Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΔΠΧ: Έργο byDefault: Έναρξη πιλοτικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Collab.dpa.gr


 

Έργο byDefault: Έναρξη πιλοτικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Collab.dpa.gr – Πρόσκληση σε εκδήλωση

  1. Έναρξη πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας

H Αρχή ανακοινώνει την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων των επαγγελματιών του χώρου της προστασίας δεδομένων. Η πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό μέσω της διεύθυνσης ιστού:

https://collab.dpa.gr/  

Η πλατφόρμα έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «Ενήμεροι εξ ορισμού: προωθώντας την ευαισθητοποίηση κρίσιμων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (παιδιά και επαγγελματίες προστασίας δεδομένων) - byDefault» (https://bydefault-project.eu/) το οποίο πραγματοποιείται από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την ελληνική εταιρεία πληροφορικής ICT-ABOVO με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πλατφόρμα αποσκοπεί στην ανταλλαγή εξειδικευμένης γνώσης σε ειδικούς θεματικούς τομείς των επαγγελματιών του χώρου της προστασίας δεδομένων (Υπεύθυνοι Προστασίας Δεδομένων, επαγγελματίες με σχετικό αντικείμενο, επαγγελματίες πληροφορικής που συμμετέχουν/υλοποιούν σχετικά έργα κ.ά.) και λειτουργεί με την καθοδήγηση και την εποπτεία της Αρχής. Επίσης, η Αρχή θα λαμβάνει ανατροφοδότηση από την πλατφόρμα, η οποία θα συνεκτιμάται κατά την κατάρτιση του προγράμματος εργασιών της, για την παροχή ειδικότερης καθοδήγησης, όταν κρίνεται αναγκαίο.

  1. Πρόσκληση σε εκδήλωση

Κατόπιν της έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας και στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του έργου byDefault, διοργανώνεται δίωρη διαδικτυακή εκδήλωση σε σχέση με τη λειτουργία της.

Στην εκδήλωση θα γίνει συνοπτική παρουσίαση της πλατφόρμας και θα παρουσιαστούν σενάρια χρήσης της. Οι συντελεστές του έργου θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων στην εκδήλωση ώστε να δώσουν απαντήσεις σε κάθε ζήτημα σχετικό με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, με χρήση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του ελληνικού Δημοσίου e:Presence.gov.gr, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, ώρες από 11.00 έως και 13.00.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής το αργότερο έως τη Δευτέρα 02/10/2023 με καταχώριση του ονοματεπωνύμου σας και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (στην οποία θα λάβετε την πρόσκληση για την εκδήλωση) στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στη διεύθυνση:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/byDefault_collab_awareness_event_registration

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς και για κάθε επικοινωνία που αφορά το έργο, μπορείτε να απευθύνεστε στο email: contact@dpa.gr και στο τηλ. 2106475655.

Εκτιμούμε ότι το έργο «byDefault», με τα εχέγγυα της συμμετοχής της Αρχής, θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους επαγγελματίες της προστασίας δεδομένων και ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά.

 

https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/deltia/ergo-bydefault-enarxi-pilotikis-leitoyrgias-tis-ilektronikis-platformas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ