Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 2014

ΓΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου διεύθυνσης εξελέγη ο Σπυρίδων Γεωργουλέας, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, και αναπληρωτής Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης ο Γεράσιμος Βρυώνης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών.






Τακτικά μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης εξελέγησαν ο Πρωτοδίκης Αθηνών Ευάγγελος Χατζίκος και ο Πρωτοδίκης Αθηνών Ευάγγελος Στασινόπουλος, και ως αναπληρωματικά μέλη αυτών η Πρωτοδίκης Αθηνών Δέσποινα Ιωσηφίδου και ο Πρωτοδίκης Αθηνών Ηλίας Κανελλόπουλος.
  
 



ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ψήφισαν 62 άτομα επί 71 εκλογέων
Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου διεύθυνσης εξελέγη η Πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Ανδρουλάκη με 30 ψήφους και αναπληρωτής
της ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ιωάννης Λαμπρινόπουλος με 29 ψήφους.
Πρωτοδίκες μέλη: Γεώργιος Ξυνόπουλος με 49 ψήφους και Μαρία Σκάρπου με 43 ψήφους.

ρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου ΠΕΙΡΑΙΆ

Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου διεύθυνσης εξελέγη η Πρόεδρος Εφετών Γεωργία Σωτηροπούλου και αναπληρωτής της ο Πρόεδρος Εφετών Πέτρος Σαλίχος.
Εφέτες μέλη: Αμαλία Μήλιου και Γεώργιος Κόκκορης

Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης 

εξελέγη η Καλλιρόη Χειμαριού με 43 ψήφους. Αναπληρώτρια : Η Σοφία Καρυστηναίου με 26 ψήφους. Μέλη: Οι εφέτες Χρήστος Νάστας με 51 ψήφους και Μαρί Δεργαζαριάν με 24 ψήφους. 

Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης 

εξελέγη ο Νικόλαος Βόκας με 60 ψήφους. Αναπληρώτρια : Η Μαρία Κουκουδέα με 46 ψήφους. Μέλη: Οι πρωτοδίκες Αθηνά Κουμούρη με 61 ψήφους και Ιωάννης Ελευθεριάδης με 56 ψήφους. 

Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης 

εξελέγη η εισαγγελέας Σύρμω Κακάλη με 24 ψήφους. Υποψηφιότητα έθεσε και η εισαγγελέας Ιωάννα Ζωγράφου που συγκέντρωσε 10 ψήφους. 



Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 

Ο κ. Ζαγοραίος επικράτησε του κ. Δημήτρη Ζημιανίτη  ο οποίος με βάση τον νέο νόμο θα λάβει τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου.


Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών

Πρόεδρος: Δημήτριος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ,   134   ψήφοι
Αναπληρώτρια Πρόεδρος: Ελένη Κουτρούμπα,  Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ,  37 ψήφοι
Μέλη: Κωνσταντίνος Ζουρνατζής,
Πρωτοδίκης ΔΔ, 131 ψήφοι
Ευαγγελία Ζωγραφάκη, Πρωτοδίκης ΔΔ,  85 ψήφοι
Αναπληρωματικά μέλη: Ιωάννης Κωτσιάκης  Πρωτοδίκης ΔΔ, 35 ψήφοι
΄Αννα Μυρίλλα  Πρωτοδίκης ΔΔ, 7  ψήφοι

Σχετικό link
http://www.dprotodikeio-ath.gr/eidhseis.aspx?a=317

8 σχόλια:

  1. πρεπει να καταργηθει αυτη η γελοιοτητα με εκλογες για αναδειξη προισταμενου..
    πουθενα στον κοσμο προσισταμενος οποιασδηποτε αρχης δεν εκλεγεται.. ειτε τοποθετειται ο αρχαιοτερος ειτε βασει αλλών κριτηριων (πχ αξιολογησης) ο καταλληλοτερος..
    και δεν καταλαβα ποια η διαφορα στα μεγαλα πρωτοδικεια να γινονται εκλογες, και στα μικροτερα με πχ 5 ή 7 προεδρους να γινεται ο αρχαιοτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο θεσμός όντως πάσχει,αλλά είναι ο δημοκρατικότερος και ως γνωστόν στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!

      Διαγραφή
    2. O "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" του blog ξαναχτυπά! όπου βρεις post για εκλογές και δημοκρατικές διαδικασίες σε πιάνει αμόκ. Το'χεις ψάξει;

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι "Προϊστάμενος". Πρόεδρος του Τριμελούς Στυμβουλίου Διεύθυνσης του Δικαστηρίου είναι και διάβασε καλύτερα το νόμο 1756/1988, αφού θέλεις να τοποθετηθείς. Δεν είναι ευγενικός ο χαρακτηρισμός "γελοιότητα" για διαδικασίες που συμμετέχει η πλειοψηφία των Δικαστικών Λειτουργών. Παναγιώτης Δανιάς, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ.

      Διαγραφή
  2. Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης εξελέγη η Καλλιρόη Χειμαριού με 43 ψήφους. Αναπληρωματική: Η Σοφία Καρυστηναίου με 26 ψήφους. Μέλη: Οι εφέτες Χρήστος Νάστας με 51 ψήφους και Μαρί Δεργαζαριάν με 24 ψήφους.

    Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εξελέγη ο Νικόλαος Βόκας με 60 ψήφους. Αναπληρωματική: Η Μαρία Κουκουδέα με 46 ψήφους. Μέλη: Οι πρωτοδίκες Αθηνά Κουμούρη με 61 ψήφους και Ιωάννης Ελευθεριάδης με 56 ψήφους.

    Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εξελέγη η εισαγγελέας Σύρμω Κακάλη με 24 ψήφους. Υποψηφιότητα έθεσε και η εισαγγελέας Ιωάννα Ζωγράφου που συγκέντρωσε 10 ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συνάδελφοι έχουν κριτήριο και μάλιστα πολύ καλό. Πρόσωπα εγωκεντρικά που λαχταρούν "καρέκλες" και συνεντεύξεις δεν εκλέχθηκαν...Σε μερικές περιπτώσεις βέβαια είδαμε και το "μη χείρον βέλτιστον", ε και σε άλλες δοκιμάσαμε την έκπληξη : είδαμε απλώς το χείρον.καλή τύχη λοιπόν στους αναπληρωματικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει κάποιος για τα αποτελεσματα των εκλογων στα εφετεία Αθηνών και Πειραιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ειναι θεμα δημοκρατιας... ο προισταμενος του καθε πρωτοδικειου ή ο προεδρος του τριμελους συμβουλιου διοικησης προισταται των δικαστων στα διοικητικα-υπηρεσιακα θεματα (εννοειται οτι στα θεματα ασκησης δικαστικης κρισης ο καθε δικαστης ειναι ανεξαρτητος).. ωστοσο στα θεματα υπηρεσιων, χρεωσης, πειθαρχικου ελεγχου, κτλ., ο προισταμενος εχει εξουσια επανω στους δικαστες..αυτη η εξουσια αναγκαστικα πρεπει να ασκειται ή απ' τον αρχαιοτερο ή απ' τον καταλληλοτερο κατοπιν τοποθετησης κεντρικης (απ' τον ΑΠ)
    ετσι γινεται παντου, ετσι γινεται και σε ολον τον δημοσιο τομεα.. δηλαδη νοειται να εκλεγει ο εφοριακος τον προισταμενο του ή ο αστυνομικος τον διευθυντη του? και μη μου πειτε οτι ειμαστε δικαστες... δικαστες και ανεξαρτητοι ειμαστε στα δικαστικα καθηκοντα.. οσο αφορα τα υπηρεσιακα καθηκοντα εχουμε σχεση υπηρεσιακη σε σχεση με τον προισταμενο μας, ο οποιος αλλωστε οριζει κυριαρχικα και οπως θελει τι υπηρεσια θα εχουμε και ποτε θα την εχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ