Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ



          Ζητήσαμε σήμερα το πρωί (με το παρακάτω επισυναπτόμενο έγγραφο) την άμεση σύγκληση ΔΣ ώστε να καταλήξουμε σε κοινή ανακοίνωση αναφορικά με τη συντονισμένη επίθεση που δέχθηκαν συνάδελφοι που συμμετείχαν σε συμβούλια φυλακών χορηγώντας νόμιμα άδειες σε κρατουμένους.
Αυτό στάθηκε δυστυχώς αδύνατο και έτσι η κ. Πρόεδρος και ο κ. Γενικός Γραμματέας εξέδωσαν ανακοίνωση (link)  η οποία, ως προς το σημείο αυτό, δεν μας εκφράζει και με την οποία διαφωνούμε απόλυτα. Πέρα από το γεγονός ότι «νουθετεί» ανεπίτρεπτα και αντιθεσμικά τους συναδέλφους να είναι πιο προσεκτικοί στα καθήκοντά τους, λαμβάνει εμμέσως θέση αναγνωρίζοντας ότι ενδεχομένως να έγιναν λάθη κατά τη διαδικασία χορήγησης αδειών. Άφησε έτσι λανθασμένα η ΕΔΕ έκθετους τους συγκεκριμένους συναδέλφους, χωρίς να έχει προκύψει δική τους ευθύνη, ταυτιζόμενη ουσιαστικά με τις απαράδεκτες θέσεις πολιτικών και Μ.Μ.Ε.
          Στηρίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη όλους τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς που πράττουν ευσυνείδητα το καθήκον τους και είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού των Λειτουργών της.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                                Τα μέλη της ΕΔΕ
Χριστόφορος Σεβαστίδης                         Κωνσταντίνος Σαργιώτης
Πρόεδρος Πρωτοδικών                              Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης                          Μαρία Κουβαρά
Πρωτοδίκης                                                Ειρηνοδίκης





Αριθ. πρωτ. 1/9.1.2014

ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΓΓ ΤΗΣ ΕΔΕ

          Ζητούμε την σύγκληση έκτακτου ΔΣ για αύριο, 10 Ιανουαρίου 2014, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

1)    Ανάγκη άμεσης και πειστικής απάντησης στις κατηγορίες πολιτικών και ΜΜΕ που στρέφονται σε βάρος συναδέλφων, οι οποίοι πράττοντας το καθήκον τους, συμμετείχαν σε συμβούλια χορηγώντας νόμιμα άδειες σε κρατουμένους.
2)    Έμπρακτη στήριξη σε δεκάδες συναδέλφους που κατά το περσινό δικαστικό έτος συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΕΔΕ, για την προάσπιση του κύρους του δικαστικού λειτουργήματος και αποκλειστικά για τη συμμετοχή τους αυτή υπέστησαν μείωση στην ετήσια έκθεση επιθεώρησης.
3)    Προώθηση όλων των διαδικασιών ώστε να υλοποιηθεί άμεσα και κατά γράμμα η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντ.


Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014


Χριστόφορος Σεβαστίδης, Δ.Ν. -Πρόεδρος Πρωτοδικών

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης

Μέλη του Δ.Σ.



13 σχόλια:

  1. Εσείς τώρα τι είστε; Ένωση μέσα στην Ένωση, που σκοπός σας είναι να καταλάβετε την Ένωση; όπως το πάτε δεν θα βρείτε ούτε τη δική σας ψήφο! Κανονικά θα έπρεπε να σας διαγράψουν για αντικαταστατική συμπεριφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που υπάρχεις και συ στο blog και μας κάνεις να γελάμε

      Διαγραφή
    2. Αν γελάς με αυτά που έγραψα, πρέπει να έχεις πρόβλημα υγείας και εννοώ στο μυαλό. Γιατί δεν αστειεύομαι καθόλου!

      Διαγραφή
  2. Η ανακοινωση της ΕΔΕ ειναι αντιφατικη ως προς την ευθυνη του μετεχοντος στο συμβουλιο φυλακων συναδελφου..Παντως και εγω πιστευω οτι ηταν ανευθυνη , επιπολαιη και προκλητικη η αδειοδοτηση του Ξηρου.Οσο για την υλοποιηση της αποφασης του Ειδικου Δικαστηριου πρεπει να επαγρυπνουν οι αδελφοι, για να μην βρεθουμε προ τετελεσμενου γεγονοτος απο καποιο ηττοπαθη συμβιβασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ανεύθυνη «συνάδελφε»; Έχεις κάνει σε φυλακές; Ξέρεις το καθεστώς; Ξέρεις ότι με το υπάρχον νομικό καθεστώς δεν λαμβάνεις υπόψη το έγκλημα για το οποίο καταδικάσθηκε (η εξαίρεση για όσους τελέσαν 380 ΠΚ αφορά τυπική προϋπόθεση). Ξέρεις ότι η απόρριψη της αίτησης θέλει ειδικά αιτιολογημένη απόφαση; Τι θα γράφανε; Μήπως «ναι μεν έχει πάρει ήδη 6 άδειες χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά σήμερα είδαμε ένα κακό όνειρο ότι μπορεί την έβδομη φορά να διαφύγει»; Δεν κοιτάμε καλύτερα όλοι τις δικογραφίες μας που τις ξέρουμε καλύτερα από άλλους, αντί να σχολιάζουμε τις κρίσεις συναδέλφων; Όποιος θέλει να σχολιάσει αποφάσεις ας γράψει άρθρο εμπεριστατωμένο σε νομικό περιοδικό, σεβόμενος τον κόπο και την εργασία του συναδέλφου του.

      Διαγραφή
  3. συμφωνα με την ανακοινωση, ο συναδελφος που ψηφισε υπερ της αδειας ξηρου εξεφρασε την πεποιθεση του και ειναι απαραδεκτη οποιαδηποτε αρνητικη κριτικη απεναντι του.
    την ιδια ωρα οι συναδελφοι επιθεωρητες που εξεφρασαν την αποψη τους οτι ηταν παρανομες οι κινητοποιησεις και εκ του λόγου αυτου μειωσαν τις εκθεσεις επιθεωρησης των δικαστων ειναι απαραδεκτοι και πρεπει να στραφουμε ομαδικα εναντιον τους!!!!

    Στραβος ειναι ο γιαλος ή στραβα αρμενιζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ένωση άφησε πραγματικά ακάλυπτο τον συνάδελφο εισαγγελέα που συμμετείχε στο συμβούλιο των φυλακών. Με την ανακοίνωσή της έδωσε την εντύπωση ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή η συγκεκριμένη απόφαση. Όσο για τους "εξυπνάκηδες" σχολιαστές του στυλ "είναι επιπόλαιη και προκλητική η αδειοδότηση του Ξηρού" ποιός δικαστής δεν θα έδινε άδεια σε κάποιον που έκανε καλή χρήση αυτής 6 φορές; Με ποιό σκεπτικό θα απέρριπταν τέτοια αίτηση άδειας χωρίς να υπάρχει λόγος; Εκ των υστέρων προφήτες γίνονται όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για άλλη μία φορά και ενώ τώρα χρειάζεται ομοψυχία μετά και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις άρχισαν τα αντιπολιτευτικά τερτίπια επί φανταστικών στόχων. Ορισμένους άμα τους θέσεις το δίλημμα τι προτιμούν: 1) μισθολογική ήττα και κάποιους ψήφους παραπάνω ή 2) μισθολογική νίκη και κάποιους ψήφους παρακάτω θα προτιμήσουν σαφώς, σαφέστατα το πρώτο. Και προσέξτε ορισμένα παραδείγματα της λεγόμενης δράσης εκ του ασφαλούς: θέτω ως στόχο κάτι το αδύνατο, που γνωρίζω εκ των προτέρων ότι είναι ουτοπία και ενώ δεν διαχειρίζομαι εγώ την κατάσταση γιατί αλλοιώς δεν θα έθετα παράλογο στόχο, ασκώ κριτική εκ του ασφαλούς στους έχοντες την κατάσταση στα χέρια τους. Άλλο παράδειγμα: βγαίνω και μιλώ για κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της δικαιοσύνης, που ξέρω καλά ότι δεν υπάρχει λ.χ. στο θεσμό της μεσολάβησης και ούτε πρόκειται να υπάρξει και όταν τελικά δεν υπάρξει βγαίνω και δίνω συγχαρητήρια στον εαυτό μου γιατί δεν υπήρξε χάριν στη δική μου έγκαιρη παρέμβαση. Φοβερό έτσι; Η βασική αρχή σε αυτή τη νοοτροπία, που αποτελεί την πάγια νοοτροπία όσων θέλουν να έχουν την ουρά τους απέξω είναι ότι ποντάρω από τη μια στο αδύνατο για να ασκώ κριτική και από την άλλη σε αυτό, που είναι σίγουρο ότι θα γίνει για να δείχνω ότι μετέχω και εγώ με τις παρεμβάσεις μου. Γνωρίζω για παράδειγμα ότι αμέσως μετά την έκδοση των αποφάσεων του μισθοδικείου ανέκαθεν εσυγκαλείτο διοικητικό συμβούλιο και στέλνω αίτημα για διοικητικό συμβούλιο αύριο γνωρίζοντας ότι θα γίνει άμεσα. Ο συνδικαλισμός τελικά τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ η ανακοίνωση της ένωσης των εισαγγελέων ήταν υποδειγματική, η ανακοίνωση της ένωσης δικαστών ήταν ήξεις αφήξεις. Καλοί όλοι οι δικαστές που καταδίκασαν τον Ξηρό, κακοί και απρόσεκτοι αυτοί που του έδωσαν άδεια. Σωστές άρα οι εδώ παρατηρήσεις των 4 συναδέλφων. Τελικά μόνο η 4αδα ελέγχει την πρόεδρο και το παρήγορο είναι ότι δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς οι αδελφοί Σεβαστίδη πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι πρέπει να στηρίζετε το Προεδρείο για τόσο δύσκολα προβλήματα και όχι να μας λέτε επιχειρήματα που δεν πείθουν κανένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα προσωπικά, μου στοίχισε περισσότερο ότι ο Επιθεωρητής που μου μείωσε την έκθεση για το λόγο ότι συμμετείχα στις αποχές, είναι εξαίρετος Δικαστής και τρέφω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του...Επίσης είναι άδικο το ότι δεν ακολούθησαν την ίδια τακτική άλλοι Επιθεωρητες...Πρωτοδικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβα καλά είσαι πρωτοδίκης, ο Επιθεωρητής σου μείωσε την έκθεση, αλλά εσύ τον θαυμάζεις και στεναχωριέσαι που δεν μείωσαν και άλλοι Επιθεωρητές την έκθεση στους συναδέλφους σου; Η απόλυτη παράνοια μήπως; Τί άλλο θ' ακούσουμε;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Κακή διατύπωση και παρερμηνεία, εξαιτίας αυτής.Ήθελα να πω ότι είναι άδικο ούτως ή άλλως να σου μειώνουν την έκθεση, λόγω συμμετοχής στην αποχή, την ίδια στιγμή που άλλοι δεν υπέστησαν - και καλώς δεν υπέστησαν- κυρώσεις.Και μάλιστα, όταν η " τιμωρία" αφορά στη στάση του Δικαστή, σε ένα χρονικό διάστημα, για το οποίο κανονικά δεν αφορούσε η συγκεκριμένη επιθεώρηση ( επιθεωρειτο για προηγούμενο δικ. Έτος και οι αποχές αφορούν στο επόμενο).

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ