Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Αποφάσεις ΔΣ Αθηνών - 2ωρη στάση εργασίας από τις ποινικές δίκες Κακουργημάτων, την Τετάρτη 21/3/2018 από 9:00 έως 11:00

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2018 κατά πλειοψηφία (19 υπέρ, 1 κατά, 3 «παρών» και 2 απόντες), ο οποίος είναι πλεονασματικός, κατά 200.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων των παγίων.
Η μισθοδοτική δαπάνη μειώνεται κατά 120.000 ευρώ ετησίως περίπου.
Η συμμετοχή του ΔΣΑ στα έξοδα της Ολομέλειας μειώνεται κατά 100.000 ευρώ περίπου ετησίως.

Τέλος, μειώθηκε η δαπάνη διαφόρων αναλωσίμων και υλικών κατά 20.000 ευρώ περίπου.
Περαιτέρω, αποφασίστηκε η μείωση της ετήσιας εισφοράς των πολυτέκνων συναδέλφων κατά 50% για το τρέχον έτος (2018). Το ΔΣ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για την εισφορά των τριτέκνων στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ την Δευτέρα, 19.3.2018.
Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ομόφωνη αντίθεσή του στην τροποποίηση του άρθρου 340 Κ.Π.Δ. με τον Ν. 4509/2017, που έχει ως αποτέλεσμα την εν δυνάμει διεξαγωγή ποινικών δικών χωρίς συνήγορο υπερασπίσεως. Στηλίτευσε την έναρξη εφαρμογής της προδήλως αντισυνταγματικής διάταξης από συγκεκριμένες δικαστικές συνθέσεις και μάλιστα σε δίκες που δεν ήταν πολυπρόσωπες και μακράς διάρκειας και δη εν όψει του ότι η αιτηθείσα διακοπή οφειλόταν σε κώλυμα εγκυμοσύνης της αυτεπαγγέλτως διορισθείσας συνηγόρου υπεράσπισης.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή επιστολής στον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία θα εκφράζει την αντίθεση του σώματος απέναντι στην νέα αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται και θα τους ζητήσει να τοποθετηθούν υπεύθυνα επ΄ αυτού. Προς τούτο, αποφάσισε ομόφωνα την συμβολική δίωρη στάση εργασίας των δικηγόρων από τις ποινικές δίκες των Εφετείων Κακουργημάτων, ΜΟΔ και ΜΟΕ την προσεχή Τετάρτη 21/3/2018 από 9:00 έως 11:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ