Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

«Την εφόνευσε διότι την ηγάπα»


 

07.04.2017, 

 
Πρόωρες απολύσεις κρατουμένων από τις φυλακές γίνονται στη χώρα μας εδώ και εκατό χρόνια (από τη θέσπιση του ν. 811/1917 «Περί προσωρινής απολύσεως των κρατουμένων»).
Σε άλλες χώρες, στην Ευρώπη και αλλού, συμβαίνει το ίδιο [¹]. Απολύονται κάποτε ακόμη και ισοβίτες.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 
 https://www.efsyn.gr/arthro/tin-efoneyse-dioti-tin-igapa
*ομ. καθηγητής ΑΠΘ-βουλευτής


ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

 

 

2 σχόλια:

  1. Ενός κακού μύρια έπονται. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα μεταξύ της ποινής που επιβάλλουν τα δικαστήρια και του χρόνου που απαιτείται για την υφ' όρον απόλυση του καταδίκου. Στην ουσία ο νομοθέτης καταργεί τις αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων. Και δεν φτάνει ότι τις καταργεί σε πάγια βάση μέσω των ρυθμίσεων του ΠΚ για την υφ' όρον απόλυση, θεσπίζει ανά διαστήματα αλλά πολύ τακτικά πλέον πρόσθετες διατάξεις που καθιστούν ακόμη ευκολότερη την έξοδο από τη φυλακή, κατά απόλυτη παραβίαση της αρχής της διάκρισης των λειτουργιών, της απαγόρευσης της αμνηστίας, που προβλέπονται στο Σύνταγμα, και αυτό στο όνομα μίας "αντεγκληματικής πολιτικής". Ο νομοθέτης μπορεί να ακολουθεί όποια αντεγκληματική πολιτική θέλει, όχι όμως για εγκλήματα που έχουν τελεσθεί πριν τη νομοθέτηση και έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία για τη δίωξή τους. Αν αυτό δεν γίνει σεβαστό, η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ κράτος δικαίου. Και θα αποφυλακίζονται εγκληματίες καταδικασμένοι για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά πέντε μόλις έτη από την έναρξη του εγκλεισμού στη φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ομως τα ισοβια ηταν ισοβια και οχι "μενω μεσα 15 χρονια και μετα βγαινω" δεν θα λειτουργουσε αποτρεπτικα? Δεν θα σκεφτοταν λιγο καλυτερα ο οποιοσδηποτε την τελεση αδικηματων που επισυρουν αυτη την ποινη? Εκφραζω εναν προβληματισμο μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"