Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΚΑΣΤΕΣ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ... ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ, ΚΥΡΙΩΣ, ΑΠΌ 1:50 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ!

3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, 1 ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, 1 ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 13:00, ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ - ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=30574968#toppage

==========
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

41 σχόλια:

  1. Εμ!! για αυτό έχω αυχενικό. Είναι από τον πολύ ύπνο ανάσκελα.
    Επίσης η τενοντίτιδα μάλλον οφείλεται στις ζαριές στο τάβλι.
    Βρε παιδιά, εγώ λέω αύριο να πάω στο γραφείο έτσι για ξεκάρφωμα. Μάλιστα θα στήσω καραούλι έξω από τις δημοσιεύσεις να δω ποια καλή νεράιδα δημοσιεύει τις αποφάσεις.
    Επίσης συμβουλεύω τους συναδέλφους να ψάξουν τα σπίτια τους για κρυφές κάμερες. Αλλιώς δε δικαιολογείται τόση βεβαιότητα ότι "υποτίθεται πως γράφουμε αποφάσεις.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο κουβαλάμε τις δικογραφίες στα σπίτια μας, υποφέροντας οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι τουλάχιστον από τη μέση μας, και δεν τις παραδίδουμε στα Πρωτοδικεία και τις Εισαγγελίες, αντίστοιχα, απαιτώντας τη διάθεση χώρου ώστε να εργαζόμαστε εκεί καθημερινά και σε συγκεκριμένο ωράριο, που θα αμείβεται ανάλογα, αυτά και άλλα χειρότερα θα ακούμε. Είναι πλέον φανερό. Μόνο ένας φτωχός, άβουλος, φοβισμένος υπαλληλίσκος-"δικαστής", που θα σκύβει το κεφάλι, χωρίς καμία προοπτική, δεν θα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όποια σχέδιά τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο ποτε έχει να πατησει το ποδι του σε ελληνικο δικαστηριο αυτος ο δικηγορος, που ειναι και μελος του ΔΣ του ΔΣΑ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον απολογισμό στο 2:14 δε γίνεται λόγο, όμως.. Είναι πάρα πολύ απλό και σύντομο για 300 δικαστές να δημοσιεύσουν 99.000 πολιτικές αποφάσεις, 100.000 ποινικές και 5.300 βουλεύματα, με μία νομοθεσία η οποία παρουσιάζει αλλαγές κάθε μήνα και οι δικαστές καλούνται να θυμηθούν τα φοιτητικά χρόνια που δεν σήκωναν το κεφάλι απ' τα βιβλία για να τα χωρέσουν όλα στον εγκέφαλο.. Και αν θέλετε κάτι πιο πειστικό, ρωτήστε ένα παιδί δικαστικού τι κάνει ο γονιός του. Η απάντηση που θα πάρετε είναι: στο γραφείο του, δουλεύει. Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι ότι εργάζονται στο γραφείο του σπιτιού τους και όχι στο γραφείου του κάθε δικαστικού μεγάρου, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δικαιοσύνη είναι φορτωμένη. Ας προσλάβουν κι άλλους δικαστές . Αυτοί εξώθησαν τον κόσμο στα δικαστήρια με τις εσφαλμένες πολιτικές τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος "υποτίθεται" είναι άσχετος και ανίδεος με τη δουλειά που κάνουν οι δικαστές. Κύριε "υποτίθεται" εργαζόμαστε "ΦΑΣΟΝ" και πληρωνόμαστε με μηνιάτικο. Στη πραγματικότητα είμαστε υπόδουλοι της εργασίας μας, αλλά το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι βοηθάμε την πατρίδα μας. Ο μισθός μας έχει μειωθεί κατά 80% και συνεχίζουμε να δουλεύουμε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες καθημερινά και πάνω από 10 ώρες ημερησίως χωρίς να γνωρίζουμε αργίες και ημέρες ξεκούρασης. Κύριε "υποτίθεται", δώσατε μια πολύ κακή εικόνα για τους δικαστές που είναι ψευδέστατη. Δεν έχουμε γραφεία δεν κάνουμε διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοησία; Άγνοια; Αφέλεια; Δε νομίζω ότι είναι τόσα απλά τα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια κατευθυνόμενη δήλωση από έναν έμπειρο δικηγόρο σε ένα έγκριτο μέσο μαζικής ενημέρωσης. Θα δείτε ότι σε λίγο καιρό θα ακούσουμε ότι μειώνονται οι δικαστικές διακοπές και ο κόσμος θα πει: "Μπράβο, επιτέλους, καιρός ήταν, άκου 5 μήνες διακοπές..."..
    Πρέπει, λοιπόν, όσο είναι ακόμη νωρίς, να ζητήσουμε να αυξηθούν οι δικαστικές διακοπές προκειμένου να μπορέσουν οι 300 δικαστές της Αθήνας να βγάλουν τις 100.000 αποφάσεις που χρεώθηκαν...Αν δεν διεκδικούμε τίποτα, θα χάσουμε κι αυτά που έχουμε. Τα ίδια ισχύουν και για τα κωλύματα εντοπιότητας, που μας έκαναν τη χάρη και δεν επεκτάθηκαν σε άλλες πόλεις, όπως ήταν στο σχέδιο νόμου του 4055, αντί να τα καταργήσουν εντελώς, όπως γράφει στο παρακάτω θέμα και ο εκλεκτός συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος ειναι αυτος ο Χαρακτινιωτης?
    Εγω δεν τον γνωριζω.
    Μηπως ειναι υποψηφιος στον ΔΣΑ και κανει προεκλογικη εκστρατεια στην πλατη μας;
    Μήπως δεν ειναι ΚΑΝ δικηγορος; (μαχομενος εννοω).
    Αλλιώς θα γνώριζε ότι ΟΥΤΕ οι δικηγοροι επιθυμούν μείωση των δύο (όχι τριών) μηνών των θερινών διακοπών (κατά τις οποίες ούτως ή άλλως λειτουργούν θερινά τμήματα), ΟΥΤΕ κλείνουν από...ένα μήνα Χριστούγεννα και Πάσχα τα δικαστηρια. Ούτε πάμε στα....γραφεία μας δύο φορες τη βδομάδα (ποιά γραφεία μας;) Και τι να κάνουμε στα γραφεία; (όσοι έχουμε).
    Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άσχετος ή ανόητος;
    Ας μου εξηγήσει κάποιος, γιατί λέει ΨΕΜΑΤΑ. Άλλος ένας εμπαθής δικηγόρος κατά των δικαστών.
    Να τον χαιρεστε οι δικηγόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννης Ευαγγελάτος18 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:16 π.μ.

    "ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ 1-2 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ"

    Αυτά δήλωσε στο MEGA ο έμπειρος δικηγόρος Αθηνών και σύμβουλος του ΔΣΑ Ιωάννης Χαρακτινιώτης. Ο κύριος Χαρακτινιώτης εκλέχτηκε Σύμβουλος του ΔΣΑ στις εκλογές το 2002, το 2005 και στη συνέχεια το 2008 πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με την Αλληλεγγύη Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Δημήτρη Βερβεσό. Ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, εκπροσωπεί τον ΔΣΑ στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρωπαικής Ένωσης (CCBE) και συμμετέχει στις επιτροπές δεοντολογίας, εκπαίδευσης, ανταγωνισμού, ξεπλύματος χρήματος και ελεύθερης εγκατάστασης των δικηγόρων της Ευρωπαικής Ένωσης που λειτουργούν στην CCBE.
    Πιστεύετε, λοιπόν, ότι δε γνωρίζει ότι οι δικαστικές διακοπές είναι από 1 Ιουλίου ως 15 Σεπτεμβρίου και ότι στο διάστημα αυτό τα Δικαστήρια δεν είναι ασφαλώς κλειστά;Έχετε την εντύπωση ότι νομίζει πως τα Χριστούγεννα κλείνουν τα δικαστήρια για ένα μήνα; Νομίζετε ότι δεν ξέρει ότι οι δικαστές δεν έχουν γραφεία και φυσικά δεν "υποτίθεται" ότι γράφουν στο σπίτι τους τις αποφάσεις, αλλά τις γράφουν πραγματικά;Γιατί, λοιπόν, είπε όλα αυτά τα ψέματα στο έγκριτο και μεγάλο κανάλι; Ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί; Σε κάθε περίπτωση, μήπως θα έπρεπε η Ένωση Δικαστών να απαντήσει δια της νομίμου οδού;Ως πότε θα ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλες αυτές τις κακοήθειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διακοπές 1 μήνα τα Χριστούγεννα?? Διακοπές 3 μήνες το καλοκαίρι?? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ο κύριος?? Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!!!! Θέλετε επιτάχυνση στη Δικαιοσύνη?? Εντάξει.. ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗ! Α Ρ Κ Ε Τ Α!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή εσύ θέλεις να εκδικηθείς για το ατόπημα ενός το σύνολο δικηγόρων και κοινωνίας. Συγχαρητήρια. Για κάποιους σαν εσένα που αποτελούν την εξαίρεση λέγονται τέτοια και όχι για το σύνολο των συναδέλφων σου που τουλάχιστον οι δικηγόροι γνωρίζουμε τι προσφέρουν

      Διαγραφή
    2. Με συγχωρείτε κύριε/α συνήγορε αλλά πώς θέλατε να αντιδράσει ο συνάδελφος? Αν λεγόταν κάτι τόσο ψευδές για τους δικηγόρους θα είχατε την ίδια στάση? Και για ποιά εκδίκηση ομιλείτε? Η μήπως κάποιος συνάδερφός σας είπε δημόσια ότι όλα αυτά περί διακοπών είναι ψεύδη? Μπορεί να λειτούργησε εν θερμώ ο συνάδελφος αλλά ελάτε λίγο στη θέση μας. Δεν περιμένουμε μπράβο για τον όγκο δουλειάς που βγάζουμε, είναι υποχρέωσή μας, αλλά όχι να λένε ότι καθόμαστε. Προσωπικά έχω τέσσερα χρόνια να πάω διακοπές και έτσι πρέπει για να είμαι εντάξει απέναντι στη συνείδησή μου. Καλή χρονιά κύριε/α συνήγορε με υγεία και ευτυχία.

      Διαγραφή
  12. Αποτελεί πρωτοτυπία οι δικαστές να πηγαίνουν στα γραφεία τους μία ή δύο φορές την εβδομάδα;

    Ερώτηση: Έχουν γραφεία οι δικαστές στα δικαστήρια, για να πηγαίνουν να δουλεύουν εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα ρεπορτάζ του mega δεν είναι ποτέ τυχαία.Είναι εντελώς κατευθυνόμενα αναλόγως με το τι μέτρα θέλει να περάσει η κυβέρνηση.Έρχεται μείωση των "δικαστικών διακοπών" (αλήθεια, τι ειρωνεία να αποκαλούνται έτσι!διακοπές!) και γι'αυτό ανέλαβε το mega προπαγανδίζοντας και παραπληροφορώντας με ασύστολα ψεύδη να στρέψει για μία ακόμη φορά τον κόσμο εναντίον μας. Όπως και πριν την ψήφιση του νόμου για τις περικοπές των αποδοχών, έβγαινε ο κ.Καψής και έλεγε ότι οι δικαστές αποφασίζουν μόνοι τους για τα μισθολογικά τους, δίνοντας στους εαυτούς τους όσα χρήματα θέλουν και ότι πριν κάποια χρόνια μοιραστήκαμε εκατομμύρια ευρώ!! Αυτή τη φορά όμως το παρακάνανε!Είναι τόσο χονδροειδώς και εξώφθαλμα στημένη η δήλωση του "συμβούλου του ΔΣΑ" που μου προκαλεί γέλια. Ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν πατήσει ποτέ στα δικαστήρια γνωρίζουν ότι ούτε ένα μήνα κλείνουμε το Πάσχα και ένα μήνα τα Χριστούγεννα ούτε έχουμε γραφεία στα δικαστήρια τα οποία επισκεπτόμαστε 2 φορές την εβδομάδα!Είναι δυνατόν να μην τα ξέρει αυτά ένας δικηγόρος και μάλιστα σύμβουλος του ΔΣΑ?Αλήθεια η θέση του κ.Αδαμόπουλου ποια είναι για τις εξωφρενικά ψευδείς δηλώσεις του ως άνω συμβούλου?Θα ήταν ενδιαφέρον να απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ πότε θα καταστεί ποινικό αδίκημα;Και μάλιστα, η τελούμενη διά του τύπου, κακούργημα;αυτό μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το οτι οι πολίτες τρέχουν για το τίποτα στα Δικαστήρια το προσπερνάνε στο MEGA,όπως άλλωστε και τις ελλείψεις άλλωστε σε γραμματείς και Δικαστές και την υπερβολική πολυνομία. Απλά ντροπή στο MEGA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάποιοι σε αυτόν τον κλάδο κάνουν πως κόπτονται για το κύρος των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων μα όταν τηλεοπτικοί σταθμοί όπως το MEGA και ο ANT1 παρουσιάζουν τέτοια ρεπορτάζ "πετάνε αετό". Τι άλλο να κάνουν, μιλάμε για Μπόμπολα, Κυριακού κτλ. Προφανώς θεωρούν πως ο κάθε ένας δικαστικός λειτουργός πρέπει να προσφύγει μόνος του εναντίον αυτών των τηλεοπτικών σταθμών. Μπράβο τους για μία ακόμα φορά για την κοροϊδία προς όλους μας. Α! Μην ξεχάσουν να βγάλουν ανακοίνωση.

    Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να ομολογήσω πως αυτοί που λέγανε πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους ανέλιξη κάνοντας τους "σκληρούς διαπραγματευτές" και παρασύροντας μας σε αποχές είχαν δίκιο.

    Αλήθεια, τα χρήματα που παίρνει Ένωση τι τα κάνει? 8,50 ευρώ * 12 μήνες * 5.000 δικαστικοί λειτουργεί μας κάνει 510.000 ευρώ. Όχι και λίγα.

    Νεόπτωχος . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπόν
    και για αυτόν τον λόγο (και όχι μόνο) έχω σιχαθεί τους "συναδέλφους δικηγόρους", τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους γραμματείς, τα δικαστήρια, το γραφείο μου, την δικαιοσύνη, τον εαυτό μου. Κάθε μέρα ψάχνω τι μπορώ να κάνω για να φύγω.
    Λαμπίκος
    ΥΓ δεν ντράπηκε ο συνάδελφος για αυτά που είπε? Διότι τα είπε μόνο και μόνο για άγρα πελατών (όλων των τύπων) Ή δεν γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει? Σαν δεν ντρεπόμαστε λεώ εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και γιατί παρακαλώ το μεγάλο κανάλι δεν δημοσιεύει και το όνομα του ομιλούντος δικηγόρου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο εν λόγω δικηγόρος, μάλλον δεν γνωρίζει ούτε που πέφτουν τα Δικαστήρια. Θέλει οι Δικαστές να δικάζουν κάθε μέρα και να δημοσιεύουν αποφάσεις αυθημερόν. Οταν συντάσσει αγωγές για τους πελάτες του ( τους οποίους προφανώς παραμυθιάζεο οτι για όλα φταίνε οι Δικαστές ) πόσο χρόνο αφιερώνει? ή τις συντάσσουν οι "συνεργάτες του" για ένα κομμάτι ψωμί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πού είναι η Ενωση να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση; Ο συγκεκριμένος σύμβουλος του ΔΣΑ μάλλον δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Μόνο εκεί θέλω να αποδώσω τις ατυχείς του δηλώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έτσι, ακριβώς, όπως τα λέει ο "φίλος" δικηγόρος είναι.

    Τις φλυαρίες, τα άσχεται, τα αβάσιμα, τα παρελκυστικά κλπ, στις ογκώδεις, χωρίς λόγο, προτάσεις τους, πότε τα διαβάζουν οι δικαστές, δεν μας είπε. Πριν τις 13:00 η μετά;

    Τις,επίσης, φλύαρες, ανούσιες και προς εντυπωσιασμό των πελατών τους, αγορεύσεις (αρκετών, όχι όλων- ευτυχώς) των δικηγόρων στα ποινικά Δικαστήρια, οι Δικαστές είναι υποχρεωμένοι να τις υφίστανται, σε βάρος του χρόνου της εργασίας τους, της υγείας και της προσωπικής τους ζωής;

    Αλλά, μη μας κάνει εντύπωση.
    Όσο δεν αντιδράς, τόσο σε υποτιμούν.

    Καλά μας κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μήπως πρέπει να ξαναρχισουμε τις αποχές; Το σχόλιο δεν ταιριάζει σ αυτη τη δημοσιευση αλλα γίνονται πολλα τον τελευταίο καιρο με κυριότερο τη μη εφαρμογή και απαξίωση των δικαστικων αποφάσεων που κατα τους κυβερνώντες δεν αποτελούν εμπόδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απορίας άξιο είναι τι εστί Χαρακτινιώτης, ποιος πήρε πρωτοβουλία να πάει στο γραφείο του, με ποιο θράσος κάλεσε στο γραφείο του το ΜΕΓΚΑ και πόση βαρύτητα έχει η άποψή του, ώστενα λέει αυτά τα ψεύδη μπροστά στην κάμερα. Ολο το σκηνικό είναι στημένο από τον γνωστό κύκλο προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ (ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ!) ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ;
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΙΔΙΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1980 - ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΤΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ

    Υ.Γ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΒΟΛΗ (ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ)

    ΙΑΒΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο συνάδελφος κ. Χαρακτινιώτης φαίνεται ότι δικάζει σε ...άλλα δικαστήρια!Προφανώς δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων, που στηρίζει την υπερπροσπάθεια της συντριπτικής μερίδας των δικαστών να ανταποκριθούν στον φόρτο εργασίας τους.
    Δικηγόρος Καβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κυριε Χαρακτινιωτη, η αποψη που εκφρασατε, δεν βοηθα στην εξομαλυνση των προβληματων του χωρου που υπηρετειται και μαλιστα με την ιδιοτητα υπο την οποια εμφανιζεσται.
    Δεν θα σπευσω να σας καταλογισω δολια προαιρεση, ουτε φυσικα πιστευω οτι εχετε το ακατολογιστο.
    Αυτο που θα ηθελα ομως να ακουσω, αντι για το αναθεμα στους Δικαστες, ειναι η προταση σας για την αποσυμφοριση των πινακιων-εκθεματων. Εκτος του εξωπραγματικου ισχυρισμου σας, οτι οι Δικαστες θα πρεπει να μοχθησουν περισσοτερο - υπαρχει αραγε αλλο περιθωριο μοχθου??, εχετε κατι επ'αυτου να προτεινεται, αλλως καλα θα κανετε να σιωπατε διοτι εκτιθεστε ανεπανορθωτα.
    Ενας "οκνηρος" Δικαστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συνάδελφοι, δεν το καταλάβατε ακόμη; Είμαστε υπάλληλοι "ειδικού μισθολογίου" και τίποτε άλλο.....Όλα τα άλλα περί συνταγματικής θέσεως κτλ είναι...μετά συγχωρήσεως.... τρίχες κατσαρές! Επομένως η πανίσχυρη εκτελεστική εξουσία -σε συνεργασία με τη νομοθετική- μπορεί να κάνει ό,τι θέλει!! Αλίμονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλώς, τα είπες όλα σε 4 γραμμές! Θα συμπληρώσω μόνο ότι η νομοθετική εξουσία δηλαδή ο απλός λαός, είναι η πραγματική τεράστια εξουσία αλλά κοιμώμενη με διάφορα κοινωνικά μέσα (βλέπε ποδόσφαιρο για άνδρες και ερωτοσαπουνόπερες για γυναίκες).

      Διαγραφή
  28. Η "πανίσχυρη" εκτελεστική εξουσία, στηρίζεται στην κινούμενη άμμο εξαγριωμένων ψηφοφόρων...αν αυτό σου λέει κάτι 5.32...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νίκος Τομπουλίδης, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης20 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:01 π.μ.

    Θα συμφωνήσω με τον Κο Ευαγγελάτο. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χαρακτινιώτης πόσο εργάζονται και τι είδους διακοπές (παρέα με τις δικογραφίες) κάνουν οι Έλληνες Δικαστές. Ωστόσο σκόπιμα προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες εντάσσονται μέσα στο γενικότερο σχέδιο παραπληροφόρησης του κοινού σχετικά με τη φύση της δουλειάς των δικαστικών λειτουργών.Μ' αυτόν τον τρόπο απαλάσσονται από τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση στην Ελληνική Δικαιοσύνη οι εκπρόσωποι της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας στα μάτια του χειραγωγούμενου πολίτη ο οποίος φυσικά δεν γνωρίζει την πραγματική αλήθεια. Για όλα φταίνε οι Δικαστές λοιπόν! Θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία των μαχόμενων συναδέλφων μου διαφωνεί με τέτοιου είδους πρακτικές και απόψεις ορισμένων συνδικαλιστών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγω στο ειρηνοδικείο που υπηρετώ δεν έχω υπολογιστή στο γραφείο μου ούτε internet για να έχω πρόσβαση στη νομική βάση δεδομένων. Ως εκ τούτου το μοντέλο που προτείνει ο κος Χαρακτινιώτης δεν λαμβάνει υπόψη και κάποιες παραμέτρους αναφορικα με την ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ υποστηριξη που μας παρέχει το Υπουργείο για να είμαστε στο γραφείο μας κάθε μέρα στην υπηρεσία μας όπως αυτός θέλει. Α.! ούτε πετρελαιο μας έχουν εγκρίνει για θέρμανση. Εκτός και αν εννοεί ότι πρέπει να δουλεύουμε στο δικαστηριο έως τις 3 το μεσημέρι και να γράφουμε από τις 3 έως τις 9 το βράδυ στο σπίτι μας κάθε μέρα για να ανταποκριθούμε στις άπειρες δικογραφίες κάθε μήνα. Αυτό υπονοείτε κε Σύμβουλε ΔΣΑ???? Παγκόσμια πρωτοτυπία ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. τόσους μήνες διακοπές δεν έχουν ούτε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές!
    αυτές οι δηλώσεις έγιναν επειδή θα ψηφιστεί νομοσχέδιο για μείωση των δικαστικών διακοπών και μάλιστα σύντομα! εμένα πάντως αυτό που με στεναχώρησε πιο πολύ έιναι το γεγονός ότι ουδείς αντέδρασε από την ένωση...κρίμα...ίσως τελικά και η ένωση να μην έχει πρόβλημα ούτε με τις μειώσεις των μισθών ούτε και με τις μειώσεις των διακοπών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όσοι δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη ας το καταλάβουμε.
    Πάμε πλέον όχι για κατάργηση της διάκρισης των τριών εξουσιών (αυτό έχει ήδη γίνει) αλλά για πλήρη κατάργηση της τρίτης συνταγματικής εξουσίας που είναι η Δικαιοσύνη.
    Στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης που ετοιμάζεται φοβάμαι ότι θα δούμε πράγματα που θα "τρίβουμε" τα μάτια μας.
    Επομένως ας μην μας εκπλήσσει η συνέντευξη και οι δηλώσεις του εν λόγω δικηγόρου.
    Σαφώς και είναι όλα στημένα και προγραμματισμένα στη δική τους προπαγάνδα για την πλήρη απαξίωσή μας στα μάτια του λαού από τον οποίο και αντλούμε υποτίθεται την εξουσία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σαφώς και πρόκειται για κατευθυνόμενη δήλωση με γνωστή σκοπιμότητα. Μου είναι φύσει αδύνατο να θεωρήσω ότι δεν γνωρίζει ο εν λόγω κύριος τί εστί δικαστικές διακοπές. Το θέμα είναι η Ένωση πώς απαντά;
    Θα επιταχυνθεί πράγματι η απονομή της δικαιοσύνης με την κατάργηση των δικαστικών διακοπών που βέβαια ούτε στα όνειρα του κ. Χαρακτινιώτη δεν έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια... έχουν αναφερθεί λεπτομερώς παραπάνω άλλοι συνάδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μετά το κατα γενικη ομολογια γεγονός ότι ο κ. Χαρακτινιώτης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στα ματια δικηγόρων και δικαστων, λέγοντας ανερυθρίαστα ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΑ σε δελτίο ειδήσεων, προκειμένου να εξυπηρετήσει ποιος ξέρει ποιους σκοπούς, αναμένω από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών την άμεση τιμωρία του.
    Ολα εχουν και κάποιο όριο νομίζω, και ο συγκεκριμένος κύριος, ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, το ξεπέρασε.
    Κύριε Αδαμόπουλε, αν διαβαζετε αυτό το μπλογκ (οφείλετε νομίζω), τότε είστε υποχρεωμένος να τιμωρήσετε πειθαρχικά τον συνάδελφό σας για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ΜΕ ΔΟΛΟ, στην οποια προέβη.
    Και βέβαια, η Ενωση Δικαστών, οφείλει να ζητήσει επιτακτικά από τον συγκεκριμένο κύριο να προβεί σε δήλωση ΣΥΓΝΩΜΗΣ για τα ΨΕΜΑΤΑ που είπε, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ.
    Αρκετά έχουμε ανεχθεί πλέον, η ανοχή ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο κ. Βερβεσός συμφωνεί με τις δηλώσεις του πρώτου σε σταυρούς (!) στελέχους του συνδυασμού του;
    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε.
    Ξαναψηφίστε τον, κύριοι δικηγόροι, να εισηγηθεί τον περιορισμό των διακοπών του καλοκαιριού σε δέκα μέρες, ώστε να δικάζετε και τον Αύγουστο σε τακτικά πινάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εγω να ρωτήσω κάτι απλό: Ποσος χρονος χρειάζεται για εναν Ειρηνοδικη να βγαλει μια αποφαση εκουσιας διαδικασιας που αφορα τροχαίο ανηλικου, με συμφωνία της εναγουσας και της ασφαλιστικής, και με δεδομένο οτι προυπαρχει διαταγη άμεσης πληρωμης για το ήμισυ του ποσού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πειράζει που δεν κατάλαβα ποιο είναι το αντικείμενο της εκουσίας ; Παροχή άδειας σε ανήλικο να αναλάβει το ποσό από που του επιδικάσθηκε από το τροχαίο ; Ωραία, μη νόμιμη. Σας απάντησα ; Την έβγαλα γρήγορα ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε
      προφανώς δεν είσαι νομικός. Αυτά που γράφεις είναι ακατάλυπτα.
      Ή δεν ακούς τι σου λέει ο δικηγόρος σου ή δε σου τα λέει καλά.

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ