Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΔΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ


ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr
Αθήνα, 20-01-2017
Αριθμ. Πρωτ. 32

Με έκδηλη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε την προσπάθεια της Προέδρου του Αρείου Πάγου να προωθήσει την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους, παραβιάζοντας σαφή συνταγματική επιταγή. Με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 101/18-1-2017 πρόσκλησή της προς τα μέλη του Αρείου Πάγου ζητάει τη σύγκληση Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 26 Ιανουαρίου 2017, το οποίο θα γνωμοδοτήσει σχετικά.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται μία τέτοια πρόδηλα αντισυνταγματική πρωτοβουλία να τύχει της επιδοκιμασίας δικαστών με εγνωσμένο επιστημονικό κύρος και ηθικό ανάστημα. Τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου γνωρίζουν ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και ότι σε αυτούς εναπόκειται, με την κατά συνείδηση ψήφο τους, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει να πράττουν διαχρονικά, να περιφρουρήσουν την νομιμότητα στην Χώρα μας, το Κράτος Δικαίου, την δικαστική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών.
            Οποιαδήποτε προσπάθεια παράτασης του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, δεν μπορεί παρά να αποκρουστεί με το πιο δυναμικό τρόπο από το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας. Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να λάβει την αρμόζουσα θέση, κλείνοντας οριστικά τις αντισυνταγματικές αυτές πρωτοβουλίες που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά και την Πολιτεία στο σύνολό της. Η περιφρούρηση και προστασία του Συντάγματος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων των Ελλήνων. Δε δικαιούται κανένας να αδιαφορεί, ούτε να αναθέτει την ευθύνη τήρησής του στους άλλους.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ