Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος
Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24
Τηλ 210-6996688 και 210-6980777
FAX: 210-6998848
   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.

Αθήνα   1.8.2014
Αρ. Πρωτ. 70
H Ένωση Διοικητικών Δικαστών ενώνει τη φωνή της με τις χιλιάδες ανά τον κόσμο διαμαρτυρίες κατά των αποτροπιαστικών επιθέσεων των ισραηλινών στρατευμάτων εναντίον άμαχων πληθυσμών στη Λωρίδα της Γάζας.  Η συντελούμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού έθνους –προερχόμενη, κατά τραγική ειρωνεία,  από λαό που κινδύνεψε ο ίδιος από γενοκτονία- συνιστά σοβαρή προσβολή των ανθρωπιστικών αξιών και του διεθνούς δικαίου, καθώς και μείζονα οπισθοδρόμηση για τον ανθρώπινο πολιτισμό, καθώς ενδυναμώνει την αντίληψη ότι η ανθρώπινη ζωή είναι αναλώσιμη και η αξία αυτής αμφισβητήσιμη.
Καλούμε τα αρμόδια διεθνή και εθνικά όργανα να παρέμβουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά προς άμεση περάτωση της κρίσης και διερεύνηση των εγκλημάτων πολέμου που  λαμβάνουν χώρα κατά παράβαση της από 12-8-1949 τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης «περί προστασίας αμάχων εν καιρώ πολέμου». 
Από το Διοικητικό Συμβούλιο
 http://www.edd.gr/index.php/component/content/article/23-news/announcements/133-israeli-attacks-in-gaza

12 σχόλια:

  1. Οι δύο βιβλικοί λαοί, ο λαός του Αβραάμ, του Μωυσή και του βασιλιά Δαυίδ και ο λαός των Φιλισταίων από την άλλη, ο λαός του Γολιάθ δηλαδή, έχουν και οι δύο δικαίωμα να ζήσουν. Οι Άραβες δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα αυτό στους Ισραηλίτες και διακηρυγμένος καταστατικός σκοπός της Χαμάς, που κέρδισε τις εκλογές στη λωρίδα της Γάζας, είναι η καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ. Οι Ισραηλίτες από την πλευρά τους, κατά την επιταγή "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος" τιμωρούν τους σύγχρονους Φιλισταίους (- Παλαιστίνιους) για τη συμπεριφορά τους. Και οι δύο πλευρές έχουν άδικο, αλλά οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οι Ισραηλίτες έχουν και αυτοί προαιώνια δικαιώματα στην περιοχή. Η ανακοίνωση των διοικητικών δικαστών είναι κατά τούτο μονόπλευρη, αντικαταστατική και άδικη. Αν υποκρύπτει και πολιτική σκοπιμότητα, είναι περισσότερο αδικαιολόγητη. Αυτοί οι δύο λαοί δικαιούνται να ζήσουν στην περιοχή και πρέπει πρωτίστως οι Άραβες σήμερα να το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δαυίδ δεν είναι πλέον Δαυίδ, άλλα Γολιάθ και το ξέρουμε όλοι. Και το όποιο δικαίωμα να ζει σε όποια λωρίδα γης, δε *αγιάζει * το έγκλημα δολοφονίας αμάχων παιδιών, ειτε είναι του Γολιάθ είτε του Δαυίδ.Και στην τελική, όλα είναι παιδιά του ίδιου και μοναδικου Θεού που δεν αναγνωρίζει το *οφθαλμός αντί οφθαλμού *, τουναντίον μάλιστα. Και εν προκειμένω, δεν έχουμε κανένα οφθαλμό αντι οφθαλμού. Έχουμε οφθαλμούς, καρδια, νεφρούς και όλο τον πληθυσμό αντί οφθαλμού...
      ...

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά προηγουμένως οι Παλαιστίνιοι εκτόξευαν ρουκέτες από τη λωρίδα της Γάζας και οι ρουκέτες είχαν σκοτώσει άμαχους Εβραίους! Γι' αυτό σου λέω, ότι φταίνε και οι δύο. Στρατηγικά μιλώντας, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στους φανατικούς Παλαιστίνιους (Χαμάς), οι οποίοι δεν δέχονται την ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ. Από την άρνηση αυτή ξεκινούν όλα και βέβαια οι Εβραίοι αντιδρούν με υπέρμετρη δύναμη. Πάντως, παρά την υπεροπλία τους, εξακολουθούν να είναι ανάμεσα στους Άραβες σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στο ΔΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για την ευαισθησία και τόλμη που χαρακτηρίζει την ανακοίνωσή του. Μπράβο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αφελή ερώτηση του παιδιού του Τζον λε Καρρέ "θα σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους, πατερούλη;" η 'Ενωση Διοικητικών Δικαστών δεν απάντησε, όπως ο μικροαστός πατέρας "κανένα γνωστό σου αγάπη μου, μόνο ξένους". Απάντησε ανθρωπιστικά και διεθνιστικά. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθόλου διεθνιστική ούτε "ξύλινη" η ανακοίνωση.Αντίθετα είναι σύντομη, μεστή και ευθεία. Ξεγύμνωσε ταυτόχρονα τον πολιτικαντισμό και την απεχθή "ουδετεροφιλία" της κατεστημένης τάξης πραγμάτων. Πολλά συγχαρητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξίζουν πολλά και μεγάλα συγχαρητήρια!
    Η ΕΔΔ κάνει αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά.
    Με άξια εκπροσώπηση, το σώμα των δικαστών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων έχει τη δυνατότητα -και θα ήταν ευχής έργον- να αποτελέσει έναν άλλο, διακριτό πόλο στο χώρο της διοικητικής δικαιοσύνης, όπου το ΣτΕ δείχνει εσχάτως σημάδια ελλιπούς επαφής με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΣτΕ είναι το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο και διασφαλίζει την ενότητα της νομολογίας όλων των διοικητικών δικαστηρίων. Μπορεί κανείς να έχει επιστημονικές αντιρρήσεις ως προς κάπιοιες αποφάσεις, αλλά να λέμε ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα είναι υπερβολή. Μπορεί κάποιοι δικαστές, όχι μόνο του ΣτΕ όλων των δικαστηρίων, να μην έχουν κοινωνική εμπειρία (σοβαρό πρόβλημα), επειδή είναι συχνά απομονωμένοι και έχουν λάθος πρότυπα, αλλά η γενίκευση είναι επικίνδυνη και ως προς αυτό. Οι αποφάσεις πρέπει να υποβάλλονται και σε αρνητική κριτική, αλλά μόνο με αυστηρά επιστημονικά επιχειρήματα. Η ένωση διοικητικών δικαστών με πολύ καλή ανακοίνωσή της ανέδειξε και το διεθνές πρόβλημα στη Γάζα και απέδειξε και την πολιτική της ευαισθησία. Το έκανε όμως μόνο ως επιστημονικό σωματείο και καλά έκανε. Φιλικά

      Διαγραφή
  6. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι η παραπάνω ανακοίνωση , αν και φέρεται ότι προέρχεται από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, υπογράφεται, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, μόνον από μέλη του Δ.Σ της Ένωσης που αποφάσισαν σχετικά και όχι από την Πρόεδρο της Ένωσης και το Γενικό Γραμματέα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.Ανεξάρτητα όμως από αυτό, δεν υπάρχει αντίρρηση στην ουσία της συγκεκριμένης τοποθέτησης με την έννοια της ανθρωπιστικής διάστασης.Θά είμασταν όμως ευτυχείς ως διοικητικοί δικαστές αν η ένωσή μας επεδείκνυε τον ίδιο ζήλο και ταχύτητα ανταπόκρισης και στα πολύ κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος , τα οποία όλοι γνωρίζουμε και δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε εδώ. Φοβάμαι όμως ότι αυτά δεν είναι πιασάρικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι άλλες ενώσεις γιατί δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία; Η λωρίδα της Γάζας με τους 2.000 νεκρούς είναι τόσο μακριά από τον καναπέ μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ σωστή η ανακοίνωση τού Δ.Σ. τής Ε.Δ.Δ. Βλέποντας όμως ότι κάποιοι συμπονούν το επιτιθέμενο ενδεχόμενο θύμα και αναζητούν τον “αρξάμενο χειρών αδίκων” στην Χαμάς , μάλλον αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν σοβαρές και αξιόλογες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ίδρυση τής τελευταίας αντιμετωπίσθηκε αρχικά εξαιρετικά ευνοϊκά από το Ισραήλ ˙ μέχρι βαθμού ενίσχυσής της, προκειμένου να υπονομευθεί η Φατάχ κυρίως στις προσπάθειές της για την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους. Σχετικοί μεταξύ άλλων και οι ακόλουθοι σύνδεσμοι :
    http://online.wsj.com/news/articles/SB123275572295011847
    http://www.informationclearinghouse.info/article10456.htm ,
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6158.html#more
    http://www.globalresearch.ca/israel-aided-hamas-to-dilute-support-for-a-strong-secular-palestinian-liberation-organization/5392705
    Παραμένει όμως ο γενικότερος προβληματισμός : Το γεγονός ότι στην περιοχή τής Γάζας δρά η Χαμάς με την περίεργη “αυτοκτονική”(;) πολιτική μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιας έκτασης σφαγές αμάχων από τις επιθέσεις τού “αμυνόμενου” και μάλιστα μολονότι με την σύγχρονη τεχνολογία θα μπορούσαν να υπάρξουν χτυπήματα “στοχευμένα” (“χειρουργικά”, όπως διαφημίζονταν στην επίθεση κατά τού Ιράκ) ;; Αυτές οι αλεπάλληλες επιθέσεις “κατά τού εχθρού”, με τα εξοντωτικά “προληπτικά” κτυπήματα, καταστροφή υποδομών παράλληλα με τον στραγγαλιστικό αποκλεισμό τής Ζώνης τής Γάζας , πώς είναι δυνατόν να συνιστούν επιλογές πολιτισμένου κράτους στον 21ο αιώνα; Αρνείται η ισραηλινή κυβέρνηση την παραδοχή και την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους . Μα χωρίς αυτό πώς θα υπάρξει οικονομική ανασυγκρότηση στην περιοχή; Χωρίς την ανασυγκρότηση πώς θα ημερέψουν τα πνεύματα; Με την Γάζα διαρκώς υπό ασφυκτική απομόνωση, αποκλεισμένη από στερηά , αέρα και θάλασσα, είναι ολοκάθαρο ότι δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις . Το Ισραήλ θέλει να παριστάνει την σύγχρονη Σπάρτη με τούς πολίτες-στρατιώτες σε διαρκή επιστράτευση ˙ και παράλληλα καλλιεργεί πολεμικό και εχθρικό κλίμα σε όλη την περιοχή. «Είμαστε μάγκες. Εμείς τα καταφέρνουμε και θα σάς πάρουμε φαλάγγι όλους». Και το κλίμα μίσους και πολέμου ανακυκλώνεται. Από κάθε θύμα τους αναπηδούν πολλαπλάσιοι φανατισμένοι εχθροί. Εάν όμως αποφάσιζαν να συνυπάρξουν ειρηνικά με όλους εκεί; Είναι γεγονός που πρέπει ιδιαίτερα να εκτιμηθεί και να αξιοποιηθεί ότι πέρασε η εποχή που αραβικά κράτη αρνούνταν την ίδρυση κράτους στο Ισραήλ . Αν μοιράζονταν λοιπόν Ισραηλινοί και Άραβες τής περιοχής κοινούς στόχους; Αν π.χ. το Ισραήλ με την Αίγυπτο, την Συρία, τον Λίβανο,την Ιορδανία και ένα Νόμιμο Κράτος Παλαιστίνης (περιλαμβανομένης και τής Γάζας)ίδρυαν, αν συστήνανε μιά τοπική mini οικονομική κοινότητα στα πρότυπα τής Ε.Ο.Κ ; Αιώνες αλληλοσφάζονταν Γερμανοί και Γάλλοι, μέχρι που ο Σουμάν με τούς Αντενάουερ και Ντε Γκώλ είδαν πέρα από την εχθρότητα και τα συμπλέγματα τού παρελθόντος τους . Σίγουρα ακούγεται εξωπραγματική μια τέτοια σκέψη, ίσως και ανόητη ˙ όμως δεν μπορούν η συνεχής διαμάχη και τα ανα διετία (όλο και σκληρότερα) πογκρόμ κατά των Αράβων να φέρουν όφελος σε κανέναν ˙ αυτή η πρακτική σπειροειδούς αντιπαράθεσης δεν μπορεί οδηγεί πουθενά . Ήδη ακούστηκε ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία διαρκείας ˙ μακάρι να τηρηθεί και να αξιοποιηθεί δημιουργικά για την ανασυγκρότηση τής Γάζας, την κατάργηση τού αδιανόητου αποκλεισμού της και την ειρηνική συνύπαρξη όλων γειτόνων και των περί αυτούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ