Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Γνωμοδοτήσεις των κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και κ. ΚΟΝΤΙΑΔΗ, σχετικά με το θέμα της συνταγματικότητας των διατάξεων του νόμου 4092/2012, που αφορούν το Επικουρικό Κεφάλαιο

 Στα δύο Link δημοσιεύονται δύο γνωμοδοτήσεις των καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου, κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και κ. ΚΟΝΤΙΑΔΗ,
σχετικά με το θέμα της συνταγματικότητας των διατάξεων του νόμου 4092/2012, που αφορούν το Επικουρικό Κεφάλαιο 


https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxkaWthc3Rpc3RoZXNpdGV8Z3g6YWYzMWNiNmU4YTVhODhj


https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxkaWthc3Rpc3RoZXNpdGV8Z3g6NTQ4MGIwZTI3M2M2NTZjMQ

6 σχόλια:

  1. Ορισμένες παρατηρήσεις περισσότερο δικαιοπολιτικού περιεχομένου:
    Αν καταλάβαμε δηλ. καλά, την αδιαφορία του κράτους και τον έλεγχο που έπρεπε να ασκήσει απέναντι στην ικανότητα και τη δυνατότητα κάποιων να ιδρύουν και να συντηρούν ασφαλιστικές εταιρείες, που άνοιγαν σαν να πρόκειται για σουβλατζίδικα και οι οποίες μετά φυσικά έκλεισαν, δικαίως την πληρώνει εκ των υστέρων ο ζημιωθείς πολίτης ή η οικογένεια του θανατωθέντος πολίτη, υπό την επίκληση του οριακού συνταγματικού ελέγχου των οικονομικών επιλογών!
    Κατά τα λοιπά οι απόψεις των δύο καθηγητών είναι σαφώς απόλυτα τεκμηριωμένες εμβαθύνοντας στα επίμαχα ζητήματα, τα οποία δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται από πρώτη άποψη, το δημόσιο και το συνταγματικό δίκαιο δεν είναι ένας απλός κλάδος του δικαίου, έχει ελάχιστα διδαχθεί προπτυχιακά στις νομικές σχολές και απαιτεί συνεχή μελέτη, σπουδή και εξειδίκευση για να κατανοήσει κανείς την ουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό τέτοιες γνωμοδοτήσεις ομοιάζουν πάρα πολύ με τις προσκομιζόμενες ενώπιον των δικαστηρίων πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες αποφαίνονται για τα αίτια και την υπαιτιότητα των εμπλεκομένων οδηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους οι γνωμοδοτήσεις αυτές έρχονται να αποδείξουν οτι υπάρχει Συνταγματικό δίκαιο έξω απο τον κ Χρυσογόνο και κ Κατρούγκαλο...Ευχαριστούμε τους κ καθηγητές για την εμβρίθεια και το εμπεριστατωμένο των απόψεών τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Επικουρικό επλήγη τόσο πολύ προφανώς από τις αποφάσεις που εκδίδονται σε βάρος του ακολουθώντας την απόφαση του Μονομελούς Αθηνών, ώστε κατέφυγε σε γνωμοδοτήσεις για να αναστρέψει το κλίμα και να προετοιμαστεί για τα Εφετεία. Καλή και γρήγορη αντίδραση, μόνο που οι Δικαστές δεν άγονται και φέρονται από με αμοιβή γνωμοδοτήσεις καθηγητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε εκτός από τις επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις των γνωμοδοτούντων καθηγητών και τις αμοιβές που έλαβαν προκειμένου να παράσχουν τις ως άνω γνωμοδοτήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς όλους όσοι επικροτούν την εμβρίθεια των γνωμοδοτούντων : Κάντε ένα κόπο να βρείτε την απόφαση ΔΕΚ C-63/01 (Evans) διαβάστε τουλάχιστον τις σκέψεις 21-28 περίπου, δείτε και τις προτάσεις του εισαγγελέα του δικαστηρίου και μετά ας συζητήσουμε για το αν η κάλυψη που οφείλει να παρέχει το επικουρικό κάθε χώρας δεν πρέπει να είναι αντίστοιχη των ορίων της υποχρεωτικής ασφάλισης. Γιατί καθώς φαίνεται, ακόμα και τις αποφάσεις διαβάζουμε κατά το δοκούν εάν πρόκειται να υποστηρίξουμε όποιο μέτρο παίρνει η τρόϊκα εσωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ