Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΤΕΝΙΩΤΗ, ΕΦΕΤΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ «www.zougla.gr».




   
Αθήνα, 28-11-2015.

Κύριοι,     

Με ιδιαίτερη δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα την Παρασκευή, 27-11-2015 και περί ώρα 18.30 από συναδέλφους μου, ότι στο διαδικτυακό σας τόπο, τον οποίο και δεν γνώριζα έως τον παραπάνω χρόνο, με την ονομασία «zougla.gr» αναρτήθηκε είδηση, (με ώρα πρώτης καταχώρησης 17.15) με τίτλο «ψαλίδι στις δικαστικές διακοπές προτείνει η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Μαρία Στενιώτη» για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Η είδηση αυτή είναι παντελώς ψευδής, συκοφαντική και εσκεμμένα κακόπιστη και οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:
Α. Ο συντάκτης αυτής με πρόθεση αλλοίωσε το περιεχόμενο μέρους του υπομνήματος, που υποβάλαμε η υπογράφουσα την παρούσα και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων  κ. Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, ως αρμόδια καταστατικά όργανα,  προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο, κατά τη συνάντησή μας τη 18-11-2015 και είχαμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας προς γνώση των μελών της Ένωσής μας, στο οποίο εμπεριέχεται το πάγιο αίτημά μας περί  κατάργησης της αντισυνταγματικής διάταξης του άρθρου 90 του ν. 4055/2012, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στον Προϊστάμενο κάθε Δικαστηρίου να περικόπτει τις δικαστικές διακοπές του Δικαστικού Λειτουργού.
B. O συντάκτης της είδησης από τη βιασύνη της παραπληροφόρησης δεν είχε την πρόνοια να αναφέρει ούτε καν το όνομά μου ορθά (Μαρία αντί του ορθού Μαργαρίτα).
Γ. Σε καμία περίπτωση η είδηση δεν απηχεί την άποψή μου περί των λεγόμενων δικαστικών διακοπών, δεδομένου ότι τόσο κατά την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων όσο και των συνδικαλιστικών έχω διαχρονικά και με συνέπεια, υποστηρίξει ότι για το Δικαστικό και Εισαγγελικό Λειτουργό δεν υφίσταται η έννοια των διακοπών και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατόν να εισηγηθώ «ψαλίδι» αυτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και τούτο διότι:
από την 1η  Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, πλην του ότι σ’ όλα τα Δικαστήρια της χώρας εκδικάζονται πολλές υποθέσεις, καθόσον λειτουργούν τα θερινά τμήματα, και μάλιστα σε κάποιες περιφέρειες πολύ περισσότερες από τους χειμερινούς μήνες λόγω τουρισμού ή άλλων παραγόντων, οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί εργάζονται πολύ σκληρά και στις οικίες τους, καθότι το εν λόγω διάστημα αποτελεί τη μοναδική περίοδο που έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν απερίσπαστοι από τα πολλαπλά καθήκοντα, με τα οποία είναι επιφορτισμένοι κατά τη διάρκεια του δικαστικού έτους (πολιτικά δικαστήρια, ποινικά δικαστήρια, έρευνες, συμμετοχή σε πλήθος επιτροπών, υπηρεσία αθλητικών δικαστών, αθλητικών εισαγγελέων, συμμετοχή σε συμβούλια κλπ.)  με τη μελέτη και έκδοση αποφάσεων επί του πολύ μεγάλου αριθμού δικογραφιών, που χρεώθηκαν κατά την προηγούμενη δικαστική χρονιά.
Δ. Η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, οι οποίοι με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ευσυνειδησία και έχοντας ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής τους, κάτω από τις αντίξοες και τριτοκοσμικές συνθήκες, που και εσείς καλά γνωρίζετε, με υποστελέχωση των Δικαστηρίων, δίχως γραμματειακή υποστήριξη και με έλλειψη των κατάλληλων υποδομών, ασκούν το υψηλό καθήκον τους.
Το ψεύδος της είδησης και η εσκεμμένη αλλοίωση του υποβληθέντος υπομνήματος και του ανωτέρω αιτήματος, ένα σχεδόν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου και μία εβδομάδα πριν την πολύ κρίσιμη για την Ένωσής μας Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση του Καταστατικού αυτής, σκοπό είχε να προσβάλλει την προσωπικότητά μου.
Χωρίς καμία εκτίμηση στους δημοσιογράφους που συμπεριφέρονται  και ενεργούν αντίθετα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη και δεν διασταυρώνουν τις ειδήσεις, τιμώντας όμως αυτούς που  πληροφορούν με αντικειμενικότητα τους Έλληνες πολίτες ζητώ άμεσα και μάλιστα εντός τριών ημερών:
1.            Την αφαίρεση της  συγκεκριμένης  είδησης απ’ όλους τους διαδικτυακούς τόπους, όπου έχει αναπαραχθεί, με επιμέλεια δική σας, δεδομένου ότι εσείς αναγνωρίζοντας το ψεύδος αυτής σε πολύ σύντομο χρόνο την αφαιρέσατε από το διαδικτυακό σας τόπο
2.            την αφαίρεση της συγκεκριμένης είδησης από τη μηχανή αναζήτησης google
3.            την άμεση ανάρτηση της παρούσας επιστολής μου (δίχως περικοπές και αλλοιώσεις αυτή τη φορά) στο διαδικτυακό σας χώρο προς αποκατάσταση της αλήθειας καθώς και την αποστολή της, πάλι με δική σας επιμέλεια, στους λοιπούς διαδικτυακούς τόπους, που αναπαρήγαγαν τη ψευδή είδηση.     
4.     την ανάρτηση στο διαδικτυακό τόπο σας της σχετικής περικοπής του προαναφερθέντος υπομνήματος, που υποβάλλαμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο.      
Διαφορετικά, θα είμαι στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ αρμοδίως, ώστε να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες καθώς και θα αιτηθώ αστική αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητάς μου, το ποσό τη οποίας και θα καταβάλλω για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου του ακριτικού χωριού Πωγωνιανή  Ιωαννίνων.
 Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι Έλληνες Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί θα αγωνίζονται για τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης, για τη διαφύλαξη της προσωπικής και λειτουργικής τους ανεξαρτησίας, για τη βελτίωση των όρων απονομής της και θα αποτελούν θεματοφύλακα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, που δοκιμάζονται από την παρατεινόμενη κρίση.
    
Μαργαρίτα Στενιώτη
Εφέτης
Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

4 σχόλια:

  1. Μπράβο κα Πρόεδρε και λίγα τους τα είπες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στη συνάδελφο. Μπράβο της. Να κάνει η Ένωση μια πραγματική ενημέρωση για το πώς δουλεύουμε, ποιές χρονικές περιόδους (σαββατοκύριακα, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρια κ.λπ.) με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Πρέπει να το μάθει ο κόσμος που νομίζει ότι ανεβαίνουμε στις έδρες μας και μετά καθόμαστε. Ποιός δικαστής και εισαγγελέας κάνει διακοπές το καλοκαίρι; Κι αν πάμε καμιά Χαλκιδική 3-4 μέρες με τα παιδιά μας, για τα παιδιά μας, σκεφτόμαστε από μέσα μας "μωρέ ,τι το ήθελα, δεν καθόμουν Θεσσαλονίκη, να γράψω και καμιά απόφαση;". Κι ας βρεθεί μια, να μου το διαψεύσει. Θα μου πεις ότι υπάρχουν κάποιοι που τελειώνουν και τους μένουν και 10 μέρες να ξεκουραστούν. Εγώ όμως δεν είμαι ηρωίδα και δεν θέλω να γίνω. Είμαι μέση δικαστής και μέσος άνθρωπος. Και θέλω να κρατηθώ στα λογικά μου και όχι να πεθάνω για να μη μου φεύγουν οι προθεσμίες. Τόσο μπορώ. Μπράβο στην κ. Στενιώτη (και μη στενοχωριέσαι, Τι Μαργαρίτα, Τί Μαρία!!!). Κέρδισες και την ψήφο μου. Μα το Θεό!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος να διαστρευλώνει με τόση ευκολία τα λεγόμενα της Προέδρου και το υπόμνημα που κατατέθηκε απ΄' το Προεδρείο της Ένωσης? Μάλλον κάποιος έβαλε το χεράκι του αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ.., εξάλλου από τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες έχουν΄΄ γνώση οι φύλακες΄΄ . Προχώρα κα Πρόεδρε, είμαστε μαζί σου, (αν και τους στολίζεις πολύ Light)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ σωστα τα λέει η κυρία Πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ