Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κώδικας περί Δικηγόρων: δημόσια διαβούλευση


Κώδικας περί Δικηγόρων

Τίθεται από σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, σε δημόσια διαβούλευση (κλικ) η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Κώδικας περί Δικηγόρων».
Με το παρόν σχέδιο νόμου εκσυγχρονίζεται ο Κώδικας περί Δικηγόρων προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Επιπλέον, εισάγονται διατάξεις για την αντιμετώπιση θεμάτων που προκύπτουν απ’ την υφιστάμενη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, αλλά και προς ρύθμιση διαφόρων εκκρεμών θεμάτων.
Δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου νομοσχεδίου, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2012 , και, αφού ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Αντώνιος Ρουπακιώτης
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

2 σχόλια:

  1. η διαταξη για αναστολη τελικα των δικαστικων διακοπων υπαρχει στο νομοσχεδιο που δοθηκε για διαβουλευση ή οχι?
    εγω δεν βρηκα κατι..
    εκτος αν προστεθει στη συζητηση στη βουλη ως "αλλο θεμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H διάταξη του άρθρου 37§5 του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που προστέθηκε με το άρθρο 56 του ν. 4170/2013 και θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γνώμες που διατυπώνουν και τις πράξεις που διενεργούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, περιλαμβένεται αυτούσια (με προφανή παραδρομή στα εδάφια β και γ, αντί των γ και δ) στο σχέδιο του Κώδικα περί δικηγόρων (άρθρο 160§2) και θεσπίζει το ακαταδίωκτο των δικηγόρων των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα για ενέργειές του κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ καυτηρίασε τη διάταξη που αφορά στα μέλη του ΝΣΚ, δίδοντας μάλιστα μια πρωτοφανή διάσταση. Καιτούτο παρότι και οι δύο διατάξεις θεσπίζουν το αυτονόητο. Για να δούμε τι θα πράξει τώρα ο κ. Πρόεδρος με τη διάταξη που αφορά στους δικηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ