Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου: Καταλύεται το κράτος δικαίου με τη μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων




Αναβρασμός επικρατεί ξανά στον δικαστικό κλάδο, καθώς οι δικαστές θεωρούν ότι η κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμικό τους ρόλο αρνούμενη να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις που δεν τη "βολεύουν".
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ζητάει την παρέμβασή της Δικαιοσύνης "α λα καρτ", όπως συνέβη πρόσφατα με τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών, όταν ζητήθηκε η δικαστική διερεύνησή τους από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Για τα ανοιχτά ζητήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης και τα προβλήματα στον δικαστικό κλάδο μιλά στην "Αυγή" της Κυριακής η πρόεδρος της Ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι η λύση. 'Αμεσα πρέπει το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει την πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης, όπως έκανε η ένωση των διοικητικών δικαστών. Για αρχή βέβαια όλοι πρέπει να πάμε στο Εφετείο και να στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ένωσής μας και να πάρουμε το λόγο, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κινητοποιήσεις τέτοια εποχή μας εκθέτουν και στον κόσμο που πεινάει και στους πειθαρχικούς προισταμένους μας.Εκτός αυτού,οι συνάδελφοι, στην πλειοψηφία τους, απορρίπτουν τις κινητοποιήσεις.Μία πρώτη γεύση πήραμε στη πανδικαστική,όπου, από όλους τους κλάδους της δικαιοσύνης,ήρθαν μόνον 100 άτομα!Σκεφτείτε λοιπόν κάτι πιό πρωτότυπο ή αφήστε την κ.Πρόεδρο να διεκπεραιώσει μόνη της τα ζητήματα.Αυτή ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ