Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 26-4-2017 ΕΝΑΓΟΜΕΝΗ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ


– ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Μαργαρίτας Στενιώτη, Εφέτη, μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ
Κωνσταντίνου Βουλγαρίδη, Προέδρου Πρωτοδικών, μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ
                                                                                                Αθήνα, 25-4-2017

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
Συγκαλείται αύριο, Τετάρτη, 26-4-2017 και έπειτα από μήνες, ΔΣ στην ΕΔΕ.
Πρόκειται για ένα ΄΄κατ΄ επίφαση΄΄ Διοικητικό Συμβούλιο. Και τούτο διότι το προεδρείο, πέραν άλλων δύο θεμάτων, κατά κανόνα κοινής αποδοχής (διεξαγωγής ημερίδας, παιδικών κατασκηνώσεων κλπ.), υπό το πρόσχημα της συζήτησης περί του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών θέτει ως βασικό θέμα στο αυριανό ΔΣ, όπως ακριβώς αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη την ΄΄ Έγκριση δαπανών για ορισμό πληρεξούσιων δικηγόρων και νομικών παραστατών στην αγωγή, που κατέθεσε εναντίον της ΕΔΕ ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς΄΄.
Αυτό είναι το μείζον για το προεδρείο αυριανό θέμα συζήτησης.
Το προεδρείο της ΕΔΕ και ειδικώς ο πρόεδρος αυτού:
- Απέκρυψε απ΄ όλα τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τους συναδέλφους το γεγονός άσκησης αγωγής εναντίον της ΕΔΕ, σε μια προσπάθεια να μην γνωστοποιηθεί η δικαστική αυτή εξέλιξη, η οποία αποτελεί απόρροια της παράνομης και αντισυνταγματικής αποπομπής από το ΔΣ του δημοκρατικά εκλεγμένου Εισαγγελέα Ευάγγελου Κασαλιά και κατ΄ επέκταση της κακής διοίκησης της Ενώσεως από το προεδρείο.
- Ουδέποτε μέχρι σήμερα συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασισθεί από το μόνο αρμόδιο 15μελές Όργανο η επί της ανωτέρω αγωγής θέση όλων των μελών του ΔΣ, δεδομένου ότι τη βούληση της Ενώσεως δεν την εκφράζουν οι μεμονωμένες άτυπες συμφωνίες κάποιων μελών του προεδρείου.
Το προεδρείο σήμερα ζητεί έγκριση δαπανών για ορισμό πληρεξούσιων δικηγόρων (ποίων δικηγόρων και ποιων δαπανών και για ποιες ενέργειες; αποφάσισε ποτέ το ΔΣ τέτοιο ορισμό; αποφάσισε ποτέ για τις ενέργειες, που επρόκειτο να λάβουν χώρα;) και νομικών παραστατών (ποιων νομικών παραστατών και ποιος αποφάσισε τον ορισμό τους;) σε μία δίκη, η οποία ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ. Η δαπάνη βαρύνει σαφώς τα μεμονωμένα μέλη του προεδρείου, οι οποίοι ουσιαστικά είναι αυτοί που αντιδικούν στο όνομα της ΕΔΕ και οφείλουν να καταβάλουν εξ ιδίων τα έξοδα, που προέκυψαν από τις ενέργειες τους και όχι να επιβαρύνουν το ταμείο της Ενώσεως.
Συντελείται κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων του Καταστατικού. Καταλύεται κάθε αρχή, που διέπει τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.
Το προεδρείο της ΕΔΕ με τις ενέργειες του να αποπέμψει αυθαίρετα από το ΔΣ και χωρίς αρμοδιότητα τον δημοκρατικά εκλεγμένο συνάδελφο μας Ευάγγελο Κασαλιά, ο οποίος ουδέποτε απώλεσε την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ και συγχρόνως να καλέσει αναπληρωματικό μέλος  ΄΄πέτυχε΄΄ να μετατρέψει το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως σε 16μελές διεκδικώντας για το ΄΄κατόρθωμα΄΄ αυτό ευπροσώπως μία θέση στο παγκόσμιο βιβλίο Γκίνες.
Σας γνωστοποιούμε, ότι σε ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του συναδέλφου Εισαγγελικού Λειτουργού κ. Ευάγγελου Κασαλιά, ο οποίος, επί σειρά ετών, ασκούσε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα με ήθος και αξιοπρέπεια, τυγχάνοντας εκτίμησης από το σύνολο των συναδέλφων και αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε τέτοιες ενέργειες του προεδρείου θα απέχουμε από την ψηφοφορία του ως άνω ζητήματος.        

Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ