Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΣ. ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

21/11/2012
                      ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                         
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                                     Αθήνα 21-11-2012
                                                                                    Αρ. Πρωτ.187

                                      
                                      

                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



To Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με την ίδια μορφή, όπως μέχρι σήμερα, μέχρι τη σύγκλιση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 8 Δεκεμβρίου 2012.  

    Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου                                    Γεώργιος Μανωλίδης

      Αρεοπαγίτης                                                                  Πρόεδρος Εφετών

30 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παντως σχεδον ολα τα επαρχιακα δικαστηρια εχουν σταματησει πλεον τις διακοπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως στις Γ.Σ. τρεις κι ο κουκος ψήφιζαν κατά των κινητοποιησεων... όλοι οι άλλοι υπέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σοβαρές εφημερίδες των κ.καναλαρχών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Ένωσης που λήφθηκε σε κοινή συμπόρευση με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Γ.Σ. του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της ΓΣ των Διοικητικών Δικαστών είναι προς όφελος του κοινού μας αγώνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η συστράτευση όλων και η πιστή τήρηση της απόφασης μέχρι την δικαίωσή μας με την αναστολή ή απόσυρση του νέου μισθολογίου.
    Λάθος δρόμος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν σας αρέσουν τα άρθρα των εφημερίδων των καναλαρχών, διαβάστε τα σχόλια των αναγνωστών στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις και σφυρίξτε μου κλέφτικα αν βρείτε ποσοστό πάνω από 2% που να επικροτεί τις κινητοποιήσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε της 21.11.12, ώρα 11.40, και πως το γνωρίζεις εσύ ότι τα ανώνυμα, ανορθόγραφα συνήθως ή greeclish σχόλια, κάτω από τα δημοσιεύματα στο διαδικτυο, δεν προέρχονται από ανθρώπους που έχεις δικάσει και ίσως καταδικάσει, που προφυλακισες ή φυλακισες, που η δικαστική σου απόφαση δεν τους άρεσε?Πως δεν προέρχονται, κάποια από αυτά, από τους γνωστούς μη δικαστες που επισκέπτονται και το παρόν blog, και ανήκουν στους χρόνια πολέμιους των δικαστών, στους γνωστούς σε όλους μας "αντιδικαστικους" του στενότερού και ευρύτερου πολιτικού χώρου?Εμένα προσωπικά, ίσα ίσα, με εξοργίζουν ακόμη περισσότερο αυτά τα σχόλια, με εξοργίζει η πολιτεία που με έφτασε σε αυτή την απαξίωση και πυροδοτούν ακόμη περισσότερο τη μαχητικότητα μου.Απλώς, θεωρώ ότι πρέπει να πάρουν πια μια άλλη, πιο δυναμική και πιο ουσιαστικη μορφή οι κινητοποιήσεις μας...Αλλά αυτά θα τα πούμε στη Γ.Σ. της ΕΔΕ.Καληνύχτα.Και να ελέγχεις πρώτα από που προέρχεται ένα σχόλιο, προκειμένου να του δώσεις την ανάλογη βαρύτητα.Ένας οδηγός ταξί, ξέρεις τι μου είπε, όταν με.ρώτησε γιατί δεν απαντώ καθαρά τι δουλειά κάνω και απάντησα ότι απλώς δεν είμαστε ιδιαίτερα "συμπαθείς" εμείς οι δικαστες?Ότι κάνω λάθος.Και συμπαθείς είμαστε και μας σέβονται οι καλοί και έχοντες σύννομη συμπεριφορά πολίτες.Όσοι έχουν "λερωμένη φωλιά", αυτοι σας αντιπαθούν μου είπε.Σκέψου λίγο και αυτό σχόλιο του απλού εργαζόμενου πολίτη, που δεν είναι κρυμμένος πίσω από τον υπολογιστή ή το κινητό και την ανωνυμία και.ίσως και να σχολιάζει μέσα από τη φυλακή, όπου τον εστειλες
      !!!

      Διαγραφή
  7. Η απόφαση είναι ορθή. Ο αγώνας συνεχίζεται έως την τελική νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαϊκισμός στο έπακρο. Σημασία έχουν οι ψήφοι και πως θα κρατήσουμε την καρέκλα και την επόμενη φορά .Άλλα περιμέναμε κ.Προεδρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα περισσότερα επαρχιακά δικαστήρια συνεχίζουν τις αποχές, προς διόρθωση προηγούμενου σχολίου (Πρωτοδίκης επαρχιακού πρωτοδικείου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχουν νόημα οι κινητοποιήσεις με το ίδιο αναποτελεσματικό περιεχόμενο.Απαιτούνται νέες ιδέες και νέες μορφές αγώνα.Τα ίδια της συχωρεμένης είναι βαρετά και έχουν εκφυλιστεί.Ανεξαρτήτως του ότι δεν εφαρμόονται τώρα πλέον από τους περισσότερους και θα αρχίσουν και οι διώξεις.Νομίζω ότι τώρα πλέον και η ΕΔΕ σέρνεται με βαριά καρδιά στην παράταση.Τις αγωγές τις κατάπιαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως στο επαρχιακό δικαστήριο που υπηρετώ δεν έχει σταματήσει κανένας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως, ανώνυμε των 8.16 μμ ψεύδεσαι ασύστολα και καλά θα κάνεις να μην ξαναμιλήσεις σπέρνοντας μόνο τον πανικό. Αν τολμάς, βγες επώνυμα με στοιχεία, να σου απαντήσω κι εγώ επώνυμα με στοιχεία για το ότι σχεδόν παντού στην επαρχία και κυρίως στο δεύτερο βαθμό συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ντροπή! Αλλά, προφανώς, εσένα ακόμα δεν σε έχει ακουμπήσει η κατάσταση πτώχευσης στην οποία βρίσκονται τόσοι πολλοί συνάδελφοι, γιατί μόνο αν σε πιάσει κι εσένα τότε μπορεί να ξυπνήσεις. Όπως, συνήθως, βέβαια, δεν έχεις και να προτείνεις τίποτα. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι θελετε να πειτε ανωνυμε 21 Νοεμβρίου 2012 7:51 μ.μ. για το "σχολιο της καθημερινης;"
    Οτι πρεπει να τηρουμε στη σταση μας συμφωνα με τα κελευσματα των εκδοτων και των καναλαρχων?
    Ελπιζω να μην ειστε δικαστης γιατι τοτε ειστε εξοχως επικινδυνος.
    Και ελπιζω να μην εκδιδετε και αποφασεις με βαση πρωτοσέλιδα, αφού σας επηρεαζουν τοσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήπιες» περικοπές των βουλευτικών προνομίων αποφάσισε να επιφέρει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να δείξουν ότι ο πολιτικός κόσμος συμμετέχει στις «αιματηρές» θυσίες της υπόλοιπης κοινωνίας, για να ορθοποδήσει η χώρα.

    Συγκεκριμένα, τα μέλη της Διάσκεψης αποφάσισαν να περικόψουν όλα τα καταβαλλόμενα για δαπάνες βουλευτών ποσά, εκτός αυτού της βουλευτικής αποζημίωσης και να μειωθεί κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.

    Πιο αναλυτικά, κόβονται κατά 20%-25% τα επιδόματα κίνησης και εξοπλισμού γραφείου καθώς και οι ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» (11.11.2012), κάθε βουλευτής λαμβάνει στο χέρι σχεδόν 7.000 ευρώ.

    Ειδικότερα:

    1) Βουλευτική αποζημίωση: 5.780,60 ευρώ η οποία παραμένει ως έχει

    2) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 1.000 ευρώ ( 935,88 ευρώ για βουλευτές Αττικής και 1.169,99 ευρώ για επαρχίας) - Μειώνεται κατά 20-25%

    3) Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ - μειώνεται κατά 20-25%

    4) Επίδομα κίνησης: περίπου 550 ευρω (από 364 έως 750 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας) - μειώνεται κατά 20-25%

    6) Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα: σήμερα ανέρχεται σε 150 ευρώ ανα συνεδρίαση και σύμφωνα με την νέα απόφαση θα μειωθεί κατά 50% δηλαδή πέφτει στα 75 ευρώ.

    7) Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία: 917 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%

    8) Ατέλεια κινητού τηλεφώνου: 200 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%

    Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2013 θα μειώνονταν και οι μισθοί των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών κατά 40%, όμως η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε η μείωση να είναι της τάξης του 35%.

    Υπενθυμίζεται ότι κάθε βουλευτής δικαιούται δύο επιστημονικούς συνεργάτες. Κάθε συνεργάτης μαζί με τις προβλεπόμενες υπερωρίες λαμβάνει περίπου 2.500 ευρώ το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "παντως σχεδον ολα τα επαρχιακα δικαστηρια εχουν σταματησει πλεον τις διακοπες"
    21 Νοεμβρίου 2012 8:16 μ.μ.

    Είμαι πολύ περιεργος να μου πει ο συναδελφος από πού αντλεί την πληροφορηση του, και ασφαλως υποθετω θα ειναι ευκαιρος και προχειρος να μου πει ΠΟΣΑ απο τα επαρχιακα πρωτοδικεια σταματησαν τις κινητοποιησεις, και να μου πει και απο που το γνωριζει (εχει γνωστους σε ολα τα επαρχιακα δικαστηρια?).
    Διαφορετικα ειναι απλως ενα σχολιο υποβολαιμιαιο που η αναρτηση του δημιουργει ερωτηματικα.
    Εγω προισταμαι σε επαρχιακο πρωτοδικειο και ΟΥΔΕΙΣ σταματησε τις κινητοποιησεις. Και απο τρια-τεσσερα πρωτοδικεια που ξερω, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σταματησε.
    Ο κυριος συναδελφος, που εχει γνωση και των 60-65 πρωτοδικειων της χωρας, να μου πει ΑΚΡΙΒΩΣ παρακαλω σε ποσα σταματησαν οι κινητοποιησεις και ΑΠΟ ΠΟΥ το γνωριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διερωτώμαι μήπως όλοι οι κατα το παρελθόν εισαγγελείς δεν είχαν το σθένος να πάνε "contra" σε κάποιους Προϊσταμένους (που τυχόν κουκούλωναν υποθέσεις), και να προχωρήσουν ως το κόκκαλο σε υποθέσεις που έβλαπταν τη Δημόσια Περιουσία? Μήπως αν όλοι είχαν το σθένος ενός Κολιούση και μιας Σωτηροπούλου (βλ. εισαγγελείς στην υπόθεση Βατοπεδίου), η κατάσταση στα δημόσια οικονομικά της χώρας ήταν κάπως καλύτερη και δεν χρειάζονταν να γίνουν αυτές οι άδικες περικοπές στους δικαστές σήμερα? Ο νόμος "περί ευθύνης Υπουργών" μήπως δεν είναι ο μόνος που έχει μερίδιο ευθύνης για τη μη πάταξη της διαφθοράς που προκαλέι βλάβη στην περιουσία του δημοσίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομίζω ότι η απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕ εκφράζει την πλειοψηφία των δικαστών,ενόψει του ότι αυτοί συνεχίζουν να απέχουν.Επίσης συμπορευεται με αυτές των δικαστων του Ελεγκτικου και των Διοικητικων,που δεν έχουν Σεβαστιδηδες.Αφήστε λοιπόν τα αιχμηρα σχολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τη στιγμή που οι Δικαστές παίρνουν το μισθό τους κανονικά... Με τις αποχές δεν έχουν καταφέρει τίποτα, απλά έχουν γίνει γραφικοί, η κατάσταση έχει κομματικοποιηθεί ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kύριοι συνάδελφοι αν και συντάσσομαι από την πρώτη ημέρα με τις αποφάσεις της ΕΔΕ, όπως άλλωστε και οι πλειονότητα των συναδέλφων, θα πρέπει να επισημάνω το γενικά παραδεκτό και ψιθυριζομενο από κάποιους γεγονός ότι αρχίζει να γίνεται παρωχημένο το μέχρι σήμερα ακολουθούμενο μοντέλο αντίδρασης. Συνεπώς για να «ακουσουν» τα αυτιά εκείνων που πρέπει φρονώ ότι απαιτείται κλιμάκωση των αντιδράσεων μας με νέες πιο δραστικές και αναμφίβολα σκληρότερες μορφές. Την άποψη αυτή προτίθεμαι να συζητήσω και στην έκτακτη ΓΣ και όσοι θα παραβρεθείτε (ελπίζω όλοι) θα παρατηρήσετε ότι αποτελεί αίτημα και άποψη πολλών συναδέλφων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί αγαπητέ κύριε/α των 11:21 22 Νοεμβρίου να μην παίρνω τον μισθό μου κανονικά? Σταμάτησα να γράφω στο σπίτι μου, το οποίο θα μου το βγάλει η τράπεζα στο σφυρί μιας και ούτε μείωση στη δόση του δανείου που πήρα δέχεται με βάση το μισθό μου όπως έχει διαμορφωθεί αλλά ούτε και λεφτά μένουν να δώσω τις καθυστερούμενες δόσεις? Σταμάτησα να πηγαίνω σε διασκέψεις για να περάσω τις υποθέσεις που έχω χρεωθεί?Σταμάτησα να ανεβαίνω σε ποινικές έδρες και να δικάζω έστω και τα υπό παραγραφή αδικήματα και τα αυτόφωρα? Σταμάτησα να είμαι πρόεδρος υπηρεσίας και να αναπληρώνω συναδέλφους που μπορεί σε κάποια υπόθεση να έχουν κώλλυμα?ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ δεν προσφέρω και θα έπρεπε να έχω και στέρηση μισθού? (Συγχωρείστε μου αν έχω κανένα ορθογραφικό λάθος αλλά έχω αγανακτήσει πιά με την καραμέλα της κομματικοποίησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κρίμα εδώ μέσα να υπάρχουν σχόλια που να μιλούν για κομματικοποίηση. Δεν θέλω να τα χαρακτηρίσω, για να μην πείσω στο επίπεδό τους. Απλώς παρακαλούνται οι άσχετοι με το δικαστικό χώρο να είναι λίγο προσεκτικοί
    στα σχόλιά τους για τους δικαστές, ακριβώς λόγω της άγνοιας της κατάστασης. Εκτός αν θέλουν απλώς να δια βάλλουν και να συκοφαντούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μας έχει εξοντώσει η αποχή των Δικαστών, και ως πολίτες και ως δικηγόρους. Και πριν προλάβετε να πείτε οτι οι δικηγόροι απέχουν, σας γνωστοποιώ οτι με την "υποχρεωτική" αποχή δεν αμειβόμαστε, σε αντίθεση με εσάς που αμείβεστε για να δίνετε αναβολές. Ο συνδικαλισμός και ο αγώνας θέλει αίμα. Και εμείς ως δικηγόροι το έχουμε καταλάβει καλά με την εξάμηνη αυτό το χρόνο αποχή μας. Εσείς ? Τι θυσιάζετε στον αγώνα σας? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ/η 8:51 θέλεις να μας πείς ότι ούτε στο γραφείο σου δεν πηγαίνεις? Ούτε ραντεβού κλείνεις? Ούτε παρίστασαι σε συμβόλαια? Ούτε καταθέτεις αγωγές? Ούτε παρίστασαι σε ασφαλιστικά και προσωρινές διαταγές? Αυτή τη στιγμή αγαπητέ μου μόλις σταματήσω από εδώ έχω να διεκπεραιώσω 6 δικογραφίες με θέματα που θα μου πάρουν χρόνο για να εκδοθεί μια σωστή νομικά και ουσιαστικά υπόθεση.Χρόνο που έχω ορκιστεί να διαθέσω για τον συμπολίτη μου.Χρόνο που θα με κάνει λιγότερο καλό γονιό,λιγότερο καλό σύζυγο,λιγότερο καλό φίλο. Πιστεύω να σε κάλυψα αγαπητέ/η μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ανώνυμε 11.40/21-11-2012 με την "καθημερινή" υπό μάλης ... όχι άλλο σανό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν κάποια άτομα πιστεύουν οτι είναι μια απλή δουλεία και όχι ένα λειτούργημα το να είσαι Δικαστής
    τότε απλά μπορούν να εξέλθουν από το επάγγελμα.
    Γιατί συνέχεια αναφέρεται το βάρος τις εργασίας που έχει ο καθένας, καμία δουλειά δεν είναι εύκολη αν την αγαπάς όμως σίγουρα γίνετε...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αγαπητέ κύριε των 9.28 μ.μ, στα θέματα που θίξατε σας απαντώ ως εξής
    1) συμβόλαια δεν γίνονται α) γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και β) αν γίνονται έχουν καταργηθεί πια οι υποχρεωτικές παραστάσεις των δικηγόρων (σσ για τους πωλητές ολοσχερώς για τους αγοραστές για ποσό άνω των 80.000,00 €- αντικειμενική αξία που δύσκολα βρίσκεις σήμερα)
    2) ραντεβού στα γραφεία μας κάνουμε για να ενημερώσουμε τους πελάτες μας οτι στο τριμελές με το νούμερο 7 αποκλείεται να φτάσει η υπόθεσή του - άρα δεν παίρνουμε χρήματα για αυτό - ασε που δεν υπάρχει χρονοχρέωση στους έλληνες δικηγόρους
    3) ασφαλιστικά μέτρα δεν κάνουμε γιατί δεν μας δίνουν άδειες.
    4) προσωρινές διαταγές κάνουμε και βγάζουμε από 100 έως 150 ευρώ σε κάθε μία - ερώτηση : πόσες πιστεύετε οτι έχουμε το μήνα?
    Αυτή τη στιγμή αγαπητέ μου εσείς τάσσεστε στο πλευρό του πολίτη και διεκπεραιώνετε δικογραφίες και αμείβεστε. Αυτή τη στιγμή εγώ ετοιμάζομαι να βγάλω από τα "λίγα ακόμα" έτοιμα λεφτά για να πληρώσω την ασκουμένη μου στο τέλος του μήνα. Και στην ερώτηση γιατί να έχω ασκουμένη, σας απαντώ οτι στο Πρωτοδικείο Αθηνών τη Δευτέρα 19-11-2012 περιμενα στην ουρά για προσδιορισμό προσωρινής από τις 12.15 έως τις 15.00 και στο τέλος έκλεισε η γραμματεία και δεν προσδιόρισα τίποτα. Ευχαριστώ. Καλό σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανωνυμε 21 Νοεμβρίου 2012 8:16 μ.μ., περιμενω ακομη εδω και τεσσερις ημερες, να μου πεις ποια Πρωτοδικεια της Επαρχιας εχουν σταματησει τις κινητοποιησεις.
    Θα περιμενω πολυ ακομη, ή μπορω πλεον ανετα να σε χαρακτηρισω "παπαγαλακι";
    Α, και φυσικα ειναι δεκτό και το "συγνωμη, εκανα λαθος".
    Αναμενω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ