελα μαζί σας σ' αυτό: δεν είναι δυνατόν το χρήμα να καθιστά ή να μην καθιστά κάποιον και μάλιστα δικαστή, 'καθόλου δικαστή'... 'ώ τι κόσμος μπαμπά' που θα λέγαμε.
    το δίκαιο αποδίδεται με βάση την αξιοπρέπεια όλων μας και όχι με βάση το χρήμα. κι εγώ που είμαι δασκάλα, αγαπάω λιγότερο τα παιδιά της τάξης μου και κάνω χειρότερο μάθημα γιατί παίρνω λιγότερα χρήματα;
    ελπίζω πως όχι.
    πολλά θα ήθελα κι άλλα να γράψω, μα βαρύνω ίσως την ιστοσελίδα σας με σκέψεις μιας άσχετης ως και του λόγου μου. καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κα Παγουτέλη, απ'ό,τι έχω παρατηρήσει,ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ, θεωρώντας αντισυνταγματική τη διακοπή των συνεδριάσεων ...ΓΙ'ΑΥΤΟ και η άποψή της ΤΗΝ ΤΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΕΠΕΙΔΗ στοχεύει στο να στυλιτεύσει τη δημόσια άποψη της συναδέλφου...και μάλιστα καθ'υπαγόρευση...Σίγουρα η κα Παγουτέλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΣ!!! και το έχει αποδείξει περίτρανα...

    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Ανεργους Δημοσιογράφους.

    Κατανοώ πλήρως τι σημαίνει να είσαι άνεργος. Το έχω ζησει στην οικογένειά μου. Κατανοώ επίσης πως φαίνονται οι μισθοί μας στα μάτια όλων των υπολοίπων. Ομως ως δημοσιογράφοι πρέπει να φροντίζετε να είστε ενημερωμένοι. Καθίστε και διαβάστε. Πρώτα από όλα νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων, για να δείτε τι έχει προσφέρει μέχρι τώρα η δικαιοσύνη στην κοινωνία. Μετά συνταγματικό δίκαιο για να καταλάβετε τι μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη και γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αντισταθεί σε όλο αυτό που γίνεται. Μιλήστε, μιλήστε με όσους μπορεί να ξέρουν από πρώτο χέρι για το τι είδους διαβίωση προσφέρει ο μισθός των δικαστών (πολυτελή, αξιοπρεπή, οριακή τι τέλος πάντων). Και τέλος προβληματιστείτε. Προβληματιστείτε γιατί ο μισθός των δικαστών πρέπει να είναι διαφορετικός και αν και γιατί η κυβέρνηση και η τρόικα -οι ίδιοι αυτοί που φέραν εσάς στην ανεργία- θέλει να υποβαθμίσει τη δικαιοσύνη. Δεν θέλω να σας κάνω μάθημα, μορφωμένοι άνθρωποι είστε, αλλά δεν μπορώ να ακούω από δημοσιογράφους αυτά που λέει η θεία μου στο χωριό (όσο κι αν εκφράζετε την κοινή γνώμη πρέπει και να αναζητάτε την αλήθεια). Ελπίζω, όταν με το καλό βρείτε δουλειά, να την κάνετε όπως πρέπει χωρίς λαϊκισμούς και αν γίνετε μεγάλοι και τρανοί και διεκδικείτε μεγάλες αμοιβές να σκεπτεστε, να θυμάστε και να μην παρασύρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υφίσταται ουσιώδες ζήτημα αντίληψης του θεσμικού ρόλου του Δικαστή σε μία εν κράτει ευρισκόμενη κοινωνία. Αυτό προκαλεί και τα προβλήματα (κατά την γνώμη μου).
    Το πρώτο μέρος του είναι βαθύτατα θεσμικό. Στην ολιγαρχούμενη πολιτεία της δήθεν δημοκρατίας (της "αστικής" ή "δημοκρατίας κατά τον καπιταλισμό") ο δικαστής έλκει την εξουσία του από τον ίδιο τον λαό. Ο λαός απονέμει το δικαίωμα της δίκης και της απόφασης στον δικαστή. Το ποιός ορκίζεται δικαστής είναι κατά τον συνταγματικό τύπο και πάλι προνόμιο και εξουσία του λαού. Το ποιός μισθοδοτεί τον δικαστή είναι επίσης γνωστό.
    Το δεύτερο ζήτημα είναι προσωπικό, καθώς ο δικαστής "αγνοεί" κατ' ουσίαν τα ανωτέρω και θεωρεί πως τον επέλεξε η εκάστοτε κυβερνητική ή βουλευτική πλειοψηφεία (που ούτως ή άλλως ταυτίζονται) και πως διοικείται και δη αυστηρώς από μία διοικητική ιεραρχία (επίσης επιλεγείσα εκ των ανωτέρω εξουσιών).
    Το αποτέλεσμα του συνδυασμού των ανωτέρω είναι τραγικό και για τον δικαστή και για τον λαό και οδηγεί στα φαινόμενα του σχολείου των "ανέργων δημοσιογράφων", που εν πολλοίς ή εν ολίγοις εκφράζεται με έναν κατ' επίφαση σεβασμό στο πρόσωπο του δικαστή, αλλά με ουσιαστική απαξίωσή του στις ελεύθερες συνομιλίες και εκδηλώσεις του λαού.
    Το όλο ζήτημα πηγάζει από την θεσμική αντίφαση και αντινομία και την πιο πάνω προσωπική αντίληψη που καλλιεργείται στους δικαστές.
    Η θεσμική λογική ακολουθία θα προέβλεπε θεσμούς συγκρότησης της δικαιοσύνης με ευθύνη και έλεγχο του ίδιου του λαού και δη ανεξάρτητα από όλες τις εξουσίες.
    Επειδή οι θεσμικές αλλαγές προϋποθέτουν συγκεκριμένες διαδικασίες που θα πρέπει να λάβουν χώρα, αλλά είναι χρονοβόρες, θα ήταν αναγκαία ως πρώτο βήμα η έμπρακτη αλλαγή της προσωπικής αντίληψης του δικαστή: ο Δικαστής είναι θεσμός της λαϊκής εξουσίας, είναι εξουσία αυθύπαρκτη στην υπηρεσία του λαού και των δικαίων του !!!.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Την ώρα που το δικαστικό σώμα έχει διχαστεί και πολλοί δικαστές πλέον διατυπώνουν επώνυμα τις (αιτιολογημένες)απόψεις τους, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη κατά του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που πρόσφατα ανάρτησε άρθρο σε αυτό εδώ το blob, με την αιτιολογία ότι προσέβαλε τους δημοκρατικούς θεσμούς! Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να φιμώσουν τη δικαιοσύνη; Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν τους δικαστές να σκύβουν το κεφάλι; Ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν με όλα τα μέσα να μας απαξιώσουν και να μας καταρρακώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας συγχαίρω κ. Παγουτέλη, διότι αποφασίσατε να εκτεθείτε δημόσια και να απαντήσετε με αξιοπρέπεια στην εξυβριστική για τους Δικαστές που απέχουν τοποθέτηση της κας Χασιρτζόγλου.
    Συμφωνώ μαζί σας ότι οι απόψεις ανώτερων δικαστικών λειτουργών δεν πρέπει να είναι επώνυμες. Αύριο μεθαύριο η κα Χασιρτζόγλου θα είναι Επιθεωρήτρια και θα ελέγχει το έργο των Πρωτοδικών. Αυτών που κάποτε αποκάλεσε "καθόλου δικαστές". Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που κατάφερε να δημιουργήσει με την επώνυμη ανάρτησή της, δυστυχώς την έχει ήδη καταστήσει "καθόλου Επιθεωρήτρια". Τα λέω αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όλων των ανώτερων δικαστικών λειτουργών. Ένας Δικαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εν έτει 2012 κάποιοι δικαστές αρνούνται στους διαφωνούντες συναδέλφους το δικαίωμα της έκφρασης των απόψεων τους, τους αποδίδουν "σκοτεινά κίνητρα" και τους καλούν να σιωπήσουν. Να μιλάνε μόνο οι συνδικαλιστές και οι χειροκροτητές τους. Επίσης, να εκφράζονται μόνο σε ιστοσελίδες "δικαστικές" και πουθενά αλλού. Συγχαρητήρια!!!! στους αγωνιστές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Άξιος ο μισθός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απ’ ό,τι κατάλαβα η κυρία Παγουτέλη δεν θέλησε να μπει στο θέμα της συνταγματικότητας ή μη των διακοπών των συνεδριάσεων των δικαστηρίων, γιατί όπως αναφέρει, σήμερα πλέον η αλήθεια ακόμη, και σ' ένα καθαρά νομικό θέμα δεν είναι πάντα μία.
    Προφανώς λόγω σεμνότητας απέφυγε να τοποθετηθεί και να «επιβάλει» τη δική της άποψη, περί της αντισυνταγματικότητας ή μη των διακοπών αυτών.
    Είναι ξεκάθαρο ότι με το κείμενό της αυτό, θέλησε απλά να επισημάνει αφενός την επώνυμη "κατακραυγή" από την κ. Χασιρτζόγλου, των πλειοψηφούντων συναδέλφων που απέχουν και μάλιστα σε σελίδα μεγάλης ακροαματικότητας επώνυμων δημοσιογράφων και αφετέρου τον χαρακτηρισμό των συναδέλφων αυτών ως "καθόλου" δικαστών.
    Είναι δε απορίας άξιον γιατί, απ' ό,τι διαπίστωσα, η συγκεκριμένη σελίδα protagon.gr που "δημοκρατικότα" φιλοξένησε την άποψη της κας Χασιρτζόγλου, δεν καταδέχθηκε να αναδημοσιεύσει μέχρι τώρα και την απάντηση της κας Παγουτέλη. Να υποθέσουμε ότι δεν την έχει πληροφορηθεί ακόμη; Μάλλον απίθανο…
    ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς προηγούμενο ανώνυμο
    ΔΙΚΑΣΤΗ Β΄ΒΑΘΜΟΥ

    Την είδε το protagon.gr, γιατί εγώ καταχώρισα σε σχόλιο χθες βράδυ, το σύνδεσμο της ανάρτησης αυτής και δεν δημοσίευσε μέχρι τώρα ούτε καν το σχόλιο.
    Καταλαβαίνει πλέον κανείς τη "δημοκρατικότητα" των ΜΜΕ αυτών και είναι λυπηρό για μία δικαστή σαν την κ. Χασιρτζόγλου, να γίνεται φερέφωνό τους και να τη χρησιμοποιούν για να "ξεπλένουν" τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ώστε λοιπόν η πλειοψηφία θέλει να "σκάσουμε" οι υπόλοιποι. Πρόκειται για μνημείο αντιδημοκρατικής νοοτροπίας. Ψυχαναλυτικά έχει πλάκα η άποψη: διότι φαίνεται πως η φωνή μας ακούγεται σαν τις τύψεις που τους βασανίζουν επειδή έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα. Τι άλλο θέλετε συνάδελφοι; Να φύγουμε από την Ένωση; Κατεβάστε την πρόταση σε καμιά έκτακτη Γ.Σ., είμαι βέβαιος πως θα περάσει.
    Και κάτι τελευταίο: τα σχόλια του κόσμου κάτω από τα άρθρα όσων έγραψαν για την αντισυνταγματικότητα τα διαβάσατε; Ξέρω, θα μου απαντήσετε πως στράβωσε ο γυαλός. Εμείς καλά αρμενίζουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Ανέργους δημοσιογράφους.
    Πολύ καλά θα κάνετε 'να πηδηχτείτε από το παράθυρο' καθόσον και η ανάρτηση δεν είναι 'μούφα' και η τοποθέτηση της κ. Παγουτέλη καθόλα ορθή και επιπλέον η επιλογή των λέξεων και εκφράσεων που χρησιμοποιείτε αποτελεί βάναυση κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, μη συνάδουσα προς τη δημοσιογραφική σας ιδιότητα (αν όντως την έχετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι προφανές ότι η Κα Χασιρτζόγλου κάνει επίδειξη λογοτεχνικής δεξιότητας.Οι απόψεις της με αφήνουν αδιάφορο.Κρίμα που δικαστές παραβλέπουν τα αίτια της κακοδαιμονίας του Ελληνικού Κράτους και τους υπαίτιους (διάβαζε πολιτικούς) αυτής. Κρίμα που δικαστές δεν συμμερίζονται το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων τους.Όσο για την Κα Παγουτέλη έχω να πω ότι είναι δικαστής εγνωσμένου ήθους και σθένους, γι΄αυτό και οι απόψεις της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
    Θ.Μ. Δευτεροβάθμιος Δικαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν θέλουμε να "σκάσετε" κύριοι και κυρίες θαυμαστές της "υψηλής" θεωρίας περί "εργαζόμενου δικαστή που οφείλει να υπακούει σε εντολές κλπ" της κ. Χασιρτζόγλου.

    ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ τους Δικαστές που ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΤΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (και οι οποίοι, ευτυχώς, είναι η συντριπτικότατη πλειοψηφία των Ελλήνων Δικαστών).
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ "ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ" εσείς ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕ, ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, να την ακολουθήσουμε και εμείς. Όπως επιτάσσει η αρχή της πλειοψηφίας, στη Δημοκρατία.

    ΑΝ, ΟΜΩΣ, ΕΣΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ" έχετε το δικαίωμα να αποχωρήσετε μόνοι σας.

    Εγώ, προσωπικά, δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου.

    ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ,
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ανάμεσα τους, ούτε βέβαια η Πολιτεία (βλ. Σύνταγμα)
    ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΆΣΕ τους λαϊκισμούς για τα "σχόλια του κόσμου"...
    Για τα σχόλια των συναδέλφων (και των άλλων) για την πλήρη αποδόμηση της έννοιας του Δικαστικού Λειτουργού από την κ. Χασιρτζόγλου, δεν έχεις τίποτα να πεις;
    Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η ανωτέρω "φτωχή" δικαστής, "ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΣΕ" το θεσμό της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    και για μένα αυτό έχει την μεγάλη σημασία.
    Όχι η άποψη της για τη "στάση" των δικαστών.
    Αυτή έχει αναλυθεί και έχουν υποστηριχθεί σύμφωνες, αντίθετες και ενδιάμεσες απόψεις για το ζήτημα, αλλά πάντα με ευπρέπεια και δικαστικό ύφος.
    Το "πυροτέχνημα" της άποψης της κ. Χασιρτζόγλου, δεν το αντιλήφθηκες;
    Δεν κατάλαβες που οδηγεί;
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ότι οι δικαστές που "απέχουν" ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ;
    "Καθόλου" είσαι; (Και αυτό μην το θεωρήσεις βρισιά, το καθιέρωσε "ευπρεπώς" η κ. Χασιρτζόγλου, και αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε).






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαριάνθη Παγουτέλη Εφέτης Αθηνών6 Νοεμβρίου 2012 στις 5:26 μ.μ.

    Για την πληρότητα της ανοιγείσας συζήτησης θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω και εδώ ένα σχόλιο που έκανα στη σελίδα protagon.gr κάτω από την επίμαχη ανάρτηση της κας Χασιρτζόγλου, με τον αριθ. 121

    "Κατ' αρχάς θέλω να πω στους σχολιαστές δικηγόρους ή και πολίτες που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις εκδίκασης των υποθέσεών τους συνεπεία των διακοπών των συνεδριάσεων των δικαστών, ότι τουλάχιστον οι δικηγόροι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές υπήρχαν στον ίδιο βαθμό και πριν τις κινητοποιήσεις των δικαστικών ενώσεων, συνεπώς δεν καταλύεται η δικαιοσύνη και το αίσθημα απονομής της στον κόσμο από αυτές τις κινητοποιήσεις και μόνον, που απειροελάχιστα επηρεάζουν τη χρόνια κακοδαιμονία και δυσλειτουργία της τρίτης εξουσίας, για λόγους που δεν αφορούν εν προκειμένω.
    Ζήτησα από το protagon.gr να αναδημοσιεύσει τη δική μου απάντηση στο άρθρο της κας Χασιρτζόγλου που όμως δεν το έκανε μέχρι τώρα τουλάχιστον.
    Σας επισυνάπτω λοιπόν εδώ την άποψη αυτή που απ' ό,τι είδα αναδημοσιεύτηκε ευρέως, στο διαδίκτυο, (χωρίς τη δική μου παρεμβολή φυσικά).
    Αυτό για μένα σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι στη σημερινή πραγματικότητα το χειρότερο είναι να αλληλοσυγκρούονται δημόσια τα μέλη ενός επαγγελματικού "Κλάδου" μεταξύ τους, ή και να επιτίθεται ο ένας επαγγελματικός κλάδος κατά του άλλου. Αυτό είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται σήμερα το πολιτικό σύστημα για να ξεχαστούν τα δικά του λάθη.

    Παραθέτω λοιπόν εδώ το σύνδεσμο της δικής μου απάντησης http://dikastis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4.html
    και επαναλαμβάνω ότι η συνταγματικότητα ή αντισυνταγματικότητα των διακοπών των συνεδριάσεων των δικαστηρίων δεν είναι μια αλήθεια ξεκάθαρη, αλλά υπάρχουν διαφορετικές νομικές απόψεις και θεμελιώσεις που εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να καταλήξω στο ποια είναι η σωστή ή μη.
    Δείτε εδώ μία αντίθετη με την άποψη της κας Χασιρτζόγλου: http://dikastis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_233.html#more

    Οι αντιρρήσεις μου με την κα Χασιρτζόγλου δεν είναι αν σωστά απέχει ή δεν απέχει, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά της και ίσως κι εγώ να συμφωνώ μαζί της, το ζητούμενο όμως είναι τι επιδιώκει με τη δημοσιοποίηση της άποψής της αυτής στα ευρύτερα ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για να έχει να μου πει κάτι ένα σχόλιο, πρέπει να ξέρω από ποιον προέρχεται ή έστω, ποια η ιδιότητα του, αγαπητέ συνάδελφε, ώστε να έχω υπόψη μου και τα κίνητρά του...Βεβαίως και θα ειπωθούν αρνητικά.Ποια απεργία ποιού κλάδου είχε τη συμπαράσταση των άλλων?Μόνο να μεμφομαστε ο ένας τον άλλο κλάδο γνωρίζουμε.Ανάλογα με τα συμφέροντα που θίγονται...Πολλώ δε μάλλον η πρωτόγνωρη διακοπή των εργασιών μας, ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.Εδώ διχάζει εμάς...Και κανείς δεν είπε σε κάνεναν να "σκάσει"! Άκου έκφραση!Να μην υβρίζει τους συναδέλφους του είπε. Χαίρομαι που σε ευχαρίστησαν πάντως τα "σχόλια" που διάβασες...Ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και κάτι ακόμα."ΔΙΑΊΡΕΙ και ΒΑΣΊΛΕΥΕ".Το έχεις αντιληφθεί?Αν είναι και δικαστής κανείς και το "υπηρετεί" κιόλας, είτε εκούσια (το πιο αισχρο) είτε ακούσια (λυπηρό) τότε, δεν έχω λόγια...Μόνο θλίψη.Για το χώρο μου, για τη χώρα μου,για το μέλλον όλων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. κ. 3:08 πμ (6-11)
    μη "σκάσετε". Εκθέστε τις απόψεις σας στην τακτική, αν δεν θέλετε σε έκτακτη Γ.Σ., και αν περάσουν, μαζί σας.
    Αν δεν ψηφιστούν, όμως, οι απόψεις σας, εσείς πρέπει να ακολουθείτε την απόφαση της πλειοψηφίας. Τι να γίνει, έτσι γίνεται σε δημοκρατικά καθεστώτα.

    Πάντως, αν δεν σας ικανοποιεί η ΕΔΕ, μπορείτε να αποχωρίσετε, και να συγκροτήσετε μία άλλη ένωση, όπου θα δέχεται ως μέλη της μόνο οσους έχουν τις ίδιες απόψεις.

    Για να σας διευκολύνω σας προτείνω και την επωνυμία της "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ",
    και ως διακριτικό τίτλο για την Ελλάδα το "ΝΑΙΣΚΕ ΕΦΕΝΤΗ Μ΄", και για το εξωτερικό "YES BOSS".
    Πρόεδρο, έχετε. Ως δικηγόρο για να συντάξει το καταστατικό σας κλπ, προτείνω τον ενάγοντα δικηγόρο του σχεδίου της αγωγής κατά της ΕΔΕ, που γνωρίζει καλά τα θέματα της θεωρίας του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ/ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, άποψη που είναι παρόμοια της θεωρίας της κ. Χασιρτζόγλου περί "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ".

    Να μας καλέσετε και στα εγκαίνια των γραφείων σας.
    Φιλικά, ένας "καθόλου" δικαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συνάδελφοι των 3.15, 7.13 και 10.09 μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Το πρόβλημα που προκύπτει από το άρθρο της Κας Παγουτέλη, δεν αφορά τη συμμετοχή μας στην ΕΔΕ και τις Γ.Σ. ή την αποδοχή των αποφάσεων της πλειοψηφίας (και πολύ περισσότερο τι θα κάνουμε μετά: τίποτα δεν θα κάνουμε - διάφοροι συνάδελφοι της πλειοψηφίας έχουν ζητήσει τη διαγραφή μας, το ξεχάσατε;).
    Το πρόβλημα είναι πως ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΡΗΤΑ (βλ. 2η παράγραφο άρθρου Παγουτέλη) ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.
    Σημειώνω ότι την Κα Παγουτέλη την είχα πρόεδρο και μπορώ προσωπικά να βεβαιώσω πως πρόκειται για συνάδελφο όχι μόνο εξαιρετική, αλλά και από τις 5-6 καλύτερες σε χαρακτήρα που έχω γνωρίσει.
    Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έφθασε να γράψει μια τέτοια ακρότητα. Δευτερεύον μυστήριο είναι για ποιο λόγο θεωρεί πως η Κα Χασιρτζόγλου δημοσίευσε το άρθρο της από ιδιοτελή κίνητρα. Ιδιοτελή ήταν τα κίνητρα και των άλλων συναδέλφων που έχουν αρθρογραφήσει στο διαδίκτυο;
    ΥΓ1 Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η απαίτηση να "σκάσουμε" είναι ακραία, λυπάμαι (με συγχωρείτε, Κα Πρόεδρε, αλλά αυτό αισθάνομαι ότι μου είπατε).
    ΥΓ2 Τι λες συνάδελφε; Έχω υποχρέωση να παραβιάσω το Σύνταγμα επειδή το αποφάσισε η πλειοψηφία;
    Ο Ανώνυμος των 3.08.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν τύχαινε να δικάσετε κάποιον που χρησιμοποιούσε τους χαρακτηρισμούς και τις προθέσεις της κ. Χασιρτζόγλου σε βάρος μεγάλου αριθμού συναδέλφων του, τι ποινή θα θέλατε να επιβάλετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανωνυμε 7.11.2012, ωρα 1:07, η απαντηση ειναι οτι εχεις την υποχρεωση ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙΣ το Συνταγμα, γιατι οι κινητοποιησεις μας εκει αποσκοπούν.
    Μη συμμετέχοντας στις διακοπες των συνεδριασεων, αποδεχεσαι την υπαλληλοποίησή σου και συνεπώς δεν αντιδρας στην παραβίαση του Συνταγματος, ως οφείλεις.
    Ουδεμία απεργία δεν κανουμε, το 80% της δουλειας μας εξακολουθει να γινεται, και ό,τι αναβάλλεται επιστρεφει σε μας, που θα το δικασουμε οι ιδιοι.
    Επισης αν κατι διαγιγνωσκω ως "ακροτητα", ειναι κατι ρησεις περι "φτωχου και καθολου" δικαστη, και όχι αυτα που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σχετικά με τις δικές μου απόψεις περί "εργαζόμενου δικαστή με εργοδότη" θεωρώ ότι λίγο πολύ είναι γνωστές από την έκθεση μου σε υποψηφιότητα κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΕΔΕ.
    Σαφώς και εργοδότη μου εγώ θεωρώ μόνον το λαό εν ονόματι του οποίου και ασκώ την όποια εξουσία μου έχει ανατεθεί κατά το Σύνταγμα και τους νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαριάνθη Παγουτέλη7 Νοεμβρίου 2012 στις 1:33 μ.μ.

    Ο προηγούμενος ανώνυμος σχολιαστής ήμουν εγώ και εκ παραδρομής δεν έβαλα το όνομά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμε 3:08 και 1:07 (7-11)

    Γραμματική ερμηνεία (πρωτίστως) του άρθρου της κ. Παγουτέλη, κάνεις, για να βγάλεις σώνει και καλά το συμπέρασμα που θέλεις;

    Από όλο το κείμενο διαλέγεις μία φράση και την ερμηνεύεις (πάντα πρωτίστως γραμματικά), όπως επιθυμείς.
    Αν κατάλαβες αυτό που υποστηρίζεις, και διαμαρτύρεσαι,
    ΛΥΠΑΜΑΙ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΣ.

    Το ότι η κ. Χασιρτζόγλου διέσυρε τους συναδέλφους της στο διαδίκτυο, εκμηδενίζοντας την υπόσταση τους ως δικαστές,
    προκειμένου να εξυψώσει τον εαυτό της,
    δεν σε πειράζει;

    Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙΣ, με την σειρά σου, και συ ΤΗΝ εξαιρετική Κα Παγουτέλη, (όπως ο/η ίδιος παραδέχεσαι), στο διαδίκτυο, επειδή απάντησε στην κ. Χασιρτζόγλου;
    Γιατί σε πειράζει η απάντηση της κ. Παγουτέλη, και όχι η πρόκληση της κ. Χασιρτζόγλου, άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επειδή, εσύ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, καλέ συνάδελφε 3:08 και 1:07,
    δεν θα παίξω το παιχνιδάκι σου.

    Σου στέλνω, όμως, για την πρόεδρό σας μία γλάστρα "μη με λησμόνει", για τον πληρεξούσιο δικηγόρο σας ένα φυτό "δράκαινα" και πάρα πολλές γλάστρες με αγκαθωτούς κάκτους για τη διακόσμιση των γραφείων σας. Επίσης, και πολλά από εκείνα τα σαρκοβόρα φυτά, που τρέφονται με μύγες, γιατί στην ένωση σας, αφού θα είστε "τρεις και ο κούκος" θα βαράτε μύγες.

    Εμείς, οι πολλοί οι "καθόλου" θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε όλοι μαζί, μαλώνοντας, διαφωνόντας, αλλά πάντα με αγάπη και σεβασμό για τους διαφωνούντες. Αυτά είναι τα ωραία της δημοκρατίας.

    Ο "καθόλου" δικαστής 10:09,
    πάντα φιλικά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Επανέρχομαι για τελευταία ελπίζω φορά, επειδή μάλλον γινόμαστε κουραστικοί, αλλά κατέστησαν αναγκαίες κάποιες διευκρινίσεις:
    1) Καθόλου δεν προσπαθώ να διασύρω την Κα Παγουτέλη, για την οποία έγραψα τη γνώμη μου. Όχι απλώς την εκτιμώ απεριόριστα, αλλά προσωπικά θα την θεωρούσα και πιο άξια να μας εκπροσωπεί από κάποια μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης (μπορεί με το συγκεκριμένο άρθρο να διαφωνώ, αλλά κρίνω από πολλά περισσότερα στοιχεία, που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω όταν συνυπηρετούσαμε).
    2) Λόγω ακριβώς της εκτίμησής μου, μου ήρθε κεραμίδα όταν διάβασα τη σχολιαζόμενη άποψη. Και μόνο αυτή σχολίασα ως προς την Κα Πρόεδρο. Ορισμένα που προσέθεσα αφορούν διάφορους άλλους σχολιαστές στο διαδίκτυο.
    3) Στην άποψη της Κας Χαρσιτζόγλου περί "μη δικαστών" ΔΕΝ αναφέρθηκα ΟΥΤΕ συμφωνώ. Απλά το σημείωμά μου αφορούσε άλλο πράγμα. Θέλησα να εστιάσω στο ότι δεν μπορεί να ζητείται να μην μιλάει δημόσια κάποιος επειδή διαφωνεί η πλειοψηφία με την άποψή του (αυτά είναι πράγματα ξεκαθαρισμένα από τον καιρό του Βολταίρου - άλλωστε όσοι μου απαντήσατε μάλλον συμφωνήσατε πως δικαιούμαι και εγώ να ομιλώ).
    4) Όμως, ανώνυμε των 3.55, αν "ερμηνεύσω" την άποψη της Κας Παγουτέλη διαφορετικά (δηλ. στην πραγματικότητα contra στο κείμενο), γιατί να μην "ερμηνεύσω" και την άποψη της Κας Χαρσιτζόγλου και να πω ότι με το "καθόλου δικαστές" δεν εννοεί εσάς, συνάδελφοι, αλλά ότι φοβάται μία μελλοντική κατάσταση όπου κάποιοι θα γίνονται ή όχι δικαστές αναλόγως του μισθού;
    5) Τέλος, παρατηρώ ότι η Κα Παγουτέλη δεν απάντησε για το δευτερεύον ζήτημα που έθιξα.
    ΥΓ: Ρε συνάδελφε των 10.09/4.01, φαντάζεσαι τόσο ζωντανά τα γραφεία που θα ανοίξουμε, που αρχίζω να πιστεύω πως έχεις χόμπυ τη διακόσμηση. Ουδεμία όρεξη έχω να φύγω από την ΕΔΕ (ούτε και ξέρω κανέναν άλλο να το υποστηρίζει, ούτε έχει έννοια τέτοια ρήξη λόγω διαφωνίας μόνο σε ένα από τα μέσα κινητοποίησης - άλλωστε σου είπα πως αυτά ήταν ιδέες κάτι θερμοκέφαλων της πλειοψηφίας). Εννοείται πως είμαστε αγαπημένοι: με τους άλλους συναδέλφους στο πρωτοδικείο μου, που απέχουν, ούτε κατά διάνοια έπαιξε ρόλο το θέμα της συνταγματικότητας στις σχέσεις μας.
    Πάντως ευχαριστώ για τη γλάστρα! Ανταποδίδω με τριαντάφυλλα (το άνθος συμβολίζει το Σύνταγμα και τα αγκάθια την ερμηνεία του).
    3.08/1.07 (το 007 το πρόλαβε άλλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Είναι θλιβερό το επίπεδο των σχολίων που αναρτώνται, πραγματικά λυπάμαι. Με πόση αγωνία προσπαθούν να στηρίξουν μια εθιμικά παγειωμένη "ανωτερότητα" χωρίς να αναρωτιούνται αν αυτό έχει πλέον έρεισμα στην πραγματικότητα. Ευτυχώς τα λέτε εδώ μεταξύ σας και αλληλοστηρίζεστε.... τη συμπάθεια μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μαριάνθη Παγουτέλη Εφέτης Αθηνών10 Νοεμβρίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

    Προς ανώνυμο συνάδελφο της 8 Νοεμβρίου 2012 11:12 π.μ.

    Αγαπητέ συνάδελφε
    Τώρα διάβασα ότι περίμενες μια απάντηση στα όσα έθιξες, από εμένα.
    Και οφείλω να στη δώσω.
    Κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ως προς τον χαρακτήρα μου και χαίρομαι για την καλή εντύπωση που αποκόμισες από τη συνεργασία μας.
    Απ' ό,τι κατάλαβα στο μόνο που διαφώνησες μαζί μου είναι το γεγονός ότι εγώ προσωπικά θα θεωρούσα πιο πρέπον οι αντίλογοί μας περί της συνταγματικότητας ή μη των κινητοποιήσεων της ΕΔΕ να περιορίζονταν σε χώρους ανταλλαγής απόψεων των δικαστών όπως εδώ σ' αυτό το μπλογκ ή έστω στη Γενική μας Συνέλευση όπου και πολύ καλά έκανε όταν η κα Χασιρτζόγλου βγήκε στο βήμα και είπε την άποψή της.
    Η ένστασή μου ήταν ότι δεν έπρεπε να βγει να αρθρογραφήσει σε ένα τέτοιο ευρείας έκτασης ηλεκτρονικό και επώνυμο ΜΜΕ και να μιλήσει για καθόλου δικαστές και για φτωχούς δικαστές. Άλλωστε το ευρύ κοινό πολύ λίγα θα μπορούσε να κατανοήσει ως προς τη νομική θεμελίωση των απόψεων αυτών, αντίθετα θα υπήρχε ο κίνδυνος να μας παρανοήσουν και να μας χλευάσουν ακόμη περισσότερο.
    Κι αυτό όχι γιατί είμαι κατά της ελευθερίας της έκφρασης των δικαστών (μακριά από μένα τέτοια άποψη) μέσα στα πλαίσια πάντα της ευπρέπειας και της δικαστικής δεοντολογίας κατά τον Οργανισμό μας, αλλά γιατί είμαι κατά οποιασδήποτε ενέργειας, ηθελημένης ή αθέλητης (ποτέ δεν υποστήριξα ότι η κα Χασιρτζόγλου είχε ιδιοτελή κίνητρα) που θα έβαζε δυναμίτη στην ενότητά μας και πάνω απ' όλα θα ακύρωνε τον όποιο αγώνα ο καθένας θεωρεί σκόπιμο να δώσει κατά συνείδηση, για τα θεσμικά πρώτα απ' όλα και λειτουργικά και οικονομικά εν τέλει προβλήματά μας.

    Σε καμία περίπτωση δεν τάσσομαι υπέρ της άποψης ότι ο δικαστής δεν πρέπει να μιλά και να εκφράζεται δημόσια, απλά ενόψει του ότι οι καιροί είναι "σκοτεινοί" χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη γίνουμε έστω και αθέλητα εργαλεία στα "χέρια" των επώνυμων και ευρείας δημοσιότητας, ΜΜΕ προκειμένου να αποδυναμωθούν οι απόψεις μας και να "ξεπλυθούν" οι πραγματικοί υπεύθυνοι σήμερα της εξαθλίωσης που βιώνει ολόκληρη η Ελλάδα.
    Και να ξέρεις ότι εγώ συνάδελφε δεν χαρίζομαι σε κανέναν ακόμη κι αν ανήκει στην εκτελεστική εξουσία. Οι απόψεις μου είναι γνωστές, παραπάνω έχω κάνει παραπομπή σε όσα δήλωσα κατά την υποψηφιότητά μου στην ΕΔΕ.
    Κι αν είχα εκλεγεί στο συμβούλιο το πρώτο μου μέλημα θα ήταν να ενώσω κι όχι να διχάσω τους συναδέλφους.
    ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ παρά τις όσες εγγενείς παθογένειες παρουσιάζει, με στόχο να εξαλείψουμε μαζί αυτές τις παθογένειες κι όχι ο ένας εναντίον του άλλου.

    Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι... και ελπίζω να σε κάλυψα. Σε κάθε περίπτωση ξαναλέω ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο του πάπα και μ' αρέσει πολύ ο αντίλογος με επιχειρήματα και με ευπρέπεια γιατί σ' αυτόν στηρίζεται Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απεναντίας κυρία Παγουτέλη το ευρύ κοινό πρέπει να ξέρει τα προβλήματα των Δικαστών-διατυπωμένα με νηφάλιο τρόπο-για μάθει επιτέλους πόσα σοβαρά προβλήματα έχει ο κλάδος σας. Η μυστικοπάθεια εκθέτει τους Δικαστές και οχι η ειλικρίνεια:). Ας κάνουν μια ΓΣ ανοιχτή προς τους δημοσιογράφους ή ακόμα και προς το κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  45. Eva Τα προβλήματα των δικαστών φυσικά και θα πρέπει με νηφάλιο τρόπο να δίδονται στη δημοσιότητα από τους εκπροσώπους τους στην ΕΔΕ.
    Εδώ όμως με το άρθρο της κας Χασιρτζόγλου δεν μιλάμε για τα προβλήματά μας, αλλά για τις αντιθέσεις μας ως προς τη μορφή αγώνα που θα κάνουμε και ουσιαστικά έτσι φθάνουμε στην απαξίωση των προβλημάτων μας και στον εντοπισμό τους μόνο στο οικονομικό θέμα και όχι στο θεσμικό.
    Η περικοπή των αποδοχών των δικαστών οδηγεί και στην de facto υποτίμησή τους έναντι των άλλων δύο εξουσιών που ουδόλως έθιξαν τα κεκτημένα τους.
    Και απλά ο δημόσιος διαχωρισμός των δικαστών σε "φτωχούς" δικαστές και "καθόλου" δικαστές δεν βοηθάει στη λύση κανενός προβλήματος, ούτε των δικαστών αλλά ούτε και της κοινωνίας.
    Όσο για την αντισυνταγματικότητα των διακοπών των συνεδριάσεων μπορεί η άποψη της κ. Χασιρτζόγλου να είναι ότι όντως είναι αντισυνταγματικές, υπάρχουν όμως και αντίθετες απόψεις που δεν αποκλείεται για κάποιους άλλους και εν προκειμένω για την πλειοψηφία να είναι οι σωστότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. H απάντηση που έδωσα αφορούσε την εξής διατύπωση:"Άλλωστε το ευρύ κοινό πολύ λίγα θα μπορούσε να κατανοήσει ως προς τη νομική θεμελίωση των απόψεων αυτών, αντίθετα θα υπήρχε ο κίνδυνος να μας παρανοήσουν και να μας χλευάσουν ακόμη περισσότερο.". Σχετικά με την υποτίμηση των Δικαστών έναντι των άλλων δύο εξουσιών συμφωνώ μαζί σας και μάλιστα περιμένω από μέρους σας(των Δικαστικών λειτουργών εννοώ)μεγαλύτερη ένταση του αγώνα.Ο διαχωρισμός των Δικαστών σε "φτωχούς" και "καθόλου" ήταν πράγματι ατυχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ