Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΟΣ ΔΣ της ΕΝΔΕ – Αφροδιτη Σακελλαροπούλου Πανος Βασταρούχας

 

 

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΔΕ,

Η διετής διάρκεια των αρχαιρεσιών, όπως καθορίζεται από το καταστατικό μας, έχει αποδειχθεί αντιπαραγωγική για την ομαλή λειτουργία και την εσωτερική σταθερότητα της Ένωσης. Εν ολίγοις, το δεύτερο έτος της διετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) έχει καταστεί κατά κανόνα μια προεκλογική περίοδος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή ή την επιφανειακή αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων, καθώς οι εκλεγμένοι επικεντρώνονται στην επικράτηση στις επερχόμενες εκλογές.

Επιπλέον, η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) κατά τον Δεκέμβριο, όπως προβλέπεται από το άρθρο  6 παρ.1 του καταστατικού μας, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Οι υποψήφιοι αναγκάζονται να απουσιάζουν από τις υπηρεσίες τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επιφέροντας καθυστερήσεις και επιβαρύνσεις στους συναδέλφους τους.

Οι παραπάνω πρακτικές είναι αναχρονιστικές και δεν συνάδουν με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Είναι επιτακτική η ανάγκη για μια πιο διαφανή και αποτελεσματική διαδικασία, η οποία θα επιτρέπει στα μέλη να ακούνε τους υποψηφίους και τα επιχειρήματά τους σε μια Γενική Συνέλευση πριν από τις εκλογές.

Τέλος, το άρθρο 4 του καταστατικού μας πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να προβλέπει τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, προσαρμοζόμενο έτσι στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε την διεξαγωγή καταστατικής ΓΣ με σκοπό: 1) την τροποποίηση  του άρθρου 9 του καταστατικού της ΕΝΔΕ που αφορά την χρονική διάρκεια της θητείας του ΔΣ της ΕΝΔΕ δια της ψήφισης της τριετούς αντί της υφισταμενης διετούς θητείας του ΔΣ αρχομένης από τις μεθεπόμενες εκλογές, 2)την τροποποίηση του άρθρου 6 του καταστατικού της ΕνΔΕ που αφορά την διεξαγωγή της τακτικής ΓΣ κατά τον μήνα Δεκέμβριο δια της  ψήφισης της διεξαγωγής της γενικής ΓΣ κατά τον μήνα Μάιο αντί της καθιερωμένης έως τώρα διεξαγωγής αυτής κατά τον μήνα Δεκέμβριο, με δεδομένο ότι τα οικονομικά βιβλία  των επιστημονικών ενώσεων, σωματείων και ΑΕ εγκρίνονται εντός του επομένου έτους της λογιστικής χρήσης και τέλος 3)την συμπλήρωση του άρθρου 4 του καταστατικού με την καθιέρωση ως  πηγής εσόδων της ΕΝΔΕ και τα ευρωπαικά προγράμματα.

Επειδή τόσο για την διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ όσο και καταστατικής ΓΣ προβλέπεται η αυτή προθεσμία τους ενός μηνός με απόφαση του Προέδρου του ΔΣ και με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη αίτημα 311 μελών της ΕνΔε προς διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ προτείνουμε την διεξαγωγή των δύο αυτών ΓΣ κατά την  ίδια ημέρα και στον ίδιο τόπο ή σε οιοδήποτε χρόνο το αξιότιμο Συμβούλιό σας κρίνει.

Επικαλούμενοι το άρθρο 3 παρ. 1 του καταστατικού, το οποίο προσδίδει στα τακτικά μέλη το δικαίωμα να καταθέτουν προτάσεις, ευελπιστούμε σε μια θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας.

 

Μετά τιμής,

Τα μέλη της ΕΝΔΕ

 

Αφροδιτη Σακελλαροπούλου

Πανος Βασταρούχας

 

https://ende.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b4%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b5-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ