Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Εγκαίνια στο «Παιδικό Επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 18/7/2016
Το «Παιδικό Επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών εγκαινίασαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Σία Αναγνωστοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευτύχης Φυτράκης.
Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που προσομοιάζει με παιδικό δωμάτιο, όπου οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους. Η διαμόρφωση του χώρου επετεύχθη χάρις στη συνεργασία του τεχνικού προσωπικού της φυλακής και των κρατουμένων που με προσωπική εργασία συνεισέφεραν στο τελικό αποτέλεσμα. Η επίπλωση του χώρου και τα παιχνίδια προέκυψαν από δωρεές.
Το «παιδικό επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών είναι  ο δεύτερος χώρος αυτού του τύπου που εγκαινιάζεται σε φυλακή στην Ελλάδα και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα. Με τη  διατήρηση της επαφής γονέων-κρατουμένων και παιδιών σε «παιδικά δωμάτια» βελτιώνονται οι δείκτες ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, ενδυναμώνονται οι οικογενειακοί δεσμοί και τελικά μειώνονται οι αναπόδραστες αρνητικές συνέπειες που επιφέρει ο εγκλεισμός.  Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η ομαλή κοινωνική και οικογενειακή επανένταξη του κρατούμενου και κατά συνέπεια μειώνονται οι πιθανότητες υποτροπής, δηλ. υλοποιείται η αληθινή αντεγκληματική πολιτική.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής του Κ.Κ. Πατρών κ. Αντώνης Ζήκος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών κ. Ευριπίδης Νικολάου και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.
Μετά το πέρας των εγκαινίων, η Αναπληρώτρια Υπουργός με τον Γενικό Γραμματέα επισκέφθηκαν την αυτόνομη εκπαιδευτική δομή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει στη φυλακή από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος. Το νέο αυτό Σχολείο θα είναι αυτόνομο και θα στεγάζεται σε νέους, περισσότερο άνετους χώρους. Σημειώνεται ότι το επόμενο εκπαιδευτικό έτος θα λειτουργήσουν τέσσερα (4) επιπλέον Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε φυλακές της χώρας (Δομοκό, Νιγρίτα, Μαλανδρίνο, Χανιά), υλοποιώντας έτσι την κοινή επιλογή των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας για παροχή εκπαίδευσης σε κάθε φυλακή και κάθε κρατούμενο που το θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ