Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών προς τα μέλη της Ένωσης

 


Αγαπητοί συνάδελφοι, οι γνωστές υγειονομικές συνθήκες, πλην άλλων, εμπόδισαν και την ομαλή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας. Πάρα ταύτα, τα μέλη του Δ.Σ. προσπαθούν με κάθε τρόπο (τηλεφωνικές επικοινωνίες, διασκέψεις κλπ.) να παρακολουθούν τα ζητήματα που μας απασχολούν και να αποφασίζουν με τηλεδιασκέψεις για τα επείγοντα θέματα της ένωσης.

Έτσι το Δ.Σ. με τηλεδιασκέψεις αποφάσισε την αναβολή των συνεδριάσεών του στα γραφεία της Ένωσης και την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης που επρόκειτο να συγκληθεί το Δεκέμβριο του 2020.

Περαιτέρω, ενόψει της αλλαγής του αρμόδιου για τα ζητήματά μας υπουργού και του ότι λόγω της πανδημίας είναι άγνωστος ο χρόνος της ζητούμενης με αυτόν συνάντησης για προσωπική διά ζώσης ενημέρωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι, επί του παρόντος και προς άμεση ενημέρωση του νέου υπουργού και των νομικών του συμβούλων να αποστείλει ένα υπόμνημα με τα προς συζήτηση και επίλυση ζητήματα (νομοθετική ρύθμιση των επιδικαζομένων ήδη με δικαστικές αποφάσεις αξιώσεων από τη μείωση του Ν. 4093/2012 και την περικοπή του άρθρου 13 του ν. 4387/2016 κλπ.). Γι’ αυτό συνέταξε ένα νέο αναλυτικό και τεκμηριωμένο υπόμνημα, αναπροσαρμοσμένο, αφού μετά την τελευταία συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό, εκδόθηκαν νέοι νόμοι και νέες δικαστικές αποφάσεις που δημιούργησαν νέα νομικά και πραγματικά δεδομένα. Το υπόμνημα αυτό απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και συγχρόνως ζήτησε συνάντηση μαζί του. Από το γραφείο του υπουργού μας αναφέρθηκε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει, όχι όμως επί του παρόντος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της γνωστής πανδημίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΠΗΓΗ: ΕΣΔΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ