Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Στην Ευελπίδων ο Ρουπακιώτης


Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ο οποίος είχε συναντήσεις με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου, την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Μαρία Τσάμη αλλά και τον εκπρόσωπο Τύπου της εισαγγελίας Δημήτρη Ζημιανίτη. 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, που συνοδεύονταν και από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νικόλα Κανελλόπουλο, συζήτησε με τις κ.κ. Τσάμη και Φάκου αλλά και τον κ. Ζημιανίτη, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη αλλά και τα ζητήματα οργανωτικής φύσεως που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια. 

Ο κ. Ρουπακιώτης επισκέφθηκε τέλος και τα ανακριτικά γραφεία, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους δικαστές τα προβλήματα που εκείνοι αντιμετωπίζουν.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=258911

5 σχόλια:

  1. Μια ακούραστη, επίμονη αλλα και μαχητική συνάδελφος με διακριτικότητα αλλα και τόλμη που ξέρει να δίνει μάχες με επιχειρήματα ακόμη και στις πιο δύσκολες κακοτοπιές αποδεικνύεται τον τελευταίο καιρό η Προισταμένη του Πρωτοδικείου της Αθήνας κ Μαρία Τσάμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία αυτά αλλά η κατάσταση πλέον είναι αρνητική. Τα οικονομικά έπιασαν πάτο, και πολλοί συνάδελφοι όχι μόνο του πρώτου βαθμού, έχουν 600 ευρώ δεκαπενθήμερο, λόγω παρακρατήσεων. Χρειάζεται επειγόντως άμεση λύση του οικονομικού και των αποδοχών. έχετε αντιληφθεί τι συντελέστηκε; Ο κ. Υπουργός και ο σχηματισμός στον οποίο ανήκει έχουν τοποθετηθεί κατ΄ επανάληψη σαφέστατα στο θέμα από την αρχή: όχι άλλες μειώσεις στους δικαστές. γιατί δεν εισακούστηκαν; γιατί η παρουσία τους αντιμετωπίζεται ως τυπική; γιατί το δέχονται αυτό; ας μην είχαν, τότε, ενδιαφέρον για το Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτιστης σημασίας τα μισθολογικά, αλλά μήπως πρώτα να λύναμε τα απλά και φτηνά κ.Υπουργέ, όπως πχ οι τουαλέτες των δικαστηρίων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μας πει το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης πώς θα ανταποκριθούμε στις αυξημένες οικογενειακές δαπάνες, που θα προκύψουν, όταν κληθούμε να πάμε στις νέες μας θέσεις μετά τις προαγωγές του Α.Δ.Συμβουλίου τον Ιούνιο. Η κατρακύλα (πρέπει να) έχει κι ένα τέλος, είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν κάποιοι αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως κ. συναδελφοι μάλλον ο κλάδος παραμένει θα μπορούσε να πει κανεις, ως προς τα οικονομικά μεγέθη, ταξικα διαμορφωμενος και διαφοροποιημένος. Αυτό είναι βεβαίως αναμενόμενο και φυσιολογικό και δεν είναι κατ' ανάγκη αρνητικό. Όμως είναι λογικό, από οικονικής πλευράς, ότι δεν θίγονται όλες οι βαθμίδες το ίδιο. Ίσως για το λόγο αυτό δεν ανταποκρίνονται όλοι σε προσκλήσεις για τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζονται, όπως συμβαίνει σε άλλους κλάδους, ανεξαρτήτως των όποιων αντιρρήσεων μπορεί να διατυπωνει ο καθένας σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη των κινητοποιήσεων αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ