Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανοί "ράμπο" στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Περίεργη «απόβαση», για την οποία όμως δεν είχε ενημερωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έκαναν την περασμένη Πέμπτη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης Γερμανοί δικαστές και εισαγγελείς.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι συνοδεύονταν από δύο Έλληνες συναδέλφους τους, εθεάθησαν στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης να επιθεωρούν τις αίθουσες των ακροατηρίων, να παρατηρούν τα πινάκια και να κρατούν αναλυτικές σημειώσεις για τα όσα διαδραματίζονταν στον χώρο των δικαστηρίων.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα και απαιτούν άμεση απάντηση από τους καθ' ύλην αρμοδίους. Για ποιο λόγο -και με ποιο δικαίωμα- ξένοι δικαστικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων και γιατί το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, δεν κατέστη γνωστό στους πολίτες, στο σύνολο των λειτουργών και στις δικαστικές ενώσεις;
Καρέ- καρέ η επίσκεψη
Δικαστικοί κύκλοι, μιλώντας στη zougla.gr, κάνουν λόγο για πρωτοφανή ενέργεια, η οποία θέτει σοβαρά ερωτήματα περί της ανεξαρτησίας και του αυτοδιοίκητου της Δικαιοσύνης. Η συγκεκριμένη κίνηση συμπίπτει με τη χρονική συγκυρία η οποία χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερη» για τον θεσμό, με τις νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών λειτουργών και τις κινητοποιήσεις.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 11.00. Οι Γερμανοί δικαστές και εισαγγελείς έφθασαν στις εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου, όπου τους υποδέχθηκαν δύο Έλληνες συνάδελφοί τους, οι οποίοι και τους συνόδευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της «επιθεώρησης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί άρχισαν να επισκέπτονται τις αίθουσες όπου διεξάγονταν οι δίκες -χωρίς να μπαίνουν μέσα σε αυτές-, παρατηρούσαν τα πινάκια, κρατούσαν σημειώσεις και ρωτούσαν τους συνοδούς τους σχετικά με τους κατηγορούμενους που δικάζονταν.
«Πήγαν στο Εφετείο Κακουργημάτων και στο Πενταμελές Εφετείο, χωρίς όμως να μπουν μέσα στις αίθουσες. Έκατσαν απ’ έξω και ρωτούσαν αυτούς που τους συνόδευαν σχετικά με τις δίκες που διεξάγονταν και τους κατηγορουμένους» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Τους προβλημάτισαν οι εγκαταστάσεις
Ωστόσο, η αντιπροσωπεία των Γερμανών δικαστικών λειτουργών φαίνεται ότι δεν αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψη που πραγματοποίησε.
Αυτόπτες μάρτυρες της επίσκεψης δήλωσαν στη zougla.gr ότι στη θέα των πολιτών που κάπνιζαν εντός των χώρων των δικαστηρίων δυσανασχέτησαν!
«Έβρεχε, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να μπουν στους χώρους των δικαστηρίων και να καπνίζουν, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι Γερμανοί κοιτούσαν καλά καλά και δυσανασχετούσαν» ανέφεραν πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.
Δηλώνει «άγνοια» το υπουργείο
Σε επικοινωνία της zougla.gr με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθεί για τον σκοπό της επισκέψεως των Γερμανών δικαστικών λειτουργών, τα στελέχη του δήλωσαν «άγνοια».
Από την άλλη πλευρά, σε επικοινωνία της ηλεκτρονικής εφημερίδας με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, εκείνοι επιβεβαίωσαν την επίσκεψη των Γερμανών λειτουργών της Δικαιοσύνης, τονίζοντας όμως ότι δεν γνωρίζουν τον σκοπό της.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, 14:47

29 σχόλια:

  1. Κατα την περιοδο της γερμανικης κατοχης 1941-1943 ειχαν επισκεφθει γερμανοι στρατιωτικοι δικαστικοι λΕιτουργοι, πολλακις την Ελλαδα.Η ιστορια παντα επαναλαμβανεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη κίνηση είναι να μένουν έξω απο τις αίθουσες. Η δεύτερη κίνηση είναι να μπουν στις αίθουσες και η τρίτη να ανεβούν στην έδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνω το ύφος του άρθρου. Δημόσια είναι τα κτίρια των δικαστηρίων. Δημόσιες και οι συνεδριάσεις. Από ποιον έπρεπε να πάρουν άδεια οι Γερμανοί δικαστές; Και σε ποιον να δηλώσουν το "σκοπό της επισκέψής τους";
    Καιρός είναι να γίνει γνωστό και εκτός Ελλάδας σε τι συνθήκες απονέμεται η δικαιοσύνη. Εκτεθειμένο ίσως αισθάνεται το υπουργείο, πάντως όχι το δικαστικό σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελπιζω να μη χρειαστηκε κανεις απο τους γερμανους τουαλετα...γιατι τοτε το καπνισμα εντος του δικαστικου μεγαρου θα ηταν το λιγοτερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί σας πείραξε το γεγονός; Καλά έκαναν και ήρθαν μπας και βελτιώσουν τίποτα από το μπάχαλο.

    Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, γιατί να πάρει άδεια από το Υπουργείο; Από τον Άρειο Πάγο έπρεπε να πάρει άδεια, όπως και πήρε. Δικαστές μας επισκέφθηκαν όχι διοικητικοί υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε....ξέφραγο αμπέλι γίναμε.Και καλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γνώριζε για το θέμα ,οι Προϊστάμενοι των Δικαστηρίων γιατί δεν ζήτησαν να ενημερωθούν απο τους συναδέλφους που συνόδευσαν τους Γερμανούς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα. Ώστε μπορεί να κόβει βόλτες στους διαδρόμους των δικαστηρίων ο καθένας και να καταγράφει ότι θέλει, αλλά δεν επιτρέπονται οι ξένοι δικαστές (ίσως τελικά να επιτρέπονται μόνο οι Έλληνες δημοσιογράφοι). Δεν ξέρω μήπως κι εγώ αμάρτησα που πέρασα στις διακοπές μου από ένα πρωτοδικείο και μάλιστα είχα το θράσος α) να δω και τα εκθέματα του τμήματος διακοπών που δίκαζε και β) να ρίξω μια ματιά και στο ακροατήριο.
    Επίτης ουσίας:
    Αν θέλουμε (εν μέρει ήδη την έχουμε), τη συμπαράσταση των ευρωπαίων συναδέλφων, είναι προφανές ότι θα πρέπει να δουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη από κοντά. Η οποία κατάσταση ένας θεός ξέρει πώς έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό από τους πολιτικούς της χώρας μας.
    Η επίσκεψη συναδέλφων από άλλες χώρες παραδοσιακά ήταν καλοδεχούμενη από εμάς. Τον αρθρογράφο πιθανό να ενόχλησε πως ήταν ... Γερμανοί. Βεβαίως ένας μη δικαστής είναι πιθανό να αρθρογραφεί δίνοντας στα γεγονότα την πολιτική κατεύθυνση που επιθυμεί. Όμως το να ερμηνευθεί η επίσκεψη, όπως αυτή περιγράφεται, ως ... παρέμβαση, δείχνει πλήρη άγνοια ως προς τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Επιπλέον δείχνει άγνοια του επιπέδου των Γερμανών Δικαστών (δηλ. νομίζει κανείς πως οι ίδιοι θα είχαν τη διάθεση να "παρέμβουν";).
    Μη λέμε συνεπώς ό,τι μας κατέβει. Είμαστε συνάδελφοι και με τους Γερμανούς και με τους Γάλλους και με οποιονδήποτε δικαστή δημοκρατικής χώρας. Εμείς θα έπρεπε να επιδιώκουμε να τους φέρνουμε να βλέπουν τα πράγματα από κοντά.
    Το ότι οι άνθρωποι έπαθαν πολιτισμικό σοκ από το κάπνισμα στους διαδρόμους, είναι άλλο χαριτωμένο κεφάλαιο, που χρήζει χωριστής αναλύσεως.
    ΥΓ: Τα ανωτέρω, αν είναι ακριβές το ρεπορτάζ. Διότι υποψιάζομαι πως μπορεί, τέτοια εποχή, να ήρθαν για καμιά δικαστική συνδρομή και επί τη ευκαιρία να έκαναν μια βόλτα στους διαδρόμους για να δουν αν η ατμόσφαιρα είναι τόσο τριτοκοσμική όσο είχαν ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιό είναι το κακό σ' αυτή την επίσκεψη; Εδώ μπαίνει στα δικαστικά μέγαρα (κατ' ευφημισμόν) ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ και έχει πρόσβαση ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στο κτίριο. Οι αλλοδαποί συνάδελφοι μάς πείραξαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι να βγει κάτι καλό από την επίσκεψή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γερμανοί δικαστές και εισαγγελείς είναι οι Ράμπο; Πάλι καλά που ο δημοσιογράφος δεν τους αποκάλεσε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Εκτός θέματος ο τίτλος του δημοσιεύματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποίοι είναι οι Έλληνες συνάδελφοι δικαστές που συνόδευσαν τους Γερμανούς Δικαστές;
    Με ποιά ιδιότητα οι Έλληνες συνάδελφοι "ξενάγησαν" του Γερμανούς;

    Οι επίσκεψη των Γερμανών ήταν ιδιωτική ή στα πλαίσια κάποιων συνεδρίων κλπ.

    Πως ήρθαν σε επικοινωνία με τους Έλληνες Δικαστές που τους συνόδευσαν οι Γερμανοί, και ποιός ο λόγος της επίσκεψης τους.

    Από τις απαντήσεις θα κριθεί περί τίνος πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη Γερμανία βρέχει, χιονίζει και κάνει παγωνιές πολύ συχνότερα απ' ό,τι στη Θεσσαλονίκη.
    Αλλά δεν νομίζω να καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους των δικαστηρίων παρά την απαγόρευση. Λογικό οι δικαστές να εμειναν άναυδοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πΟΛΛΈς ΦΟΡΈΣΣ ΈΧΩ ΤΎΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΠΟΥ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ.ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΝΑΓΗΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ Κ.Λ.Π.ΜΗ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η είδηση δημοσιεύθηκε στο Ζougla.gr γι' αυτό κρατήστε μικρό καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελληνες γλωσσομαθείς συνάδελφοι επιλέγονται από τον Προιστάμενο για την ξενάγηση συναδέλφων δικαστών.Είναι συνήθεις οι επισκέψεις αυτές.Εμείς, όταν έτυχε να βρεθούμε στο εξωτερικό παρακολουθήσαμε και δίκη και μάλιστα μας χαιρέτησαν από την έδρα οι συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν μπαίνει στο χώρο των δικαστηρίων ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ και μάλιστα μεταφέροντας ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αντικείμενο (πρβλ. το πρόσφατο περιστατικό στην πρώην Σχολή Ευελπίδων με το τραγικό αποτέλεσμα που είχε) μας μάρανε που οι Γερμανοί δικαστές εθεάθησαν να παρατηρούν τις αίθουσες και τους διαδρόμους του δικαστηρίου; Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια που ήμουν πάρεδρος, μπήκαν στη Σανταρόζα (ποιός τη θυμάται;) μερικοί Αμερικανοί δικαστές και μας ρώτησαν τί είμαστε εμείς. Τους φανήκαμε σαν ούφο μέσα σ' αυτό το σαράι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μα τι αξεστοι αυτοι οι Γερμανοι βρε παιδακι μου...να τους ενοχλησει το τσιγαρο στο μεγαρο της δικαιοσυνης...α πα πα...απολιτιστοι...
    εμ και το αλλο? να μην παρουν αδεια για να μπουν? ντροπη.... απορω ποιος τους αφησε να μπουν απο την υψιστης ασφαλειας εισοδο...απαραδεκτο...
    ελπιζω τουλαχιστον να σκουπισαν καλα τα ποδια τους πριν μπουν, γιατι βρεχει αυτες τις μερες, και θα μας λερωσαν με λασπες τα χαλια...
    ε ρε βουρδουλας που λειπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλαδή αν οι Γερμανοί έπαθαν σοκ με το που είδαν διαδίκους να καπνίζουν στους διαδρόμους (πςς..τι θυμήθηκα "Το Δέντρο" του Σαββόπουλου), τι σοκ θα πάθουν αν δουν που δικάζω (είμαι Πρωτοδίκης νησιωτικού Πρωτοδικείου) μην μιλήσω για τα διάφορα μεταβατικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κυρία Μάνδρου δηλαδή γιατί μπορεί να περιδιαβαίνει ανενόχλητη στα ενδότερα των δικαστηρίων και ο κ. Τριανταφυλλόπουλος να έχει τις πιο "χοτ" πληροφορίες από τα γραφεία των εισαγγελίας των εφετών και τους ανακριτές;
    Αυτή τα υποκριτικά πατριωτικά-εθνικιστικά μόνο σε καλό δε θα μας βγούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου κάνει απίστευτη εντύπωση η αφέλεια συναδέλφων για την επίσκεψη Γερμανών Δικαστών στην Ελλάδα λέγοντας "δικαίωμά τους είναι" , "καλό θα μας κάνει". Δηλαδή αγαπητοί φίλοι έχετε την άποψη ότι οι Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα ως τουρίστες για να θαυμάσουν τα δημόσια κτίρια ή ακόμα περισσότερο ότι είναι φιλέλληνες και έχουν περίσσευμα χρημάτων και θέλουν να φτιάξουν υποδομές έδώ;; Ευκολοπιστία παιδιού Α' Δημοτικού που το παρασέρνουν με καραμέλες. Πρέπει να είναι κανείς πολύ ανοιχτομάτης για να δει ότι μετά την οικονομική κατοχή, έρχονται για να ελέγξουν τα πάντα; Εκτός αν είστε της λογικής ότι αφού εμείς δεν μπορούμε μόνοι μας, ας γίνουμε προτεκτοράτο και υπηρέτες των ξένων μέσα στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διάβασα τα ανωτέρω σχόλια κ πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό...αγαπητοί συνάδελφοι (όσοι είστε ). Το θέμα δεν είναι αν επιτρέπεται να εισέρχεται εντός των δικαστικών μεγάρων οποίος θέλει, αλλά ο τρόπος που το έκαναν. Φυσικά και αν θέλουν να έρθουν ας έρθουν. Ανοιχτά τα κτίρια σε όλους. Ομως το θέμα είναι ότι ερχόμενοι με αυτόν τον τροπο δείχνουν τσαμπουκά κ παραγοντιλικι. Σαν να μας επιθεωρουν. Από που και ως που? τουλάχιστον οι δικοί μας επιθεωρητές μας προειδοποιούν...και τι δηλαδή? ήρθαν για να βελτιώσουν τα πράγματα, όπως αναφέρει κ κάποιος ανωτέρω? δε νομίζω γιατί θα έλεγαν στην κυβέρνηση ν πράξει κάτι...αλλά ξέχασα, εμείς οι έλληνες είμαστε πάντα ανώτεροι κ δε θα πρέπει να μας ενοχλεί τίποτα! Θα ήθελα τέλος να μάθω, έτσι από περιέργεια, ποιοι ήταν οι έλληνες συνάδελφοι που κ δεν ενημέρωσαν κανένα, αλλά κ ήταν μαζί τους σαν τσιρακια...ξεφτίλα κ ξεπεσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Που να δείτε τι θα πάθαιναν αν έμπαιναν σε άλλη αίθουσα όπου εκεί δεν καπνίζουν δικηγόροι και διάδικοι... Μήπως να σοβαρευτούμε λίγο με το θέμα του καπνίσματος;; Dura lex sed lex, κύριοι συνάδελφοι. Αυτά που ήξεραν κάποιοι ανήκουν σε άλλες εποχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στους Γερμανούς συναδέλφους, δείξαμε τα πινάκιά μας και πόσο διογκωμένα είναι; σαν το ελληνικό "χρέος";από αυτούς, περιμένει η Πολιτεία τους να δικάζει ένας δικαστής υποθέσεις που αναλογούν σε δέκα, τουλάχιστον, δικαστές, αλλά να πληρώνεται για μισός δικαστής;και το Κράτος τους, παρόλ'αυτά, να τους αφήνει να διασύρονται διεθνώς ως οι πλέον "καθυστερημένοι" και αποκλειστικά υπαίτιοι για την καθυστέρηση;Λοιπόν, μου ήρθε μια ιδέα. Τόσοι και τόσοι προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και τώρα, απ'ό,τι έχω μάθει, σκέφτονται με νόμο, να προβλεφθεί η οικονομική επιβάρυνση όσων δικαστών συνετέλεσαν, με δοθείσες αναβολές σε υποθέσεις, στο να καθυστερήσει η υπόθεση και να καταδικαστεί η χώρα σε αποζημίωση του ζημιωθέντος διαδίκου. Μήπως να προσφύγουμε και οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί στο ΕΔΔΑ, ζητώντας την αντίστοιχη αποζημίωση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διότι το κράτος αδιαφορεί να λάβει τα μέτρα που οφείλει (οργανικές θέσεις-αύξηση, υλικοτεχνική υποδομή-τεχνολογία-βιβλία, υπαλληλική υποστήριξη, μείωση των απίστευτα πολυάριμθων προβλεπομένων ανακοπών, αιτήσεων αναστολών εκτέλεσης, κ.λ.π. "παράξενα" και "αδιανόητα"), ώστε να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της ταχύτερης απονομής αυτής (Δικαιοσύνης) και να μην διασύρονται οι Έλληνες Δικαστές και μόνο αυτοί, που θέλουν να τους χρεώσουν και τη "νύφη" από επάνω; ας κάνουν όλα τα παραπάνω, αντί να ορίζουν εξωπραγματικές προθεσμίες για την έκδοση αποφάσεων και να νομίζουν ή να κάνουν άλλους να νομίζουν ότι μέχρι εκεί σταματά η ευθύνη τους και ότι έπραξαν το καθήκον τους, και μετά θα φανεί ξεκάθαρα ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης των δικαστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Από ότι φαίνεται, κατά τους αρθρογράφους, οι Γερμανοί ΔΕΝ είναι φίλοι μας...Παναγιώτης Δανιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλό είναι που μας επισκέφθηκαν οι Γερμανοί συνάδελφοι. Θα δουν, επιτέλους, σε τι χάλια κατάσταση δικάζουμε!! Αυτά, για τη νομοθετική εξουσία που περιφρονεί τη δικαστική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφήστε όλοι τις ψευτομαγκιές και κάντε ένα ταξίδι στη Γερμανία. Πριν ή μετά τα ψώνια σας στα εμπορικά κέντρα επισκεφθείτε ένα δικαστήριο και προσπαθήστε να παρακολουθήσετε μία συνεδρίαση. Όταν με το καλό επιστρέψετε, κάντε τις συγκρίσεις αμερόληπτα, χωρίς φόβο ή πάθος (αντιμνημονιακό). Και τότε θα δείτε, αν ενδιαφέρεστε για τη Δικαιοσύνη πραγματικά, πόσο υστερεί το δικαστικό σύστημα της Πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. οι θιγμενοι πατε να βρειτε δικαστηριο δυτικης χωρας που να λαμβανει χωρα τετοια αποδεικτικη δικαδικασια : http://taxalia.blogspot.com/2012/12/blog-post_8615.html
    και μετα τα ξαναλεμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν οι Γερμανοί Δικαστές δυσανασχέτησαν απλά με το (καθημερινό) θέαμα του τεκέ στο Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, εγώ κάθε μέρα φρίττω. Και κάθε φορά αναρωτιέμαι, πως και δεν απασχολεί το ζήτημα, καθόλου όμως, την Εισαγγελία ή τη διοίκηση του Δικαστηρίου. Πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι η πιο γλαφυρή αποτύπωση της κατάστασης που έχει παγιωθεί, της επιλεκτικής δηλαδή εφαρμογής των νόμων. Για αυτό άλλωστε όλοι οι αριμάνειοι Έλληνες ούτε καν διανοούνται να παραβούν την αντίστοιχη απαγόρευση σε οποιαδήποτε πόλη του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κράταγαν λέει και σημειώσεις.
    Τι σημείωναν; Απο τι ξύλο ειναι φτιαγμένα τα έδρανα; αν οι δερμάτινες καρέκλες είναι ανατομικές; αν οι αίθουσες είναι καλά αεριζόμενες και με θέρμανση;
    Αν αυτά τους ενδιέφεραν, καλοδεχούμενοι.
    Αλλά νομίζω οτι άλλα τους ενδιέφεραν και πολύ φοβάμαι γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ