Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

 
09/01/2014

                       ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
          ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101 71
                                                                                                      Αθήνα 8-1-2014
                                                                                            Αρ. Πρωτ. 3


                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
           
Με αφορμή τις συνεχιζόμενες δηλώσεις ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι κατ΄επανάληψη και με ευκολία μετακυλίουν τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνον στη Δικαιοσύνη, παρατηρούμε τα εξής:
            Α)Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, εντός διαστήματος ολίγων ημερών, επιμένει να επαναλαμβάνει δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηρισμούς, κατά την άποψή μας, ανεπίτρεπτους, τόσον γενικότερα, όσο και κυρίως όταν προέρχονται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα («αποκρουστική» απόφαση),επισημαίνουμε ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατοπολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους Δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (Πρωτοβάθμιο)Δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Εξάλλου, η ορθή άσκηση του Λειτουργήματός τους επιβάλλει στους Δικαστικούς Λειτουργούς, να απονέμουν δίκαιο, με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι «να παίρνουν κεφάλια», όπως ζητήθηκε.
            Β)Αναφορικά με τις δηλώσεις για τη διαφυγή του εκτίοντος ποινές, για τρομοκρατικές ενέργειες, τις προερχόμενες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης καθώς και από ορισμένους δημοσιογράφους, απαντούμε ότι ουδείς δικαιούται να διαγράφει το δυσχερές, επίπονο και επικίνδυνο έργο των Δικαστικών Λειτουργών και αγνοώντας ότι αυτοί διενήργησαν την ανάκριση, παρέπεμψαν, εδίκασαν και κατεδίκασαν τα εμπλεκόμενα σε τρομοκρατικές ενέργειες πρόσωπα, να απομονώνει συγκεκριμένες περιπτώσεις και να προσπαθεί να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στους Δικαστικούς Λειτουργούς, παραβλέποντας ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
            Τέλος, αναφορικά με τις αποφάσεις για τη χορήγηση αδείας εξόδου στους εκτίοντες ποινή, επιβάλλεται τα αρμόδια όργανα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και συγκρατημένα, για τη χορήγηση του εν λόγω ευεργετήματος, αξιολογώντας ειδικά την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να μην αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ότι κατέληξαν σε εσφαλμένη κρίση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας.     
      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
      ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ                                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ

9 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηχηρή ανακοίνωση, έκανε αίσθηση σε ολόκληρο τον τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην κυρία Πρόεδρο που έδωσε φωνή και παρουσία στην Ένωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αισθανόμαστε υπερήφανοι , που η Πρόεδρος της Ένωσης έχει παρουσίακαι φωνή.
    Μ.Χ. Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εμπεδώσαμε .... μπράβο στην πρόεδρο που έδωσε φωνή και παρουσία στην ένωση. Χρειάζεται να το επαναλάβεις σε 3 διαφορετικά σχόλια; πέρα από το γεγονός ότι γίνεται λιγάκι κωμικό, νομίζω ότι κανένας δεν έχει ανάγκη από "χειροκροτητές" για κάτι τόσο αυτονόητο και καθημερινό, όπως μια ανακοίνωση.

      Διαγραφή
  6. Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κύριος Υπουργός κακώς ομίλησαν, για τον ίδιο λόγο που και η κυρία Πρόεδρος κακώς ομίλησε. Δεν είναι πολιτικά τα ζητήματα αυτά. Είναι πειθαρχικά ή τίποτα απολύτως, και σε αμφότερες περιπτώσεις κακώς παρεμβαίνουν με τον τρόπο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι αντιφατικος.
      Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας μιλησε κακώς, τοτε ειναι αυτονοητο ότι η Προεδρος της Ενωσεως μιλησε ορθώς και το αντιθετο.
      Αποφασισε.

      Διαγραφή
    2. Δεν αντιφάσκω. Η κυρία Πρόεδρος ομιλούσα ως Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε. ομιλεί πολιτικά, όχι ως Δικαστής. Και όλοι οι ομιλούντες πολιτικά κακώς ομίλησαν.

      Ο μόνος αρμόδιος να κάνει κάτι ήταν ο κύριος Υπουργός, ο οποίος αν ήθελε μπορούσε να ασκήσει ο ίδιος πειθαρχικές αγωγές που κρίνονται από αρμόδια όργανα (όχι όμως να αρχίσει να λέει όσα είπε).

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ