Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους δικαστικούς


Tην συνταγματικότητα ή μη των νέων περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών θα κρίνει την Πέμπτη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλαν αρεοπαγίτες προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, θα συγκληθεί η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να αποφανθεί εάν είναι συνταγματικές ή όχι οι νέες περικοπές στις αποδοχές δικαστών και εισαγγελέων που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τους. 

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. των δικαστών και εισαγγελέων στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων , κατά την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ αποφάσισε να παρασταθεί το προεδρείο της Ένωσης στη Βουλή κατά την ημέρα συζήτησης των μέτρων.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012, 18:10


=============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

8 σχόλια:

  1. Από την ημέρα ψήφισης του Μνημονίου ΙΙ (Φεβρ. 2012) έχει τεθεί το θέμα περαιτέρω μείωσης των αποδοχών των δικαστών. Εδω και δύο μήνες (από τέλη Αυγούστου) το θέμα αυτό επανήλθε με ιδιαίτερη ένταση. Τελικά το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Την Πέμπτη (κατόπιν εορτής) η ΟλΑΠ θα συγκληθεί για τη συνταγματικότητα των περικοπών. Τι να σχολιάσει κανείς; Πάντως μια και θα συνεδριάσουν δεν θα πρέπει να κρίνουν και αν είναι νόμιμο και θεμιτό η αντισυνταγματικότητα των περικοπών να συμψηφίζετσαι και με αποχές των δικαστικών λειτουργών από τα καθήκοντά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θα έπρεπε να αποφανθούν οι ολομέλειες των ανωτάτων δικαστηρίων και περί της συνταγματικότητας των διακοπών των συνεδριάσεων και της υπεροχής της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών επί του περιορισμού του σχετικού ατομικού δικαιώματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι η ίδια ανοησια επανερχεται, να μειωνονται οι αποδοχες των δικαστων τις ημερες της αποχης.
    Τι να κανουμε ομως, προφανως δεν γνωριζει ο κοσμος τι δουλεια κανουμε (εννοειται οτι αυτος που το εγραψε παραπανω αποκλειεται να ειναι δικαστης). Αγνοεί ότι το 80% της εργασιας μας γινεται σπιτι ή σε διασκεψεις, κατι στο οποιο καμια αποχη δεν υπαρχει.
    Αγνοεί ότι δεν πληρωνομαστε "με το κομματι", ωστε να γινει μειωση για τις διακοπες των συνεδριασεων, γιατι τοτε θα επρεπε να πληρωνομαστε διπλό μισθό όταν θα κληθουμε να δικασουμε μετ' αναβολην ΟΛΕΣ τις υποθεσεις που εχουν αναβληθει.
    Παντα η ιδια ανοησια. Απο ασχετους φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι να το κάνω που θα παραστεί το Προεδρείο της ΕΔΕ στη Βουλή την ημέρα ψήφισης των μέτρων; Αφού δεν πρόκειται στο παραμικρό να αλλάξει τις προειλημμένες αποφάσεις...Αφού μέχρι τώρα στις συναντήσεις με κυβερνητικούς δεν τους ακούνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι προφανές οτι η Ολομέλεια θα κρίνει ότι οι περικοπές των μισθών των δικαστικών λειτουργών είναι αντισυνταγματικές. Και μετά τι? Θα εξακολουθήσουν να μην εργάζονται οι δικαστικοί, σε βάρος των πολιτών? Και τι γίνεται με όλες τις υπόλοιπες περικοπές σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους? Αυτές ΔΕΝ είναι αντισυνταγματικές? Είναι προκλητικές οι αποδοχές που απολαμβάνουν οι δικαστικοί τα τελευταία χρόνια, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα έχουν κοπεί έως 50%. Δυο κατηγορίες πολιτών υπάρχουν? Οι δικαστικοί και οι κοινοί θνητοί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλως τον εγκαθετο της 7.11.2012 10:49, που βγηκε να μας πει οτι οι μισθοι των αλλων κοπηκαν 50% και οι δικοι μας ηταν προκλητικοι.
    Πολυ απλα εισαι ψεύτης.
    Τοσο απλα.
    Κανενος ο μισθος δεν κοπηκε 38% οπως ο δικος μας.
    Προκλητικος δεν ειναι ο μισθος καποιου που χρηματοδοτει ακομη και την παροχή της εργασιας του, οπως εμεις.
    Λυπαμαι, αλλά η ψευτιά και η κακοήθεια θα απαντιεται και θα τσακιζεται ΑΜΕΣΑ.
    Σου λεω ευθεως οτι εισαι ΨΕΥΤΗΣ.
    Πες μου εναν κλαδο που να μειωθηκε ο μισθος του πανω απο 38% οπως εμεις, και θα ανακαλεσω.
    Αλλιως εισαι ΨΕΥΤΗΣ και πρεπει να ζητησεις συγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολοί που κόπηκε 100% (βλέπε 1500000 ανέργους) και άλλοι τόσοι (ελεύθεροι επαγγελματίες, καταστήματα, ιδιωτικοί υπάλληλοι) που κόπηκε παραπάνω από το 50-70%.
    Επειδή ο καθένας όμως κοιτάει μόνο τον πισινό του και τους υπόλοιπους συνανθρώπους του γραμμένους ουσιαστικά, την κατά 38% 50% και 70% μείωση αποδοχών ας την προασπίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
    Τελειώνοντας, αν η διακιοσύνη λειτουργήσει επιτέλους (αυταπάγγελτα και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ) μέσα σε αυτή την ατελείωτη μπόχα ανομίας και ξαναεπαναφέρει το αίσθημα δικαίου στον λαό, τότε ο ίδιος ο λαός θα προασπίσει τα δικαιώματα της.
    Έως τότε μπορείτε να κλαίτε την μοίρα ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε 8.11.2012 10:33, για την ταμπακερα τιποτα.
    Η απαντηση "ο ανεργος εχασε 100%" δεν απαντα στο ερωτημα μου ¨"ποιος μισθοδοτουμενος απο το Δημοσιο εχασε πανω απο 38%" (και ήδη 60%).
    Το ότι η ανεργια ειναι στο 25% δεν βλεπω με ποιο λογικο αλμα δικαιολογει να πληρωνεται ο δικαστης λιγοτερο απο την καθαριστρια της βουλης.
    Αναμενεται η συγνωμη σου για την ανακριβεια του εγραψες.
    Και βεβαια το υφακι και οι εξυπναδουλες "ο καθενας φυλαει τον πισινο του" δεν ψαρωνει κανεναν.
    Αναμενω ακομη, ποιος κλαδος του Δημοσιου μεχρι πριν μια εβδομαδα ειχε μειωση πανω απο 38% και σημερα πανω απο 60%, οπως εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ