Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ 19ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΑΜΕΣΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ



            Στις 19 Ιανουαρίου ανεστάλησαν προσωρινά οι δυναμικότερες και μαζικότερες κινητοποιήσεις που έγιναν ποτέ από το δικαστικό σώμα. Η γενικευμένη αυτή αντίδραση δεν είχε τυχαία τη μεγαλύτερη διάρκεια και την σχεδόν καθολική ενότητα και αποδοχή των συναδέλφων. Απέναντί μας είχαμε μια ανάλγητη και απρόθυμη εκτελεστική εξουσία.
Ένα οικονομικό επιτελείο που λειτουργώντας με λογιστικούς όρους παραμέρισε κάθε έννοια δικαιοσύνης και νομιμότητας, εξοβελίζοντας όλες τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις για κατοχύρωση του μισθολογίου των δικαστικών λειτουργών και αδιαφορώντας για την εξαθλίωση στην οποία φέρνει πλέον εκατοντάδες δικαστές και εισαγγελείς με πρωτοφανείς περικοπές μισθών που ισοδυναμούν ουσιαστικά με στέρηση πόρων διαβίωσης. Δείχνοντας αδιαφορία και ιδιαίτερη σκληρότητα και στέλνοντας έναν από τους κορυφαίους θεσμούς του πολιτεύματος στο ικρίωμα, έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι σε άλλες ομάδες εργαζομένων που θα τολμήσουν στο μέλλον να διεκδικήσουν διατήρηση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης. Ο αγώνας μας -όπως και κάθε αγώνας- δεν πήγε χαμένος. Δείξαμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι. Κερδίσαμε τη στήριξη μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης, παρά την αρχική προσπάθεια υπονόμευσης και συκοφάντησής μας από στρατευμένα κέντρα ενημέρωσης. Συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη να δρούμε συλλογικά, να παραμείνουμε ενωμένοι, να αντιστεκόμαστε με όλα τα νόμιμα μέσα σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης και αντιληφθήκαμε πώς ακριβώς νοείται ο σεβασμός της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία και τί είδους δικαστικούς λειτουργούς επιθυμούν να έχουν. Όλα αυτά αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη και πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον, καθώς προβάλλει επιτακτικότερη η ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και συσπείρωσης όλων για την προάσπιση του θεσμού και του κύρους της Δικαιοσύνης.
            Οι λίγες ημέρες που πέρασαν από την απόφαση της ΓΣ της 19ης Ιανουαρίου για αναστολή των κινητοποιήσεών μας ήταν αρκετές για να επαληθευτούν οι εκτιμήσεις μας και να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας. Εκφράσαμε στη ΓΣ τον προβληματισμό ότι το ενδιαφέρον που όψιμα έδειξε η Κυβέρνηση για συνάντηση των Προεδρείων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό ήταν προσχηματικό και έγινε με μοναδικό σκοπό να σταματήσουμε την συνεχώς εντεινόμενη πίεση που ασκούσαμε. Την επόμενη ακριβώς εβδομάδα πράγματι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση. Η δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης κατά την διάρκεια των στάσεων διαμαρτυρίας, ότι η Κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της απέναντι στους Δικαστές, αντικαταστάθηκε ξαφνικά από μια χιλιοειπωμένη υπόσχεση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα αποκατασταθεί το δικαστικό μισθολόγιο, όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Δοκιμάσαμε τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας μέσα από την προσφυγή στο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος. Η απάντησή τους ήταν άμεση και εκδικητική: «Θα φορολογήσουμε και το επίδομα που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητο». Οι συγκρατημένοι και φειδωλοί σε δηλώσεις πολιτικοί καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, θυμήθηκαν και πάλι την παλιά τους συνηθισμένη πρακτική να στρέφονται εναντίον Δικαστών και Εισαγγελέων όταν οι αποφάσεις τους δεν είναι αρεστές και να προβαίνουν σε αφ’ υψηλού υποδείξεις για τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων, παρεμβαίνοντας έτσι αντιθεσμικά και απροκάλυπτα στο δικαιοδοτικό μας έργο. Κι όλα αυτά είναι η αρχή σε μια μακρά περίοδο δοκιμασίας που μας περιμένει. Τη συνολική τοποθέτησή μας και τις αναλυτικές προτάσεις μας για όλα τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Δικαιοσύνης επιφυλασσόμαστε να τις καταθέσουμε στο προσεχές διάστημα.
            Για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων που προέκυψαν με την παραπομπή των συναδέλφων Ι. Πενταγιώτη και Β. Μαρσιώνη στο 7μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Α.Π., καθώς και με την περικοπή μισθού σε συναδέλφους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΕΔΕ, προτείναμε εγγράφως προς το ΔΣ της Ένωσης τα εξής: 1ον) Παράσταση όλων των μελών του ΔΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΑΠ, προς υποστήριξη των παραπεμφθέντων συναδέλφων. Γνωρίζουμε καλά ότι οι προθέσεις τους ήταν αγνές και εμφορούνταν από διάθεση πατριωτικού καθήκοντος. Ο πατριωτισμός είναι φλογερός από τη φύση του. Υπάρχουν και γνήσιοι πατριώτες που το συναίσθημα τους οδηγεί καμιά φορά πιο μακριά, χωρίς να μπορούν να υπολογίσουν τις συνέπειες της πράξης τους. Αν αντιμετωπίζονταν ως συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε δικαστικό λειτουργό κάθε αυθόρμητη φράση που ξεπερνάει το όριο που χαράζει η σύνεση, διέπεται από το συναίσθημα και εκφράζεται χωρίς επιτήδευση, ιδίως σε περιόδους έντασης και κρίσης, θα ήταν σα να καταδικάζαμε τους περισσότερους συναδέλφους που εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την αγωνία τους για το μέλλον του θεσμού της Δικαιοσύνης και του τόπου. 2ον) Καταβολή του τμήματος του μισθού που περικόπηκε σε συναδέλφους από το Ταμείο της Ένωσης. Θεωρούμε απαράβατο ηθικό χρέος μας να αποκαταστήσουμε οικονομικά όλους τους Δικαστές και Εισαγγελείς που τιμωρούνται, γιατί πειθάρχησαν στις αποφάσεις της Ένωσης και φάνηκαν συνεπείς στον αγώνα μας και παράλληλα να αποφασιστεί για μια ημέρα διακοπή λειτουργίας των Δικαστηρίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή τέτοιων νόμων που θεσπίστηκαν φαινομενικά για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, αλλά στην πραγματικότητα για την καθυπόταξη του δικαστικού φρονήματος.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2013


Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών    Κων/νος Σαργιώτης- Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης- Πρωτοδίκης                              Μαρία Κουβαρά- Ειρηνοδίκης

Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                                         Μέλη της ΕΔΕ





17 σχόλια:

  1. Τρικυμία εν κρανίω και πλήρης ισοπέδωση. Τώρα θα αρχίσουν να μπουκάρουν και στα πειθαρχικά του ΑΠ για να ....τιμήσουν τις παραδόσεις του Δικαστικού Σώματος προφανώς. Μην έχει μόνο ο Φωτόπουλος το προνόμιο της μπούκας. Και σ' ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι όσο υποχωρούμε, τόσο η κυβέρνηση θα απλώνεται. Ο φόβος όμως των πειθαρχικών ήταν αυτός που ήταν καταλυτικός στην απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων. Και πραγματικά κανείς δεν ξέρει με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσαμε να πιέσουμε. Επίσης βλέπω με θλίψη ότι εκτός από τους συγκεκριμένους συναδέλφους που συχνά κάνουν παρεμβάσεις και προτάσεις -με ορισμένες διαφώνησσα και το είπα δημόσια, με τις περισσότερες ταυτίζομαι- τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι τελείως εξαφανισμένα. Ανύπαρκτοι εντελώς. Πείτε κάτι ρε συνάδελφοι, έτσι για να δούμε τί σκέφτεστε και σεις.. Είμαι απολύτως σύμφωνος με τη στήριξη του Πενταγιώτη και της Μαρσιώνη. Αλλοίμονο αν απουσιάζει η Ένωση και σε τέτοιες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πίεστε την Ένωση να βγάλει ανακοίνωση με αφορμή το θρασύτατο ρεπορτάζ του MEGA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ... ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΗΘΟΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΑΣ... ΟΜΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΕΡΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟ. Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ. ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια πρόταση σοβαρή να κάνει κάποιος δεν προλαβαίνει κι' αρχίζουν τα παπαγαλάκια... Τα ίδια και τα ίδια. Φωτόπουλος, ΔΕΗ, ΠΑΜΕ, Βίλα Αμαλία και δεν συμμαζεύεται. Ακρωτηριασμένα μυαλά και φτωχό πνεύμα. Δηλαδή φίλε των 10.36' εσύ τι λες; Ότι η Ένωση θα πρέπει να αφήσει τους συναδέλφους ανυπεράσπιστους; Δεν πήρε άλλη φορά θέση υποστηρίζοντας συναδέλφους που διώκονταν;(στην περίπτωση Μπάγια για παράδειγμα). Τότε πάλι για μπουκάρισμα έλεγες; Μάθε ρε άνθρωπε να ξεχωρίζεις το σοβαρό από το γελοίο. Όσο για την Ένωση απορώ πραγματικά για ποιό λόγο δεν πήρε επίσημα θέση για τέτοια ζητήματα πόυ θέτουν οι συνάδελφοι που υπογράφουν το κείμενο, τη στιγμή μάλιστα που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ ενώ υπήρχε και δήλωση στήριξης από ομάδα δικηγόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας μην είμαστε επικριτικοί κατά των συναδέλφων δικαστών και τους κατηγορούμε για ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και οι άλλες δικαστικές ενώσεις εχουν πολύ μεγάλη ευθύνη γι αυτό, όταν δεν βρίσκουν ούτε μιά ανακοίνωση συμπαράστασης σε συναδέλφους που διώκονται πειθαρχικά για έκφραση γνώμης. Η ανακοίνωση των 4 συναδέλφων του ΔΣ πρέπει να γίνει κοινή ανακοίνωση όλων των Ενώσεων. Είμαστε μαζύ σας συνάδελφοι της μειοψηφίας. Κοινή δράση και ενότητα θέλουμε, με στήριξη από τις Ενώσεις. Δεν μας αφαιρούν μόνο αποδοχές, μας αφαιρούν την ηθική μας υπόσταση και την αξιοπρέπειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aπάντηση στο πρώτο σχόλιο.Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι η Ενωση δεν πρέπει να έχει λόγο στις πειθαρχικές διώξεις των μελών της, όταν μάλιστα άπτονται θεμάτων που είναι κοινά για όλους και καθένας από μας θα μπορούσε να βρεθεί απολογούμενος για "έκφραση γνώμης".Αντίθετα, πρέπει η Ενωση να βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΣΙΩΝΗ και με αφορμή αυτές τις διώξεις ν' ανοίξει το θέμα των πειθαρχικών παραπτωμάτων.Η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια καθενός πρέπει να προστατεύεται και όχι να είναι πειθαρχικό παράπτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ" των 7:44 μμ, να βάλεις στις επόμενες εκλογές για να μας εκπροσωπήσεις εμάς τους πολλούς, έτσι ώστε να έχουμε όσο καλύτερο δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς στη νέα κατάσταση. Απορώ, ποια είναι η θέση σου; Ξέχασες να την πεις. Με τους πολλούς; Τότε γιατί μιλάς; Μόνο για να σπείρεις πανικό και διχόνοια; Ή με τους λίγους; Μάλλον όχι. Αφού δεν είσαι ικανός να μετρήσεις ούτε άτομα ούτε δυνάμεις. Αυτή είναι η "ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ" συνεισφορά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρός ανώνυμη/ο των 07.44 μμ: Λυπάμαι και εγώ που θα σας απογοητεύσω, αλλά με αυτά που μας λέτε (είμαι σιγουρος ότι είστε δικαστής), δεν έχετε συναίσθηση του δικαστικού λειτουργήματος. Η Δικαιοσύνη είναι μια από τις τρεις εξουσίες του κράτους, ισότιμη και ισόκυρη. Δεν είναι ζήτουλας, να παίρνει ότι του δίνουν ή να μην παίρνει ότι δεν του δώσουν. Ο Δικαστής είναι Δικαστής, και οι αποδοχές του αντικατοπτρίζουν και μόνο το κύρος του αξιώματος και τίποτε άλλο. Ή μηπως θέλετε να μας πείτε ότι η Πολιτεία θέλει τον δικαστή χωρίς κύρος; Θα σας το πώ και λίγο διαφορετικα: στην Ελεβετία, στην πλουσιότερη χώρα της Γης, ο Ανώτατος Δικαστής, παίρνει 202.000 ευρώ το χρόνο. Για τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ξέρω να σας πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Πενταγιώτης και όλοι οι άλλοι επέλεξαν. Τώρα ας υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Μεγάλα παιδιά είμαστε (εκτός και αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι μόνο παιδιά και όλα τους συγχωρούνται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω αν οι συνάδελφοι σταμάτησαν την απεργία επειδή φοβήθηκαν τα πειθαρχικά. Στο δικό μας Πρωτοδικείο απλά σκεφτήκαμε πως υπάρχει και φιλότιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Αφοι Σεβαστίδη, παρότι ότι τους εκτιμώ γενικά, κάνουν το εξής λάθος: Βγαίνουν ως κεραυνός εν αιθρία, λένε πράγματα με τα οποία γενικά θα συμφωνούσε κάποιος. Θωπεύουν ώτα. Όμως κάνουν ένα καίριο λάθος: δεν λένε ποτέ οι ίδιοι τι προτείνουν, εμφανίζονται σε "αραιά" χρονικά διαστήματα, "θυμήθηκαν" όψιμα του συναδέλφους μου κκ. Πενταγιώτη και Μαρσιώνη, γιά να κάνουν τι; Προσωπική πολιτική; Που ήταν οι Αφοι Σεβαστίδη όταν βοούσε ο τόπος για τους διωκόμενους συναδέλφους; τι κάνανε; τι πρότειναν; Στη θέση τους θα μιλούσα με την τρόικα, προκειμένου να βγάλω ένα καλό αποτέλεσμα. Προσωπικά "μιλάω" με στελέχη της Γερμανικής Ένωσης Δικαστών, και μου ειπαν ότι το 2009 προκάλεσαν την υπ' αριθμ. 1685/2009 απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία Γαλλία και Γερμανία καλούνται να αυξήσουν αισθητά τους μισθούς των δικαστών. Και με προπομπό την απόφαση κερδίζουν αγωγές και διαπραγματεύσεις. Τους προκαλώ λοιπόν ανοιχτά, να πάνε στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Θα πάνε;
    Δ.Ζ.
    Αντεισαγγελέας Πρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λάθος πληροφόρηση. Ουδεμία περικοπή μισθού έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καινούργιο μανιφέστο από αυτους που ευθύνονται για εδώ που φτάσαμε σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους που δεν αντιστάθηκαν γιατί δεν θα ήταν συνδικαλιστικά σκόπιμο. Ας προσέχαμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον συνάδελφο 5.51' : Πού ρώτησες και έμαθες ότι δεν υπάρχει πουθενά περικοπή μισθού; Για ρώτα και στην Κρήτη να δεις τί γίνεται.. Αυτό ξέρω τουλάχιστον εγώ. Μπορεί να έχει συμβεί και αλλού και δεν το ξέρω. Ας αφήσουμε τις γενικεύσεις μόνο και μόνο για να πούμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνάδελφε αντεισαγγελέα Δ.Ζ.
    Δεν εννόησα καλώς. Προτρέπεις 2 μέλη του ΔΣ της Ένωσης να αρχίσουν από μόνοι τους συνομιλίες με το Συμβούλιο της Ευρώπης; Δεν υπάρχει ΔΣ και Πρόεδρος στην Ένωση; Με αυτό το σκεπτικό αφού μιλάς εσύ με την Γερμανική Ένωση Δικαστών, λύσε μας εσύ το πρόβλημα. Σου τα λέω αυτά με συμπάθεια γιατί βλέπω διάφορες προσπάθειές σου που είναι θετικές. Όμως το να ζητάς από 2 ανθρώπους να σου λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα είναι παράλογο. Χωρίς να το παίζω δικηγόρος τους, για το εάν η συγκεκριμένη 4άδα εμφανίζεται "αραιά" και "χωρίς προτάσεις" μάλλον είναι χιούμορ ή οφείλεται στο ότι δεν έχεις έρθει ποτέ σε ΓΣ της Ένωσης. Εκτός κι' αν έχεις δει κανέναν άλλο από τα ΔΣ όλων των Ενώσεων να κάνει πιο συχνά και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πας καλά, κ. 5:51;

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ;

    ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ;

    Αξίζει να κάνεις διάλογο με κάποιον που δεν ξέρει τι γράφει; ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ