Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα με την οποία κοινοποιούνται οι διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 για τους νέους μισθούς των υπαλλήλων που εντάσσονται στο λεγόμενο ειδικό Μισθολόγιο (Διπλωμάτες, στρατιωτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, δικαστικοί, κτλ.).






































10 σχόλια:

  1. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:
    "Β. Με τη διάταξη της υποπερ.β' της περ.38, επαναφέρονται σε ισγύ. από 1-8-2012. οι ανασταλείσες (από 1-7-2011) με την παρ.5 του άρθρου 38 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α'152) διατάξεις για τη χορήγηση επιπλέον ποσοστού στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας και για τη χορήγηση ή αύξηση του επιδόματος αυτού, λόγω αναγνώρισης προϋπηρεσίας, στους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια. Επίσης, από 1-8-2012. επαναφέρονται σε ισχύ οι ανασταλείσες (από 1-7-2011) διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική προαγωγή ορισμένων κατηγοριών προσωπικού που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Σημειώνεται ότι, οι μέχρι 31-7-2012 ανασταλείσες διατάξεις που προβλέπουν τη χορήγηση μισθολογικών προαγωγών σε ορισμένες κατηγορίες αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια (π.χ. στρατιωτικοί, δικαστικοί λειτουργοί κλπ) αναφέρονται ενδεικτικά στην αριθμ.2/55702/0022/28-7-2011 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας (ΑΔΑ: 4ΑΣ2Η-41Η) επί των διατάξεων του άρθρου 38 του ν.3986/2011."

    Συνεπώς, αίρεται η αναστολή της χορήγησης χρονοεπιδομάτων και μισθολογικών προαγωγών (αφορά στον 1ο βαθμό την 9η και 10η σειρά της ΕΣΔΙ και τη χορηγήση της μισθολογικής προαγωγής του Προέδρου Πρωτοδικών). Η σχετική διάταξη που προβλέπει τη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι άρθρο μονό παρ. Γ περίπτωση 38 εδ. β΄ του Ν. 4093/2012. Η.Μ. Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικα ο νέος πρωτοδίκης ποσα περίπου θα παίρνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν από τον άλλο μήνα δείτε στις Τράπεζες 700 ευρώ το 15θήμερο, τότε θα ξυπνήσετε πολλοί. Οι γραφικοί, που ειρωνεύονται τους συναδέλφους που συμμετέχουν στις στάσεις, δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Είναι οι ευγενείς- Δικαστές ή αλλιώς Δικαστές- άρχοντες. Μερικοί απ' αυτούς το παίζουν φουκαράδες αλλά στο Ε9 συμπληρώνουν 2η σελίδα. Όσοι ζείτε από το μισθό σας καταλάβετε ότι δεν έχετε καμία σχέση μαζί τους. Πάντως το γενικό κλίμα σε όλα τα Δικαστήρια δείχνει συμμετοχή πάνω από 80%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτά τα μέτρα ο μισθός των Δικαστών μειώνεται κατά 60% αν δε ισχύσει η αύξηση των κρατήσεων του Ταμείου Νομικών που θα είναι το 1/3 του μισθού καταλαβαίνετε ότι ο μισθός θα μειωθεί κατά 80% .
    Επιτέλους, ο Έλληνας δικαστής θα είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος από τα δεσμά του ΜΙΣΘΟΥ και των εξαρτήσεων που συνεπαγόταν η καταβολή του και θα μπορεί να επιτελέσει το λειτούργημα του κατά πως ορίζει το Σύνταγμα.
    παρακαλώ να κρατηθεί ανωνυμία γιατί ο (αυτο)σαρκασμός και η ειρωνεία δεν είναι από τις ιδιότητες που περιλαμβάνονται στις παντώς είδους διώξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για διευκόλυνση: αυτά που αφορούν τους δικαστές είναι στις σελ. 9 -11 από 35 της εγκυκλίου, αλλά δεν είδα να λέει κάτι παραπάνω από το νόμο. Άρα μάλλον ισχύει ότι έχει υπολογιστεί μέχρι τώρα, ήτοι περίπου 1900 καθαρά μηνιαίως για πρωτοδίκη με τριετή υπηρεσία, που θα πέσουν από γενάρη περί τα 1500 για ένα χρόνο για να κρατηθούν οι αναδρομικές μειώσεις (το μισθολόγιο από Αύγουστο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τσ τσ, ανώνυμε 4.10 και λοιποί συνάδελφοι,δεν κατανοείτε ... για το καλό μας το κανουν ... εμπρός τωρα πλέον, απαλλαγμένοι από το βρωστικό μας άλλοθι, ας παύσουμε τον αγώνα για να βγάλουμε από Δεκέμβρη τα διπλοφουσκωμένα πολιτικά και ποινικά πινάκια (των υποθέσεων που δήθεν αρνησιδικούμε κατά τους παπαγάλους) με αμείωτο κέφι, άδειες τσέπες, φουλ πειθαρχικά, καθυβριζόμενοι από τους πάντες, εξευτελισμένοι ... αλλά τι είναι αυτό μπροστά στο έγκλημα καθοσιώσεως να διεκδικεί ο δικαστικός δικαιώματα στην αποικια χρεους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την ισότητα των τριών κρατικών εξουσιών: γιατί δεν περικόπτονται οι μισθοί των δικαστών κατά τον τρόπο που οι βουλευτές μείωσαν κατ΄ελάχιστον τα προνόμιά τους (και πάντως όχι τις αποζημιώσεις τους που ακόμη παραμένουν αμείωτες!!!);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων 4750 Ευρώ, Δήμαρχοι 4250 Ευρώ, Αρεοπαγίτες 2500 Ευρώ...
    Συγχαρητήρια για τη ξεφτίλα του κλάδου μας και για την επίσημη ηγεσία που ανέχεται αυτή τη κατάσταση και τρέπει το δικαστή σε υπαλληλάκο. Η απαξίωση του κλάδου είναι πρόδηλη, πλέον οι δικαστικοί θα επιθυμούν να μεταπηδήσουν στη διοίκηση και να γίνουν γραμματείς υπουργείων.
    Συγχαρητήρια και πάλι στην ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και καθαρίστριες στη Βουλή, καλά είναι.
    Καλύτερα "φτωχοί" υπάλληλοι της Βουλής, παρά "καθόλου" Δικαστές.

    Υπάρχει αντίρρηση;

    Ναι υπάρχει, απαντώ:

    "ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΚΙ΄ ΑΣ ΨΩΦΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2012 1:51 μ.μ., πάρα πολυ καλα τα λες, και περιμένω κάποιο παπαγαλάκι να σου απαντησει "αν δεν σου φτανουν τα λεφτα και εισαι ικανός, παραιτήσου και πηγαινε αλλού να βγαζεις περισσότερα".
    Οταν ομως το παπαγαλακι θα ερθει στα δικαστηρια για να βρει δικαιωση, πληττόμενο από αντισυνταγματικούς νόμους, θα βρεί δικαστές μίζερους των 1.200 ευρω, που θα του απαντούν με επιχειρηματα του στυλ "η πατρίδα τόσα μπορεί να δώσει" (αλήθεια, τι κι αν ελεγε ο Δημητρακόπουλος στις αρχές του αιώνα, ότι αν ενα κρατος δεν μπορεί να εξασφαλίσει αρχοντιά στους δικαστές του, καλύτερα να κατεβασει ρολά?)και τοτε θα διαπιστωσει ότι όλοι οι ικανοί δικαστές, αυτοί που τοσο ακριτα ελεγε "παραιτηθειτε αν δεν σας φτανουν τα λεφτα, ο λαος ζει με 586 ευρω", έχουν παραιτηθεί σύμφωνα με την δικη του επιθυμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ