Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αθωώθηκε ο Ν. Αγγελάρας για το θέμα των σχολικών βιβλίων

Αθωώθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων σχετικά με τον διαγωνισμό έκδοσης σχολικών βιβλίων, κ.λπ..



Ειδικότερα, στον Αγγελάρα ασκήθηκε η πειθαρχική δίωξη για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του και απρεπή συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, στον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου καταλογίστηκε ότι καθυστέρησε την έκδοση αποφάσεων στις υποθέσεις που αφορούσαν τον έλεγχο του διαγωνισμού αγοράς χάρτου για την έκδοση σχολικών βιβλίων και της συμβάσεως για τον υποθαλάσσιο αγωγό αερίου.

Ακόμη, αποδόθηκε στον Αγγελάρα απρεπής συμπεριφορά για δύο επιστολές που έστειλε στην υπουργό Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου για το θέμα των σχολικών βιβλίων και στον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη για την υπόθεση του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πειθαρχική αγωγή ο Αγγελάρας με τις επιστολές του αυτές στους δύο υπουργούς «επέδειξε εντός υπηρεσίας λίαν απρεπή συμπεριφορά, η οποία δεν προσήκει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό και η οποία είναι τα μάλα ασυμβίβαστη προς το αξίωμά του και θίγει, κατά τρόπο πρόδηλο, τόσο το κύρος του όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης».

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηρακλή Τσακόπουλο, έκριναν ότι ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου δεν υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι ο Αγγελάρας δεν καθυστέρησε την έκδοση των αποφάσεων που αφορούσαν τον έλεγχο του διαγωνισμού για τα σχολικά βιβλία και της επίμαχης σύμβασης για τον υποθαλάσσιο αγωγό αερίου.

Παράλληλα, ως προς το θέμα των επιστολών προς την Διαμαντοπούλου και τον Μπεγλίτη, το Ανώτατο Πειθαρχικό έκρινε κατά πλειοψηφία (4 -3) ότι οι επιστολές δεν είχαν μεν το προσήκον ύφος, αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο εκτιμώντας στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εστάλησαν και την προσωπικότητα του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι δεν πρέπει να επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

http://www.zougla.gr/greece/article/a8o8ike-o-n-agelaras-gia-to-8ema-ton-sxolikon-vivlion

=============================
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

βλ. και
http://dikastis.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ