Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη χωροθέτηση δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 3/4/2017
Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή για τη χωροθέτηση δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής είχε σήμερα σύσκεψη με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και Δημάρχους, κατά την οποία συζητήθηκε η χωροθέτηση των δύο νέων Πρωτοδικείων που πρόκειται να συσταθούν στην Αττική.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Θεόδωρος Σχινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικού Τομέα κ. Σπύρος Τζόκας και Βορείου Τομέα κ. Γιώργος Καραμέρος, καθώς και οι Δήμαρχοι Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος.
Όπως είναι γνωστό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προωθεί την ενεργοποίηση του νόμου 1183/1981, που προβλέπει τη λειτουργία δύο ακόμη Πρωτοδικείων στην Περιφέρεια Αττικής, που θα συμβάλλουν στη μείωση δικαστικών εκκρεμοτήτων πολλών ετών. Ήδη ορίστηκε η επόμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες.


ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

4 σχόλια:

  1. Η διάσπαση του υπερτροφικου και δυσλειτουργικού Πρωτοδικείου Αθηνών με τα 4 εκατομ. άτομα περιφέρεια !!! (και με τους 25.000 διερχόμενους καθημερινά), αποτελεί τη μόνη δραστική λύση για το πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως ήδη έχει προβλεφθεί από το 1981 (επί υπουργού Σταμάτη)! Οσες τροποποιήσεις κωδίκων έγιναν, ήταν όλες αποτυχημένες , διότι δεν έλαβαν υπόψη αυτόν τον παράγοντα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι τα νέα Πρωτοδικεία να βρίσκονται κοντά σε σταθμούς μετρό, για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Πιστεύω ότι ο Δ.Σ.Α δεν θα αντιδράσει σχετικά (πάντως στο Ν. 1183/1981 προβλέπεται ορθά η διατήρηση ενός ενιαίου δικηγ.συλλόγου), διότι προέχει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η ποιοτητα και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνωμη απ τη στιγμη που δεν θα υπαρχουν extra δικαστες ποιο το οφελος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς η ίδρυση νέων Πρωτοδικείων θα σημάνει τη διατήρηση του υφιστάμενου αριθμού οργανικών θέσεων Δικαστών και υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο Ανατολικής Αττικής και στο Πρωτοδικείο Δυτικής Αττικής. Ειδάλλως, δεν έχει νόημα η απλή και μόνη γεωγραφική μεταφορά δικαστηριακής ύλης και προσωπικού από την πρώην Σχολή Ευελπίδων στο Περιστέρι και την Παλλήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα της διάσπασης του υπερτροφικού Πρωτοδικείου Αθηνών σε τέσσερα (καταρχήν) Πρωτοδικεία ξεκίνησε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η οποία στην ουσία δεν το πίστευε και το χρησιμοποίησε εκβιαστικά απέναντι στις διεκδικήσεις του ΔΣΑ. Η ίδρυση των δύο Πρωτοδικείων είναι αναγκαιότητα προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Δεν είναι δυνατόν στην Αχαία να έχουμε 3 Πρωτοδικεία, στην Ηλεία και την Μεσσηνία 2 και στην Αθήνα 1. Χρειάζεται τόλμη για να κάνεις τομές στην Δικαιοσύνη. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δικαστικός Υπάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ