Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Κοινό Ανακοινωθέν της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

 


 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος
Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24
Τηλ 210-6996688 και 210-6980777
FAX: 210-6998848
e-mail:enosidioikitikondikaston@yahoo.gr
enosidioikitikondikaston@gmail.com

Αθήνα, 6.12.2022

Κοινό Ανακοινωθέν της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5.12.2022 συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, για να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν κατά την απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Κοινό τόπο των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης αποτελεί η διαπίστωση για την ανάγκη λυσιτελών παρεμβάσεων στη Διοικητική Δικαιοσύνη, με σκοπό την ορθή και ταχεία απονομή της, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον πολίτη.
Στο πλαίσιο αυτό, δικαστές και δικηγόροι συμφώνησαν:

1. Είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης ή συγχώνευσης των διοικητικών δικαστηρίων, που λειτουργούν σήμερα.
Τα προβλήματα στη Διοικητική Δικαιοσύνη δεν είναι γεωγραφικά και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με παρεμβάσεις μόνο διοικητικού χαρακτήρα.

2. Το μείζον πρόβλημα στη Διοικητική Δίκη είναι οικονομικό και δικονομικό.
Απαιτείται εξορθολογισμός και αναμόρφωση του δικονομικού πλαισίου λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων, κάλυψη των κενών θέσεων Δικαστικών υπαλλήλων και σοβαρή υλικοτεχνική υποστήριξη όλων των διοικητικών δικαστηρίων.
Η συγκέντρωση της δικαστικής ύλης σε ένα περιορισμένο αριθμό διοικητικών δικαστηρίων επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, σε αντίθεση με την αποκέντρωσή της, με επαναπροσδιορισμό της καθ’ ύλην αρμοδιότητας, που επιταχύνει τον προσδιορισμό των υποθέσεων, την εκδίκασή τους και την έκδοση αποφάσεων.

3. Είναι προφανές ότι, η επίλυση των προβλημάτων δεν επέρχεται με την επιβολή προειλημμένων αποφάσεων αλλά με τον διαρκή και ουσιαστικό διάλογο όλων των εμπλεκομένων φορέων και την επίκληση στοιχείων ουσιαστικής τεκμηρίωσης και αποτελεσματικότητας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος:
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής: Ο Πρόεδρος Δημ. Βερβεσός και τα μέλη της Ηλ. Κλάππας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Νικ. Λογοθέτης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αθ. Πετρόπουλος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Χρ. Παϊσιος, Πρόεδρος Δικηγορικού Μεσολογγίου και Παν. Καρίπογλου, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

Εκ μέρους της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών: ο Αντιπρόεδρος Νικ. Δρακόπουλος, ο Ταμίας Βασ. Μανιατόπουλος και τα μέλη του ΔΣ Βαρβ. Μπουκουβάλα, Βασ.Φαϊτάς και Γ. Ρέκκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ