Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ



ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ: Αποχη 20, 21, 26, 27 Μαρτιου και 5, 6 Απριλίου 2012


http://kozaniritor.blogspot.com/2012/03/20-21-26-27-5-6.html 


=========================================



Διήμερες κυλιόμενες απεργίες των δικηγόρων 



Οι δικηγόροι της Αθήνας δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.


Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων του κράτους, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου 2012, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου 2012.
Ειδικότερα, αρχικά τέθηκε σε ψηφοφορία εάν θα υπάρξει αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ή συνέχιση τους. Με ψήφους 34 έναντι 17 (και ένα «παρών» ), επικράτησε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Στη συνέχεια τέθηκε σε νέα ψηφοφορία εάν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας, μέχρι την διάλυση της Βουλής, ή θα είναι τρεις διήμερες κυλιόμενες αποχές. Κατά την νέα αυτή ψηφοφορία επικράτησε η δεύτερη εκδοχή (διήμερες κυλιόμενες) με 37 ψήφους έναντι 12, ενώ υπήρξαν δύο λευκά (από τους συλλόγους της Αθήνας και της Λευκάδας) και δύο «παρών» (Πειραιάς και Σύρος).
Να σημειωθεί ότι η απόφαση της ολομέλειας θα επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα οι κατά τόπους σύλλογοι να αποφασίσουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την απόφαση της ολομέλειας και να μην συμμετέχουν στις διήμερες κυλιόμενες αποχές.
Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 για την «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκειας αυτής» που αφορά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς και για το περαιτέρω άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών, κ.λπ.
Δεν απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά την σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε να μην συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις πανελλαδικές διήμερες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 20 και 21 καθώς και στις 26 και 27 Μαρτίου 2012, όπως επίσης και στις 5 και 6 Απριλίου 2012, που είχε αποφασίσει προηγουμένως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Ειδικότερα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (17 υπέρ έναντι 6 κατά) ότι αναστέλλουν προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και δεν θα συμμετέχουν στις διήμερες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από την Ολομέλεια των προέδρων.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/03/2012_433374 




===================


Ομοίως δεν μετέχουν
Πειραιάς 
18/3/2012 12:19:00 μμ
Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αναστολή των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων του Πειραιά 
Κατά τη σημερινή (18/3) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων του Πειραιά υπό τη μορφή αποχών από τα καθήκοντά τους.

Η δικηγορική κοινότητα του Πειραιά παραμένει σε διαρκή εγρήγορση αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου και κάθε επερχόμενη σχετική με τη δικηγορία μεταρρύθμιση και θα επανεξετάσει στο μέλλον τη στάση της επί συγκεκριμένης βάσης αμέσως μόλις προκύψει διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης νομοσχεδίου ή άλλης ρύθμισης που άπτεται κατά οποιονδήποτε τρόπο του δικηγορικού λειτουργήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος -- Ο Γεν.Γραμματέας

Στ. Μανουσάκης -- Γ. Σταματογιάννης 

και 


Θεσσαλονίκη
1
8/03/2012,   ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Σ.Θ. 

AΠOΦAΣH Δ.Σ. Δ.Σ.Θ.: 
ANAΣTOΛH AΠOXHΣ ΓIA Δ.Σ.Θ..

AN KATATEΘEI NOMOΣXEΔIO ΓIA ΔIKHΓOPIKA ΘEMATA, AMEΣA NEA AΠOΦAΣH Δ.Σ. TOY Δ.Σ.Θ. KAI ΣYΓKΛIΣH ΣYNTONIΣTIKHΣ KAI OΛOMEΛEIAΣ  





7 σχόλια:

  1. Ισχυει η διαταξη για αναβολη των υποθεσεων σε 90 ημέρες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι. Ο ν.4055/2012 ισχύει από 2-4-2012. Σε κάθε δε περίπτωση, ελέγχεται, εάν θα μπορεί να εφαρμόζεται και μετά τις 2-4-2012, εν όψει των Κανονισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δικαστηρίων, ήτοι εν όψει του συνολικού φόρτου εργασίας (δεν μπορεί ένα ήδη προσιδορισμένο πινάκιο ξανικά να διπλασιάζεται, επειδή ασκούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν ανήκουν στην οργανική σύνθεση του δικαστηρίου). Το ίδιο έγινε και με ανάλογες διατάξεις παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ν. 4055/2012

    ΑΡΘΡΟ 8

    ...

    2. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 241 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προστίθεται δεύτερο εδάφιο, ως εξής:«Σε περίπτωση αποχής των δικηγόρων, οι υποθέσεις αναβάλλονται υποχρεωτικά σε δικάσιμο που ανακοινώνει το δικαστήριο εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών ή σε άλλη εμβόλιμη δικάσιμο.»


    ΑΡΘΡΟ 110
    ...
    21. Οι διατάξεις των άρθρων 1, 4, 5, 8 και 20 ισχύουν από 16 Σεπτεμβρίου 2012.

    ΑΡΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΧΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου κ. Γιάννη Αδαμόπουλου για την αναστολή των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων της Αθήνας υπό τη μορφή αποχών από τα καθήκοντά τους.

    Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας παραμένει σε διαρκή εγρήγορση αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου και κάθε επερχόμενη σχετική με τη δικηγορία μεταρρύθμιση και θα επανεξετάσει στο μέλλον τη στάση της επί συγκεκριμένης βάσης αμέσως μόλις προκύψει διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης νομοσχεδίου ή άλλης ρύθμισης που άπτεται κατά οποιονδήποτε τρόπο του δικηγορικού λειτουργήματος.

    Από το Γραφείο Τύπου

    http://www.dsa.gr/index.phtml?url=news&categ=%CD%DD%E1-%C1%ED%E1%EA%EF%E9%ED%FE%F3%E5%E9%F2&id=2542471&search=&searchkeywords=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.dspeir.gr/view_anakoinoseis.asp?ids=1270

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε η Θεσσαλονἰκη απέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικα, τι γινεται αυριο? υπαρχει ήξ δεν υπαρχει αποχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ