Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΕνΔΕ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

 


              

 

 

        ΕΝΩΣΗ                                                          

   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

 ΤΗΛ: 213 2156114 -  FAX 210 88 41 529

                   Τ.Κ. 101. 71

       e- mail: endikeis@otenet.gr                                                          

                                                                                                                 

Αθήνα, 4-10-2022

Αρ. Πρωτ. : 407

                                       

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος, με λαμπρότητα και με συμμετοχή πολλών συναδέλφων, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 35ης επετείου από την καθιέρωση της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ως εορτής της Δικαιοσύνης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, στον Καθεδρικό Ναό Αθη­νών, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου  και Χαλκηδόνος κ.  Γαβριήλ.

Εκ μέρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων ευχαρίστησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Δημήτριος Τσακανίκας, Σύμβουλος. Πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία, υπό τον Χοράρχη κ. Δημήτριο Κανελλόπουλο, Αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου επί τιμή, έψαλλε, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

 Στον Χοροστατήσαντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου  και Χαλκηδόνος κ.  Γαβριήλ προσφέρθηκε  ως ενθύμιο από την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτα Στενιώτη Μητροπολιτικό Εγκόλπιο.

Μετά το πέρας της Ευχαριστήριας Δοξολογίας, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής. Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο  Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας,  ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής ο Βουλευτής Κεφαλληνίας κ. Παναγής Καππάτος,  ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας,  ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κ. Διονύσιος Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Έλενα Αναστασίου (ΠΑΣΟΚ), κ. Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ), η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μαρία Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Σαρμάς, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιακος,  ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Ελεγκτικού συνεδρίου κ. Σταμάτιος Πουλής, ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων κ. Δημήτριος Κωστάκης, η Πρόεδρος του Νομικού Συμβούλιο του Κράτους κ. Ευγενία Βελώνη καθώς και μεγάλος αριθμός Δικαστικών Λειτουργών (εν ενεργεία και συνταξιούχοι).

Μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, το λόγο έλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, εκ μέρους δε όλων των Δικαστικών Ενώσεων μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Ευάγγελος Μπακέλας, Εισαγγελέας Εφετών. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων  κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και ως εκπρόσωπος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο κ. Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο, ως κεντρικός ομιλητής,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ανέπτυξε το  θέμα: «Η Θεία Δικαιοσύνη κατά τον Άγιον Διονύσιον τον Αρεοπαγίτην» . Η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καρούζου, Δικηγόρου, εκτέλεσε εορταστικό πρόγραμμα.  Η Γενική Γραμματέας της ΕΔΕ κ. Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης  κήρυξε το πέρας της εκδήλωσης.

Υπεύθυνοι της όλης διοργάνωσης ήταν τα μέλη του Προεδρείου της ‘Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης, Γενική Γραμματέας της ΕΔΕ και ο κ. Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕ  και ο κ. Δημήτριος Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ.

 

ΠΗΓΗ ΕνΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ