Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα Πρωταθλήτρια στην Εναρμόνιση του Ευρωπαϊκού Δικαίου

22-07-2014 | 


Συνεχίζοντας  σταθερά την ανοδική της πορεία στην Ευρωπαϊκή Αγορά, η Ελλάδα επιτυγχάνει για όγδοη συνεχή φορά να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα,  βάσει των αποτελεσμάτων του Πίνακα Επιδόσεων Ενιαίας Αγοράς Αρ. 29 (Single Market Scoreboard No. 29) για την περίοδο Νοέμβριος 2013 – Μάιος 2014, η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμα  ενσωμάτωσης των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό δίκαιο στο 0,2%, ξεπερνώντας για ακόμα μια φορά: α) την προηγούμενη, επίσης εξαιρετική, επίδοσή της (0,3%), β) το στόχο που τέθηκε από το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλλειμμα ενσωμάτωσης στο 1%, γ) την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του ποσοστού στο 0,5%, και δ) το μέσο όρο των επιδόσεων των 28 κρατών μελών, που κυμαίνεται στο 0,7%.
Με  αυτό το ποσοστό η Ελλάδα σημειώνει το καλύτερο μέχρι στιγμής αποτέλεσμά της για  την εμπρόθεσμη και νομοτεχνικά βέλτιστη ενσωμάτωση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τρόπο που ανταποκρίνεται άριστα στα εθνικά συμφέροντα, και κατατάσσεται στην πρώτη θέση των χωρών της ευρωζώνης καιστη δεύτερη των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις καλύτερες επιδόσεις (σημειωτέον, ότι την πρώτη θέση κατέλαβε η Κροατία, αφού ως νέο μέλος έπρεπε αναγκαστικά να ενσωματώσει όλο το κοινοτικό κεκτημένο).
Οι συνεχώς βελτιούμενες επιτυχίες της Ελλάδας αναφέρονται επαινετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κάθε νέα έκδοση του Πίνακα Επιδόσεων Ενιαίας Αγοράς και μνημονεύονται ως best practices.
Η Ελλάδα, την τελευταία τετραετία, και μετά από τριάντα χρόνια χαμηλών επιδόσεων, καταφέρνει να υπερακοντίζει συνεχώς τους ευρωπαϊκούς στόχους, μειώνοντας  το έλλειμμα  ενσωμάτωσης του παράγωγου ευρωπαϊκού δικαίου κατά ποσοστό 91,6% (από 2,4% τον Μάιο του 2010 σε 0,2% τον Μάιο του 2014).
Η εμπρόθεσμη  και ορθή εναρμόνιση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών στο εθνικό δίκαιο συντονίζεται και επικουρείται  από το Γραφείο Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της  Κυβέρνησης.










-
























=======
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Να και κάτι καλό. Τουλάχιστον να αναγνωρίζουν και σε μας μια πρωτιά ! Το ζήτημα είναι να αρχίσει να συνειδητοποιεί και όλος ο νομικός κόσμος της χώρας αυτό που γίνεται στην ευρώπη. Οι θεωρητικοί πρέπει να αρχίσουν να γράφουν στα νομικά περιοδικά περισσότερα άρθρα για την επίδραση του δικαίου της ε.ε. στο ελληνικό δίκαιο, τουλάχιστον στα καθημερινά ζητήματα ( π.χ. εμπορικού δικαίου ή ειδικού διοικητικού δικαίου) για να μπορέσουν και τα δικαστήρια να προσανατολιστούν σε σύγχρονες λύσεις. Διαφορετικά μπορεί να βρεθούμε στο μέλλον υπόλογοι, επειδή δεν εφαρμόζουμε το κοινοτικό δίκαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ