Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις 17-1-2014


                    
 ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                          
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
               

                                                                                     Αθήνα 13-1-2014
                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 8

                                                                        Προς τους κ.κ. Συμβούλους

                 ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                             ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ


Παρακαλείσθε να παραστείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, που θα γίνει στις 17-1-2014 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 15:00 στα γραφεία της Ένωσης με τα πιο κάτω θέματα:
1.      Προτάσεις και απόφαση για τους περαιτέρω χειρισμούς, μετά την έκδοση των αποφάσεων του Ειδικού Δικαστηρίου, του άρθρ. 88§2 του Συντάγματος (Μισθοδικείου).  
2.     Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ για τους χειρισμούς της Προέδρου της Ένωσης, σχετικά με την αίτηση διόρθωσης των εκθέσεων επιθεώρησης του Επιθεωρητή της Θ΄ Δικαστικής Περιφέρειας και την στήριξη των συναδέλφων, που τους αφορά. 
3.     Έγκριση του χορηθέντος οικονομικού βοηθήματος στην οικογένεια αποβιωσάσης συναδέλφου (Πταισματοδικείου Πατρών).   
4.     Λοιπά θέματα που θα θέσουν οι κ. κ. σύμβουλοι
Στη συνέχεια (ώρα 16:00) θα επακολουθήσει συνάντηση με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, στα γραφεία της Ένωσής μας.
H Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου        Γεώργιος Μανωλίδης
     Αρεοπαγίτης                                    Πρόεδρος Εφετών

14 σχόλια:

  1. «Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ για τους χειρισμούς της Προέδρου της Ένωσης, σχετικά με την αίτηση διόρθωσης των εκθέσεων επιθεώρησης του Επιθεωρητή της Θ΄ Δικαστικής Περιφέρειας και την στήριξη των συναδέλφων, που τους αφορά».
    Το Δ.Σ. μας πλέον συμπεριφέρεται σαν σωματείο της ΑΔΕΔΥ. Οι συνάδελφοι όταν αποφάσιζαν να απέχουν, αναλάμβαναν την ευθύνη των πράξεών τους. Ο κ. Επιθεωρητής, ο οποίος είναι εξαίρετος δικαστής, έκρινε ότι έπρεπε να συντάξει τις εκθέσεις με τον τρόπο που έπραξε. Ένδικα μέσα υπάρχουν για τους θιγόμενους. Από εκεί και ύστερα το Δ.Σ. θα έπρεπε να απέχει από τέτοιου είδους κινήσεις, όπως ζητάει από να απέχουν οι άλλοι από την κρίση των δικαστικών αποφάσεων. Συνέλθετε. Δίνετε την εντύπωση προς τα έξω ότι οι Επιθεωρητές επηρεάζονται και ότι οι εκθέσεις επιθεώρησης αλλάζουν κατά το δοκούν. Μετά διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του θεσμού που υπηρετούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε πάλι η ΑΔΕΔΥ. Η εμμονή σου ειναι απιστευτη πλεον. Όπως και η απιστευτη άποψη που εκφραζεις, οτι η...αναβαθμιση μας περναει μεσα απο το να αποδεχομαστε τα παντα, μην τυχόν και μας χαρακτηρισουν ΑΔΕΔΥ.
      Εσυ γνωριζεις οτι οι εκθεσεις επιθεωρησης ηταν προϊόν της αποχής των δικαστων;
      Αν συμβαινει αυτο, ειναι επιεικώς απαραδεκτο και πρεπει να υπαρξει άμεση και καταλυτικη απαντηση απο την Ενωση.
      Και βεβαιως αποψεις σαν και τις δικες σου να απομονωθούν πληρως.
      Αν πάλι οι εκθέσεις επιθεωρησης ειναι προϊόν υπηρεσιακών λόγων (π.χ. καθυστέρηση) τότε αλλάζει το πράγμα.
      Δεν ειναι δυνατον ενας Δικαστής της Θ' Περιφέρειας να υφίσταται ουσιαστικά ΔΙΩΞΗ επειδή απείχε, ενώ σε όλες τις άλλες περιφέρειες να μην συμβαινει αυτο.

      Διαγραφή
    2. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τις απόψεις σας κύριε, οι οποίες είναι προκλητικά αναχρονιστικές. Θα σας θυμίσω ότι έχουμε 2014. Εκ των πραγμάτων σκοπός της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων είναι και η στήριξη των αδίκως διωκόμενων συναδέλφων. Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής μπορεί να είναι εξαίρετος δικαστής και δεν έχει ανάγκη το δικό σας επαινετικό σχόλιο. Όμως ακόμη και ένας εξαίρετος δικαστής μπορεί να κάνει λάθη. Ουδείς αλάνθαστος.

      Διαγραφή
    3. Δε βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια. Είσαι ένας θλιβερός συναδελφοφάγος που κάνεις τεμενάδες σ' αυτούς που προσδοκάς να σε ωφελήσουν και δίνεις επιτακτικές συμβουλές στο Δ.Σ ("συνέλθετε") λες και εκπροσωπείς κανέναν εκτός από τον εαυτό σου. Μείνε στη γωνία σου !

      Διαγραφή
    4. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ.ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ; Η ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Η Ο Κ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΟΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΥΧΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

      Διαγραφή
    5. Ελπίζω να ενημερωθούμε για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δ.σ

      Διαγραφή
    6. ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΕΡΙΤΤΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.....

      Διαγραφή
    7. ΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Η ΗΣΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ....

      Διαγραφή
    8. Συνυπογράφω πλήρως

      Διαγραφή
    9. Εμ κάνω τέσσερις μήνες παράνομη απεργία, εμ πληρώνομαι καίτοι δεν δουλεύω, εμ θέλω και καλή έκθεση από τον επιθεωρητή!!!!!!!
      Τρελαθήκαμε όλοι σ΄αυτόν τον τόπο;;;;;;;

      Διαγραφή
    10. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ!!!!

      Διαγραφή
  2. Δε διαφωνώ ότι είναι εξαίρετος ο κ. Επιθεωρητής.Ήταν, όμως, Άδικο, εν προκειμένω, το ότι όσοι αξιολογήθηκαν από τον ίδιο, είδαν τις εκθέσεις τους να " πέφτουν" και να "τιμωρούνται", ενώ όσοι αξιολογήθηκαν από άλλους Επιθεωρητες, δεν είδαν την τιμωρία τους γραμμένη στην έκθεσή τους, αλλά την πραγματικη αξιολόγηση του έργου τους! Αυτό είναι και Άνισο, εκτός από άδικο.Κρίμα...Για άλλη μια φορά πικρία...Σε τι εξυπηρετεί αυτό που έγινε? ρητορικό το ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατα τη συζηττηση να τεθει και θεμα αποκαταστασης και των συνταξιουχων συναδελφων, οι συνταξεις των οποιων μειωθηκαν , λόγω της μειωσης των μισθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιθεώρησή μας γίνεται καθημερινά από την κοινωνία. Και όλη η κοινωνία ήταν μαζί μας. Το ζήτημα είναι να πείσουμε με επιχειρήματα όλους όσοι διαφωνούσαν με τη νομιμότητα της κίνησής μας. Φαίνεται ότι αυτό δεν το καταφέραμε. Τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η Ενωση όμως και οι Επιθεωρητές γιατί δεν προβληματίζονται, όσο μπορούμε να ξέρουμε, και από τα ολοσέλιδα και συχνά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας ως προς την εξαιρετική επάρκεια , την ολοκληρωμένη προσωπικότητα και ( με χιούμορ δήθεν...)την εμφάνιση και υπόδηση συναδέλφων που χειρίζονται συγκεκριμένες υποθέσεις με ευρύ κοινωνικό ενδιαφέρον; Ολοι ξέρουν ότι ο εισαγγελέας και ο δικαστής εργάζονται αθόρυβα, διακριτικά και δεν έχουν ανάγκη από δημοσιότητα. Μήπως οι "αμερικανιές" αυτές τελικά δεν έχουν τόσο αγαθούς σκοπούς; Μήπως σε περίπτωση που οι έρευνες δεν καταλήξουν σε καταδίκες συγκεκριμένων προσώπων, η "αποτυχία" θα χρεωθεί και πάλι στη Δικαιοσύνη και μάλιστα τώρα σε συγκεκριμένους λειτουργούς της που θα γίνουν και εξιλαστήρια θύματα και όχι στη συστημική ανεπάρκεια ; Τρέμω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ