Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση των μελών της μειοψηφίας του ΔΣ της Ε.Δ.Ε. με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

 


 

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2022

 

            Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των μελών της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσής μας με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας. Η κατάσταση στα δικαστήρια και στις εισαγγελίες της χώρας είναι πλέον δραματική. Παρά τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι η αναλογία δικαστικών υπαλλήλων με δικαστές θα καθοριστεί στα ευρωπαϊκά επίπεδα του 3 προς 1 αυτή τη στιγμή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αναλογία βρίσκεται στο 1 προς 1. Υπάρχουν 3.000 κενές οργανικές θέσεις και πάνω από 400 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ήδη από το 2017 και δεν υλοποιούνται. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αναστείλει τον διορισμό των 240 υπαλλήλων που προβλέπονταν για το 2022 παραπέμποντας το ζήτημα της πρόσληψής τους μέσω της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων ενώ ακόμα δεν έχει ψηφιστεί  ο νόμος για την ίδρυσή της και η υπόσχεση για λειτουργία της και αποφοίτηση της πρώτης σειράς μέσα στον Ιανουάριο του 2023 όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται ανέφικτη. Μόνη ενδεδειγμένη λύση θεωρούμε ότι είναι η άμεση κάλυψη των 400 θέσεων μέσω του ΑΣΕΠ που μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Στηρίζουμε τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων καθώς η ικανοποίησή τους συνδέεται αναπόσπαστα με την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου!

            Η Ο.Δ.Υ.Ε. μας πληροφόρησε σήμερα ότι είχε πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση πριν από δύο εβδομάδες με το προεδρείο της Ένωσής μας. Ουδέποτε ωστόσο ενημερωθήκαμε για τη συνάντηση αυτή ούτε έγινε η παραμικρή αναφορά με ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου αλλά απεκρύβη με προφανή σκοπιμότητα να μην αναδειχθεί δημόσια το πρόβλημα που υπάρχει.

       Η έλλειψη ενδιαφέροντος του προεδρείου να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της Δικαιοσύνης αναδείχθηκε άλλη μια φορά με την απουσία του κατά την προχθεσινή ακρόαση των φορέων στη Βουλή ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον σωφρονιστικό Κώδικα. Είναι η πρώτη φορά που δεν παρίσταται η Ένωση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ούτε έχει καταθέσει έγγραφο υπόμνημα με τις θέσεις της αν και το σχέδιο Νόμου ήταν για αρκετό χρονικό διάστημα αναρτημένο στη δημόσια διαβούλευση.

 

ΠΗΓΗ https://antimolia.gr/synantisi-ton-melon-tis-meiopsifias-tou-ds-tis-e-d-e-me-tin-omospondia-dikastikon-ypallilon-elladas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ